Την ένταξη και χρηματοδότηση της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των Ιαματικών Πηγών της Πρέβεζας αλλά και του αλιευτικού λιμένα στον Μύτικα ενέκρινε στην συνεδρίασή της η Επιτροπή Παρακολούθησης του INTERREG “Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020”, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2019 στα Ιωάννινα.
Στην συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχε η Τατιάνα Καλογιάννη, τόσο με την ιδιότητα της Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, όσο και ως εκπροσώπου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
Η Επιτροπή ενέκρινε την ένταξη και χρηματοδότηση των ακόλουθων σημαντικών έργων που συνδέονται με την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου:
Μετά τη λήξη της Συνεδρίασης, η Τατιάνα Καλογιάννη δήλωσε:
«Το αποτέλεσμα της 6ης Επιτροπής Παρακολούθησης του διακρατικού Προγράμματος INTERREG “Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020” μας κάνει περήφανους, καθώς εντάχθηκαν και πρόκειται να υλοποιηθούν έργα στην Περιφέρειά μας αναπτυξιακού χαρακτήρα, με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο και οικονομική αξία. Θέλω, όμως, να τονίσω ότι το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε μετά από το συντονισμό μεταξύ των ελληνικών Περιφερειών και της Περιφέρειας Απουλίας, τον πλήρη τεχνικό και οικονομικό σχεδιασμό, με εντατική εργασία και κυρίως συνεχή και επικοδομητικό διάλογο με όλους τους επωφελούμενους φορείς.
Ειδικότερα για το έργο “The Net_Rout”, η Περιφέρειά μας είναι επικεφαλής εταίρος της μεγαλύτερης σε προϋπολογισμό πρότασης, που αφορά στην δημιουργία πολιτιστικών τουριστικών διαδρομών στις Περιφέρειες Απουλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, και περιλαμβάνει την αναβάθμιση και αποκατάστασή σημαντικών πολιτιστικών τοπόσημων και ιαματικών πόρων στην περιοχή μας».
Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 10:07:52 από News Room