“Των εκλεκτών η δόξα, Των δε επιλέκτων η αρετή..” – Πρότυπο εθελοντικών οργανώσεων η ΛΕΚ Πρέβεζας με ISO

Δ. Μαυρογιώργος: Θα είναι δάσκαλοι των εθελοντών που έρχονται - Στ. Ιωάννου: Η ΛΕΚ δίνει μαθήματα εθελοντισμού σε όλους μας
ΛΕΚ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ-25
Φωτό: © MAGICFOCUS
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ30 Ιουλίου, 2021 23:430

Δ. Μαυρογιώργος: Θα είναι δάσκαλοι των εθελοντών που έρχονται - Στ. Ιωάννου: Η ΛΕΚ δίνει μαθήματα εθελοντισμού σε όλους μας

“Των εκλεκτών η δόξα, Των δε επιλέκτων η αρετή..”

Με αυτή τη φράση η ΛΕΚ Πρέβεζας καλωσορίζει τους επισκέπτες στην επίσημη ιστοσελίδα της (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας ιδρύθηκε το 1997 και έχει έδρα την Πρέβεζα.

Πρόκειται για μια Εθελοντική Μη κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.), μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ενώ στην αγγλική γλώσσα αναφέρεται ως «Hellenic Rescuecommando of Preveza».

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων και από 31 Ιουλίου 2001 εντάσσεται στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ και εγγράφεται στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών με κωδ. 2001 / 040 και εντάσσεται στο Σ.Π.Ο. της Περιφέρειας Ηπείρου και στο πολιτικό σχεδιασμό εκτάκτων αναγκών της.

Φωτό: © MAGICFOCUS

Τα τόσα χρόνια δράσης η ΛΕΚ έχει επιδείξει ένα αξιόλογο και αναγνωρισμένο έργο, με σημαντικές δράσεις αλλά και συμμετοχές σε επιχειρήσεις διάσωσης, πυρόσβεσης κ.λπ., παρέχοντας εθελοντικά βοήθεια με άριστα αποτελέσματα.

Φωτό: © MAGICFOCUS
Φωτό: © MAGICFOCUS
Φωτό: © MAGICFOCUS
Φωτό: © MAGICFOCUS

Οι συνεχείς ασκήσεις ετοιμότητας των μελών και η σκληρή εκπαίδευσή τους, έχουν καταστήσει τη ΛΕΚ Πρέβεζας μια από τις πιο οργανωμένες και άμεσης επέμβασης εθελοντικές οργανώσεις στη χώρα.

Ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας της ΛΕΚ είναι μοναδικός και η παρουσία μας στις εγκαταστάσεις της, άφησαν μια εικόνα τέλειας οργανωμένης ομάδας, που κινείται πειθαρχικά κάτω από το κανονιστικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί.

Φωτό: © MAGICFOCUS

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει και διαφορετικά, όπως διαπιστώσαμε, μέσα από τη συζήτηση που είχαμε με τον Πρόεδρο της ΛΕΚ, Βασίλη Ράπτη και τον Γραμματέα, Θανάση Κοτσαρίνη.

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας κινείται, δρα και οργανώνεται κάτω από ένα κανονισμό δεκάδων σελίδων, που τηρείται κατά γράμμα, τόσο όσον αφορά το επιχειρησιακό μέρος, είτε πρόκειται για ασκήσεις, είτε συμμετέχοντας σε πραγματικά συμβάντα, αλλά και όσον αφορά στο γραμματειακό επίπεδο, ενώ θα μπορούσαμε να πούμε με μεγάλη ευκολία, πως ακόμα και ο εξοπλισμός έχει τεθεί κάτω από κανόνες λειτουργίας.

Φωτό: © MAGICFOCUS
Φωτό: © MAGICFOCUS
Φωτό: © MAGICFOCUS
Φωτό: © MAGICFOCUS
Φωτό: © MAGICFOCUS
Φωτό: © MAGICFOCUS
Φωτό: © MAGICFOCUS

Το σύστημα διαχείρισης της ποιότητας που έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει η ΛΕΚ στα στάδια των λειτουργικών της διαδικασιών, βασίζεται στις απαιτήσεις του προτύπου ISO 9001:2015.

Φωτό: © MAGICFOCUS

Αρχικά ξεκίνησαν οι διαδικασίες έτσι ώστε η ΛΕΚ να πιστοποιηθεί με ISO ως ΜΚΟ, για να μπορεί να υλοποιεί και να διαχειριστεί μόνη της ευρωπαϊκά προγράμματα, μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου, για την απόκτηση εξοπλισμού.

Μετά από έλεγχο που έγινε για την απόκτηση ISO διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων διαπιστώθηκε από την αρμόδια εταιρία, αφού είδε τον τρόπο λειτουργίας, τόσο γραμματειακά, όσο και οργανωτικά, πως η λέσχη μπορεί να πιστοποιηθεί με ISO και για την παροχή των υπηρεσιών διάσωσης.

Έτσι ξεκίνησε μια διαδικασία βελτίωσης των όσων η ΛΕΚ στην ουσία ήδη τηρούσε και σε επόμενο έλεγχο πιστοποιήθηκε και για την παροχή υπηρεσιών διάσωσης.

Διοικητικό μέρος, κανόνες ασφαλείας, μέλη και τα στοιχεία που διαθέτουν, γενικότερα ο τρόπος λειτουργίας. Και δεν μπορείς να αποκλίνεις από αυτά.

Φωτό: © MAGICFOCUS
Φωτό: © MAGICFOCUS

Η λέσχη διατηρεί μητρώο και καταγράφει το κάθε τι. Για παράδειγμα, μητρώο μελών, εξοπλισμού, καταδύσεων, πρωτόκολλο ηλεκτρονικό, οικονομική διαχείριση κ.λπ..

Όπως τόνισε ο Γραμματέας της ΛΕΚ, Θανάσης Κοτσαρίνης, πλέον η Λέσχη λειτουργεί με εσωτερικό κανονισμό.

«Άλλο η ομάδα διάσωσης, άλλο η ομάδα δασοπυρόσβεσης, εξοπλισμού, οχημάτων κ.λπ.. Όλ αυτά υπήρχαν. Και έγινε ένας ενιαίος κανονισμός ο οποίος συμπεριέλαβε όλα τα προηγούμενα» είπε ο κ. Κοτσαρίνης.

Όλα τα υλικά, οι ενέργειες, η λειτουργία της ιστοσελίδας, ακόμα και τα e-mail που φεύγουν καταγράφονται.

Η ΛΕΚ μπορεί να συμμετάσχει σε αποστολές σε όλο τον κόσμο

 

Φωτό: © MAGICFOCUS

Μιλώντας στο PREVEZANEWS ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Βασίλης Ράπτης είπε πως η ΛΕΚ μπορεί να συμμετάσχει σε αποστολές σε όλο τον κόσμος, εφ όσον κληθεί.

«Γίνονται προσπάθειες να μπούμε σε έναν διεθνή οργανισμό του ΟΗΕ για τις μαζικές καταστροφές. Και τώρα που διαθέτουμε τον εξοπλισμό αυτό μπορεί να γίνει εφικτό» τόνισε ο κ. Ράπτης.

«Μπήκαμε στην διαδικασία του ISO γιατί ήταν κάποιες ενέργειες που έτσι κι αλλιώς τις είχαμε. Γιατί να μην έχουμε και μια πιστοποίηση για όσα που έτσι κι αλλιώς τα κάναμε» είπε ακόμα,  υπογραμμίζοντας πως σήμερα η λέσχη, μπορεί να κινηθεί μόνη της και αυτόνομα σε περιπτώσεις π.χ. διάσωσης ή καταστροφής.

Σημείωσε επίσης πως ο εξοπλισμός ανήκει ιδιοκτησιακά στην Περιφέρεια, ενώ η αποκλειστική χρήση γίνεται από την ΛΕΚ, προσθέτοντας πως από τον  Σεπτέμβριο θα υπάρχει και νέος εξοπλισμός.

Φωτό: © MAGICFOCUS
Φωτό: © MAGICFOCUS
Φωτό: © MAGICFOCUS

Τέλος ο πρόεδρος της ΛΕΚ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για παραχώρηση ενός χώρου δίπλα σε αυτόν που τώρα στεγάζεται η λέσχη. Ο χώρος αυτός, όπως είπε, θα διαμορφωθεί και θα εξοπλιστεί ανάλογα, έτσι ώστε να μπορούν να γίνονται εκπαιδεύσεις σε εθελοντές που θα ενταχθούν στην ΛΕΚ αλλά και άλλες σημαντικές δράσεις.

Ο Γραμματέας της ΛΕΚ Πρέβεζας, Θανάσης Κοτσαρίνης, με την σειρά του αναφέρθηκε στην πιστοποίηση με ISO.

Φωτό: © MAGICFOCUS

«Στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών διάσωσης που προσφέρει η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας με εθελοντική διασωστική της ομάδα, μπήκε στην διαδικασία να πιστοποιήσει όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες της μέσω iso 9001:2015. Η ποιότητα των υπηρεσιών καθώς και όλες οι διαδικασίες πλέον πιστοποιούνται και τηρούνται έτσι ώστε να έχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα» είπε ο κ. Κοτσαρίνης προσθέτοντας πως πλέον θα μπορεί η λέσχη να διαχειρίζεται μόνη της ευρωπαϊκά προγράμματα.

Εκπαίδευση και μέσω διαδικτύου την περίοδο του κορονοϊού

Συνεχίζοντας ο Θανάσης Κοτσαρίνης τόνισε πως ακόμα και την περίοδο της καραντίνας οι εκπαιδεύσεις γίνονταν διαδικτυακά στα μέλη της λέσχης ενώ συνεχίστηκε κανονικά η συντήρηση του εξοπλισμού.

«Σε συνέχεια του διακρατικού προγράμματος Ελλάδα Ιταλία στο οποίο συμμετέχει η λέσχη, εξοπλίστηκε με ειδικό εξοπλισμό, για διάσωση από ερείπια μετά από σεισμό ή μαζικές καταστροφές. Τα μέλη της λέσχης συνεχώς εκπαιδεύονται και συντηρούν τον εξοπλισμό. Λόγω του κορονοϊού δεν μπορούσαν να γίνουν εκπαιδεύσεις στο πεδίο και περισσότερο αξιοποιήθηκαν οι νέες τεχνολογίες με πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης. Σιγά σιγά αρχίζει τώρα να βγαίνει ο εξοπλισμός, να χρησιμοποιείται και να συντηρείται από τα μέλη προκειμένου να είναι έτοιμα σε κάποιο μεγάλο περιστατικό» είπε ακόμα ο κ. Κοτσαρίνης προσθέτοντας πως θα ξεκινήσουν άμεσα και οι δια ζώσης εκπαιδεύσεις.

«Θα ακολουθήσουν εκπαιδεύσεις στο πεδίο με τη χρήση εξοπλισμού, τόσο για ορεινή διάσωση, για διάσωση από ύψος, ερείπια αλλά και στο θαλάσσιο κομμάτι όπως καταδύσεις» είπε ο Γραμματέας της ΛΕΚ.

Ο Πρόεδρος της ΛΕΚ, Βασίλης Ράπτης συμπλήρωσε πως η ομάδα είναι ήδη έτοιμη για την αντιπυρική περίοδο, και όπως τόνισε έχει γίνει ήδη η απαραίτητη συντήρηση του εξοπλισμού και ελέγχθηκαν όλα τα οχήματα.

Φωτό: © MAGICFOCUS
Φωτό: © MAGICFOCUS
Φωτό: © MAGICFOCUS

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες για να καλυφθούν οι ανάγκες για καύσιμα και υπογράμμισε πως «στην προσπάθειά μας αυτή βοηθούν με χορηγίες πολλοί επαγγελματίες της Πρέβεζας τους οποίους και ευχαριστούμε».

Αναφέρθηκε επίσης στο σχολείο καταδύσεων που θα ξεκινήσει και το οποίο θα διαρκέσει δύο μήνες περίπου και θα διενεργείται κάθε σαββατοκύριακο, ενώ θα ξεκινήσουν και τα bls, εκπαίδευση πρώτων βοηθειών στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και με χρήση απινιδωτή, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές που είναι μέλη της ΛΕΚ.

Εκπαίδευση σε νέα μέλη από 18+ ετών

Ο πρόεδρος της ΛΕΚ αναφέρθηκε στη συνέχεια στην προσπάθεια που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα να ενταχθούν στην λεσχη και να εκπαιδευτούν και νέα μέλη από διάφορα μέρη της Ηπείρου και όχι μόνο, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν εκπαιδευμένοι πυρήνες στην ευρύτερη περιοχή.

«Αμέσως μετά θα ανοίξουμε την εκπαίδευση σε νέα μέλη, άντρες και γυναίκες, δημιουργώντας εκπαιδευμένους πυρήνες στην ευρύτερη περιοχή» είπε και πρόσθεσε «αυτό, σε συνδυασμό και με ένα ειδικό πρόγραμμα διαχείρισης θα γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή σε ποια περιοχή υπάρχει εκπαιδευμένο μέλος μας για όταν το χρειαστούμε».

Τα νέα μέλη θα αφορούν σε ηλικίες από 18 ετών και άνω ενώ σύμφωνα με τον κ. Ράπτη, γίνεται προσπάθεια να «ανοίξουμε, με κάποια στάνταρ για ηλικίες από 16 ετών. Για πρώτες βοήθειες και συγκεκριμένα πράγματα» πιθανόν από τον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα για το σκοπό αυτό, στο άμεσο χρονικό διάστημα θα υπάρχει και φόρμα ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της λέσχης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να δηλώνει το ενδιαφέρον του για εγγραφή και τη συμμετοχή στην λέσχη.

Επίσης η ΛΕΚ Πρέβεζας διαθέτει λογαριασμού στο Facebook, Instagram, και Youtube.

Τέλος, μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας μπορούν να γίνου, καταδρομείς, πεζοναύτες, βατραχάνθρωποι, αλεξιπτωτιστές, άνδρες και γυναίκες, που υπηρέτησαν με οποιοδήποτε βαθμό στις ειδικές δυνάμεις.

Επίσης μπορούν να γίνουν μέλη και όσοι επιθυμούν να προσφέρουν ως εθελοντές-φίλοι προωθώντας και υποστηρίζοντας τον σκοπό της Λέσχης.

 

Δημήτρης Μαυρογιώργος για ΛΕΚ: Πρότυπο εθελοντικών οργανώσεων – Θα είναι δάσκαλοι των εθελοντών που έρχονται

 

Φωτό: © MAGICFOCUS

Για το εξαίρετο έργο της ΛΕΚ μίλησε στο PREVEZANEWS ο Δημήτρης Μαυρογιώργος προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Π. Ηπείρου.

«Πρόκειται για μια εξαίρετη εθελοντική ομάδα, η οποία δείχνει με τη δράση της τον δρόμο σε πολλές άλλες εθελοντικές ομάδες που είναι ενταγμένες στην Πολιτική Προστασία» είπε ο κ. Μαυρογιώργος υπογραμμίζοντας το γεγονός πως «όλο το 24ωρο και όλες τις μέρες είναι με το τηλέφωνο ανοιχτό» προκειμένου να επέμβουν μόνοι τους ή και με την συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας και των πυροσβεστικών δυνάμεων σε όλες τις καταστάσεις που απαιτείται εθελοντισμός.

Ο κ. Μαυρογιώργος αναφέρθηκε στο θέμα του εθελοντισμού χαρακτηρίζοντάς το πολύ δύσκολο, και όπως είπε αν και οι έλληνες πρώτοι να έχουν διδάξει τον εθελοντισμό, έχουν μείνει όμως πολύ πίσω σε σχέση με τους ευρωπαίους χαρακτηρίζοντας την ΛΕΚ «πρότυπο εθελοντικών οργανώσεων».

«Είναι οι εθελοντές που δίνουν τα πάντα χωρίς κανένα αντάλλαγμα» είπε συγκεκριμένα.

Συνέχισε λέγοντας πως υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ ΛΕΚ και Πολιτικής Προστασίας, ενώ όπως είπε, μέσα από προγράμματα που έχουν ενταχθεί έχουν αποκτήσει εξοπλισμό που μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα όσον αφορά στις επιχειρησιακές δράσεις και της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής.

«Είναι επί ποδός όλο το 24ωρο. Εμένα αυτό μου φτάνει» είπε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π. Ηπείρου και συνέχισε «όταν σε μια εθελοντική ομάδα χτυπάει το τηλέφωνο και το σηκώνει και πάει αμέσως εκεί που τη χρειάζεται ο συνάνθρωπός μας ,αυτό σημαίνει τα πάντα!!!».

Σχετικά με το ISO ο κ. Μαυρογιώργος τόνισε πως το πήραν δίκαια.

«Είναι μια πιστοποίηση που δηλώνει την άριστη κατάρτιση των μελών της ΛΕΚ, όσον αφορά στην προσφορά στο σύνολο αλλά και λόγω του ότι έχουν «αμειφθεί» με προγράμματα ΕΣΠΑ όσον αφορά τον εξοπλισμό τους, για να προσφέρουν και να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους. Ήταν αδιανόητο να δουλέψει αυτή η ομάδα χωρίς ISO».

Αναφορικά με τα επόμενα σχέδια της ΛΕΚ να προχωρήσει σε εκπαίδευση εθελοντών ο Δημήτρης Μαυρογιώργος είπε «ο εθελοντής θα πρέπει να εκπαιδεύεται π.χ. όσον αφορά στα βασικά χαρακτηριστικά σε μια δασική πυρκαγιά, σε ένα αεροπορικό ατύχημα, σε ένα ναυάγιο κ.λπ., θέλουν όλα εκπαίδευση. Και τα παιδιά της ΛΕΚ έχουν τις δυνατότητες και γι αυτό έχουν πιστοποιηθεί με ISO. Και θα είναι δάσκαλοι των εθελοντών που έρχονται».

Αναφορικά με τον εξοπλισμό της ΛΕΚ είπε ότι πρόκειται για έναν πανάκριβο εξοπλισμό που δεν έχει ούτε η ΕΜΑΚ ούτε η Πυροσβεστική, εξοπλισμός που είναι βέβαια στη διάθεσή όλων των φορέων που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις εκτάκτων αναγκών.

 

Στράτος Ιωάννου: Με τις δράσεις της η ΛΕΚ δίνει μαθήματα εθελοντισμού σε όλους μας

 

Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Μιλώντας στο PREVEZANEWS για την ΛΕΚ ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου, υπογράμμισε την σημαντική προσφορά της και εξήρε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και ικανότητας.

Τόνισε την σημαντική επίσης συμβολή της, μεταξύ άλλων και σε δύσκολες επιχειρήσεις διάσωσης και περιπτώσεις καταστροφών, «δίνοντας μαθήματα εθελοντισμού σε όλους μας» όπως είπε συγκεκριμένα.

Στάθηκε στην αίσθηση προσφοράς προς στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, λέγοντας πως «αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, η ΛΕΚ προσφέρει έργο, χωρίς να τους υποχρεώνει κανείς, χωρίς να περιμένουν τίποτε».

«Τα στελέχη της ΛΕΚ κινητοποιούνται μόνο από την επιθυμία τους να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και γι’ αυτό αξίζουν το θαυμασμό μας και την υποστήριξή μας» είπε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας.

Αναλυτικά τι δήλωσε για την ΛΕΚ Πρέβεζας ο Στράτος Ιωάννου:

«Η προσφορά της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν.  Πρέβεζας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πρόκειται για μια εθελοντική Μη κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 1997 στην Πρέβεζα και έκτοτε δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ηπείρου, αλλά και όπου παραστεί ανάγκη. 

Από το 2001 εντάσσεται στο Εθνικό Σύστημα Εθελοντισμού και στο Σ.Π.Ο. της Περιφέρειας Ηπείρου και στον πολιτικό σχεδιασμό εκτάκτων αναγκών. Αποστολή της η παροχή βοήθειας στον κρατικό μηχανισμό σε περιπτώσεις θεομηνιών και καταστροφών.

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου η ΛΕΚ διαθέτει εξοπλισμένη και άρτια εκπαιδευμένη Ειδική Ομάδα Διάσωσης Πολλαπλών Αποστολών, δασοπυρόσβεσης, διάσωσης εγκλωβισμένων ατόμων από σεισμούς, χιόνια και απομακρυσμένες περιοχές καθώς και υποβρυχίων ερευνών υπαγόμενη στο σχεδιασμό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας.

Η ενίσχυση της ΛΕΚ με υψηλού επιπέδου διασωστικό εξοπλισμό (“Earthquake disasters management inergrated system-ERMIS”) μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, οι πιστοποιήσεις ποιότητας και οι διαρκείς εκπαιδεύσεις των στελεχών της εξασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και ικανότητας.

Η ΛΕΚ Πρέβεζας συμβάλλει τις Αρχές σε πολλές και δύσκολες επιχειρήσεις και διασώσεις σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, πλημμυρών, πυρκαγιών, αλλά και σε πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης όπως οι υποβρύχιοι καθαρισμοί, απολυμάνσεις covid, και άλλα.

Με τις δράσεις της αυτές δίνει μαθήματα εθελοντισμού σε όλους μας. Ανιδιοτελώς, με αίσθηση προσφοράς στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, η ΛΕΚ προσφέρει έργο. Χωρίς να τους υποχρεώνει κανείς, χωρίς να περιμένουν τίποτε. Τα στελέχη της ΛΕΚ κινητοποιούνται μόνο από την επιθυμία τους να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και γι’ αυτό αξίζουν το θαυμασμό μας και την υποστήριξή μας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και εγώ προσωπικά στηρίζουμε διαχρονικά και έμπρακτα την ΛΕΚ Πρέβεζας. Η παραχώρηση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η ΛΕΚ αποτελεί μια απτή απόδειξη της στήριξης αυτής, όμως, και αυτή δεν αντισταθμίζει την προσφορά της σε καμμία περίπτωση. Ενθαρρύνω νέους να συμμετάσχουν στη ΛΕΚ και να εισαχθούν με αυτόν τον ωραίο τρόπο στον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο». 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 31 Ιουλίου 2021 00:06:56 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group