Φ.Κουβέλης από Πρέβεζα: Αναβαθμίζεται και ενισχύεται η ΑΕΝ Ηπείρου – Σε αναμονή της μελέτης για το Λιμάνι

Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας στην Πρέβεζα
Φ.Κουβέλης από Πρέβεζα: Αναβαθμίζεται και ενισχύεται η ΑΕΝ Ηπείρου – Σε αναμονή της μελέτης για το Λιμάνι_5e067fb43883b.jpeg
News RoomNews Room4 Απριλίου, 2019 15:400

Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας στην Πρέβεζα

Επίσκεψη στην Πρέβεζα και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τους ΓΓ του Υπουργείου, Χρήστο Λαμπρίδη και Διονύση Τεμπονέρα και από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη.

Τον Υπουργό υποδέχθηκαν ο Περιφερειακός Διοικητής Λ.Σ. Αρχιπλοίαρχος Κώστας Λαμπρόπουλος και ο Διοικητής της Ακαδημίας Αντιπλοίαρχος Παύλος Τιφτικίδης.
 


 

Ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε με τη Διοίκηση, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους και τους σπουδαστές της Ακαδημίας.
 


 

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε πως βρέθηκε στην Πρέβεζα προκειμένου να δει από κοντά την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού η οποία, όπως είπε, είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα.

Αναβάθμιση και ενίσχυση της ΑΕΝ Ηπείρου

Υπογράμμισε πως δρομολογούνται λύσεις σε προβληματικού χαρακτήρα καταστάσεις, που έχουν σχέση με την λειτουργία της σχολής, την οποία, όπως τόνισε, «σε κάθε περίπτωση θέλουμε να ενισχύσουμε, να αναβαθμίσουμε, τόσο στο επίπεδο του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και σε ζητήματα που αφορούν αυτού καθ’ αυτό τον εξοπλισμό με τα αναγκαία εκπαιδευτικά υλικά».

Λύση στα προβλήματα

Όπως είπε, συζητήθηκαν τόσο με την διοίκηση της σχολής όσο και με το εκπαιδευτικό προσωπικό «υπαρκτά προβλήματα τα οποία έχουν πάρει τον χαρακτήρα των χρόνιων προβλημάτων» συμπληρώνοντας πως «ήδη οι ρυθμίσεις που προωθούμε δίνουν απάντηση σε πάρα πολλά από εκείνα τα οποία τίθενται κάθε μέρα ως ζητήματα».

Μεγάλο το ενδιαφέρον των νέων για τις ΑΕΝ

Ο Υπουργός συμπλήρωσε πως η αναβάθμιση της Ακαδημίας όχι μόνο στην Πρέβεζα αλλά και όλων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου, «με το πρόσθετο δεδομένο ότι σημειώνεται ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από νέους και νέες να πάρουν μέρος και να γίνουν σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού» όπως είπε.
 


 

Δεν υπάρχουν ζητήματα καταβολής αποδοχών

Ο κ. Κουβέλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως «ζητήματα καταβολής των αποδοχών δεν υπάρχουν» προσθέτοντας πως «υπάρχουν ζητήματα που έχουν σχέση με το δίκαιο αίτημα της αναβάθμισης των αποδοχών των καθηγητών» καθώς και άλλα που υπάρχουν χρόνια τώρα και έχουν σχέση με την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων, αναφορικά με τους ωρομίσθιους καθηγητές. 

Όπως είπε «βεβαίως η πρώτη κίνηση που κάναμε ήταν να εντάξουμε στην καταβολή των αναδρομικών και το μόνιμο προσωπικό των ακαδημιών όπως συνέβη και στο εκπαιδευτικό προσωπικό των Πανεπιστημίων της χώρας».

Θα εξευρεθεί κονδύλι για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων

Σημείωσε πως θα πρέπει να εξευρεθεί και θα εξευρεθεί κονδύλι για την αντιμετώπιση κτηριακών ζητημάτων και αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων, που είναι παλιές και ενόψει μάλιστα των αναμενόμενων αυξημένων αναγκών που που θα παρουσιαστούν λόγω της μεγαλύτερης προσέλευσης νέων ανδρών και γυναικών στην Ακαδημία.

Αυξάνεται το κονδύλι της σίτισης στα 1000 ευρώ

Για το ζήτημα της σίτισης είπε, πως ήδη έχει ρυθμιστεί. «Αυξάνεται το κονδύλι της σίτισης από 600 σε 1000 ευρώ. Και πρόκειται σύντομα να υπάρξει η υλοποίηση του μέτρου που είναι ήδη υπογεγραμμένο» τόνισε.

Πλάνο για την ενίσχυση του Λιμανιού

Για το Λιμάνι της Πρέβεζας υπογράμμισε πως υπάρχει ένα πλάνο για το οποίο θα μιλήσει πολύ συγκεκριμένα όταν ολοκληρωθεί η μελέτη η οποία έχει σχέση με την ενίσχυση του λιμανιού της Πρέβεζας, ένα λιμάνι Εθνικής Σημασίας όπως το χαρακτήρισε εχθές από τα Γιάννενα.

Στην συνέχεια μετέβη στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας όπου τον κ. Κουβέλη υποδέχθηκε η Λιμενάρχης Πρέβεζας, Πλωτάρχης Σταματία Μαργέλη.
 


 

Στην συζήτηση που είχαν μεταξύ άλλων τέθηκαν ζητήματα του Λιμεναρχείου αλλά και η αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό, έργο το οποίο έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.
 


 

Να σημειωθεί τέλος πως ο Φώτης Κουβέλης κατά την διάρκεια των συναντήσεων του στην ΑΕΝ Ηπείρου τόνισε ότι βασικός στόχος της πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου χαρακτήρα και η ενίσχυση της Ναυτικής εκπαίδευσης, ενώ αναφέρθηκε στις δράσεις στις οποίες έχει προβεί το Υπουργείο προς την κατεύθυνση αυτή και μεταξύ άλλων σημείωσε:

• Ιδρύθηκαν και λειτουργούν η ΑΕΝ Καλύμνου, το Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού/ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και η Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων/ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ.

• Ιδρύθηκε Ειδικό Τμήμα Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Εμπορικού Ναυτικού, στην ΑΕΝ Ασπροπύργου.

• Ιδρύθηκε ειδικό σχολείο Μηχανικών στην ΑΕΝ Χίου (ν.4504/2017). Προσλαμβάνονται εγκαίρως (τουλάχιστον 2 μήνες νωρίτερα) οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί σε ΑΕΝ και ΚΕΣΕΝ.

• Αποκαταστάθηκε η σίτιση των σπουδαστών στις ΑΕΝ (ν.4504/2017)

• Ανακατασκευάστηκαν το δίκτυο υποδομής και το Αμφιθέατρο της ΑΕΝ Ασπροπύργου, ενώ εγκαταστάθηκε και σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το σύστημα αυτό εγκαθίσταται και στις 11 ΑΕΝ.

• Λειτουργεί ο προσομοιωτής γέφυρας στην ΑΕΝ Ασπροπύργου, καθώς και ο ειδικός μηχανολογικός εξοπλισμός, στο Μηχανουργείο της Σχολής.

• Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στην ΑΕΝ Ύδρας, και η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων στην ΑΕΝ Ιονίων Νήσων και της ΑΕΝ Μακεδονίας.

• Αναμορφώνονται τα προγράμματα σπουδών της Ναυτικής Εκπαίδευσης, στα νέα τεχνολογικά δεδομένα.

• Αυξήθηκαν κατά 205 οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές στις ΑΕΝ για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017–2018 και κατά 150 οι σπουδαστές το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

• Δεσμεύτηκαν και εκταμιεύονται πόροι πάνω από 11 εκ. για τον εξοπλισμό και την αναβάθμιση των Α.Ε.Ν. από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.

• Συνδέθηκαν οι ΑΕΝ με τοπικά ΤΕΙ και ΑΕΙ μέσω υπογραφής μνημονίων συνεργασίας, (όπως ΑΕΝ/Μακεδονίας με ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΑΕΝ/Ασπροπύργου με Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ΤΕΙ Πειραιώς, Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης με ΥΝΑΝΠ και Πανεπιστήμιο Πειραιώς με ΥΝΑΝΠ) και υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΑΕΝ Ύδρας με το SUNNY (StateUniversity of New York Maritime College).

• Αναμορφώθηκαν οι κανονισμοί λειτουργίας των ΑΕΝ και στελεχώνονται με νέες προσλήψεις 102 μόνιμων εκπαιδευτικών οι 11 ΑΕΝ της χώρας.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 10:05:17 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr και PrevezaNewsgr

Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group