Συνάντηση εργασίας είχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Δημοτικής Ενότητας Πρέβεζας Δημήτριο Ντούσιας με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Ιωάννη Μπούρη σήμερα στα γραφεία του Επιμελητηρίου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο των ενοικιαζομένων δωματίων, ανάγκες και προοπτικές για το ευρύτερο καλό του τόπου, ενώ επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία καλή θέληση και προώθηση της συνεργασίας των δύο φορέων.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέπτυξε τις καινοτόμες δράσεις υποστήριξης του τουριστικού κλάδου οι οποίες είναι στον άμεσο προγραμματισμό από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.
Έγινε εκτενής συζήτηση όσον αφορά την κατοχύρωση διακριτικών τίτλων των ενοικιαζομένων δωματίων, τα τρέχοντα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ενίσχυσης τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων και για την επικείμενη προκήρυξη νέας δράσης ενίσχυσης των Υφιστάμενων Τουριστικών καταλυμάτων.
Ο πρόεδρος κ. Μπούρης ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο του εγκεκριμένου έργου «Ψηφιοποίηση των Υπηρεσιών» του Επιμελητηρίου Πρέβεζας τα τουριστικά καταλύματα της ευρύτερης περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα προβολής σε μια σύγχρονη Ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου.
Επιπροσθέτως, υπήρξε ενημέρωση όσον αφορά τις Β2Β συναντήσεις που πραγματοποιεί το Επιμελητήριο Πρέβεζας σε διεθνείς εκθέσεις και το έντονο ενδιαφέρον το οποίο αποτυπώνεται για την περιοχή μας.
Ο κ. Ντούσιας ανέφερε ότι η περιοχή είναι μεταξύ των οικονομιών που εξαρτούνται από το τουριστικό προϊόν. Ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί βασικό άξονα της οικονομίας της περιοχής στον οποίο βασίστηκε η μεγέθυνση τα προηγούμενα χρόνια και εξέφρασε την άποψη ότι θα ακολουθήσει στο μέλλον τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται ως θεμελιακό μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.
Ακόμη ανέφερε ότι υπάρχει ένα θετικό αποτύπωμα για το 2020 από τους επισκέπτες που ήρθαν στην περιοχή μας οι οποίοι σε ποσοστό 90% δηλώνουν ότι είναι ευχαριστημένοι με την ασφάλεια, με τη διαμονή και κυρίως με την άρτια εφαρμογή των υγειονομικών πρωτόκολλων για την διασφάλιση και προστασία της δημόσιας υγείας από τα τουριστικά καταλύματα.
Τέλος, οι δύο φορείς δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της επικοινωνίας και της συνεργασίας τους και το Επιμελητήριο θα είναι αρωγός του συλλόγου στις δράσεις τους σε κάθε επίπεδο.
Δ.Τ.
Τελευταία ενημέρωση 26 Μαΐου 2021 13:31:15 από News Room