Για τα μάτια και μόνο – Σε αδράνεια το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Πρέβεζα – “Σαπίζει” ο εξοπλισμός!!

Ένας πανέμορφος χώρος που δυστυχώς παραμένει ανεκμετάλλευτος - Χωρίς μπαταρίες τα ηλεκτροκίνητα οχήματα στοιβαγμένα πάνω σε θρανία
News Room2 Απριλίου, 2019 10:520
Για τα μάτια και μόνο – Σε αδράνεια το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Πρέβεζα – “Σαπίζει” ο εξοπλισμός!!_5e06808b45edc.jpeg
Ένας πανέμορφος χώρος που δυστυχώς παραμένει ανεκμετάλλευτος - Χωρίς μπαταρίες τα ηλεκτροκίνητα οχήματα στοιβαγμένα πάνω σε θρανία

Σε αδράνεια βρίσκεται εδώ και χρόνια το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Μύτικα Πρέβεζας.

Ένας πανέμορφος χώρος που δυστυχώς είναι και αυτός ένας που κατασκευάστηκε και παραμένει ανεκμετάλλευτος.
 


 

Για την κατασκευή του ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα όπως και για τον εξοπλισμό του, ενώ συχνά παραμένει ξεχασμένο και «πνίγεται» από τα χόρτα και τα βάτα.

Στις προκάτ εγκαταστάσεις υπάρχουν ποδήλατα και ηλεκτρονικά αυτοκινητάκια.
 


 

Στον ίδιο χώρο υπάρχει και αίθουσα όπου έχουν προβλεφθεί να γίνονται και θεωρητικά μαθήματα σε παιδιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα ποδήλατα έχουν χρησιμοποιηθεί κάποιες φορές, αλλά μόνο για… βόλτες.
 


 

Το ίδιο και τα ηλεκτρονικά οχηματάκια που παραμένουν σε ακινησία, απ όταν αγοράστηκαν, μόνο που σήμερα κάποια είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο και πάνω σε θρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν διότι δεν έχουν… μπαταρίες. Και ο Δήμος δεν φαίνεται διατεθειμένος να προβεί σε αγορά ή συντήρηση τους. Έτσι χρόνια τώρα παραμένουν ανενεργά και «σαπίζουν» στις αποθήκες.
 


 

Οι επισκέψεις κυρίως σχολείων στο πάρκο είναι ελάχιστες έως μηδενικές, αν και στο πρόγραμμα του κάθε σχολείου υπάρχει η κυκλοφοριακή αγωγή κάθε χρόνο.

Για τα σχολεία της Πρέβεζας, άγνωστο για ποιο λόγο, δεν υπάρχουν στον ετήσιο προγραμματισμό τους επισκέψεις στον απαιτούμενο βαθμό.

Την ίδια ώρα σε άλλες περιοχές στην Ήπειρο οι επισκέψεις σχολείων σε παρόμοια πάρκα είναι συχνές και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις, όπου Αστυνομικοί της Τροχαίας, εκπαιδεύουν τα παιδιά, θεωρητικά και στην πράξη, για τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

Στην Πρέβεζα κάτι τέτοιο φαίνεται πως αποτελεί μεγάλη πολυτέλεια!

Αλλά και ούτε ο Δήμος φαίνεται να είναι πρόθυμος να προωθήσει το πάρκο προγραμματίζοντας δράσεις σε συνεργασία με τις σχολικές διευθύνεις και την Αστυνομική Διεύθυνση.

Έτσι, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής γίνονται μόνο σε θεωρητικό και όχι πρακτικό επίπεδο, που είναι και το ποιο αποτελεσματικό άλλωστε.

Την ίδια ώρα η ανύπαρκτη κυκλοφοριακή αγωγή σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο εντός πόλεως οδικό δίκτυο συνθέτουν μια επικίνδυνη εικόνα.

Μπορεί αυτή να ανατραπεί ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες;

 

 

PAMEPREVEZA NEWSROOM

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 10:05:18 από News Room

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares