Δύσκολα τα πράγματα στην Πρέβεζα – Μεγάλη ουρά για rapid test σήμερα στο Νοσοκομείο

«Η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα» τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΟΥΡΑ-RAPID-TEST
News Room14 Μαρτίου, 2021 12:590
«Η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα» τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Πρέβεζα έπειτα από συρροή κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ μαθητών σε Γυμνάσιο της πόλης.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν έως τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη διασπορά της νόσου.

Ουρά η οποία έφτασε έως και το πάρκο δημιουργήθηκε σήμερα έξω από το Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργούσε rapid test.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να υποβληθούν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης για κορονοϊό, έπειτα από επιβεβαιωμένα κρούσματα που παρουσιάστηκαν σε μαθητές γυμνασίου.

Παιδιά με τους γονείς τους στήθηκαν από νωρίς σήμερα στην ουρά η οποία έφτανε τα δεκάδες μέτρα.

Μιλώντας στο PREVEZANEWS γονείς, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους αλλά και θυμό, επιρρίπτοντας μάλιστα και ευθύνες, για την διασπορά του κορονοϊού που φαίνεται να ξεκίνησε από την μαθητική κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις εχθές βρέθηκαν σε ελέγχους 6 κρούσματα ενώ σήμερα και ενώ η διαδικασία ανίχνευσης είναι σε εξέλιξη, έχουν βρεθεί και νέα, τουλάχιστον 10, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές.

Ας ελπίσουμε πως δεν έχει υπάρξει διασπορά που να οδηγήσει σε μια υγειονομική βόμβα στην πόλη, κάτι που θα προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες σε πολλούς τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Το Νοσοκομείο επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου, ο οποίος ενημερώθηκε για την εξέλιξη της διαδικασίας.

«Μετά την επίσκεψή μου στο Νοσοκομείο αλλά και την παρακολούθηση όλη αυτή την εβδομάδα της αύξησης των περιστατικών βλέπω ότι είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση» τόνισε μιλώντας στο PREVEZANEWS ο κ. Ιωάννου, υπογραμμίζοντας πως το επόμενο διάστημα χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.

«Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα αυτές τις μέρες και αυτοί που έχουν διαγνωστεί με αρνητικό rapid test, δεν πρέπει να εφησυχάσουν, γιατί σήμερα μπορεί να είναι αρνητικό αλλά αύριο να είναι θετικό» είπε ακόμα και αναφέρθηκε στην αυστηρή τήρηση από όλους των υγειονομικών μέτρων και με μεγάλη προσοχή «για να μην υπάρχει μεγάλη διασπορά» όπως τόνισε.

«Εφιστώ την προσοχή σε όλους μας να προσέχουμε να φοράμε την μάσκα και να κρατάμε τις αποστάσεις και να μην γίνεται συνωστισμός» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης.

«Όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί σε μια υγειονομική βόμβα και να έχει σοβαρές επιπτώσεις» υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου λέγοντας ακόμα πως αν συνεχίσει έτσι θα προκαλέσει μια οικονομική δυσκολία, μια κρίση, η οποία θα οδηγήσει σε κλείσιμο των καταστημάτων και αυστηρό lockdown, «γι αυτό πρέπει να προσέξουμε να μην συμβεί τίποτε από τα δύο» κατέληξε.

Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες μιας και η διασπορά φαίνεται πως έχει γίνει, ωστόσο η αυστηρή τήρηση των μέτρων θα είναι σημαντική προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερη εξάπλωση.

 

ΔΕΙΤΕ ακόμα:

Συναγερμός στην Πρέβεζα έπειτα από συρροή κρουσμάτων σε μαθητές Γυμνασίου

ΝΕΟΤΕΡΟ: Τι ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ 

Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων στην Πρέβεζα – 14 ανακοίνωσε σήμερα (14/03) ο ΕΟΔΥ

 

Τελευταία ενημέρωση 14 Μαρτίου 2021 17:56:24 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας