Καναλλάκι: Με άλλα λόγια να… αγαπιόμαστε – Τους έβαλαν στον ύπνο εργολάβος και ΚΤΥΠ

Διατεθειμένος να κινηθεί δικαστικά ο Δήμος Πάργας
ΛΥΚΕΙΟ-ΚΑΝΑΛΛΑΚΙ-ΝΕΡΑ-1
News RoomNews Room5 Ιανουαρίου, 2021 16:150

Διατεθειμένος να κινηθεί δικαστικά ο Δήμος Πάργας

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου Λυκείου στο Καναλλάκι αναδεικνύει την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού.

Και τελικός αποδέκτης όλου αυτού του «αχταρμά» που δημιουργείται εδώ και μήνες είναι ο πολίτης και στην προκειμένη περίπτωση οι μαθητές και οι γονείς.

Προ μηνών δόθηκαν διαβεβαιώσεις τόσο από τον Δήμαρχο Πάργας, όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη αλλά και τον βουλευτή για την ολοκλήρωση των εργασιών στο εν λόγω κτιριακό σχολικό συγκρότημα.

Φαίνεται πως κάτι τέτοιο εξαρτιόνταν από τον εργολάβο και μόνο που είχε αναλάβει το έργο. Τον ίδιο που υποσχέθηκε πως θα παραδώσει το κτίριο στα τέλη Οκτωβρίου.

Μιλώντας στο PREVEZANEWS ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, είπε πως μηχανικός της Π.Ε. Πρέβεζας επέβλεπε τις εργασίες εντός του κτιρίου οι οποίες προχωρούσαν. «Αυτά που είχαμε να κάνουμε από πλευράς μας τα κάναμε. Τα παρακολουθούσαμε και τα τελειώσαμε» είπε συγκεκριμένα ο Στράτος Ιωάννου.

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και βρισκόμαστε μπροστά σε θλιβερές εικόνες όσον αφορά στο κτίριο του συγκεκριμένου σχολείου που μετά τον σεισμό κατάντησε το «γεφύρι του Καναλλακίου».

Και φυσικά οι πληροφορίες που έφτασαν στο PREVEZANEWS μαρτυρούν την αρχή ενός νέου κύκλου ενεργειών μιας και όπως έγινε γνωστό, ο εργολάβος που είχε αναλάβει την διεκπεραίωση των εργασιών και  ολοκλήρωση του έργου, πρόκειται να κηρυχτεί έκπτωτος.

Ωστόσο αυτό πρέπει να γίνει από την ΚΤΥΠ και επίσημα και σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ πιθανό να πάρει χρόνο. Χρόνος που κυλάει σε βάρος, για μια ακόμη φορά, των μαθητών και των γονιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να αναλάβει άλλος εργολάβος να συνεχίσει το έργο και ο οποίος πολύ πιθανό να εγκατασταθεί την Παρασκευή.

Μια διαδικασία όμως, για την οποία ας κρατήσουμε μικρό καλάθι, αφού δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη.

Τα παραπάνω μάλιστα, έκανε γνωστά και ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς στο PREVEZANEWS.

Και εκεί που θα περίμενε κανείς, μετά από τόσους μήνες και επιπλέον δύο μήνες από την υποσχόμενη ημερομηνία παράδοσης του σχολείου, όλα να είναι έτοιμα, η πραγματικότητα διαψεύδει κάθε προσδοκία.

Οι αίθουσες του Λυκείου βρίσκονται μέσα στην υγρασία και στα νερά και απ ότι φαίνεται εκτός από τις μάσκες οι μαθητές για να μπουν (πράγματα αδύνατο υπ αυτές τις συνθήκες) θα χρειαστούν σίγουρα αδιάβροχα.

Το πρόβλημα που παρουσιάζει η στέγη του κτιρίου, το οποίο δεν έχει ακόμα επισκευαστεί, είναι και η αιτία της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι αίθουσες σήμερα.

Να θυμίσουμε πως ο κ. Ζαχαριάς είχε δεσμευτεί πως θα αναλάβει ο Δήμος, με συνεργείο του, την αποκατάσταση της στέγης του κτιρίου.

Ωστόσο, αν και ο Δήμος ξεκίνησε να υλοποιεί και είχε την πρόθεση να τηρήσει τις υποσχέσεις του, βρέθηκε μπροστά σε αντιδράσεις από την ΚΤΥΠ αλλά και τον ίδιο τον εργολάβο, μιας και σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριά, δεν του επετράπη να προχωρήσει σε εργασίες αφού το έργο ήταν σε εργολαβία, όπως είπε ο Δήμαρχος.

Από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριά και εφ όσον διαφαίνονταν πως οι εργασίες δεν ολοκληρώνονταν στα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί για πολλοστή φορά, απευθύνθηκε για μια ακόμη φορά στην ΚΤΥΠ.

«Μας πήγαιναν από εβδομάδα σε εβδομάδα» είπε συγκεκριμένα ο κ. Ζαχαριάς στο PREVEZANEWS, προσθέτοντας πως «είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι».

«Αν μέχρι την Παρασκευή δεν βγει ο εργολάβος, θα μπούμε εμείς. Δικό μας είναι το κτίριο. Δεν πάει άλλο. Θα μπούμε να το τελειώσουμε…» τόνισε ο Δήμαρχος Πάργας, προσθέτοντας πως έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές επιπλέον των αρχικών.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο» είπε ακόμα και πρόσθεσε πως «ήδη έχει ενημερωθεί η νομική υπηρεσία του Δήμου και πρόκειται να κινηθεί δικαστικά κατά παντός υπευθύνου. Κάναμε υπομονή. Έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο» τόνισε ο Δήμαρχος.

Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί και το γεγονός πως η επιτροπή γονέων δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια, τουλάχιστον δεν την ανακοίνωσε, όταν διαπίστωσε πως δεν έχουν τηρηθεί οι ημερομηνίες.

«Παραμένουμε σε εγρήγορση χωρίς να εφησυχάζουμε, έως ότου πετύχουμε την επιστροφή των παιδιών μας στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο τους» αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της  στις 26 Οκτωβρίου, κάτι που φαίνεται δεν έπραξε, αφού μπήκε και αυτή στον ύπνο…

Και ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τι έγινε τους προηγούμενους μήνες και πως φτάσαμε στο σήμερα

Στις 8 Οκτωβρίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ξεσηκώνονται οι γονείς όταν διαπιστώνουν πως οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο σχολικό συγκρότημα έχουν παγώσει.

Στις 9 Οκτωβρίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ο Δήμαρχος Πάργας ακούει τους γονείς και τα ερωτήματα που τίθενται. Τότε ο κ. Ζαχαριάς είχε πει πως σε ότι αφορά στον Δήμο, «δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια μέρα να καθυστερήσει το άνοιγμα του σχολείου» και θα κάνει ότι πρέπει γι αυτό. Αρκεί βέβαια να παραδοθεί το κτίριο από τον εργολάβο, όπως τόνισε ο κ. Ζαχαριάς.

Μάλιστα σε επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος και αντιπροσωπεία των γονιών με τον εργολάβο, λίγο αργότερα, δόθηκε η διαβεβαίωση πως οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στα τέλη του Οκτωβρίου!!

Όπως είπε ο Δήμαρχος Πάργας με την παράδοση του κτιρίου, ο Δήμος θα αναλάβει μέσα σε λίγες μέρες να ολοκληρώσει εργασίες οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στην σύμβαση με τον εργολάβο και έθεσε το χρονικό πλάνο έως 10 Νοεμβρίου.

“Δεν υπάρχει περίπτωση από την πλευρά του Δήμου να καθυστερήσει ούτε μέρα η λειτουργία του σχολείου” είπε επίσης ο κ. Ζαχαριάς και διαβεβαίωσε πως θα μπουν συνεργεία του δήμου και θα καθαρίσουν το κτίριο όταν αυτό παραδοθεί.

Έχει επίσης και την βοήθεια, όπως είπε, από την Περιφέρεια εάν χρειαστεί (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ σχετικό δημοσίευμα).

Στις 11 Οκτωβρίου το PREVEZANEWS (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) δημοσιεύει εικόνες από την κατάσταση εσωτερικά του σχολείου.

Στις 12 Οκτωβρίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) η επιτροπή γονέων και κηδεμόνων που είχε συσταθεί επισκέπτεται τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτο Ιωάννου και τον βουλευτή της ΝΔ, Στέργιο Γιαννάκη και λαμβάνει τη διαβεβαίωση πως «οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο κτίριο του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Καναλλακίου, θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του Οκτωβρίου» όπως ανακοίνωσε.

Στις 26 Οκτωβρίου με νέα ανακοίνωσή της (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) η επιτροπή γονέων κάνει γνωστό πως παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Πάργας στις 23 Οκτωβρίου όπου ο Δήμαρχος Πάργας και ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών διαβεβαίωσαν πως «οι απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών ώστε  να καταστεί το κτήριο έτοιμο προς χρήση θα ολοκληρωθούν στο τέλος Οκτωβρίου, εξαιρουμένου του γυμναστηρίου, του οποίου η παράδοση θα καθυστερήσει περίπου ένα μήνα, ενώ θα απαιτηθεί επίσης χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας για να γίνουν οι εργασίες καθαρισμού του κτιρίου και τακτοποίησης των αιθουσών και του εξοπλισμού» γεγονός που σημαίνει πως το σχολείο θα παραδοθεί για χρήση  μετά το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου.

Τι άλλαξε στους 2 μήνες που μεσολάβησαν, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να απαντηθεί απ όσους έχουν την ευαισθησία και την ευθύνη απέναντι στους πολίτες και τους μαθητές…

 

 

Τελευταία ενημέρωση 5 Ιανουαρίου 2021 17:31:07 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr και PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group