Δ. Κατσιπανέλης σε Π. Καζάκου: Μας προσβάλλετε μια, δυο, τρεις… σας απαντάμε διακριτικά και με ευγένεια και συνεχίζετε να στήνετε ειδικό δικαστήριο

Δεν είχαν πληρωθεί φόροι ύψους 300.000 από την προηγούμενη διοίκηση του ΔΛΤ – Πρότεινε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά από το 2013
News Room23 Φεβρουαρίου, 2019 13:390

Δεν είχαν πληρωθεί φόροι ύψους 300.000 από την προηγούμενη διοίκηση του ΔΛΤ – Πρότεινε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά από το 2013

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν στο Λιμάνι, εμπορικό, τουριστικό, αλιευτικό, την παραλιακή ζώνη αλλά και όλα όσα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία του Δ.Λ.Τ., πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.


Πρέβεζα: ΔΕΙΤΕ την μαραθώνια συζήτηση στο Δ.Σ. για το Λιμάνι – Βίντεο


Αρχικά τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Κατσιπανέλης ως αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ., δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους 13 δημοτικούς συμβούλους που προκάλεσαν και την συνεδρίαση.

Ο κ. Κατσιπανέλης υπογράμμισε τα όσα έγιναν επί διοικήσεως Συγκούνα στο ΔΛΤ, προχωρά το Masterplan, προχωρά το ISO, η ένταξη για την αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων, απομακρύνθηκαν τα μπλόκια, αύξηση εσόδων, νέο σύστημα ελέγχου σκαφών κ.λπ..

Επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση για τους απλήρωτους επί σειρά ετών φόρους που έφθαναν τα 300.000 ευρώ, ενώ έκανε λόγο για ειδικά δικαστήρια που στήθηκαν εντός Δ.Σ. σε βάρος του παραιτιθέντος προέδρου του ΔΛΤ.

Επίσης κάλεσε το Δ.Σ. να πάρει απόφαση να ζητηθεί από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης έλεγχος στο ΔΛΤ από το 2013 έως και σήμερα για να «δούμε ποιος ζημίωσε το ΔΛΤ με τις αποφάσεις του» όπως είπε.

Ποιο αναλυτικά, ο κ. Κατσιπανέλης ξεκινώντας την ομιλία του είπε ότι έχει συγκεκριμένη πρόταση για το λιμάνι η οποία πρέπει να συζητηθεί με τους αρχηγούς των παρατάξεων και τον επενδυτή και να τεθεί στο Δ.Σ..

Διευκρήνησε τον τρόπο με τον οποίο διευθετήθηκε το θέμα που είχε προκύψει με τον επενδυτή και την κατανάλωση του ρεύματος με τοποθέτηση μετρητή και τον υπολογισμό του ρεύματος το προηγούμενο διάστημα.

Για το μπαστούνι μπροστά στα δικαστήρια ξεκαθάρισε πως είναι δικαιοδοσία της μαρίνας ενώ δεν έχει καμία σχέση το Δ.Λ.Τ., ενώ απευθυνόμενος προς την πρώην πρόεδρο του ΔΛΤ ρώτησε τις ενέργειες που έγιναν από την παλιά διοίκηση αναφορικά με τις ενστάσεις και τα ζητήματα που έχει θέσει στην παρούσα χρονική στιγμή.

«Μας προσβάλλετε μια, μας προσβάλετε δυο, μας προσβάλετε τρεις και σας απαντάμε διακριτικά και με ευγένεια και συνεχίζετε να στήνετε ειδικό δικαστήριο με την ψήφο των δημοτικών συμβούλων τους οποίους δεν δικαιολογώ, που ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι γίνεται στο ΔΛΤ… γι αυτό παραιτήθηκε ο κ. Συγκούνας, γιατί δεν θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο την συζήτηση στο Δ.Σ. και γιατί απηύδησε με όλ αυτά που γράφονται» είπε.

Τόνισε πως «η παρούσα διοίκηση μέσα σε ενάμιση χρόνο έκανε πολύ σημαντικά πράγματα» ενώ αναφέρθηκε στο 1,5εκ που εξασφαλίστηκε για την αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων, στο Masterplan το οποίο προχωρά, στα μπλόκια που απομακρύνθηκαν ενώ αναφέρθηκε σε έγγραφο του Λιμεναρχείου που ζητούσε την απομάκρυνσή τους αλλά και στο γεγονός πως ο κόσμος που έρχεται στην μαρίνα «θα μας κάνει ρεζίλι διεθνώς» εάν αυτά [μπλόκια] βρίσκονταν εκεί προσθέτοντας πως ήταν ευκαιρία την χρονική διάρκεια που υπήρχε ο γερανός για τις ανεμογεννήτριες να χρησιμοποιηθεί με το ελάχιστο κόστος για την μεταφορά τους.

Συνεχίζοντας ο κ. Κατσιπανέλης έκανε μια αναφορά στα οικονομικά στοιχεία του λιμανιού υπογραμμίζοντας πως το 2018 εισπράχθηκαν τέλη πολύ περισσότερα από τις προηγούμενες χρονιές γιατί όπως είπε τοποθετήθηκε σύστημα ελέγχου για τον ελλιμενισμό των σκαφών.

Επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση η οποία όπως είπε «δεν πληρώσατε κανέναν φόρο από το ’13, ’14, ’15…».

Τόνισε πως «πρέπει να ενισχυθεί το ΔΛΤ με δημοτικούς υπαλλήλους» ενώ δεν υπάρχει υπάλληλος για τα οικονομικά και αυτά πέρασαν στον δήμο. «Δεν μπορεί να σταθεί το ΔΛΤ εάν δεν λειτουργεί αυτόνομα οικονομικά» πρόσθεσε. «Αποτέλεσμα αυτής κατάστασης είναι η μη ανανέωση του ISO» συμπλήρωσε.

Για το ISO είπε επίσης πως δεν είναι απαραίτητο για το λιμάνι της Πρέβεζας, σύμφωνα με τα έγγραφα του Λιμεναρχείου. «Εμείς όμως το ISO το προχωράμε» είπε συγκεκριμένα.

Μιλώντας για τη φύλαξη του λιμανιού σημείωσε πως τα έξοδα είναι μεγάλα και φτάνουν τα 100χιλ ευρώ ενώ πέρυσι το ΔΛΤ «μπήκε μέσα» κατά 75χιλ ευρώ, και έκανε λόγο για ένα νέο σχέδιο ασφαλείας που θα έχει 8ωρη φύλαξη στο λιμάνι, 24ωρη όταν θα είναι καράβι και το υπόλοιπο διάστημα θα παρακολουθείται με κάμερες συνδεδεμένες με καταγραφικά σε όλο τον εμπορικό λιμένα. Το συγκεκριμένο σχέδιο ασφαλείας εγκρίθηκε από το υπουργείο πριν από ένα μήνα περίπου. Και υπογράμμισε πως το κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο από τα 100χιλ ευρώ.

Αναφερόμενος ο κ. Κατσιπανέλης στις λακκούβες είπε πως ήδη έχει εγκριθεί κονδύλι από το καλοκαίρι ενώ δεν έχει πέσει η άσφαλτος ακόμα λόγω των ανεμογεννητριών που βρίσκονταν εκεί αλλά και λόγω ενός τεχνικού θέματος που προέκυψε.

Για τους απλήρωτους φόρους από το 2013 έως το 2017 μαζί με τις προσαυξήσεις είπε πως ξεπερνούν τις 300.000 τα οποία μπήκαν σε δόσεις ενώ το καλοκαίρι θα πρέπει να πληρωθεί και ο νέος φόρος.

Για τον κυματοθραύστη είπε πως η θέση του έχει καθοριστεί από το Δ.Σ. το 1996, ενώ η προηγούμενη λιμενική αρχή παρήγγειλε μια κυματική μελέτη, η οποία λέει συγκεκριμένα πράγματα και όπως είπε «υπάρχει περίπτωση κάποιος συνάδελφος να υπογράψει κάτι διαφορετικό;».

Τέλος επέκρινε τα όσα ακούγονται και για υπονοούμενα «ότι υπάρχει συναλλαγή με τον επενδυτή κάτω από το τραπέζι» ενώ αναφέρθηκε στο θέμα πως δύο καταστήματα στην παραλιακή ζώνη πλήρωναν επί προηγούμενης διοίκησης τα διπλάσια σχεδόν ανά τετραγωνικό απ ότι πλήρωναν όλα τα υπόλοιπα καταστήματα στο ΔΛΤ. «Αποφάσεις οι οποίες άλλαξαν» είπε ο κ. Κατσιπανέλης «και καθορίστηκε ενιαία τιμή για όλους».

Κάλεσε τέλος το Δ.Σ. να πάρει απόφαση να ζητηθεί από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης έλεγχος στο ΔΛΤ από το 2013 έως και σήμερα για να «δούμε ποιος ζημίωσε το ΔΛΤ με τις αποφάσεις του», όπως είπε συγκεκριμένα.

Δείτε μετά το 00:12′

 

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 10:08:14 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group