Δ. Παπαδημούλης από Πρέβεζα: Οι πιο κρίσιμες ευρωεκλογές – Πατριωτικό καθήκον να αποτρέψουμε μια “γερμανοκρατούμενη Ευρώπη”

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν την χώρα φορτώνοντας το λογαριασμό στο λαό με σκάνδαλα με μίζες και διαφθορά»
Δ. Παπαδημούλης από Πρέβεζα: Οι πιο κρίσιμες ευρωεκλογές – Πατριωτικό καθήκον να αποτρέψουμε μια “γερμανοκρατούμενη Ευρώπη”_5e06812e9cf97.jpeg
News RoomNews Room30 Μαρτίου, 2019 10:490

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν την χώρα φορτώνοντας το λογαριασμό στο λαό με σκάνδαλα με μίζες και διαφθορά»

«Η Ευρώπη σήμερα είναι στο χειρότερο σημείο απ όταν ήταν πριν πέντε χρόνια όταν πρωτοεκλέχθηκα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», τόνισε κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, στην Πρέβεζα.

Ο κ. Παπαδημούλης, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Ήπειρο, βρέθηκε εχθές στην Πρέβεζα όπου ήταν κεντρικός ομιλητής στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Ευρωεκλογές και Προοδευτικό Μέτωπο ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό και την Ακροδεξιά».

Τον κ. Παπαδημούλη συνόδευε η Όλγα Νάσση, Υποψήφια Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας.

Έχει δυναμώσει η ακροδεξιά, έχουν μεγαλώσει οι ανισότητες

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε το γεγονός πως η έχουν δυναμώσει η ακροδεξιά, έχουν μεγαλώσει οι ανισότητες, έχουν δυναμώσει οι φωνές που λένε, «κόψτε τον λαιμό σας εσείς οι Έλληνες, κάντε ότι θέλετε με το προσφυγικό, δεν μας νοιάζει». Τόνισε επίσης πως «Έχουν δυναμώσει οι φωνές που λένε να κοπούν τα κονδύλια για την κοινή αγροτική πολιτική, τη συνοχή, για τις υποδομές και τα διαρθρωτικά ταμεία» και όλα αυτά όπως είπε ακούγονται από τους δεξιούς και ακροδεξιούς του κέντρου του ευρωπαϊκού και του ευρωπαϊκού βορά.

Βρισκόμαστε στις πιο κρίσιμες ευρωεκλογές από την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Βρισκόμαστε στις πιο κρίσιμες ευρωεκλογές από την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης προσθέτοντας πως «από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί εάν η Ευρώπη θα προχωρήσει μπροστά, έτσι όπως την έχουν υποσχεθεί οι ευρωπαίοι ηγέτες στους πολίτες, δηλαδή μια ανάπτυξη, σύγκλιση, συνοχή, κράτος δικαίου, κοινοτικά κονδύλια που να μειώνουν τις ανισότητες, προς τους αγρότες, τους άνεργους, για έργα υποδομής, ή αν θα γυρίσει πίσω» στον «ρατσισμό, τον εθνικισμό, τις ακραίες ανισότητες τα τείχη και τελικά και τον πόλεμο».

Πολιτικά επόμενα του Χίτλερ και του Μουσολίνι οι σημερινοί ακροδεξιοί

Επεσήμανε πως «Οι σημερινοί ακροδεξιοί παρ ότι φοράνε πολυτελή ταγέρ και σινέ κοστούμια είναι πολιτικά επόμενα του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Και ετοιμάζουν και ένα γάμο, με μια δεξιά που μετακινείται και ανηφορίζει προς την πλευρά τους» κάτι που όπως είπε «σηματοδοτεί και την επιλογή Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν».

Εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα

Χαρακτήρισε εφιαλτικό για την Ελλάδα και κακό για την Ευρώπη ένα τέτοιο σενάριο τονίζοντας πως «έχουμε όχι μόνο συμφέρον αλλά και πατριωτικό καθήκον να το αποτρέψουμε» με στόχο, ο πρόεδρος της Κομισιόν να αποτραπεί να γίνει υποχείριο μιας υπερσυντηρητικής γερμανικής δεξιάς» κάτι που θα οδηγήσει σε μια «ακόμη πιο δεξιά, πιο νεοφιλελεύθερη πιο αυταρχική πιο γερμανοκρατούμενη Ευρώπη».

Αναφορικά με την Ελλάδα ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως πέντε χρόνια τώρα «με τις θυσίες του ελληνικού λαού, με τις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης με την δουλειά της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και με πολύ αγώνα η εικόνα της Ελλάδας και η κατάσταση στη χώρα έχει βελτιωθεί».

Μόνο ένας φανατικός δεν βλέπει τη διαφορά

Υπογράμμισε πως «Μόνο ένας φανατικός δεν βλέπει τη διαφορά. Και βλέπει τα πράγματα με τα γυαλιά των κομματικών σκοπιμοτήτων» και αναφέρθηκε στην μείωση της ανεργίας, στην ανάπτυξη της οικονομίας που έχει επανέρθει η χώρα τα τρία τελευταία χρόνια καθώς και στα μέτρα που έχουν ληφθεί για το κοινωνικό μέρισμα, την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων την αύξηση του κατώτατου μισθού, το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας το σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων που ξεχωρίζει αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Τέλος αναφέρθηκε στα σημαντικά νομοσχέδια μέσα στον Απρίλιο για τις 120 δόσεις και για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και για τα χρέη προς την εφορία και το δημόσιο.

Όπως είπε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Όλ αυτά τα πετύχαμε με σκληρή προσπάθεια με θυσίες του ελληνικού λαού. Αλλά καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και να αρχίζει σιγά σιγά να ορθοποδεί».

Επανέλαβε πως σε αυτές τις ευρωεκλογές, «το δίλημμα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι εάν θα προχωρήσουμε προς τα εμπρός ή θα πάμε προς τα πίσω».

ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν την χώρα φορτώνοντας το λογαριασμό στο λαό με σκάνδαλα με μίζες και διαφθορά

Και συνέχισε εξαπολύοντας επίθεση προς την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που, όπως είπε, χρεοκόπησαν την χώρα φορτώνοντας το λογαριασμό στο λαό με σκάνδαλα με μίζες και διαφθορά.

«Προς τα μπρος στην Ευρώπη σημαίνει περισσότερη ενοποίηση με κοινωνικά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά. Άρα μια πλατιά συμμαχία προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων, ικανή να προχωρήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι όπως την έχουν υποσχεθεί οι ηγέτες στους πολίτες αλλά δεν την εφαρμόζουν. Δηλαδή με ήττα του νεοφιλελευθερισμού και απομόνωση της άκρας δεξιάς. Και προς τα μπρος στην Ελλάδα σημαίνει να πούμε ένα όχι στην οπισδοδρόμηση και στην επάνοδο αυτών που χρεοκόπησαν την χώρα. Και εννοώ την Νέα Δημοκρατία. Έχει την πρώτη ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας που άφησε έλλειμμα 15,1% το 2009 τη χώρα.

Φόρτωσε το λογαριασμό μαζί με το ΠΑΣΟΚ στο λαό με σκάνδαλα με πελατειακό κράτος με μίζες με διαφθορά.

Οπισθοδρόμηση η επάνοδος της Νέας Δημοκρατίας

Θα είναι οπισθοδρόμηση η επάνοδος της Νέας Δημοκρατίας και γιατί σήμερα η ΝΔ υπόσχεται, ενώ εμείς έχουμε εξασφαλίσει και αν, μια πρόσληψη στο δημόσιο για κάθε μια απόλυση, η ΝΔ υπόσχεται στο πρόγραμμά της μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, που σημαίνει λιγότερη δημόσια διοίκηση, λιγότερη παιδεία, λιγότερη υγεία λιγότερη κοινωνική φροντίδα, ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, και το κυριότερο, εάν τραβήξεις την κουρτίνα, πίσω από τον Μητσοτάκη θα βρεις ένα σύστημα ολιγαρχών που έχει λεηλατήσει τη χώρα και κινεί τα νήματα. Έχει την ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας και θέλει να επανέλθει» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Οι ακραίοι, βιτρίνα της ΝΔ, έχουν πάρει τα κλειδιά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνέχισε λέγοντας πως «Η σημερινή ΝΔ είναι πολύ πιο δεξιά από εκεί που την τοποθέτησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος είχε αποκλείσει τους ακραίους. Τώρα οι ακραίοι είναι στην βιτρίνα της ΝΔ και ουσιαστικά έχουν πάρει τα κλειδιά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και εννοώ την τρόικα Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη» και συμπλήρωσε:

«Και δυστυχώς και το ΚΙΝΑΛ, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσει ολοένα και στενότερες σχέσεις, όχι μόνο με την ευρωομάδα της αριστεράς, που ανήκουμε και θα συνεχίσουμε να ανήκουμε, αλλά και με τους σοσιαλιστές τους πράσινους αλλά και με άλλες δυνάμεις κυρίως του ευρωπαϊκού νότου, το ΚΙΝΑΛ έχει βάλει ως στόχο του την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του, ο στρατηγικός αντίπαλος του ήταν η δεξιά».

Τέλος τόνισε πως οι επόμενες ευρωεκλογές, είναι οι πιο σημαντικές στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι πιο σημαντικές στην ιστορία της Ελλάδας.

Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για σνομπάρισμα ούτε για χαλαρή ψήφο

«Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για σνομπάρισμα ούτε για χαλαρή ψήφο, ούτε για ωχ αδερφέ. Γιατί το αποτέλεσμά τους θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό και τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και την πορεία της Ευρώπης αλλά και θα επηρεάσει καθοριστικά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών που θα γίνουν στον τέλος της τετραετίας» είπε ο κ. Παπαδημούλης και συμπλήρωσε:

«Αντιπαρατίθενται δύο βασικές πολιτικές επιλογές δύο προγράμματα και σε τελευταία ανάλυση δύο ηγέτες. Το δίλημμα που θα κυριαρχήσει και στις Ευρωεκλογές και γι αυτό δεν θα είναι καθόλου χαλαρές, θα είναι προς τα εμπρός με Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική συμμαχία ή όπισθεν ολοταχώς με Κυριάκο Μητσοτάκη και ένα μείγμα φιλελευθερισμού και άκρας δεξιάς».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης επισκέφθηκε επίσης τον Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη ενώ απηύθυνε χαιρετισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, πριν την κεντρική του ομιλία στην Θεοφάνειο αίθουσα, στην οποία παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα και την Ήπειρο.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 10:05:34 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr και PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group