Θα συνεχίζετε κε Γεωργάκο και κε Αργυρέ να “χτυπάτε τα… νταούλια” της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας;

Μπορείτε να κάνετε ριζικές αλλαγές; - Τα "χώνει" και ο Πολιτιστικός για τη Δημοτική Ραδιοφωνία
ΑΡΓΥΡΟΣ-ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ
News Room17 Ιανουαρίου, 2020 20:251
Μπορείτε να κάνετε ριζικές αλλαγές; - Τα "χώνει" και ο Πολιτιστικός για τη Δημοτική Ραδιοφωνία

 

Την άποψη για τον τρόπο που λειτουργεί το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας την έχουμε εκφράσει δεκάδες φορές και μέσα από το prevezanews.gr αλλά και τα προηγούμενα χρόνια μέσα από το Pamepreveza.gr.

Ένας τρόπος λειτουργίας, που από πολλές πλευρές «μπάζει» και ο οποίος καθορίζεται, ένας θεός ξέρει από ποιους.

Κατά το παρελθόν, δημοτικοί άρχοντες με υψηλές θέσεις εξέφρασαν έμμεσα αλλά και άμεσα την άποψη πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτε, ενώ άλλοι φάνηκε πως απλά δεν ήθελαν να κάνουν τίποτε.

Να ενεργήσουν δηλαδή προς μια κατεύθυνση έτσι ώστε και το Δημοτικό Ραδιόφωνο να επιτελεί τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε αλλά και να μην αποτελεί το φερέφωνο του Δήμου Πρέβεζας και στις περισσότερες περιπτώσεις τον αντικαταστάτη του.

Η Δημοτική Αρχή άλλαξε και από εκείνη την μέρα κλείνουμε πέντε μήνες.

Πέντε ολόκληροι μήνες και πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για «λίγος χρόνος» κ.λπ..

Αν και στο παρελθόν ελήφθησαν οι διαβεβαιώσεις πως κάποια πράγματα θα διορθωθούν, εντούτοις παρατηρείται πως εξακολουθεί να χτυπάει τα νταούλια η ηγεσία της δημοτικής αρχής και η δημοτική ραδιοφωνία απλά να χορεύει στον ρυθμό που ή ίδια έχει παγιώσει εδώ και χρόνια ολόκληρα.

Και η μεγάλη μετάλλαξη ήρθε και συνεχίζει να υφίσταται αφού πλέον η Δημοτική Ραδιοφωνία και σε ρόλο φωτορεπόρτερ εισάγει μια νέα τεχνολογικά αξεπέραστη ικανότητα. Αυτή της φωτογραφίας δια μικροφώνου!!! Αποτελώντας στην ουσία το πρακτορείο ειδήσεων του copy paste δίνοντας έτοιμη τροφή σε άλλους ανά την περιφέρεια. Τροφή που οφείλει και υποχρεούται να δίνει ο Δήμος και το γραφείο τύπου του.

Αλήθεια κε Δήμαρχε και κε Αντιδήμαρχε πλέον, υπάρχει σχετική πρόσληψη φωτορεπόρτερ γιατί το να βγαίνει μια φωτογραφία από ένα κινητό ή έστω από μια φωτογραφική μηχανή (σαν αυτή που χάθηκε από τα συρτάρια της δημοτικής ραδιοφωνίας… ή υπάρχει ακόμα; δεν γνωρίζω…) και να συνοδεύει μια ανακοίνωση δεν είναι καθόλου κατακριτέο και ανταγωνιστικό. Το να γίνεται ολόκληρη «υπερπαραγωγή» όμως και όταν μάλιστα το υλικό δεν παράγεται από το γραφείο τύπου του Δήμου αλλά από επιχείρησή του (η μόνη διαφορά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η εμφάνιση ενός λογοτύπου), γεννούνται εύλογα ερωτήματα.

Τα οποία εάν δεν είστε σε θέση να απαντήσετε και να ελέγξετε το «μαγαζί» σας τότε ή κλείστε το διαφορετικά ίσως θα πρέπει να εμπλακούν στην παρούσα φάση οι αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας και να ελέγξουν υπό ποια ιδιότητα «εργάζονται» τις ώρες που εργάζονται συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και ποιο σκοπό επιτελούν;

Έτσι παρατηρείται μια συνεχιζόμενη υπνωτική κατάσταση που επικρατεί στο γραφείο τύπου του Δήμου Πρέβεζας, κολλητική από την απερχόμενη δημοτική αρχή, που ζωηρεύει μόνο όταν είναι να εμπλακούν φωτογραφικά, τις περισσότερες φορές, στα ενημερωτικά δελτία οι δημοτικοί άρχοντες.

Και αυτή τη φορά, μην κάνει κανείς τον κόπο από τους κλητήρες και λοιπούς και αρχίσει και χτυπά τηλέφωνα σε εκλεγμένους για παράπονα. Δεν πιάνει ο εκφοβισμός.

Κρατήστε το σημαντικό και την παγκόσμια πρωτοτυπία.

Ραδιόφωνο του Δήμου να κάνει φωτορεπορτάζ και αντί να ανεβαίνει το υλικό στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου (η οποία μάλιστα έχει πληρωθεί «χρυσάφι») «παίζει» μπάλα στο φατσοβιβλίο…

Σε σελίδα κατά τα φαινόμενα επίσημη, τους «κωδικούς» της οποίας δεν γνώριζαν ποιος τους είχε…

Η υπομονή έχει και κάποια όρια και σίγουρα το καμπανάκι αρχίζει και δονείται πριν ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος… «αδέρφια μου αλήτες πουλιά»!!!

Και σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί και η «πολιτική» του αποκλεισμού από το πραγματικό Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Γιατί; Άγνωστος παραμένει ο λόγος. Γνωστός όμως σε όσους είναι στο «κύκλωμα».

Μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ο καθένας, πόσες έστω ανακοινώσεις προωθούνται στο e-mail του Δημοτικού Ραδιοφώνου και πόσες από αυτές αναφέρονται στα δελτία ειδήσεων.

Μα… φιλτράρισμα σε πολιτιστικές, αθλητικές ανακοινώσεις; Ρίξτε κύριοι μια ματιά στους σκοπούς της ίδρυσης της Δημοτικής Ραδιοφωνίας.

 

Και έρχεται ο Πολιτιστικός να επισφραγίσει τα λεγόμενά μας τόσα χρόνια.

Με επιστολή του προς τον Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για τη Δημοτική Ραδιοφωνία, Λεωνίδα Αργυρό, κάνει λόγο για αποκλεισμό του από τις εκπομπές.

Και επαναλαμβάνουμε. Μπήκε κάποιος από τα «αφεντικά» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας στον κόπο να ενημερωθεί για τους σκοπούς ίδρυσης της δημοτικής αυτής επιχείρησης;

 

Και η επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζας προς τον Λεωνίδα Αργυρό αναφέρει αναλυτικά:

Τα τελευταία δεκαπέντε και πλέον χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Πρέβεζα’’ έχει αποκλειστεί από τις εκπομπές της δημοτικής ραδιοφωνίας. Ο λόγος προφανής.

Οι προηγούμενες «δημοκρατικές» δημοτικές αρχές διαχειρίζονταν το δημοτικό ραδιόφωνο με ιδιόκτητα κριτήρια.

Προβολή του ασήμαντου και πολλές φορές καταστρεπτικού για την πόλη έργο τους και απομόνωση κάθε ελεύθερης φωνής που εξέπεμπε πραγματικότητα.

Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή, την οποία κληθήκατε να υπηρετήσετε από τη σημαντική αυτή θέση, για μια άρτια και πραγματικά δημοκρατική πληροφόρηση των πολιτών, μέσω του δημοτικού ραδιοφώνου, να αλλάξει όλο το πλαίσιο λειτουργίας του, καθιστώντας το στην πράξη δημοτικό και δημοκρατικό, δίνοντας βήμα σε κάθε άποψη και δημιουργική κριτική.

Δεν γνωρίζουμε τι αλλαγές πρόκειται να επιφέρετε στο πρόγραμμα της δημοτικής ραδιοφωνίας.

Καλό θα ήταν όμως , πριν τις τελικές αποφάσεις σας να οργανώσετε, με ανοικτή πρόσκληση, μια συνάντηση συλλόγων, φορέων κ.λ.π και μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο με τους δημότες να καταλήξετε στη λειτουργία ενός ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ αντάξιου να φέρει τον χαρακτηρισμό ΔΗΜΟΤΙΚΟ.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 17 Ιανουαρίου 2020 20:28:22 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Ένα σχόλιο

 • Panos

  18 Ιανουαρίου 2020 at 07:55

  Και όπως πάντα ο πολιτιστικός σύλλογος έχει χάσει το γάιδαρο και ασχολούνται με την ουρά του….

  Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

  [recaptcha size:compact theme:dark]


  Επικοινωνήστε μαζί μας