Επιμελητήριο Πρέβεζας: Επιδότηση Τόκων Δανείων ΜΜΕ Επιχειρήσεων με Πληττόμενους ΚΑΔ

Νέα Δράση του ΕΣΠΑ

News RoomNews RoomNews Room6 Μαΐου 20200
Νέα Δράση του ΕΣΠΑ

Για την νέα δράση του ΕΣΠΑ, για την Επιδότηση Τόκων Δανείων ΜΜΕ Επιχειρήσεων με Πληττόμενους ΚΑΔ, παραθέτει λεπτομέρειες το Επιμελητήριο Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα:

Για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που λειτουργούν νομίμως στη χώρα, είναι σε εξέλιξη, μέχρι 30/6 το πρόγραμμα «Επιδότηση τόκων υφιστάμενων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

H συγκεκριμένη ενίσχυση των επιχειρήσεων αφορά στην επιδότηση των τόκων για παλαιότερα επιχειρηματικά δάνεια – συμπεριλαμβανομένων ομολογιακών και αλληλόχρεων – για περίοδο 3 μηνών προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ρευστότητά τους.

Το πρόγραμμα είναι επιχορήγηση, δηλαδή τα χρήματα δεν επιστρέφονται. Επίσης, για όσους υποβάλλουν αίτηση και υπαχθούν, υπάρχει το ενδεχόμενο – σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων – οι 3 μήνες να παραταθούν για ακόμα 2, οπότε τελικά να καλυφθούν τόκοι 5 μηνών.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ικανοποιούν, τις παρακάτω βασικές προϋποθέσεις:

Να δραστηριοποιούνται στις 19/3/2020 στους επιλέξιμους τομείς δραστηριότητας (ΚΑΔ) που αναφέρονται στην επισυναπτόμενη Πρόσκληση, ανεξαρτήτως της συμμετοχής του στα έσοδα και του χαρακτηρισμού του ως κύριου ή όχι.
Να απασχολούν την 31/12/2020 τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό εργαζομένων με τον αριθμό εργαζομένων που απασχολούσαν την 19/03/2020. Η επιβεβαίωση θα γίνει με έλεγχο του αριθμού των εργαζομένων που απασχολεί η επιχείρηση τις δύο αυτές ημέρες από το σύστημα Εργάνη.
Οι σχετικές δανειακές/πιστωτικές συμβάσεις πρέπει να έχουν συναφθεί, και οι αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις πρέπει να έχουν (στο σύνολό τους ή εν μέρει) χορηγηθεί, πριν από την 01/04/2020.
Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που παρέχει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/ με την ένδειξη: «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΚΩΝ ΜΜΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ COVID 19» από 15/4/2020 έως 30/6/2020 (ώρα 17:00).

Η διαδικασία της υποβολής της αίτησης είναι απλή με τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου και την επισύναψη προτύπων υπεύθυνων δηλώσεων, οι οποίες βρίσκονται, προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, τυποποιημένες και διαθέσιμες σε επεξεργάσιμη μορφή στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση και με τις οποίες δηλώνεται μεταξύ άλλων ότι:

Δεν έχει υπαχθεί σε καθεστώς πτωχευτικής διαδικασίας στις 31/12/2019, ούτε πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής της σε πτωχευτική διαδικασία στις 31/12/2019, μετά από αίτημα των πιστωτών της.
Δεν έχει λάβει μέχρι 31/12/2019 κεφάλαια για ενίσχυση αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων, με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που αποπλήρωσαν το κεφάλαιο ενίσχυσης.
Τονίζεται ότι δεν θα απαιτηθούν κατά την υποβολή και την αξιολόγηση άλλα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη επιχορήγηση δεν συνυπολογίζει και δεν συνυπολογίζεται σε άλλες ενισχύσεις που είχε λάβει παλαιότερα η επιχείρηση, ενώ μπορεί να δοθεί και για δάνεια που υποστηρίζουν επένδυση Αναπτυξιακού νόμου, υπό προϋποθέσεις. Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις παραμένουν δανειακά ενήμερες, εντός τραπεζικού συστήματος και μπορούν να κάνουν χρήση των λοιπών διαθέσιμων εργαλείων που έχει ήδη ενεργοποιήσει ή προτίθεται να ενεργοποιήσει το υπουργείο Ανάπτυξης για την στήριξη της οικονομίας.

 

 


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αναζητήστε με βάση λέξεις-κλειδιά:

Βαθμολογήστε το άρθρο:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group