Η Δ/θμια με επιστολή “εξομολόγηση” απαντά στο PamePreveza – “Πετάει την μπάλα” στον Δήμο Πρέβεζας για την μη ενημέρωση

Φαίνεται πως βρέθηκε σε «πανικό» αφού στην προσπάθειά της να απαντήσει, έχασε το δάσος… για ένα δέντρο
Η Δ/θμια με επιστολή “εξομολόγηση” απαντά στο PamePreveza – “Πετάει την μπάλα” στον Δήμο Πρέβεζας για την μη ενημέρωση_5e068855ede74.jpeg
News RoomNews Room27 Φεβρουαρίου, 2019 20:010

Φαίνεται πως βρέθηκε σε «πανικό» αφού στην προσπάθειά της να απαντήσει, έχασε το δάσος… για ένα δέντρο

Σε «πανικό» φαίνεται πως βρέθηκε η Δ/θμια Πρέβεζας αφού στην προσπάθειά της να απαντήσει σε δημοσίευμα του PamePreveza.gr, έχασε το δάσος… για ένα δέντρο.

Για την απάντηση της στο δημοσίευμα ο χρόνος βρέθηκε, ενώ για την ενημέρωση σχετικά με το τι είχε συμβεί στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ μετά τον σεισμό της 5ης Φεβρουαρίου ούτε δευτερόλεπτο.

Και πρόκειται για μια απάντηση πραγματική «εξομολόγηση» η οποία περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις κινήσεις που έγιναν, χωρίς να ήταν αυτό το ζητούμενο στην ουσία, ενώ φαίνεται να “Πετάει την μπάλα” στον Δήμο Πρέβεζας για την μη ενημέρωση, αφού όπως αναφέρει “Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων με βάση την νομοθεσία είναι αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γίνεται με απόφαση Δημάρχου”.

Κάτι που ίσως θα έπρεπε να είχε γίνει τότε και όχι μετά από το δημοσίευμα μας.

Ένα δημοσίευμα που χαρακτηρίζεται από την απάντηση της Δ/βθμιας (ακολουθεί), λίγο πολύ «αντιδεοντολογικό», το οποίο μάλιστα όπως αναφέρει η απάντηση, περιέχει «ανακρίβειες και στρεβλώσεις».

Για ποιες ανακρίβειες κάνει λόγο όμως η Δ/θμια;

Ανακρίβεια ήταν το γεγονός πως δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση; Ανακρίβεια ήταν το γεγονός πως για τη Δ/θμια η ανακοίνωση βραβείων ήταν πιο σημαντική από την ενημέρωση για την κατάσταση του σχολείου (την οποία προκάλεσε το «αντιδεοντολογικό» δημοσίευμα μας); Ανακρίβεια ήταν και το δικαίωμα των πολιτών αλλά και των μαθητών, σπουδαστών και γονιών, να μάθουν τι ακριβώς είχε συμβεί στο σχολείο; Ανακρίβεια ήταν και η ενημέρωση περί αναστολής λειτουργίας και η παράτασή της;

Όλ αυτά η Διεύθυνση της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας τα θεωρεί ανακρίβειες;

Εκτός και αν την ενόχλησε τόσο πολύ η λέξη «ύπνος» η οποία το τελευταίο διάστημα ενοχλεί και πολλούς άλλους και μάλιστα προερχόμενους από κύκλους της Δημοτικής Αρχής ακόμα και εργαζόμενους!!!

Αλλά τι να κάνουμε όμως, αφού είναι και αυτό καθώς φαίνεται μια πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που προκαλεί εκ του αποτελέσματος τα αυτονόητα όπως άλλωστε και το «αντιδεοντολογικό», όπως χαρακτηρίζεται, δημοσίευμα του pamepreveza.gr.

Από την απάντηση φαίνεται πως δεν αναγνώστηκε σωστά το άρθρο μας, το οποίο δεν αφορούσε στις ενέργειες τις οποίες έγιναν και οι οποίες φυσικά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν, αλλά στο γεγονός πως δεν προέβη κανείς σε καμία ενημέρωση (όπως π.χ. για τα βραβεία) για να γνωρίζει ο κόσμος ότι έκλεισε το σχολείο, για πόσες μέρες και εν συνεχεία για πόσες μέρες παρατάθηκε η αναστολή λειτουργίας του.

Και όλο αυτό το διάστημα γινόμασταν αποδέκτες ερωτήσεων σπουδαστών, κυρίως που έρχονται από μακριά, για το τι πρόκειται να γίνει, πέρα από το γεγονός της ανησυχίας που είχε δημιουργηθεί, όταν ενώ γίνονταν επισκευές το σχολικό συγκρότημα αυτό λειτουργούσε (δείτε σχετικό δημοσίευμα μας).

Σε αυτό γιατί δεν απάντησε η Δ/θμια;

Θα μπορούσε βέβαια να απαντήσει στο παραπάνω δημοσίευμα όπως θα μπορούσε να ενημερώσει, με ανακοίνωσή της και για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μετά το σεισμό το συγκρότημα.

Όμως δεν προχώρησε σε τίποτε από τα παραπάνω αλλά ανακοίνωσε τη βράβευση (η οποία σαφώς και έπρεπε να γίνει).

Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που είχε προκύψει μετά τον σεισμό ούτε κουβέντα!

Και η Δ/θμια «πετάει» το μπαλάκι των ευθυνών της ενημέρωσης του κόσμου στον Δήμο, μιας και μετά τις δύο μάλιστα συσκέψεις που έγιναν στο δημαρχείο για το θέμα (όπως η ίδια αναφέρει στην επιστολή-απάντηση), ουδείς ενημέρωσε σχετικά καθώς και για τις αποφάσεις περί αναστολής λειτουργίας του σχολείου.

Ο ύπνος τελικά ίσως είναι κολλητικός…!!!

Και πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι για όλα τα παραπάνω θα μπορούσαμε να είχαμε πλήρη ενημέρωση εάν επισκεπτόμασταν τη Διεύθυνση Δ/θμιας για να διασταυρώσουμε τις «πληροφορίες»;

Αυτό πράξαμε και δημοσιεύσαμε για τα βραβεία;

Εξάλλου τα περί «ύπνου» δεν είναι πληροφορίες αλλά προκύπτουν εκ του αποτελέσματος.

Όσο για την “επιβεβλημένη τακτική” που προτείνει η Δ/θμια ας μας επιτρέψει να έχουμε την δική μας [τακτική], όταν από πλευράς της η δική της τακτική δεν είναι η αυτονόητη και αυτή που αρμόζει από την δική της θέση.

Χαιρόμαστε πάντως που ένα δημοσίευμα, αν και κατά την άποψή της Δ/θμιας «αντιδεοντολογικό», προκάλεσε τα αυτονόητα.

Λυπούμαστε όμως για τον χρόνο που έχασε εκ των υστέρων να απολογηθεί. Δεν ήταν αυτός όμως ο σκοπός μας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα!!! 

 

Η απάντηση της Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας προς το PamePreveza.gr για το δημοσίευμα «Β/θμια Πρέβεζας: Την «ξύπνησαν» τα βραβεία από τον ύπνο το βαρύ…»

Απαντώντας στο άρθρο σας της 19ης -2-2019 με τίτλο «Β/θμια Πρέβεζας: Την «ξύπνησαν» τα βραβεία από τον ύπνο το βαρύ…», το οποίο περιείχε ανακρίβειες και στρεβλώσεις,   θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω, ελπίζοντας στη δημοσίευσή τους στην ιστοσελίδα σας και την αποκατάσταση της αλήθειας:

Την Τρίτη 5-2-2019 το πρωί, μετά το σεισμό, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας με το Δήμαρχο Πρέβεζας και ομάδα τεχνικών του Δήμου βρίσκονταν στο συγκρότημα που στεγάζεται το Ημερήσιο ΕΠΑΛ, το Εσπερινό ΕΠΑΛ, το Εργαστηριακό Κέντρο και το ΔΙΕΚ. Παρόντες επίσης ήταν οι διευθυντές Ημερήσιου, Εσπερινού ΕΠΑΛ και Εργαστηριακού Κέντρου. Επιθεωρήσαμε όλους τους χώρους του κτιριακού συγκροτήματος και έγινε μια πρώτη αυτοψία από τους τεχνικούς. Ταυτόχρονα το προσωπικό της Δ/νσης επικοινώνησε με όλα τα σχολεία του νομού για την καταγραφή άλλων ζημιών.

Στη συνέχεια από συνεργείο της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) έγινε εμπεριστατωμένη έκθεση μετασεισμικής αυτοψίας όπου υποδεικνύονται συγκεκριμένες επισκευές. Η έκθεση της αυτοψίας δόθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και κοινοποιήθηκε στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πρέβεζας. Το συνεργείο της ΚΤΥΠ ΑΕ με τεχνικούς του Δήμου επιθεώρησε όλα τα σχολεία της Πρέβεζας.

Με απόφαση του Δημάρχου εγκαταστάθηκε άμεσα συνεργείο στο κτιριακό Συγκρότημα των ΕΠΑΛ, το οποίο δούλεψε και Σάββατα και υπερωριακά για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό. Οι εργασίες τελείωσαν την Κυριακή 17-2-2019. Σημαντική σε αυτήν την προσπάθεια ήταν και η προσφορά των καθαριστριών και των εκπαιδευτικών ώστε το σχολείο να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό χωρίς προβλήματα.

Στο γραφείο του Δημάρχου έγιναν δύο συσκέψεις με την παρουσία του Δ/ντή Δ/θμιας και Διευθυντών των σχολείων του συγκροτήματος για τη διαχείριση της κατάστασης που προέκυψε στο συγκρότημα.

Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων με βάση την νομοθεσία είναι αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γίνεται με απόφαση Δημάρχου. Εν προκειμένω ο Δήμαρχος εξέδωσε δύο αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των σχολείων του συγκροτήματος, στις 7-2 και 12-2-2019 και στη συνέχεια οι διευθυντές των σχολείων ενημέρωναν τους κηδεμόνες των μαθητών για τη μη λειτουργία του σχολείου. Τα σχολεία του συγκροτήματος λειτούργησαν κανονικά τη Δευτέρα 18-2-2019.

Όλο αυτό το διάστημα ως Δ/ντής Δ/θμιας είχα συνεχή επικοινωνία με το Δήμαρχο, τη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου ενώ επισκέφτηκα επανειλημμένα το κτιριακό συγκρότημα και ενημερωνόμουνα για την πορεία των εργασιών. Επίσης ενήμερη για την κατάσταση ήταν συνεχώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Στις 8-2-2019 έστειλα έγγραφο προς τους Δημάρχους της Π.Ε. Πρέβεζας με κοινοποίηση στη ΠΔΕ Ηπείρου, στους Δ/ντές των Σχολικών Μονάδων και στην ΕΛΜΕ με θέμα «Προσεισμική και μετασεισμικοί έλεγχοι σχολικών κτιρίων».

Για όλα τα παραπάνω η εφημερίδα σας θα μπορούσε να είχε πλήρη ενημέρωση αν είχε επισκεφτεί τη Δ/νση Δ/θμιας, όπου θα  είχε την ευκαιρία να διασταυρώσει τις “πληροφορίες” της προς όφελος της αντικειμενικότητας και τις αξιοπιστίας. Η συγκεκριμένη τακτική είναι επιβεβλημένη, πέρα από τον κώδικα δεοντολογίας της δημοσιογραφίας,  για δημοσιογράφους που σέβονται αυτό που κάνουν και είναι χρήσιμη.

Βέβαια από το ύφος και το περιεχόμενο του κειμένου σας είναι προφανές πως μάλλον δεν σας ενδιέφερε ούτε η άποψη της ΔΔΕ Πρέβεζας αλλά ούτε και η αποτύπωση της πραγματικότητας.

Πρέβεζα 22/02/2019

Ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Πρέβεζας
Δρ. Κων/νος Καμπουράκης
Φυσικός

 

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 10:07:53 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr και PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group