Ανάπτυξη Τώρα: Δέσμευσή μας τα συμφέροντα, η ποιότητα ζωής και η προκοπή των δημοτών και του Δήμου

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΝΙΤΣΑΣ
News Room5 Οκτωβρίου, 2020 16:000

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Η μόνη μας δέσμευση είναι τα συμφέροντα, η ποιότητα ζωής και η προκοπή των δημοτών και του Δήμου Πρέβεζας” τονίζει σε ανακοίνωσή της η “Ανάπτυξη Τώρα”, προσθέτοντας πως “είναι πάντα στο πλευρό της συλλογικής διεκδίκησης, της συνεννόησης, της συνεργασίας”.

Επισημαίνει επίσης στην ίδια ανακοίνωση πως “Δεν χωρούν πλέον παλαιοκομματικές μέθοδοι για το αν έφταιξε κάποιος και ποιος έφταιξε και γιατί έφταιξε στο παρελθόν, δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι κάποιοι παίζουν  κορόνα γράμματα την ανάπτυξη του τόπου με την λογική … κατόπιν ενεργειών μου….”.

Η ανακοίνωση:

Ως δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, που παρά τη διαφαινόμενη αρχική άρνηση της δημοτικής αρχής να φέρει προς συζήτηση το θέμα της διεκδίκησης του νέου νοσοκομείου Πρέβεζας , τελικώς το θέμα θα συζητηθεί έστω στις 12 Οκτωβρίου (ευχόμαστε να μην είναι αργά ώστε να ενταχθεί στο Tαμείο Aνάκαμψης …οι οδικοί άξονες γιατί???  ).

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν εμφανής η αμηχανία του ίδιου του κου Γεωργάκου για το πως και πότε θα έρθει το θέμα προς συζήτηση. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας και όσοι αυτοαποκαλεί συνεργάτες του, αναγκάστηκαν τελικώς, να κατανοήσουν πολιτικά, ότι η πρωτοβουλία που έλαβε η παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με διευρυμένη σύνθεση -την οποία στήριξαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό- ήταν στρατηγικά η ορθή για να παραχθεί κάποιο αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα προς όφελος των δημοτών και μόνο και με πολιτικό περιεχόμενο.

Αποδείξαμε ως δημοτική παράταξη ότι ακόμη και από τη θέση της αντιπολίτευσης μπορούμε να παράγουμε πολιτική και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα οδηγήσουν σε μία σοβαρή, μελετημένη και οργανωμένη προσπάθεια, ώστε να διεκδικήσει η Πρέβεζα ένα νέο δημόσιο νοσοκομείο που το έχει τόσο μεγάλη ανάγκη. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε επίσης έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργου Νίτσα, να συζητηθεί στην ίδια έκτακτη συνεδρίαση και το θέμα της σύνδεσης της Πρέβεζας με τους οδικούς άξονες.

Ένα ακόμη τεράστιο ζήτημα που απασχολεί τον τόπο μας και μπορούμε να εντάξουμε στο Tαμείο Ανάκαμψης. Στο μεταξύ όμως τα πράγματα πήραν περίεργη τροπή, καθώς μέσα σε 24 ώρες η πρόσκληση άλλαξε τρεις φορές.

Η αρχική συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου αργά μεν αλλά… (παρά την δέσμευση του δημάρχου για 24 Σεπτεμβρίου), ακολούθησε η αφαίρεση του θέματος για τους οδικούς άξονες μέσα σε 2 ώρες και ακολούθησε και τρίτη αλλαγή η χρονική μεταφορά της συνεδρίασης στις 12 Οκτωβρίου (ειδοποιήθηκαν οι παρατάξεις ότι θα απουσιάσει ο διοικητής του ΓΝ Πρέβεζας κ. Σκανδάλης …. !!!) χωρίς καμία ενημέρωση της παράταξης που έβαλε το θέμα και τον παρατάξεων που το στήριξαν.

Πέρα από τις ανεξήγητες παλινωδίες πάνω σε μία συνεδρίαση με δύο ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ θέματα για την τοπική κοινωνία, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η δημοτική αρχή Πρέβεζας ίσως δεν έχει αντιληφθεί ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για την όποια αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης σε αυτή την φάση ή άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου για να επιτευχθεί ο στόχος του νέου Νοσοκομείου αλλά και των οδικών αξόνων που τόσο αναγκαίοι είναι για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Σε αυτά τα δύο ζητήματα πρέπει να μας ενημερώσει και η περιφέρεια για τις προτάσεις που έχει κάνει ή θα κάνει για τον δήμο μας. Στη συνεδρίαση όλα θα πρέπει να ειπωθούν ξεκάθαρα. Με στοιχεία, μεθοδολογία και χρονοδιαγράμματα. Δημοτική αρχή, Περιφέρεια και Βουλευτές να αφήσουν τους τακτικισμούς και τα “επικοινωνιακά παιχνίδια” για το αίτημα του νέου νοσοκομείου Πρέβεζας όπως και των οδικών αξόνων (Για τους οδικούς άξονες θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας. Είναι ολοφάνερο πάντως ότι μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με διευρυμένη σύνθεση, για το θέμα αυτό φέρνει πολλούς σε δύσκολη θέση, γιατί η πολιτική ανεπάρκεια στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε μεγάλη…).

Δεν χωρούν πλέον παλαιοκομματικές μέθοδοι για το αν έφταιξε κάποιος και ποιος έφταιξε και γιατί έφταιξε στο παρελθόν, δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι κάποιοι παίζουν  κορόνα γράμματα την ανάπτυξη του τόπου με την λογική …κατόπιν ενεργειών μου….

Βρισκόμαστε στο 2020 και το να παρελθοντολογείς για μικροπολιτικούς λόγους είναι σαν να “ρίχνεις τη μπάλα στην εξέδρα” όπως και να ενεργείς κατόπιν κομματικών εντολών!!!. Δε χρειάζεται να γίνει μία συνεδρίαση για να αναλωθούν τα πολιτικά πρόσωπα στο ποιος έχει κάνει τα περισσότερα ή τα λιγότερα. Μέχρι στιγμής ο Δήμαρχος Πρέβεζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και οι Βουλευτές μετέχουν σε συνεδριάσεις πίσω από κλειστές πόρτες και δεν ενημερώνουν κανέναν. Την ίδια στιγμή άλλες περιοχές της χώρας διαμορφώνουν διαπαραταξιακές επιτροπές και κοινές επιτροπές Δήμου και Περιφέρειας κ.λ.π και διεκδικούν μαχητικά για τον τόπο τους. Εμείς πότε θα το κάνουμε ως κοινωνία; Η “Ανάπτυξη Τώρα” είναι πάντα στο πλευρό της συλλογικής διεκδίκησης, της συνεννόησης, της συνεργασίας. Η μόνη μας δέσμευση είναι τα συμφέροντα, η ποιότητα ζωής και η προκοπή των δημοτών και του Δήμου Πρέβεζας. Ως παράταξη η “Ανάπτυξη Τώρα” θα επιμένει να θέτει ζητήματα αιχμής. Και όχι μόνο να τα θέτει. Αλλά να φροντίζει να υπάρχει και αποτέλεσμα από την προσπάθειά της.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 5 Οκτωβρίου 2020 16:00:53 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group