Ερωτήματα και προτάσεις με την έναρξη των σχολείων από την Ένωση Γονέων Δ. Πρέβεζας

Το έγγραφο που απέστειλε σε αρμόδιους φορείς
ΔΑΣΚΑΛΟΣ
News Room7 Σεπτεμβρίου, 2020 14:370
Το έγγραφο που απέστειλε σε αρμόδιους φορείς

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πρέβεζας απέστειλε το παρακάτω έγγραφο στις 21/8 στους αρμόδιους φορείς, Βουλευτές Ν. Πρέβεζας, Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο Παιδείας κ Πολιτισμού, Δ/ντες Βθμιας και Αθμιας Εκπαίδευσης, αιτούμενη ταυτόχρονα και συνάντηση:

Σε λίγες ημέρες η σχολική χρονιά 2020 -2021 θα αποτελεί πραγματικότητα. Τα επιδημιολογικά  δεδομένα της πανδημίας του covid- 19, υποδεικνύουν τον σοβαρό κίνδυνο διασποράς του νέου κορωνοϊού στο κοινωνικό σύνολο, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες (π.χηλικιωμένους συγγενείς) από τους μαθητές που η ηλικία τους, καθιστά αρκετά δύσκολη την τήρηση ορισμένων μέτρων προστασίας (χρήση μάσκας, αποστασιοποίηση κλπ). Με βάση τα παραπάνω είναι λογικό οι γονείς των μαθητών να αγωνιούν για μια σειρά ζητημάτων για τα οποία θα σας παρακαλούσαμε να μας εκθέσετε αρμοδίως κι εγγράφως  τις απόψεις σας. Πιο συγκεκριμένα :

α. Στο Δήμο Πρέβεζας την περυσινή σχολική χρονιά η επανέναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων πραγματοποιήθηκε  εκ περιτροπής για κάθε τμήμα, αφού το μέγεθος των αιθουσών δεν επέτρεπε την τήρηση των προβλεπόμενων από τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποστάσεων. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας κ.Κεραμέως, τα σχολεία φέτος θα λειτουργήσουν με πλήρη σύνθεση του μαθητικού δυναμικού. Πώς στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας θα τηρηθούν όσα προβλέπονται για τις αποστάσεις, αφού η χωρητικότητα των αιθουσών δεν επαρκεί; Έχετε γνωστοποιήσει το παραπάνω γεγονός στους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου;

β.  Με ποιο τρόπο θα λειτουργήσουν τα Ολοήμερα Σχολεία, αφού στα πλαίσια λειτουργίας τους προβλέπεται συνδιδασκαλία μαθητών από διαφορετικές τάξεις;

γ. Ποια μέριμνα έχει ληφθεί για τους μαθητές του Ειδικού σχολείου που λόγω των ιδιαιτέρων ικανοτήτων τους δεν μπορούν να ακολουθήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα;

δ. Με ποιο τρόπο θα πραγματοποιηθεί η σίτιση των μαθητών που φέτος θα επεκταθεί και στα Δημοτικά Σχολεία , όταν στο ολοήμερο σχολείο γίνεται στους διαδρόμους;

ε. Ποιο είναι το πρωτόκολλο που θα εφαρμόζεται στα διαλείμματα ;

στ. Υπάρχει πρόβλεψη για τη χρήση των οργάνων γυμναστικής, μουσικής, των αιθουσών πληροφορικής και της βιβλιοθήκης;

ζ. Τα κυλικεία θα λειτουργήσουν και με ποιο τρόπο;

η. Τι προβλέπεται για τους μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή έχουν συγγενείς με υποκείμενα νοσήματα;

θ. Αν διαπιστωθεί κρούσμα σε μια σχολική μονάδα ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί;

ι. Την περυσινή σχολική χρονιά σε κάθε σχολική μονάδα ένας εκπαιδευτικός, χωρίς καμιά εκπαίδευση, οριζόταν ως υπεύθυνος για πιθανά κρούσματα. Υπάρχει πρόνοια για την εκπαίδευση του πριν την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων;

ια. Θα υπάρξει τη φετινή σχολική χρονιά προσωπικό καθαριότητας για ολόκληρη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων (8π.μ – 4μμ);

ιβ. Σε περίπτωση lockdownγια μια σχολική μονάδα κι έναρξη της τηλεκπαίδευσης ,έχει ληφθεί μέριμνα για την προμήθεια του κατάλληλου υλικού στους μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ,ώστε όλοι  να έχουν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη δυνατότητα της εκπαίδευσης;

ιγ. Ποιες είναι οι οδηγίες για τη μεταφορά των μαθητών;

   Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων μαθητών Αθμιας & Βθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πρέβεζας, αφουγκραζόμενοι την αγωνία της σχολικής κοινότητας, καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις, έχοντας ως στόχο  την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών :

1.      Δημιουργία τμημάτων με μέγιστο όριο μαθητών αυτό που αντιστοιχεί στα τετραγωνικά της εκάστοτε αίθουσας.

2.      Σχολαστική καθαριότητα κι εξαερισμός των χώρων του σχολείου με πρόσληψη κι εκπαίδευση του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας.

3.      Δωρεάν παροχή ειδών ατομικής προστασίας, υγιεινής και αντισηψίας για κάθε μαθητή κι εκπαιδευτικό με έκτακτη χρηματοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείο.

4.      Δωρεάν τεστ κορωνοϊού σε κάθε μαθητή – εκπαιδευτικό με συμπτώματα, ειδικότερα αυτή την περίοδο που η λήξη των διακοπών ταυτίζεται με την έναρξη λειτουργίας των σχολείων.

5.      Λήψη ειδικών μέτρων προστασίας για μαθητές – εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα.

6.      Εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών , κατά  την έναρξη της σχολικής χρονιάς με συχνές επισκέψεις ειδικών και διοργάνωση μαθημάτων ευαισθητοποίησης  για τη σωστή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας.

7.      Ορισμός υπευθύνου για θέματα υγείας στις σχολικές επιτροπές του Δήμου ο οποίος θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

8.      Διαφορετικό χρόνο διαλειμμάτων κι εντατικότερη εφημέρευση εκπαιδευτικών για την αποφυγή συνωστισμού.

9.      Προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη των νέων αναγκών.

10.  Πρόσληψη σχολικού νοσηλευτή σε κάθε σχολική μονάδα.

11.  Προμήθεια των σχολικών μονάδων με τάμπλετ στη βάση των δηλωμένων αναγκών τους .

12.  Αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων και των ταξί που μετακινούν τους μαθητές, ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο σας παρακαλούμε όπως προγραμματίσετε συνάντηση σε χρόνο που από κοινού θα καθοριστεί.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 7 Σεπτεμβρίου 2020 14:37:59 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας