“Μία τάξη παραμυθένια” στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πάργας – Φωτό

Καλογραμμένες ιστορίες που κρύβουν μέσα τους ένα ή και περισσότερα μαθήματα ζωής
ΣΧΟΛΕΙΟ-ΠΑΡΓΑΣ-ΕΙΚΟΝΑ
News Room13 Φεβρουαρίου, 2020 19:140
Καλογραμμένες ιστορίες που κρύβουν μέσα τους ένα ή και περισσότερα μαθήματα ζωής

Αν πάει κανείς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πάργας και συγκεκριμένα στην Α΄ τάξη, θα δει να ξεπηδούν από τους τοίχους εικόνες από αγαπημένα παραμύθια που έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι.

Πρόκειται για καλογραμμένες ιστορίες που μπορεί να φαίνονται παιδικές με την πρώτη ματιά, αλλά κρύβουν μέσα τους ένα ή  και περισσότερα μαθήματα ζωής που μπορούν να συγκινήσουν ακόμα και τον πιο κυνικό ενήλικα που θεωρεί ότι έχει ξεπεράσει τα «παιδικά παραμυθάκια».

Τα ακόλουθα παιδικά βιβλία θεωρούνται κλασικά γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Γιατί διαβάζονται από όλους και τα ξέρεις πολλές φορές μόνο από τον τίτλο τους.

Βιβλία μέσα από τα οποία μπορούμε να μάθουμε πράγματα για τον εαυτό μας, για τις δυνατότητες μας, για τους γύρω μας, να διασκεδάσουμε, να ταξιδέψουμε, να συγκινηθούμε και  κυρίως να θυμηθούμε τι αξίζει πραγματικά στη ζωή και τι όχι.

 

Το δέντρο που έδινε
Μια άκρως συναισθηματική ερμηνεία του χαρίσματος που έχουν εκείνοι που ξέρουν να δίνουν κι εκείνοι που ξέρουν να ανταποδίδουν με αγάπη.

 

Η τελεία
Μια πρωτότυπη και ευρηματική ιστορία για το ταλέντο και τις ικανότητες που κρύβει μέσα του ο καθένας μας.

 

Ο μικρός πρίγκιπας
Βιβλίο που έχει μαγέψει μικρούς και μεγάλους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης τα τελευταία 77 χρόνια. Μια ιστορία με βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση.

 

Τα φανταστικά ιπτάμενα  βιβλία του κύριου Μόρις Λέσμορ
Πρόκειται για μία ιστορία ύμνος στο βιβλίο και σε όσους λάτρεψαν τις ιστορίες μέσα από ατμοσφαιρικές εικόνες ντυμένες στην αχλή του ονείρου.

 

Οι ζωγραφιές στους τοίχους φιλοτεχνήθηκαν από την εικαστικό του σχολείου Ηρώ Μυλωνά σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια Αυγή Αλεξίου, στα πλαίσια εφαρμογής ενός προγράμματος φιλαναγνωσίας.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 14 Φεβρουαρίου 2020 15:21:53 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας