Καταγγελία Πολιτιστικού Συλλόγου Παντοκράτορα για Παργινόσκαλα

"Η Ωραία Ελένη της Πρέβεζας κουρεύεται με μπουλντόζες"
ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ-ΠΕΔΙΟ-ΒΟΛΗΣ
News Room9 Ιουνίου, 2020 14:440
"Η Ωραία Ελένη της Πρέβεζας κουρεύεται με μπουλντόζες"

Την παρακάτω καταγγελία απέστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα:

Παραμονή της ημέρας του περιβάλλοντος με την παραίνεση του Δήμου Πρέβεζας, άνοιξε ο στρατός την πύλη των συρματοπλεγμάτων της «φυλακισμένης» Παργινόσκαλας και μπήκε μέσα σαν ιδιοκτήτης.

Στο όνομα της αποψίλωσης (κόψιμο χόρτων) και κλαδέματος του δάσους κατασπαράχτηκε για άλλη μια φορά η Παργινόσκαλα με μπουλντόζες.

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη δημοτική αρχή με αντιμετώπιση του περιβάλλοντος και των δασών ως πεδίο επιχειρηματικής δράσης . Με μελέτες που έκαναν πληρωμένες από τους δημότες προωθώντας έτσι αδειοδότηση σε επιχειρηματικούς ομίλους (Fast Track – πράσινη συμφωνία Ε.Ε) προκειμένου να παραδώσουν όλο το παραλιακό μέτωπο του Παντοκράτορα (Αλωνάκι – Λιμανάκι – παραλία Παντοκράτορα ).

Εφ’ όσον δεν ανοίγουν το πάρκο διατηρούν ετσιθελικά απορριφθέν ιδιοκτησιακό καθεστώς του στρατού, το οποίο οδηγεί σε αποχαρακτηρισμό του πάρκου και δάσους με αναγνώριση ανύπαρκτων δικαιωμάτων κυριότητας .

–          Η Παργινόσκαλα καταγράφτηκε στο κτηματολόγιο της τέως νομαρχίας .

–          Εντάχτηκε στο ευρύτερο σχέδιο της Πόλης μας σαν πάρκο.

–          Είναι χαρακτηρισμένο επίσημα ως δάσος από την δασική υπηρεσία καταχωρημένο στους δασικούς χάρτες .

–          Δεν ήταν και δεν είναι στρατόπεδο για να υπόκειται στις όποιες διαδικασίες των στρατοπέδων που παραχωρήθηκαν στον Δήμο.

–          Δεν έχουμε πόλεμο για να επιταχθεί όπως το 1940-41

–          Οι πρόσφυγες του Παντοκράτορα διέθεσαν κοινή προσφυγική περιουσία(δημόσιοι λειμώνες – συμφωνία Λωζάνης 1923) στον δήμο Πρέβεζας .Η τότε δημοτική αρχή ( δημαρχία Ν.Γιαννούλη ) το έκανε πάρκο και δάσος από πεδίο βολής που ως τότε χρησιμοποιούσε παρατύπως ο στρατός.

–          Οι αποφάσεις των δικαστηρίων μετά το παραπάνω είναι τελεσίδικες και ξεκάθαρες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η Παργινόσκαλα ανήκει στους δημότες της Πρέβεζας.

Ποιος είναι ο λόγος που είναι περιφραγμένη η Παργινόσκαλα και την διαχειρίζεται ο στρατός με ανοχή των δημοτικών αρχών εδώ και 30 χρόνια;

Η νέα δημοτική αρχή έχει χρέος να «αποφυλακίσει» την Παργινόσκαλα ανοίγοντας τις πύλες και αξιοποιώντας την σαν πάρκο και δάσος για τους δημότες Πρέβεζας και όχι να την βάζει για πούλημα κουρεύοντας την και κατασπαράσσοντας αυτήν   με μπουλντόζες.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 9 Ιουνίου 2020 14:44:22 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας