Πρέβεζα: Σε ατομικούς αργαλειούς η σημαία των Κολοκοτρωναίων

Πρωτότυπη δράση χειροτεχνίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας στο πλαίσιο του εορτασμού 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821
PREVEZANEWS-F-202
News Room2 Ιουλίου, 2021 14:030
Πρωτότυπη δράση χειροτεχνίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας στο πλαίσιο του εορτασμού 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Την σημαία των Κολοκοτρωναίων, την πιο διαδεδομένη σημαία των Ελλήνων αγωνιστών του 1821 ύφαναν σήμερα σε ατομικούς αργαλειούς τα παιδιά που συμμετέχουν στις δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821.

Η πρωτότυπη αυτή χειροτεχνία φιλοξενήθηκε στον αύλειο χώρο του κτιρίου Αθανασιάδη υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου της Δημ.Βιβλιοθήκης Σπύρου Λάμπρου και των εθελοντριών Χριστίνας Κούκια και Αλεξάνδρας Κωστάκη.

Τα παιδιά χρησιμοποιώντας λευκή και μπλε κλωστή, έπλεξαν το καθένα την σημαία του τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους αγωνιστές του 1821.

Η σημαία χρησιμοποιήθηκε από τους Κολοκοτρωναίους από το 1806. Φέρει γαλάζιο σταυρό σε λευκό φόντο, σύμβολο του Αγίου Ανδρέα.

Σημαίες με παρόμοιο σχήμα και χρώμα χρησιμοποιήθηκαν και από άλλους οπλαρχηγούς κατά την διάρκεια της επανάστασης.

Είναι η σημαία που απεικονίζεται σε μια σειρά από γνωστούς πίνακες που έχουν θέμα την Ελληνική επανάσταση, όπως η αναπαράσταση της λειτουργίας στην Μονή της Αγίας Λαύρας και Έξοδος του Μεσολογγίου.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 2 Ιουλίου 2021 14:03:35 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας