Μελέτη για την Β’φάση υλοποίησης του ρέματος Τούση στην Πάργα

News Room23 Σεπτεμβρίου, 2025 14:190
rema tousi -parga

Ένα δύσκολο αλλά σημαντικό έργο για την περιοχή της Πάργας, το ρέμα Τούση ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο το πρώτο στάδιο υλοποίησής του.

Η Περιφερειακή Επιτροπή, περνώντας στη δεύτερη φάση του έργου, ενέκρινε την διαδικασία για τη δημοπράτηση του έργου: «Μελέτη οριοθέτησης ορεινής κοίτης ρέματος Τούση στο Δήμο Πάργας», προϋπολογισμού 24.800 €

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 2,4 εκ. ευρώ το οποίο αναμένεται να δώσει λύση στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων που καταγράφονται σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων στον Βάλτο του δήμου Πάργας.

Οι εργασίες εκτελούνται σε μήκος 1.253 μέτρων από τις εκβολές μέχρι τη γραμμή του αιγιαλού και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αύξηση της παροχετευτικότητας, προστασία της κοίτης και ρύθμιση της ροής του νερού παράλληλα με την αποκατάσταση των δρόμων πρόσβασης σε ιδιοκτησίες κατά μήκος του διευθετημένου τμήματος και την κατασκευή παράπλευρου δρόμου , μήκους περίπου 230 μ. για την εξυπηρέτηση του καθαρισμού και συντήρησης του υπό διευθέτηση τμήματος του ρέματος.

Το έργο καθυστέρησε αρκετά λόγω διάφορων εμπλοκών που είχαν ανακύψει στο παρελθόν φαίνεται όμως ότι έχει βρει τον δρόμο του, καθώς ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο του έργου και πλέον περνά στη δεύτερη φάση υλοποίησης .

 

 

Τελευταία ενημέρωση 23 Σεπτεμβρίου 2025 14:19:52 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares