Επιμελητήριο Πρέβεζας: Καθαιρέθηκε ο Οικονομικός Επόπτης – Είχε ζητήσει έλεγχο δεκαετίας – “Πλάι πλάι” Μπούρης – Γιαμάς

Όλα όσα έγιναν στη συνεδρίαση
Επιμελητήριο Πρέβεζας: Καθαιρέθηκε ο Οικονομικός Επόπτης – Είχε ζητήσει έλεγχο δεκαετίας – “Πλάι πλάι” Μπούρης – Γιαμάς_5e068df1d4c97.jpeg
News RoomNews Room29 Ιανουαρίου, 2019 18:180

Όλα όσα έγιναν στη συνεδρίαση

Την έκπτωση από το αξίωμα του Οικονομικού Επόπτη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Θεοφάνη Χαλάστρα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο εχθές Δευτέρα στην προγραμματισμένη συνεδρίασή του.

Η εισήγηση του θέματος για την έκπτωση έγινε από την Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου.

Η συνεδρίαση διεξήχθη σε κλίμα έντασης ενώ πριν την ψηφοφορία μίλησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης, ο ίδιος ο Θεοφάνης Χαλάστρας, ο οποίος είχε καταθέσει σε όλα τα μέλη σχετικό υπόμνημα, ο Γιάννης Γιαμάς και άλλοι.
 


 

Κατά τη συνεδρίαση διαφάνηκε το κλίμα που επικρατεί στο Επιμελητήριο Πρέβεζας, μιας γενικότερης συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και ιδιαίτερα της παράταξης Μπούρη και Γιαμά καθώς και των ιδίων σύμφωνα και με τα λεγόμενα τους (ακολουθούν διάλογοι και τοποθετήσεις).

Ωστόσο μετά την εξέλιξη αυτή είναι άγνωστο μέχρι τώρα ποια θα είναι η στάση του κ. Χαλάστρα.

Από την μια, όπως υποστήριξε και στην ομιλία του, θα προχωρήσει με αναφορές και στον κ. Εισαγγελέα αλλά και στο Υπουργείο Οικονομικών.

Από την άλλη, μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει ξεκαθαρίσει για το εάν θα ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Μπούρη.
 


 

Σε επικοινωνία που είχε το PamePreveza.gr με τον κ. Χαλάστρα μας είπε πως δεν έχει σκεφτεί τι θα κάνει πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα στην παρούσα χρονική στιγμή.

Ωστόσο θα έχει ενδιαφέρον η εξέλιξη της υπόθεσης από εδώ και πέρα.

Εάν ανεξαρτητοποιηθεί ο Θεοφάνης Χαλάστρας, μετά την αποπομπή του από την ιδιότητα την οποία είχε για ένα χρόνο από τον ίδιο του τον πρόεδρο και τα μέλη του συνδυασμού του, τότε η παράταξη Μπούρη θα έχει 9 μέλη σε αντίθεση με τα 10 μέλη της παράταξης Γιαμά.

Ως γνωστό με την εκλογική διαδικασία ο Γιάννης Μπούρης εξελέγη Πρόεδρος έπειτα τη στήριξη που έλαβε από τον Χρήστο Κοτσίνη αφού υπήρξε οριακή εκλογή 10 συμβούλων όσων και της παράταξης Γιαμά.

Έτσι σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης Χαλάστρα και με συνεχιζόμενη στήριξη από τον κ. Κοτσίνη, η παράταξη Μπούρη θα στηρίζεται από 10 μέλη (συμπεριλαμβανομένου και του κ. Κοτσίνη), όσα και η παράταξη Γιαμά.

Και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι θα μπορούσε να συμβεί. Εκτός και εάν δεν γεννάται τέτοιο ζήτημα μιας και οι αποφάσεις πλέον λαμβάνονται «από κοινού» και οι δύο παρατάξεις πορεύονται πλάι πλάι από εδώ και πέρα!!

Από την άλλη, η παραμονή του κ. Χαλάστρα στην παράταξή του θα προκαλέσει σίγουρα νέα ερωτήματα μετά μάλιστα τα όσα ακούστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση και τις βολές που δέχθηκε από τους συναδέλφους του.


 

Μια συνεδρίαση που τα είχε όλα

Στην συνεδρίαση του Επιμελητηρίου υπήρξαν διακυμάνσεις τόσο στην διάθεση όσο και στην ένταση.

Δεν έλειψαν ωστόσο και ατάκες, που έρχονταν να «κατευνάσουν» τα πνεύματα.

Επί της ουσίας, ο Θεοφάνης Χαλάστρας ζητούσε από την ανάληψη των καθηκόντων του οικονομικό έλεγχο αλλά και εάν και κατά πόσο είναι νόμιμη η διαδικασία να χρηματοδοτείται οικονομικά σωματείο για την πληρωμή των υπαλλήλων του Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος Γιάννης Μπούρης ζήτησε, όπως και άλλα μέλη, να κατατεθούν αποδείξεις για το τι οδήγησε τον κ. Χαλάστρα στην επιμονή του για οικονομικό έλεγχο που σύμφωνα με τον ίδιο [τον κ. Χαλάστρα] αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της παράταξής του και του ίδιου του κ. Μπούρη, ο οποίος επέμενε ότι παρέκαμψε θεσμικά όργανα του Επιμελητηρίου, κοινοποιώντας επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Χαλάστρας ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα υπονοούμενου και πως θα πάει στον Εισαγγελέα και στο Υπουργείο για το ζήτημα άσχετα με την απόφαση της συνεδρίασης.

Ο Γιάννης Γιαμάς έκανε λόγο για καθοδήγηση του κ. Χαλάστρα ενώ σημείωσε πως οικονομικά είναι όλα τακτοποιημένα στο Επιμελητήριο.

Ο Γιάννης Μπούρης αρνήθηκε τα σχετικά με την προεκλογική του δέσμευση για οικονομικό έλεγχο δεκαετίας, που επικαλέστηκε ο κ. Χαλάστρας και έκανε λόγο για σπίλωση όλων ενώ, όπως είπε, θα είναι τραγικές οι επιπτώσεις σε πιθανό οικονομικό έλεγχο από το υπουργείο, ο οποίος θα κρατήσει τουλάχιστον έξι μήνες, όταν την επόμενη περίοδο θα τρέξουν σημαντικά προγράμματα που έχουν προγραμματιστεί.

Η συνεδρίαση και η απόφαση – Όλα όσα αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση – Διάλογοι
 

Σύμφωνα με το υπόμνημα του κ. Χαλάστρα, είχε καταθέσει αίτημα προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου αναφορικά με οικονομικό έλεγχο δεκαετίας καθώς επίσης ζητούσε να μάθει εάν και κατά πόσο είναι νόμιμη η διαδικασία να ενισχύεται οικονομικά ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Υδραυλικών Θερμικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Ν. Πρέβεζας, με σκοπό την διατήρηση του προσωπικού του Επιμελητηρίου. Το ποσό που καταβάλλεται κάθε μήνα είναι της τάξης των 4.500 ευρώ.

Όπως υπογραμμίζει στο υπόμνημά του αλλά και τόνισε στην ομιλία του, κατά την παράδοση παραλαβή της νέας Διοίκησης πριν από ένα χρόνο περίπου, ο ίδιος ανέλαβε τα καθήκοντα του «με την επιφύλαξη ασκήσεως ελέγχου των οικονομικών του Επιμελητηρίου για μια δεκαετία».

Στο ίδιο υπόμνημα σημειώνει πως η επιφύλαξη αυτή αποτελούσε «προεκλογική δέσμευση του συνδυασμού και προσωπικά του υποψήφιου προέδρου για πλήρη διαφάνεια και έλεγχο σε βάθος δεκαετίας, όλων των οικονομικών πεπραγμένων της προηγούμενης Διοίκησης αλλά και γιατί, σύμφωνα με τις διακηρύξεις του συνδυασμού στο οποίο μετείχα, η διαφάνεια θα ήταν πρωταρχικό μέλημα για τη νέα διοίκηση τόσο για το παρελθόν αλλά όσο και το μέλλον».
 


 

Διευκρινίζει επίσης στο υπόμνημα πως «η προεκλογική δέσμευση για οικονομικό έλεγχο σε βάθος δεκαετίας ήταν βασικό προεκλογικό σύνθημα και δέσμευση ολόκληρου του συνδυασμού τόσο των υποψηφίων μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και των εγγεγραμμένων μελών του ΓΕΜΗ, όσο και του υποψηφίου Προέδρου Ιωάννη Μπούρη.»

Όπως περιγράφει ο κ. Χαλάστρας, είχε ζητήσει εγγραφή του αιτήματος οικονομικού ελέγχου από τον κ. Μπούρη το οποίο ένα χρόνο μετά δεν είχε φέρει στο Διοικητικό Συμβούλιο, προσθέτοντας πως οι οχλήσεις προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου ήταν «επανειλημμένες και συνεχείς, μέχρι την ημέρα που αναγκάστηκα να καταθέσω το αίτημα αυτό γραπτώς» στις 31/12/2018.

Ξεκινώντας η συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης είπε πως «Μετά εκπλήξεως στις 31/12 δεχθήκαμε επιστολή την οποία ο κ. Χαλάστρας ζήτησε να πρωτοκολληθεί. Η επιστολή, απ ότι διαφαίνεται, έχει κοινοποιηθεί στον υπουργό οικονομικών. Αναφέρει ότι απ όταν ανέλαβε καθήκοντα οικονομικού επόπτη ζητά από εμένα προφορικώς να γίνει οικονομικός έλεγχος στο επιμελητήριο. Πολύ σωστά. Σωστά μιλεί» τόνισε ο κ. Μπούρης συνεχίζοντας «Από εκεί και πέρα ζητά τον οικονομικό έλεγχο δεκαετίας».
 


 

Ο Γιάννης Μπούρης συνέχισε λέγοντας: «Σύμφωνα με τους κανονισμούς της διοικητικής επιτροπής δεν μπορεί ο καθένας να λέει κάτι χωρίς να παίρνει το βάρος αυτών των οποίων ισχυρίζεται. Απαιτούνταν από τον κ. Χαλάστρα να μου φέρει μια επιστολή που αιτούνταν αυτό. Από την στιγμή που είδαμε αυτή την αίτηση και εφ όσον εκτιμήσαμε ότι αυτό μπορεί να φέρει κωλυσιεργία σε έναν πιθανό έλεγχο του υπουργείου στο επιμελητήριο» είπε ο κ. Μπούρης κάνοντας λόγο για τις συνέπειες ενός τέτοιου ελέγχου στο Επιμελητήριο που, όπως είπε, μπορεί να δημιουργήσει «οικονομική δυσπραγία στον φορέα μας για ένα εξάμηνο» και αναφέρθηκε στα έργα που ακολουθούν το επόμενο διάστημα από το Επιμελητήριο Πρέβεζας.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είπε: «Ο κ. Χαλάστρας όφειλε, εάν και εφόσον έχει αντιληφθεί κάτι που άπτεται σε παράβαση οικονομικού περιεχομένου και σε προηγούμενες διοικήσεις, να ενημερώσει όπως αρμόζει το καταστατικό, κάτι το οποίο δεν έγινε και να έρθει να το αναφέρει στην διοικητική επιτροπή».

Γιάννης Μπούρης: Παρέκαμψε τα θεσμικά όργανα του Επιμελητηρίου

Και συνέχισε ο κ. Μπούρης: «Το ποιο τραγικό της ιστορίας είναι η διαδικασία με την οποία ο κ. Χαλάστρας προσπάθησε να διεκπεραιώσει το αίτημα. Παρέκαμψε τα θεσμικά όργανα του επιμελητήριου, και αυτοβούλως ενέργησε. Και πίσω από την σφραγίδα του Επιμελητήριου Πρέβεζας έστειλε επιστολή στον υπουργό, για έλεγχο. Κάτι τέτοιο είναι παράπτωμα καθήκοντος και όφειλα να το φέρω προς γνώση της διοικητικής επιτροπής η οποία ομόφωνα έκανε πρόταση για έκπτωση από το αξίωμά του».

Όπως τόνισε ο Γιάννης Μπούρης δεν είναι η επιστολή μόνος λόγος που ο Θ. Χαλάστρας αντιμετωπίζει την έκπτωση αξιώματος, κάνοντας λόγο για απειλές και ύβρεις.

Συγκεκριμένα είπε «Θέλω να σας ενημερώσω ότι απειλές και ύβρεις κατά των μελών του συνδυασμού μου και μελών του διοικητικού συμβουλίου δεν θα δεχθώ. Ούτε κατά των υπαλλήλων».

Χαλάστρας: Δεν τίθεται θέμα υπονοούμενου – Φυλακή δεν πρόκειται να πάω – Έκανα το καθήκον μου – Με τα χαρτιά που έχω θα πάω και στον εισαγγελέα

Παίρνοντας τον λόγο ο Θεοφάνης Χαλάστρας τόνισε πως «δεν τίθεται υπονοούμενου ούτε θέμα κατάχρησης από την απερχόμενη διοίκηση».
 


 

Όπως είπε «Κατηγορούμαι για το χαρτί που έστειλα και έκανα κοινοποίηση προς το υπουργείο, την οποία δεν έκανα μέχρι στιγμής, θα το κάνω τις επόμενες μέρες».

Και συμπλήρωσε πως ζητούσε: «κατά πόσο η χρηματοδότηση του σωματείου για την μισθοδοσία των υπαλλήλων είναι στα πλαίσια της νομιμότητας. Αυτό ζητούσα. Μια απόφαση που να πιστοποιεί κάτι τέτοιο. Απάντηση δεν πήρα καμία. Είχα ένα βάρος ένα χρόνο τώρα. Δεν λέω ότι τα χρήματα αυτά δεν πάνε για την πληρωμή των υπαλλήλων, αλλά εάν είναι νόμιμη αυτή η διαδικασία. Δεν λάμβανα καμία απάντηση από τον πρόεδρο. Εγώ φυλακή δεν πρόκειται να πάω. Θέλω να είμαι κατοχυρωμένος. Διασφάλισα στο 100% το όφελος του ΓΕΜΗ των μελών του νομού Πρέβεζας. Έκανα το καθήκον μου. Εγώ θα το συνεχίσω. Με τα χαρτιά που έχω θα πάω και στον εισαγγελέα και στο υπουργείο. Το χαρτί δεν το κοινοποίησα αλλά θα το κοινοποιήσω τώρα στο υπουργείο».

Σε παρέμβασή του ο Γιάννης Γιαμας είπε: “Αυτό καταγράφεται ως απειλή. Είναι απειλή”.

Συνεχίζοντας ο κ. Χαλάστρας αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο έλεγχος που ζήτησε αποτελούσε προεκλογική δέσμευση και του προέδρου του επιμελητηρίου και επικαλέστηκε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό του κ. Μπούρη «ότι πρωτοβουλία μας είναι να γίνει οικονομικός έλεγχος…»
 


 

Γιάννης Μπούρης: Ο κ. Χαλάστρας σπιλώνει τις διοικήσεις Γιαμά και Μπούρη – Ήρθε ο μάγκας ο Χαλάστρας να κάνει οικονομικό έλεγχο;

Ο Γιάννης Μπούρης πήρε τον λόγο και είπε «εκπροσωπώντας την διοικητική επιτροπή που συνεδριάζει κάθε εβδομάδα σχεδόν. Τα τιμολόγια περνάν από την επιτροπή. Κάθε μέλος βλέπει τα πάντα. Τι πήραμε από τον οποιονδήποτε. Ο κ. Χαλάστρας στρέφεται ενάντια στην απερχόμενη διοίκηση του κ. Γιαμά. Στρέφεται εναντίον του οικονομικού επόπτη ο οποίος ήταν πριν. Με την συγκεκριμένη κίνηση βάζει τον εαυτό του πάνω απ όλα και σπιλώνει την διοίκηση Γιαμά, πάει να σπιλώσει την διοίκηση Μπούρη, σπιλώνει την αντιπωλήτευση του κ. Γιαμά… δεν ήξεραν αυτοί; ήρθε ο μάγκας ο Χαλάστρας να κάνει οικονομικό έλεγχο; Όταν τον ρωτήσαμε εάν έχει δει κάτι που άπτεται οικονομικού περιεχομένου μας είπε ότι δεν έχω δει κάτι αλλά ήτανε του Λούπα… εγώ προσωπικά εάν ακούσετε κάτι ότι βγήκα σε ράδιο και είναι προεκλογική μου δέσμευση να κάνω κάτι τέτοιο… όχι! Το επιμελητήριο έχει την δυνατότητα να πατήσει στα πόδια του… κάθε μέρα κάνουμε προσπάθεια όλοι μας… τα μέλη του συμβουλίου πλην του κ. Χαλάστρα που όταν έρχονταν στην διοικητική επιτροπή που γίνονταν η διαδικασία των θεμάτων, ξέρετε τι έκανε; υπέγραφε τα εντάλματα και δεν ήταν ενήμερος για τα θέματα. Αν ήταν ενήμερος θα ήξερε ότι έχουν φύγει εφτά επιστολές προς το υπουργείο προκειμένου να περιέλθουν οι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου με νόμιμη διαδικασία.
 


 

Παρέμβαση Χαλαστρα: «Παραπλανείς τον κόσμο. Επί της ουσίας. Είναι ή όχι νόμιμη η χρηματοδότηση. Εγώ υπέγραφα όχι εσύ».

Γιάννης Μπουρης: «Ο κ. Χαλάστρας προσπαθεί να σπιλώσει το επιμελητήριο. Θεωρώ ότι δεν είναι ικανός για τη θέση».

Θεοφάνης Χαλάστρας: «ας το αποφασίσει το Δ.Σ. εγώ είμαι ικανότατος κ. Μπούρη»

Γιάννης Μπούρης απευθυνόμενος στο σώμα: «Θέλω να εκτιμήσετε την σπίλωση την οποία προσπαθεί…»

Συνεχείς διακοπές από τον Θεοφάνη Χαλάστρα…

Γιάννης Γιαμάς: «Επιβαρύνεις την θέση σου»

Γιάννης Μπουρης: «Ανέλαβες επόπτης σε οικονομικό φορέα με 200χιλ προϋπολογισμό, και μέσα σε ένα χρόνο έφτασε προϋπολογισμό πάνω από ένα εκατομμύριο. Έπρεπε να ήταν περήφανος. Η μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή σε επιμελητήριο της χώρας. Και η δική μου παράταξη και η παράταξη του κ. Γιαμά, προσπαθούμε να το βάλουμε εκεί που πρέπει. Να ενώσουμε τις δυνάμεις».


 

Γιάννης Γιαμάς: Κάποιοι τον καθοδήγησαν… – Βάζει στο παιχνίδι και την διοίκηση Νταλαμάγκα – Έχουν γίνει οι έλεγχοι για όλες τις χρονιές

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γιαμάς ο οποίος είπε: «Με θλίψη παρατηρείται ένα τέτοιο θέμα στην ιστορία του επιμελητηρίου από το ‘94 που έχει ιδρυθεί. Είχαν γίνει διαγραφές που δεν σεβόταν τον θεσμό και συνειδητά είχανε παραπάνω από πέντε απουσίες… δυστυχώς για το Θεοφάνη… γιατί σήμερα βλέπω άλλη στάση… Για πρώτη φορά όταν έγινε παράδοση παραλαβή, ο πρώτος που υπέγραψε με επιφύλαξη ήταν ο Φάνης Χαλάστρας. Κάποιοι τον καθοδήγησαν. Οι νομικοί του σύμβουλοι θα πω εγώ. Καλά έκαναν. Έρχεστε και ζητάτε δεκαετή έλεγχο. Πολύ καλά κάνετε. Γιατί βάζει στο παιχνίδι την διοίκηση Νταλάμαγκα. Βάζετε στην διαδικασία, όταν δεν το έχετε από το νόμο αυτό, ελέγχετε μόνο από την ημέρα που παραλάβατε… Μόνος σας και από την θέση που κάθεστε τώρα ανακοινώσατε την προηγούμενη απόφαση των ορκωτών εκτιμητών η οποία είπε ότι όλα ήταν καλά και αφορούσε την τελευταία χρήση της διοίκησης της δικιάς μας και από τους ορκωτούς που εσείς επιλέξατε, όχι από τους δικούς μας. Το να αμφισβητείτε την προηγούμενη διοίκηση απαξιώνετε και το προσωπικό”.
 


 

Και συνέχισε ο κ. Γιαμάς «Έχω την πολυτέλεια και την τιμή να είμαι το αρχαιότερο μέλος της διοίκησης από ιδρύσεως του Επιμελητηρίου. Δεν θα ανεχτώ… θα προστατέψω όσο μπορώ, θα διαφυλάξω και θα στηρίξω τα νόμιμα. Είναι δυνατόν ο σύνδεσμος που πληρώνουμε το προσωπικό μας να τον αμφισβητήσει ο κ. Χαλάστρας;

Θεοφάνης Χαλάστρας: «Δεν αμφισβητώ τίποτε. Την διαδικασία…»
 


 

Γιάννης Γιαμάς: «Βρήκαμε έναν χαμάλη [εννοώντας το σωματείο] σας το δηλώνω ξεκάθαρα. Ο εμπορικός σύλλογος Φιλιππιάδας και ο Φαναρίου μας εξυπηρετούσε πιο πριν. Και βρήκαμε έναν χαμάλη, με ταμείο με τάξη, ακόμα και τα διαθέσιμα να τα βάλει εάν δεν έχουμε και να του τα δώσουμε. Όλοι οι προϋπολογισμοί και απολογισμοί έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της Γ.Γ. Εμπορίου. Ακόμα και πρόσφατα ήρθε η έγκριση που σημαίνει ότι όλα αυτά που έχουμε κάνει και χρηματοδοτούμε τον συγκεκριμένο σύλλογο, έχουν απόλυτη νομιμότητα. Θα χαρώ να το τραβήξετε και δικαστικά. Αν όμως δεν βρείτε τίποτα θα με κάνετε πολύ πιο πλούσιο. Όχι εμένα και τους προηγούμενους. Και δεν είναι ούτε απειλή ούτε προειδοποίηση. Απλά νουθεσία. Από το 15 που έχουμε ξεκινήσει την υποχρέωση από το υπουργείο μας είμαστε σε όλα νομότυποι» είπε ο κ. Γιαμάς υπογραμμίζοντας πως «έχουν γίνει οι έλεγχοι για όλες τις χρονιές» και συνέχισε «Σας πληροφορώ ότι όλοι οι ορκωτοί έχουν δείγμα κατ έτος τριετίας» και πρόσθεσε «Περάσαμε έλεγχο από ορκωτό λογιστή και πριν πάει στον εισαγγελέα να μας πει αν υπάρχει κάτι».

Χρήστος Κοτσίνης: Να καταθέσεις εάν έχεις στοιχεία

Στην παρέμβασή του ο Χρήστος Κοτσίνης σημείωσε: «Εάν έχεις στοιχεία να μας τα καταθέσεις. Μου είπες ότι θα καταθέσεις ένα υπόμνημα σήμερα και νόμιζα ότι το υπόμνημα έχει στοιχεία. Δεν έχει στοιχεία. Εάν έχεις θα πρέπει να τα καταθέσεις γιατί επικαλείσαι και δεκαετίες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ζητάς δεκαετία και δεν ζητάς τριετία πενταετία. Βρήκες στοιχεία πριν δέκα χρόνια και ξεκινάς όλο αυτό;»
 


 

Θεοφάνης Χαλάστρας: Δεν έχω βρει κάτι. Έχω ζητήσει από τον Μάιο ότι κατά πόσο αυτό που γίνεται είναι νόμιμο.

Γιάννης Μπούρης: Σήμερα η σπίλωση είναι κατά όλων μας – 42 εργαζόμενοι στα Επιμελητήρια της χώρας δουλεύουν έτσι!
 


 

Λίγο πριν την ψηφοφορία ο πρόεδρος Γιάννης Μπούρης παίρνοντας τον λόγο υπογράμμισε: «Τραγικές συνέπειες. Σήμερα η σπίλωση είναι κατά όλων μας. Όταν φύγουμε από εδώ θα πουν ότι σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο παρέπεμψε η όχι τον οικονομικό επόπτη. Δεν ξέρει ο άλλος τι έχει γίνει. Όσον αφορά το προσωπικό, 42 εργαζόμενοι στα Επιμελητήρια της χώρας δουλεύουν με αυτή τη μορφή του καθεστώτος. Προσπαθούμε με ευρωπαϊκά προγράμματα να αυξήσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα προκειμένου οι υπάλληλοι να έρθουν στα πλαίσια νομιμότητας».

Και πρόσθεσε ο Γιάννης Γιαμάς: «το ίδιο το υπουργείο αναγνωρίζει αυτήν την μεσοβέτσικη διαδικασία και λόγω του ότι μας εγκρίνει τη νομιμοποίηση μέχρι τον Μάιο. Υπάρχει ΦΕΚ».

Για την ιστορία, υπέρ της έκπτωσης από το αξίωμά του του Θεοφάνη Χαλάστρα από Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου ψήφισαν 18 μέλη.

 

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 10:09:24 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr και PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group