Συνάντηση του Δήμαρχου Πρέβεζας με το Δ.Σ του Συλλόγου ΑμεΑ «Η Ελπίδα»

Ανακοίνωση του Δήμου Πρέβεζας
ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ-ΑΜΕΑ
News Room24 Ιουλίου, 2020 14:160
Ανακοίνωση του Δήμου Πρέβεζας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο είχε αντιπροσωπεία του νεοεκλεγέντος  Δ.Σ του Συλλόγου ΑμεΑ Πρέβεζας «Η Ελπίδα» αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο Πασσά Ιωάννη, την γεν. γραμματέα Κουκία Χριστίνα, τον αναπληρωτή γεν. γραμματέα Κλοντζάρη Χριστόδουλο, την γραμματέα οργανωτικού Ντούσια Σοφία, τον  β΄ γραμματέα οργανωτικού Γκόλια Δημήτρη, τον ταμία Γκαρτζονίκα  Βασίλη και τον ταμία Παναγιώτη Σίσκα.

Τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου «Η Ελπίδα» ευχαρίστησαν τον κ. Γεωργάκο αρχικά για τη θέληση της νέας Δημοτικής Αρχής να έχει υψηλά στην ατζέντα του σχεδιασμού την μετεξέλιξη του Δήμου Πρέβεζας σε ένα φιλικό και προσβάσιμο Δήμο για κατοίκους και επισκέπτες ΑμεΑ, καθώς για την άμεση ανταπόκριση του Δήμου στις προτάσεις του Συλλόγου για  σήμανση  και αύξηση των θέσεων  στάθμευσης  ΑμεΑ, την μετατροπή κάδων απορριμμάτων σε προσβάσιμους για ΑμεΑ, τις ράμπες πρόσβασης και τα ειδικά αμαξίδια στις ακτές και γενικότερα  δράσεις που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία.

Ειδική αναφορά έγινε και στα παιδιά που αντιμετωπίζουν  κάποια μορφή αναπηρίας  με επίκεντρο  την αναγκαία ενίσχυση του υφιστάμενου αλλά και  την έναρξη όλων των ενεργειών με κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη της  δημιουργίας νέου ειδικού σχολείου καθώς και στην εγκατάσταση υποδομών για ΑμεΑ που εγκατέστησε ο Δήμος στα υπόλοιπα σχολικά κτίρια.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ευχαρίστησε θερμά τον Σύλλογο για τη συνεχή του δράση με υψηλή την αίσθηση του σπουδαίου καθήκοντος που υπηρετεί και για τις δράσεις του λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Η ισότιμη μεταχείριση και η  πρόσβαση   ατόμων με κινητικά προβλήματα ή οποιαδήποτε άλλη μορφή αναπηρίας σε όλους τους  δημοτικούς αλλά και τους δημόσιους χώρους είναι υποχρέωση της κοινωνίας  μας και για το λόγο αυτό θα αξιοποιηθούν με το βέλτιστο τρόπο οι ευκαιρίες από τον ανάλογο πυλώνα του εμβληματικού προγράμματος του ΥΠ.ΕΣ «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Δήμος μας αξιοποιεί στο μέγιστο κάθε τέτοια δυνατότητα. Ο σχεδιασμός των έργων στο εξής περιλαμβάνει υποδομές για άτομα με κινητικά προβλήματα ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε και σε τοποθέτηση ειδικών υποδομών στις ακτές μας έτσι ώστε η Πρέβεζα να γίνει σύντομα φιλική σε άτομα με αναπηρία και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών ως ένας Δήμος φιλικός και προσβάσιμος για κάθε πολίτη.»

 

Δ.Τ.

 

Τελευταία ενημέρωση 24 Ιουλίου 2020 14:16:24 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας