ΥΠΠΑ: Επικύρωση της απόφασης εάν το ΔΣ χαρακτηρίσει τον Υδατόπυργο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς

Τι αναφέρει ο Πολιτιστικός μετά για τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει
ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΣ-MAGICFOCUS
News Room28 Απριλίου, 2020 14:180
Τι αναφέρει ο Πολιτιστικός μετά για τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει

Επανέρχεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» με το θέμα του Υδατόπυργου, γνωστοποιώντας στοιχεία από τα οποία προκύπτει το γεγονός πως, για το συγκεκριμένο ζήτημα, περί μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς, το πρώτο λόγο έχει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Όπως σημειώνει ο Πολιτιστικός, επικαλούμενος απάντηση της υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων, «προαπαιτούμενο της έναρξης διαδικασίας κήρυξης οποιοδήποτε κτίσματος είναι η υποβολή πλήρους τοπογραφικού διαγράμματος με συντεταγμένες των κορυφών του γηπέδου όπου ευρίσκεται το κτίσμα …».

Σύμφωνα με τον Πολιτιστικό, «Μετά και την υποβολή και των νέων στοιχείων από τον σύλλογό μας η νεωτέρων μνημείων με δύο αρχιτέκτονες της υπηρεσίας της συνέταξε έκθεση αυτοψίας».

Στην κοινοποίηση της έκθεσης αυτοψίας ενημερώθηκε ο Πολιτιστικός ότι εάν επέμενε στο χαρακτηρισμό της εν λόγω κατασκευής ως μνημείου από το ΥΠΠΑ, έπρεπε να υποβληθεί νέο αίτημα με πλήρη αιτιολόγηση.

Ενημερώθηκε επίσης ότι «σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 του Π.Δ. 4067,9.4.2012 (ΦΕΚ 79/Α/9.4.12) «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός» για την Προστασία Αρχιτεκτονικής και Φυσικής Κληρονομιάς μπορεί να χαρακτηριστεί ο Υδατόπυργος ως μνημείο από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου».

Σε επικοινωνία που είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου, δόθηκε η βεβαίωση ότι εάν το Δημοτικό Συμβούλιο χαρακτηρίσει το κτίσμα του Υδατόπυργου μνημείο τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς , τότε ο ΥΠΠΑ δεν έχει λόγο να μην επικυρώσει την απόφαση.

«Μετά από αυτή την εξέλιξη θεωρήσαμε αυτονόητα σκόπιμο, η διαδικασία να διεξαχθεί και να παρθεί η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας» αναφέρει ο σύλλογος.

Και συνεχίζει:

«Τον Μάιο του 2018 συναντηθήκαμε με τον τότε Δήμαρχο κ Χ. Μπαίλη και παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ε. Γιαννουλάτο και της προϊσταμένης κ. Κ. Μωραιτη, βρήκε την πρόταση ενδιαφέρουσα και την διαδικασία νόμιμη και μας υποσχέθηκε ότι σε ένα από τα αμέσως επόμενα Δ.Σ. θα έφερνε το θέμα προς συζήτηση .

Η συνέχεια γνωστή .

Η παραπάνω πρότασή μας και υπόσχεση του Δημάρχου σβήστηκαν άμεσα από την μνήμη του, όπως και άλλες προτάσεις μας .

Η πρόταση έχει υποβληθεί και στην νέα  δημοτική αρχή και ελπίζουμε σε μία πιο ισχυρή μνήμη και υπόσχεση με αποτέλεσμα».

 

 

Τελευταία ενημέρωση 28 Απριλίου 2020 14:18:56 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας