Τιμήσαμε το παρελθόν… Ας τιμήσουμε και το μέλλον… – Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Με την παρέλαση τιμήσαμε το παρελθόν… Με την ψήφο μας θα τιμήσουμε το μέλλον των Ελλήνων και της Ελλάδας…
News Room29 Μαρτίου, 2019 14:400
Με την παρέλαση τιμήσαμε το παρελθόν… Με την ψήφο μας θα τιμήσουμε το μέλλον των Ελλήνων και της Ελλάδας…

Εισαγωγή
Με λαμπρότητα, με την δέουσα Εθνική σύμπνοια εορτάσαμε την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου του 1821.

Ο καλός καιρός σε όλη την Ελλάδα, κάποιες απειλητικές τουρκικές κινήσεις  στο ελικόπτερο του πρωθυπουργού, οι συνεχείς –παραληρηματικού χαρακτήρα- δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού για τα «σύνορα της καρδιάς τους» που φτάνουν μέχρι τη … Βραζιλία και όχι για τα σύνορα της παγκόσμιας νομιμότητας που έχουν κατοχυρωθεί με επίσημες συμφωνίες, ώθησαν τους Έλληνες να αποφύγουν τις ακρότητες και να εορτάζουν συσπειρωμένοι.

Πολύ ευχάριστο αυτό…

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και τις φίλες που θυμήθηκαν την ονομαστική μου εορτή και μου ευχήθηκαν τα «Χρόνια Πολλά». Τους αντεύχομαι κι εγώ Χρόνια Πολλά, καλά, γεμάτα υγεία, χαρές, ευτυχία και ότι ακόμη έκαστος επιθυμεί…

Λίγη ιστορία
Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Σπηλιάδης; Ήταν ο ταγματάρχης του Ελληνικού στρατού στον οποίο παραδόθηκε η πόλη της Πρέβεζας στις 21 Οκτωβρίου 1912.Τότε  ο Ελληνικός Λαός με λαοπρόβλητο ηγέτη τον Ελευθέριο Βενιζέλο και ο Ελληνικός Στρατός, με «συμβολικό ηγέτη» το διάδοχο Κωνσταντίνο, ξεκίνησε τους βαλκανικούς πολέμους που ελευθέρωσαν Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, νησιά κλπ.

Ο Σπηλιάδης λοιπόν παρέλαβε το πρωτόκολλο παράδοσης της Πρέβεζας από τον δήμαρχο Χαλήλ Εφέντη και έτσι το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα «άλλαξε σημαία»  χωρίς περιττή αιματοχυσία μάχιμου και άμαχου πληθυσμού.

Για να τιμήσουμε τον Παν. Σπηλιάδη δώσαμε το όνομά του στον παραλιακό δρόμο από τα Δικαστήρια μέχρι τον προμαχώνα της Βρυσούλας.

Σε αυτό τον ιστορικό  δρόμο κάνουμε πλέον τις παρελάσεις στις Εθνικές εορτές, αρχίζοντας από τη Βρυσούλα και τερματίζοντας στην πλατεία, Ανδρούτσου, στην οποία υπάρχει και το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου

Μια σκέψη – πρόταση
Καμάρωσα όλους  όσοι συμμετείχαν στην παρέλαση. Μαθητές και μαθήτριες,  «επίσημοι» και ανεπίσημοι,  στρατιωτικοί και ιερωμένοι ήταν ντυμένοι άψογα.

Επίσης αποφύγαμε κάποιες ακρότητες που είχαν συμβεί παλιότερα από κάποιους «επαναστάτες της καφετέριας». Επομένως κατά 99% όλα μας άρεσαν.

Το 1% που θα θέλαμε να βελτιωθεί είναι η εμφάνιση των συνοδών καθηγητών. Άντρες και γυναίκες, νεότεροι και μεγαλύτεροι, δεν είχαν μια «γραμμή» κάπως κοινής εμφάνισης αλλά ο καθένας μετέφερε τον δικό του προσωπικό ενδυματολογικό κώδικα.

Ρούχα όλων των χρωμάτων, επίσημα ή περιπάτου ή σπορ, παπούτσια «ότι λάχει»,  τσάντες από τις γυναίκες «ότι θέλουμε» και κάποιες με το «κινητό τηλέφωνο στο χέρι» (έχω φωτογραφίες αλλά ΔΕΝ θα τις δημοσιεύσω)…

Όλα αυτά έδωσαν λαβή σε πολλά ειρωνικά σχόλια…

Για να αποφύγουμε στο μέλλον παρόμοια δυσμενή σχόλια σε βάρος συναδέλφων εκπαιδευτικών ας κάνουμε μια πρόταση: Επειδή μέχρι σήμερα κανένας ΔΕΝ το σκέφτηκε και ΔΕΝ το πρότεινε, ας καθίσουν οι εκπρόσωποι των Γυμναστών, η ΟΛΜΕ, το υπουργείο Παιδείας και κάθε άλλος σχετικός αρμόδιος να σκεφτούν και να πάρουν μια απόφαση για μια κάπως ενιαία, ομοιόμορφη, κομψή εμφάνιση όλων των συνοδών καθηγητών / καθηγητριών.

Έχουν κουραστεί στις «δοκιμαστικές», έχουν κουραστεί την ημέρα της παρέλασης, είναι άδικο να ακούνε και ειρωνικά σχόλια, αντί για ευχαριστώ…

Μακάρι να το δούμε…

Η ζωή εξελίσσεται…
Στα πρώτα χρόνια της ζωής μας εμείς οι μεγαλύτεροι δεν είχαμε στα σπίτια μας τρεχούμενο νερό… Το βγάζαμε από πηγάδια, το βάζαμε σε κάποια τσίγκινα δοχεία ημικυκλικής κάτοψης, και με μια μπακιρένια βρυσούλα είχαμε «τρεχούμενο νερό» για να «νίψουμε πρόσωπο και χέρια»…

Πολύ αργότερα οι Δήμοι θεώρησαν υποχρέωσή τους να βάλουν παροχές καθαρού νερού, αλλά  και αποχέτευση σε όλα τα σπίτια…

Κάποια άλλη στιγμή φύγαμε από τις λάμπες πετρελαίου και το λαμπόγυαλο και περάσαμε στη σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο υποχρεωτικά υπάρχει σε όλα τα σπίτια.

Σε κάποιους δήμους μπαίνει σταδιακά το Φυσικό αέριο κλπ.

Επειδή ένας τεράστιος αριθμός κατοίκων ενημερώνεται μέσω του διαδικτύου (ιντερνέτ) γι αυτό κάποιοι φωτισμένοι δήμαρχοι έδωσαν ΔΩΡΕΑΝ ιντερνέτ σε όλους τους κατοίκους της περιοχής τους.

Έτσι οι κάτοικοι έχουν τη δυνατότητα και άμεσης επικοινωνίας αλλά και ξέφυγαν από τα πλοκάμια των εταιρειών τηλεφωνίας οι οποίες ΔΕΝ ενδιαφέρονται για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά μόνο για τα κέρδη τους.

Μπράβο λοιπόν σε αυτούς του πρωτοπόρους δημάρχους, αλλά και δυο φορές μπράβο στους πολίτες που τους ψήφισαν…

Εμείς στην Πρέβεζα ΔΕΝ ακούσαμε ακόμη κάποιο «συγκροτημένο Πρόγραμμα για το Δήμο», αν και βλέπουμε πολλές φωτογραφίες υποψηφίων!

Είχα την εντύπωση ότι στις εκλογές ψηφίζουμε «προγράμματα» και όχι «καλλιστεία», δηλ. τους πιο όμορφους και τις πιο όμορφες!!!

Το παράπονο
Έχω ένα μεγάλο παράπονο στα πολλά χρόνια που παρακολουθώ την πολιτική…

Στην Τουρκία ΟΛΟΙ (δηλ. επιστήμονες, πολιτικοί, ειδικοί αναλυτές , μη ειδικοί, πολίτες και δημοσιογράφοι) έχουν την ίδια άποψη που ταυτίζεται με τα συμφέροντα της χώρας τους…

Κανένας δεν βγαίνει να πει ότι η Κωνσταντινούπολη και η Αγία σοφία ήταν επί 1.000 χρόνια Ελληνικές και μόνο τα 500 τελευταία χρόνια είναι τουρκικές… Θεωρούν ότι πάντα ήταν δικές τους… Το ίδιο γίνεται για την Τροία, τη Σμύρνη, την Ιωνία, τον Πόντο, κλπ.

Το παράπονό μου είναι το εξής.

Αντίθετα με την Τουρκία, στην Ελλάδα ο κάθε βουλευτής του …Βόλου έχει μια δική του εκδοχή, που είναι πάντοτε ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας…

-Άλλος ξέρει ότι υπήρξαν «πολλές Μακεδονίες»…

-Άλλος ξέρει ότι οι Σκοπιανοί είναι έθνος Μακεδόνων…

-Άλλος αναγνωρίζει ότι η γλώσσα τους είναι η Μακεδονική…

-Άλλος «ανακαλύπτει» ότι το Καστελόριζο ΔΕΝ ανήκει στο Αιγαίο μαζί με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, όπως αναφέρεται στην διεθνή συμφωνία, αλλά ανήκει στη θάλασσα της Αργεντινής!!!

-Άλλος θεωρεί ότι όποια χώρα έχει παράλια στη Μεσόγειο θάλασσα δικαιούται να ζητάει τα πάντα και όχι ότι επιτρέπουν οι διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις…

-Άλλος θεωρεί ότι οι Πακιστανοί πρέπει να αποφασίζουν και να ψηφίζουν για την κυβέρνηση της Ελλάδας, όπως ακριβώς και οι Έλληνες αποφασίζουμε για την κυβέρνηση του Πακιστάν !!!

Την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες ξενιτεμένοι Έλληνες ΔΕΝ μπορούν να ψηφίσουν για την Ελλάδα!!!

Γι αυτό και όλα «τα καφενεία της Ελλάδας» απορούν για το ίδιο θέμα: Πόσο χρήμα κυκλοφορεί ο Σόρος κάτω από τα τραπέζια ;

Επίλογος
Έστω ότι σε κάποιο δήμο περισσεύουν 1 εκατομμύριο ευρώ. Ο ένας λέει να κάνουμε σχολείο, ο άλλος λέει να κάνουμε νοσοκομείο, γηροκομείο, πολιτιστικό κέντρο, μουσείο, κλπ.

Αυτή είναι η καλώς εννοούμενη δημοκρατική πολυφωνία, που φυσικά είναι ευπρόσδεκτη…

Αλλά το να λέει ο ένας «τη Μακεδονική εθνότητα τη χαρίζω στους Σκοπιανούς», «το Καστελόριζο το χαρίζω στους Τούρκους», «τα αποθέματα του Αιγαίου τα χαρίζω όπου θέλω» κλπ, αυτό ΔΕΝ είναι δημοκρατική πολυφωνία !!!

Είναι Εθνική προδοσία… Και το ότι τη Εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δικαιούται να την «χαράζει» ο κάθε ανεύθυνος, αυτό λέει πολλά…

Πλέον πλησιάζουμε σε εκλογές… Είμαστε υποχρεωμένοι να προσέχουμε πολύ…

Προσέχουμε και αποφασίζουμε ΠΡΙΝ μπούμε στο παραβάν και ΠΡΙΝ ρίξουμε την ψήφο μας στην κάλπη…

Γιατί μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Με την παρέλαση τιμήσαμε το παρελθόν… Με την ψήφο μας θα τιμήσουμε το μέλλον των Ελλήνων και της Ελλάδας…

Μακάρι του χρόνου στην Εθνική μας Επέτειο για την Επανάσταση του 1821 όλα να είναι πολύ καλύτερα…

 

Κυτίνος Ευάγγελος

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 10:05:34 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας