Εντοπίστηκαν αρχαία στο ύψος του προμαχώνα στη Βρυσούλα

Κατά τη διάρκεια εργασιών για την τοποθέτηση αγωγού
ΑΡΧΑΙΑ-ΣΠΗΛΙΑΔΟΥ-1
News Room14 Απριλίου, 2021 13:000
Κατά τη διάρκεια εργασιών για την τοποθέτηση αγωγού

Αρχαία κατασκευή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, βρέθηκε επί της οδού Σπηλιάδου στην Πρέβεζα, στο ύψος του προμαχώνα στη Βρυσούλα.

Τα αρχαία εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών για την τοποθέτηση του νέου αγωγού ύδρευσης πριν από λίγους μήνες.

Το σημείο καταγράφηκε και σήμερα εκτελέστηκαν εργασίες από την αρχαιολογία προκειμένου να συγκεντρωθεί υλικό από το οποίο θα εξαχθούν περισσότερες πληροφορίες για την χρονολογία αλλά και το είδος της κατασκευής.

Πρόκειται για μια κατασκευή με πλάκες και κεραμικά σε μικρό βάθος από το επίπεδο του δρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PREVEZANEWS το ίδιο διάστημα που εκτελούνταν οι εργασίες για τον αγωγό, βρέθηκε στην παραλιακή προς Βαθύ και άλλη αρχαία κατασκευή που κατά πληροφορίες πρόκειται για τάφο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στην περιοχή αυτή, μπροστά από το νοσοκομείο και γενικότερα σε όλη την παραλιακή και χερσαία ζώνη δεν έχουν εντοπιστεί κατά το παρελθόν παρόμοια ευρήματα.

Μέρος των σημερινών ευρημάτων θα μεταφερθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο προκειμένου να μελετηθούν και να εξαχθούν χρήσιμες πληροφορίες.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 14 Απριλίου 2021 18:02:05 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας