Κατέστρεψαν το γκράφιτι στο Ελληνικό – Αντιδράσεις από το ΚΚΕ για την πρόσκληση του Εύρυτου στην Καμαρίνα

Ζητούν από τον πρόεδρο της ΤΚ Καμαρίνας να ακυρώσει την πρόσκληση και από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο
PREVEZANEWS-E655
News Room2 Μαρτίου, 2021 13:060

Ζητούν από τον πρόεδρο της ΤΚ Καμαρίνας να ακυρώσει την πρόσκληση και από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Το εντυπωσιακό γκράφιτι με τους 12 ήρωες της Επανάστασης του 1821 στο Ελληνικό, κατέστρεψαν άγνωστοι.

Το γκράφιτι που έντυσε τους τοίχους του κολυμβητηρίου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης δημιούργησε ο Εύρυτος μετά από ανάθεση του δήμου που θέλησε να τιμήσει την εθνική επέτειο.

«Σήμερα, με τις επετειακές του εκδηλώσεις, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης τιμά τους ήρωες του 1821. Αυτούς που μας δίδαξαν ότι για να κατακτηθεί η ελευθερία χρειάζεται αγώνας, αίμα και πίστη στον Θεό», είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και πρόσθεσε: «Σε κεντρικούς τοίχους της πόλης θα απεικονίσουμε τους ήρωές μας, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να διδάσκονται οι νεότεροι. Ζήτω το 1821, ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Εύρυτος είχε πει «Το σημαντικότερο σε όλο αυτό για εμένα, είναι η προσέγγιση από μέρους του κόσμου και η εκδήλωση αγάπης, όχι προς το πρόσωπό μου τόσο, αλλά περισσότερο προς τους ήρωες που απεικόνισα. Πιο συγκινητικό σε όλο αυτό, ήταν τα παιδιά που με πλησίαζαν ενόσω ζωγράφιζα τους ήρωες και ενδιαφέρονταν να φωτογραφηθούν δίπλα τους» και κατέληξε: «Αυτό ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικό για εμένα, γιατί θα ήθελα να εμπνευστούν, όπως εμπνεύστηκα κι εγώ από την ελληνική ιστορία, όταν ήμουν σε αυτή την ηλικία».

Εχθές, άγνωστοι βεβήλωσαν το έργο στο Ελληνικό, ενώ προκαλεί εντύπωση ο τρόπος, αφού μαύρισαν τα μάτια των εικονιζόμενων ηρώων.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος σε χθεσινή ανάρτηση, μετά από αυτή την εξέλιξη, αναφέρει: «Και οι Τούρκοι το ίδιο έκαναν! Δεν μας εξέπληξε η βεβήλωση των Ηρώων του 1821 που φιλοτεχνήσαμε προκειμένου να τιμήσουμε τους αγώνες τους.  Ήταν αναμενόμενο από τους λεγόμενους “δημοκράτες” της πόλης μας που με ένα παραλήρημα μίσους ξέσπασαν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο μολονότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου και τα ΜΜΕ χαίρετησαν την πρωτότυπη μας ιδέα που ήδη και άλλοι δήμοι ακολουθούν. Αυτό που μας εξέπληξε όμως ήταν το μαύρισμα των ματιών τους, χαρακτηριστική ενέργεια που έκαναν στους Αγίους μας οι Τούρκοι και οι Αγαρηνοί όταν έμπαιναν στους ναούς μας!!! Ακόμα και σήμερα όμως, οι Τούρκοι θα έδειχναν σεβασμό στον Κολοκοτρώνη, όχι όμως οι Νενέκοι που εξακολουθούν να μην θέλουν αναφορά σε κάθε σύμβολο εθνικό. Έως αύριο θα έχουμε αποκαταστήσει τα έργα. Και θα το κάνουμε όσες φορές χρειαστεί μην έχετε αμφιβολία. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην μίζερη μειοψηφία των νοσηρών βεβηλων να αμαυρώσει τις αρχές και τις αξίες μας».

Την ίδια ώρα στην Πρέβεζα βροχή φτάνουν οι ανακοινώσεις σχετικές με την πρόσκληση του Εύρυτου από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Καμαρίνας, Θεόδωρου Δράκου.

Όπως είχε κάνει γνωστό προ δεκαημέρου ο κ. Δράκος, ο Εύρυτος θα βρίσκεται στην Καμαρίνα προκειμένου να διακοσμήσει με παραστάσεις και προσωπογραφίες ηρώων της Επανάστασης του 1821, το χωριό.

Μάλιστα ο κ. Δράκος απεύθυνε κάλεσμα σε προέδρους άλλων κοινοτήτων, όποιος ενδιαφέρεται για παρόμοια δράση να επικοινωνήσει μαζί του.

Τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα χαρακτηρίζουν τον συγκεκριμένο γραφιτά «ακροδεξιό», αποδίδοντάς του έργα με ναζιστικό ισλαμοφοβικό και συνωμοσιολογικό περιεχόμενο.

Με αφορμή αυτό, αλλά και την πρόσκληση του Εύρυτου στην Καμαρίνα, οι χρήστες από την Πρέβεζα στα social, έχουν διχαστεί, ενώ ανακοινώσεις εκδόθηκαν από το ΚΚΕ Πρέβεζας, την Λαϊκή Συσπείρωση και τον Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Πρέβεζας.

«Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει περίπτωση οι ιθύνοντες αυτών των άθλιων πρωτοβουλιών να αγνοούν ποιος είναι ο συγκεκριμένος και περί τίνος πρόκειται. Πρόκειται για άνθρωπο που κινείται σε φασιστικούς – νεοναζιστικούς κύκλους» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΤΕ ΚΚΕ Πρέβεζας

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρει «Για τη νεολαία και το λαό μας, είναι απολύτως καθαρό ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του εθνικισμού – ναζισμού με τους ήρωες του 1821, με το ίδιο το περιεχόμενο της ελληνικής αστικής Επανάστασης. Μάταια οι πατριδοκάπηλοι προσπαθούν να συνδέσουν τα ασύνδετα. Σήμερα, ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πάλη για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο μας, είναι δηλαδή ο εφιάλτης των φασιστών και του συστήματος που τους θρέφει[…] Αυτή η αλήθεια δεν αλλάζει όσο παραπλανητικό μελάνι κι αν ξοδέψουν οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών. Άλλωστε, η πλησιέστερη συσχέτιση που έχουν με τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο του 1821, είναι ο μετέπειτα λαογέννητος χαρακτηρισμός του “Γερμανοτσολιά”, άσβεστος στη συλλογική ιστορική μνήμη του πρεβεζάνικου λαού της περιοχής του Ζαλλόγου, συνολικότερα του λαού μας, για τον προδοτικό τους ρόλο κατά την Κατοχή και την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση».

Και καταλήγει μεταξύ άλλων «Θεωρούμε αυτονόητο το να ακυρωθεί εδώ και τώρα η συνεργασία του συγκεκριμένου!!! Να απολογηθούν οι εμπλεκόμενοι, ο πρόεδρος Καμαρίνας Δράκος που προβαίνει σε τέτοιου είδους “συνεργασία” ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των ηρώων του 1821 και προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας, με ανακοίνωσή της, «θεωρεί απαράδεκτη τη συγκεκριμένη ενέργεια και άκρως ντροπιαστική και προσβλητική τόσο για τους Καμαρινιώτες όσο και για το δημοκρατικό λαό της Πρέβεζας» και όπως αναφέρει «Ο Πρόεδρος της Καμαρίνας Δράκος Θεόδωρος, να καλέσει τον ζωγράφο των φασιστικών συμβόλων,  να του ζωγραφίσει το σπίτι και όχι την Καμαρίνα».

Τέλος καλεί «τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με σκοπό την καταδίκη αυτής της ενέργειας και την ρητή απαγόρευση ο συγκεκριμένος να “διακοσμήσει” τα κτίρια της Πρέβεζας».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «καμία σχέση δεν έχουν οι ήρωες του 1821 με «φιλοτεχνήματα» που προβάλλουν φασιστικούς συμβολισμούς» καταδικάζοντας, σύμφωνα με την ανακοίνωση την «προσπάθεια του προέδρου της κοινότητας Καμαρίνας να καλέσει και να αναθέσει την απεικόνιση αγωνιστών του 1821 σε «καλλιτέχνη»  ο οποίος δεν κρύβει τα ρατσιστικά-φασιστικά-νεοναζιστικά του πιστεύω..», ζητώντας να ανακληθεί «άμεσα έστω και τώρα η όποια συνεργασία» χαρακτηρίζοντας ως «προσβολή απέναντι στους Δημότες τέτοιες πρωτοβουλίες».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η “Στροφή στο Μέλλον” με την οποία καλεί “τους δημότες του δήμου μας να αντιδράσουν και τον πρόεδρο της Καμαρίνας να ανακαλέσει την απόφασή του. Σε αντίθετη περίπτωση καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να αποτρέψει την διάδοση του μίσους με αφορμή την γιορτή ομοψυχίας του έθνους”.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 2 Μαρτίου 2021 18:16:39 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group