Πειραιώς: Εξυπηρέτηση από το ΑΤΜ ή το κατάστημα στη Φιλιππιάδα – Καλαντζής: Θα μας βρείτε όλους απέναντι

Δήμαρχος Ζηρού: Η απόφαση για κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Θεσπρωτικό αποτελεί «ταφόπλακα» μιας ολόκληρης περιοχής

News RoomNews RoomNews Room19 Νοεμβρίου 20200
Δήμαρχος Ζηρού: Η απόφαση για κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Θεσπρωτικό αποτελεί «ταφόπλακα» μιας ολόκληρης περιοχής

Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή, η Τράπεζα Πειραιώς γνωστοποιεί την τελική της απόφαση περί παύσης λειτουργίας του καταστήματος στο Θεσπρωτικό.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Καναλαντζή (ακολουθεί).

Είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Καλαντζή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) προς την τράπεζα προκειμένου να ενημερωθεί για το εάν πρόκειται να ανασταλεί ή όχι η λειτουργία του καταστήματος.

Λίγες μέρες μετά (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ακολούθησε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζοντας την αντίθεσή του και την έντονη διαμαρτυρία, σε τυχόν αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό.

Με επιστολή της, πριν από μια εβδομάδα, προς τον Δήμαρχο Ζηρού, η Τράπεζα Πειραιώς κάνει γνωστή την απόφασή της να κλείσει οριστικά το υποκατάστημα στο Θεσπρωτικό.

Μεταξύ άλλων η Πειραιώς αναφέρει «Το δίκτυο καταστημάτων διαμορφώνεται μετά από στάθμιση μιας σειράς παραμέτρων, δεικτών και δεδομένων στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Τράπεζας. Υπό αυτό το πρίσμα, αποφασίστηκε η παύση λειτουργίας του καταστήματος Θεσπρωτικού, με παράλληλη διατήρηση ΑΤΜ στην εν λόγω περιοχή».

Υπογραμμίζει επίσης πως το σύνολο των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της τράπεζας παρέχονται για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετείται από το κατάστημα Θεσπρωτικού, μέσω του καταστήματος στη Φιλιππιάδα, ενώ κάνει λόγο επίσης για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της ηλεκτρονικής τραπεζικής, που «φέρνουν τις τραπεζικές υπηρεσίες σε κάθε σπίτι και σε κάθε επιχείρηση» όπως αναφέρει συγκεκριμένα.

Η αντίδραση του Δημάρχου Δημου Ζηρού, Νίκου Καλαντζή ήταν έντονη.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ζηρού αναρωτιέται, ποιους παράγοντες έλαβε υπόψη της η τράπεζα μεσούσης της πανδημίας, τονίζοντας πως μια τέτοια απόφαση αποτελεί «ταφόπλακα» μιας ολόκληρης περιοχής.

Χαρακτηρίζει «σύντομο ανέκδοτο» που «μόνο θυμό και αγανάκτηση προκαλεί», την αναφορά της τράπεζας ότι «έχει επενδύσει στον διαρκή εκσυγχρονισμό και αναβάθμισης της ηλεκτρονικής τραπεζικής, προσφέροντας πρωτοποριακά προϊόντα» σε αυτή τη χρονική συγκυρία και σε πολίτες που δεν έχουν γνώσεις ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως συγκεκριμένα αναφέρει ο κ. Καλαντζής.

«Θυμίζει περισσότερο εμπαιγμό προς την τοπική κοινωνία που στήριξε και στηρίζει την Τράπεζα Πειραιώς και αυτό ούτε ανεκτό είναι, αλλά και δεν θα το επιτρέψουμε ως δημοτική αρχή» συνεχίζει ο κ. Καλαντζής στην απαντητική του επιστολή (ακολουθεί).

Αναφέρει επίσης πως «Με την απόφασή σας για κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Θεσπρωτικό, ΔΕΝ στηρίζετε  ενεργά την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, όπως με τρόπο παράταιρο και αρκετά θρασύ αναφέρετε στην επιστολή σας», ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση της τράπεζας.

Τονίζει τέλος ο Δήμαρχος Ζηρού πως «εφόσον επιμείνετε στην απόφασή σας θα μας βρείτε όλους απέναντι, για να κλιμακώσουμε τις δράσεις και κινητοποιήσεις μας, αναδεικνύουμε διαρκώς την αναλγησία της Τράπεζας εν μέσω πανδημίας, αλλά και τις αρνητικές συνέπειες που θα προκαλέσει η απόφασή σας».

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή προς την Τράπεζα Πειραιώς:

Αξιότιμοι,

Με ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη και λύπη, διάβασα την από 12.11.2020 επιστολή –απάντηση που μας αποστείλατε, για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας στο Θεσπρωτικού, του μοναδικού στην ευρύτερη περιοχή.

Αναρωτήθηκα ποιους ακριβώς παράγοντες σταθμίσατε και επικαλείσθε στην απάντησή σας, ώστε να λάβετε την απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος;

Σταθμίσατε αλήθεια ότι βρισκόμαστε μεσούσης της πανδημίας η οποία βρίσκεται σε έξαρση και ότι υπάρχει απαγόρευση μετακινήσεων για τους πολίτες;

Σκεφτήκατε έστω και για μία στιγμή ότι με την απόφασή σας αυτή μπορεί άθελά σας να συμβάλετε στη διασπορά του ιού, καθώς το κατάστημα της Φιλιππιάδας, το οποίο και προτείνεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών, είναι ήδη στα όριά του και παρατηρούνται ήδη ουρές καθημερινά στην είσοδό του;

Λάβατε υπόψη ότι σχεδόν η πλειονότητα του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού, που εξυπηρετεί τις ανάγκες του από το συγκεκριμένο υποκατάστημα, είναι άτομα ηλικιωμένα που δεν έχουν γνώση ηλεκτρονικών συναλλαγών και πρόσβαση στο διαδίκτυο;

Σταθμίσατε ότι το συγκεκριμένο μοναδικό στην περιοχή και αυτό το υπογραμμίζω, υποκατάστημα της Τράπεζάς σας στο Θεσπρωτικό, εξυπηρετεί τις ανάγκες πάνω από 40 Κοινοτήτων και Οικισμών, από τον Δήμο Ζηρού αλλά και όμορους Δήμους όπως της Δωδώνης και της Πρέβεζας;

Προβληματιστήκατε για το πως είναι δυνατόν αγρότες, κάτοικοι ορεινών χωριών που απέχουν 30 και 40 χλμ από τη Φιλιππιάδα θα καταφέρουν να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες;

Αναλογιστήκατε τον χαμένο χρόνο, το κόστος και την ταλαιπωρία αυτών των ατόμων;

Σκεφτήκατε αλήθεια ότι οι κάτοικοι του Θεσπρωτικού και της ευρύτερης περιοχής στήριξαν επί σειρά ετών το συγκεκριμένο υποκατάστημα και παρέμειναν σε αυτό γιατί ανέπτυξαν σχέσεις εμπιστοσύνης με το προσωπικό του;

Τι απ’ όλα αυτά σταθμίσατε; Μόνο το όποιο οικονομικό κόστος;

Αυτή είναι η ολοκληρωμένη και ποιοτική εξυπηρέτηση που λέτε ότι προσφέρεται στους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού, τους ‘πελάτες σας’ όπως τους χαρακτηρίζετε. Μόνο που οι πελάτες σας αυτοί, οι επαγγελματίες, επιχειρηματίες αγρότες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είναι άνθρωποι και ειδικά σ’ αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο χρειάζονται τη στήριξη όλων μας και ιδιαίτερα των τραπεζών.

Η αναφορά σας ότι «η Τράπεζα, έχει επενδύσει στον διαρκή εκσυγχρονισμό και αναβάθμισης της ηλεκτρονικής τραπεζικής, προσφέροντας πρωτοποριακά προϊόντα» σε αυτή τη χρονική συγκυρία και σε πολίτες που δεν έχουν γνώσεις ηλεκτρονικών συναλλαγών, θυμίζει ‘σύντομο ανέκδοτο’ και μόνο θυμό και αγανάκτηση προκαλεί.

Θυμίζει περισσότερο εμπαιγμό προς την τοπική κοινωνία που στήριξε και στηρίζει την Τράπεζα Πειραιώς και αυτό ούτε ανεκτό είναι, αλλά και δεν θα το επιτρέψουμε ως δημοτική αρχή.

Κύριοι,

Με την απόφασή σας για κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Θεσπρωτικό, ΔΕΝ στηρίζετε  ενεργά την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, όπως με τρόπο παράταιρο και αρκετά θρασύ αναφέρετε στην επιστολή σας. Μπορεί τα όσα σημειώνετε στην επιστολή σας να είναι αποδεκτά έπειτα από μερικά χρόνια που οι συνθήκες και οι εξελίξεις θα είναι διαφορετικές. Σήμερα όμως η απόφαση για κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος αποτελεί ‘ταφόπλακα’ μιας ολόκληρης περιοχής και σας καλούμε να την αναιρέσετε άμεσα.

Λυπάμαι για το ύφος της επιστολής, το οποίο δεν είναι του χαρακτήρα μου, αλλά το περιεχόμενο της επιστολής –απάντησης, είναι εξοργιστικό και φυσικά εκτός τόπου και χρόνου. 

Σας ενημερώνουμε ότι εφόσον επιμείνετε στην απόφασή σας θα μας βρείτε όλους απέναντι, για να κλιμακώσουμε τις δράσεις και κινητοποιήσεις μας, αναδεικνύουμε διαρκώς την αναλγησία της Τράπεζας εν μέσω πανδημίας, αλλά και τις αρνητικές συνέπειες που θα προκαλέσει η απόφασή σας.

Ευελπιστώντας στην κατανόηση των σοβαρών ζητημάτων που σας παρέθεσα παραπάνω, αναμένω τη νέα απάντησή σας, αλλά και τις ενέργειές σας για άρση της βλαπτικής και καταδικαστικής για την οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη της περιοχής, απόφαση.  

Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη ενημέρωση, διευκρίνιση ή συνεργασία.

 

 


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αναζητήστε με βάση λέξεις-κλειδιά:

Βαθμολογήστε το άρθρο:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group