Πρέβεζα: Όλες οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις για το καλοκαίρι 2020

Το πρόγραμμα
PREVEZANEWS-D2
News RoomNews Room16 Ιουνίου, 2020 10:100

Το πρόγραμμα

Μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις για το καλοκαίρι του 2020, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης προσπάθειας για την τόνωση του πολιτιστικού γίγνεσθαι στην περιοχή, προγραμματίζει ο Δήμος Πρέβεζας, μετά τη δύσκολη περίοδο που διανύσαμε από τον Μάρτιο.

Να σημειωθεί τα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν οδήγησαν στην αναγκαστική ακύρωση σημαντικών πολιτιστικών δρώμενων και στην περιοχή, όπως το Preveza Jazz Festival και το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ.

Ως εκ τούτου, και προκειμένου να μην διανύσουμε ένα πολιτιστικά ανενεργό καλοκαίρι, ο Δήμος Πρέβεζας προγραμματίζει μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή 12 Ιουλίου, με τη θεατρική παράσταση του Γιώργου Κιμούλη «το Παγκάκι», στο Δημοτικό Κηποθέατρο Γιάννης Ρίτσος, και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο, με παράσταση Καραγκιόζη του θεάτρου Σκιών Αθανασίου.

Πρόκειται για 33 συνολικά εκδηλώσεις (μουσικές και θεατρικές παραστάσεις) για μεγάλους και παιδιά, τις οποίες θα μπορούσαμε να ομαδοποιήσουμε ως εξής:

1.     Θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους

2.     Θεατρικές παραστάσεις για μεγάλους

3.     Μουσικές εκδηλώσεις-συναυλίες

Οι κύριοι χώροι στους οποίους έχουν προγραμματισθεί να γίνουν είναι το Δημοτικό Κηποθέατρο Γιάννης Ρίτσος, αλλά και το Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης.

Ο μεν πρώτος χώρος αποτελεί τον καθαυτό χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, ενώ ο εμβληματικός χώρος του ρωμαϊκού Ωδείου αποτελεί το κατεξοχήν μνημείο της περιοχής μας που αποδίδεται προς χρήση στο σύγχρονο κοινό.

Επισημαίνεται, δε, ότι και οι δύο χώροι έχουν ελεγχόμενη είσοδο και συγκεκριμένη χωρητικότητα/αριθμό θέσεων, ώστε ως Δήμος να εναρμονισθούμε και με τις επίσημες οδηγίες για τη διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το ποσοστό των παραχωρούμενων θέσεων ανέρχεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο 40% της χωρητικότητάς τους, ενώ δεν αποκλείεται να ανέβει και στο 60%.

Ως προς αυτό το σημείο αλλά και διάφορες άλλες διευκρινίσεις (π.Χ. τέλη παραχώρησης, τρόπο εισόδου θεατών κλπ.) αναμένεται η επίσημη ΚΥΑ.

Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Πρέβεζας, για οποιαδήποτε ακύρωση παράστασης που έχει προγραμματισθεί από θεατρικό επιχειρηματία,  δεν φέρει ευθύνη.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Για το φετινό καλοκαίρι το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας έχει προγραμματίσει μία σειρά ποικίλων εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και σε συνεργασία με ποικίλους φορείς: Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, Δήμο Ιωαννιτών και με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι:

1.     Το χαμόγελο της Τζοκόντας. Η συναυλία, στην οποία θα παρουσιασθεί το εμβληματικό έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκη, με αφορμή τα 95 χρόνια από τη γέννησή του, θα δοθεί από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών, υπό την Διεύθυνση του Γιώργου Χλίτσιου, καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας». Η συναυλία θα δοθεί στο Δημοτικό Κηποθέατρο Γιάννης Ρίτσος, το Σάββατο 18 Ιουλίου.

2.     Πορτολάνος. Ένα ταξίδι με αφετηρία τον δίσκο «Πορτολάνος» του Πρεβεζάνου Βασίλη Τριάντη και διαδρομή στις μουσικές της Ελλάδας και του κόσμου. Με τον Βασίλη Τριάντη συμπράττουν μερικοί από τους πιο σημαντικούς session μουσικούς της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώ τα κομμάτια του δίσκου θα πλαισιώσουν κομμάτια καλλιτεχνών που «καθόρισαν» ως ένα βαθμό τον συνθέτη και εντάσσονται στο ευρύτερο πεδίο της World Music σκηνής. Η συναυλία θα δοθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, την Δευτέρα 3 Αυγούστου και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

3.     Πρελούδιο στον Έρωτα. Ο βραβευμένος κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, παρουσιάζει τη νέα του μουσική παράσταση με κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του, όπως διασκευές του σε υπέροχες μουσικές των Ennio Morricone, Nino Rota, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Sting, Beatles, Rolling Stones. Ιδιαίτερη στιγμή της παράστασης, αποτελεί η παρουσίαση του νέου του άλμπουμ “Πρελούδιο στον έρωτα”, το οποίο σημειώνει τεράστια εμπορική επιτυχία μιας και έφτασε στην πρώτη θέση των επίσημων charts της Ελλάδας. Το “Πρελούδιο στον έρωτα” είναι ένα σπάνιο ρεσιτάλ για κλασική κιθάρα και θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού. Η συναυλία θα δοθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, την Παρασκευή 7 Αυγούστου.

4.     Ανάσες στο Χρόνο. Ο βαρώνος του κλαρίνου Πέτρος Λούκας Χαλκιάς υπόσχεται να μας παρασύρει σε μοναδικές μουσικές περιπλανήσεις με συνταξιδιώτες δύο νέους ερμηνευτές, εξέχοντα ταλέντα και θεματοφύλακες της κληρονομιάς μας, την Αρετή Κετιμέ και τον Κώστα Μήτση. Για πρώτη φορά οι τρεις καλλιτέχνες συμπράττουν στη σκηνή και συναρπάζουν με τις ερμηνείες, τις εναλλαγές και τα μουσικοχορευτικά «παντρέματα» από κάθε άκρη του ελληνισμού. Το μοιρολόι από την Ήπειρο συναντά το ταξίμι της Πόλης, ο καρσιλαμάς της Θράκης, τον μπάλο του Αιγαίου, ενώ οι ανατολίτικοι μουσικοί δρόμοι βρίσκουν τη συνέχειά τους στα μακάμια της Πρέβεζας και του Ζαγορίου και στους μακεδονικούς ήχους σε μία εντυπωσιακή πλοκή. Η συναυλία θα δοθεί στο Δημοτικό Κηποθέατρο Γιάννης Ρίτσος, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

5.     Μικρά Νυχτερινά Μάγια. Συναυλίες σε αρχαιολογικούς χώρους υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (ΠΕΠ), σε συνεργασία με τους δήμους Φιλιατών, Δωδώνης και Πρέβεζας. Ένα γαϊτανάκι που μπερδεύεται η μικρή νυχτερινή, η σονάτα του σεληνόφωτος, η βασίλισσα της νύχτας, η υπνοβάτις, τα ερωτικά φάντος της Πορτογαλίας, η γαλλική νοσταλγία η ιταλική καντσονέτα, ο αιώνια ερωτικός Χατζιδάκις κι ο δωρικός Θεοδωράκης. Όλα αυτά τραγουδισμένα από δύο καταξιωμένους λυρικούς τραγουδιστές, την Άννα Στυλιανάκη και τον Δημήτρη Πακσόγλου και ειπωμένα από μια αγαπημένη ηθοποιό, την Εύα Χριστοδούλου, σ’ έναν αέναο διάλογο τέχνης ανάμεσα στο θέατρο, την ποίηση και την μουσική. Η συναυλία θα δοθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, την Κυριακή 23 Αυγούστου.

6.     Η Γυναίκα της Ζάκυθος. Το αριστουργηματικό αυτό έργο του Διονύσιου Σολωμού, είναι η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη που διακρίθηκε από το κοινό και την κριτική το 2013 στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ και επαναλήφθηκε θριαμβικά υπό την Αιγίδα του, και την επόμενη χρονιά σε πολλά Αρχαία Θέατρα ανά την Ελλάδα. Ο Δήμος Αβδελιώδης επανέρχεται με μια νέα προσέγγιση που στηρίζεται κυρίως στην ερμηνεία της ηθοποιού, περιορίζοντας τα αισθητικά στοιχεία της παράστασης. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ανέθεσε στην Πρεβεζάνα ηθοποιό Κατερίνα Γκατζόγια, που μετά την συνεργασία τους, παίρνει επάξια τη θέση της Όλιας Λαζαρίδου, της πρώτης διανομής. Η παράσταση θα δοθεί στο Δημοτικό Κηποθέατρο Γιάννης Ρίτσος, την Τετάρτη 26 Αυγούστου.

Τέλος στην ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρεται σε μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια που ξεκίνησε το 2018..

Πρόκειται για το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμανταίρ West Side Mountains Documentary Film Festival, ένα ανεξάρτητο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στην Ήπειρο.

Τα θέματα των ταινιών είναι ιστορικά, πολιτιστικά, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκπαιδευτικά, περιβαλλοντολογικά, εργασιακά, αγροτικά, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Και ενώ ξεκίνησε από τους ορεινούς όγκους της Ηπείρου, με βασική συμμετοχή των Δήμων Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων, από φέτος ανοίγει προς τα πεδινά, με τη συμμετοχή του Δήμου Άρτας και φυσικά προς τη θάλασσα, με τη συμμετοχή και του δικού μας Δήμου.

 

Ακολουθούν όλες οι εκδηλώσεις όπως στάλθηκαν από τον Δήμο Πρέβεζας:

Σημαντικό: Στο άλμπουμ που ακολουθεί είναι χωρισμένες ανά ενότητες, δηλαδή, παραστάσεις για παιδιά, για μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο κ.λπ.:

 

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιουνίου 2020 10:15:53 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr και PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group