Βαγγέλης Ροπόκης: “Για να πάρει η Πρέβεζα την θέση που της αξίζει” – Πλήθος κόσμου και μήνυμα νίκης στα εγκαίνια

«Η απόφασή μου να διεκδικήσω τη Δημαρχία σχετίζεται απόλυτα με την απραξία στην οποία έχει περιέλθει η παρούσα δημοτική αρχή και η οποία έχει συμπαρασύρει αυτόν τον ευλογημένο τόπο σε μια άνευ προηγουμένου στασιμότητα»
Βαγγέλης Ροπόκης: “Για να πάρει η Πρέβεζα την θέση που της αξίζει” – Πλήθος κόσμου και μήνυμα νίκης στα εγκαίνια_5e067b1e317af.jpeg
News Room20 Απριλίου, 2019 16:190
«Η απόφασή μου να διεκδικήσω τη Δημαρχία σχετίζεται απόλυτα με την απραξία στην οποία έχει περιέλθει η παρούσα δημοτική αρχή και η οποία έχει συμπαρασύρει αυτόν τον ευλογημένο τόπο σε μια άνευ προηγουμένου στασιμότητα»

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Δημοτική Ανατροπή» με επικεφαλής το υπ. Δήμαρχο Βαγγέλη Ροπόκη, πραγματοποιήθηκαν εχθές το βράδυ παρουσία πλήθους κόσμου.

Ήταν η πρώτη δημόσια ανοιχτή συγκέντρωση μέσα από την οποία στάλθηκαν δυνατά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, τόσο για την δυναμική της παράταξης, όσο και για τον σχεδιασμό και το πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο υποψήφιος για την Τοπική Κοινότητα Πρέβεζας, Δημήτρης Γκόλιας (Δείτε εδώ).

ΔΕΙΤΕ εδώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Ανατροπή Βαγγέλης Ροπόκης, ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια, εκφράζοντας την συγκίνησή του για την ανταπόκριση στο κάλεσμα.

Εξέφρασε επίσης την λύπη του για τον άδικο χαμό του μικρού παιδιού σε τροχαίο αλλά και την συμπαράστασή του στον πόνο των γονιών του που επιδικνίωντας το μεγαλείο ψυχής, δώρισαν τα όργανα του.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Ροπόκης είπε ότι στα πρόσωπα όλων βλέπει τη ζωντανή ιστορία της Πρέβεζας αλλά και το μέλλον της.

Όπως είπε «Με τη δική σας στήριξη πέτυχα να εκλεγώ πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στο δήμο μας. Προσπάθησα να σας εκπροσωπήσω επάξια στο ανώτατο αυτό όργανο της πόλης μας. Στην προσπάθεια μου αυτή επέλεξα να έχω δίπλα μου συνεργάτες που πίστεψαν σε εμένα και εγώ σε εκείνους».

Τόνισε πως ο Δήμος χρειάζεται νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, νέα δυναμική, νέα προοπτική και συμπλήρωσε «Δεν σας κρύβω ότι επιθυμία μου ήταν η ομάδα αυτή να είναι απολύτως υπερκομματική και το πέτυχα όπως όλοι γνωρίζετε από τις πρώτες ημέρες κατάρτισης του συνδυασμού  «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

«Ήρθε η στιγμή για την αλλαγή… Ήρθε η στιγμή οι πολίτες να λάβουν δράση…. Ήρθε η στιγμή για «Δημοτική Ανατροπή»… Ήρθε η στιγμή για να νικήσουμε» είπε στην συνέχεια του λόγου του και τόνισε πως «Πάντα στη ζωή μου υπήρξα ξεκάθαρος στις προθέσεις μου, στους στόχους μου, στις επιλογές μου και αυτό θα κάνω και τώρα. Η πορεία μου στην Αυτοδιοίκηση είναι γνωστή σε όλους. Η απόφασή μου να διεκδικήσω τη Δημαρχία σχετίζεται απόλυτα με την απραξία στην οποία έχει περιέλθει η παρούσα δημοτική αρχή και η οποία έχει συμπαρασύρει αυτόν τον ευλογημένο τόπο σε μια άνευ προηγουμένου στασιμότητα. Ο στόχος μου δεν είναι να προσβάλω και να απαξιώσω κανέναν. Καταγράφω όμως μια διάχυτη απογοήτευση της οποίας γινόμαστε όλοι καθημερινά κοινωνοί» είπε και συνέχισε:

«Είναι άδικο για τον υπέροχο αυτό τόπο να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τον πλούτο του. Ο μεγάλος στόχος σε έναν Δήμο, είναι να αναπτυχθεί. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Γι΄ αυτό θα πρέπει να υπηρετούν το Δήμο.

Ανθρωποι με όραμα, με εμπειρία, άνθρωποι της δουλειάς, νέοι, ικανοί, με όρεξη να προσφέρουν, άνθρωποι που έχουν διακριθεί στον επαγγελματικό τους στίβο, Άνθρωποι που συντάχθηκαν μαζί μου σε έναν αγώνα που θα δώσουμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια».

Ο κ. Ροπόκης συνέχισε λέγοντας «Ονειρευτήκαμε μια κοινωνία προοδευτική. Φιλική προς τους πολίτες της. Με προοπτικές για ένα λαμπρότερο μέλλον. Ονειρευτήκαμε την αλλαγή, την «Δημοτική Ανατροπή»».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του προγράμματος είπε πως «πάνω στους άξονες αυτούς, θα οικοδομήσουμε μέρα τη μέρα, το δήμος που μας ταιριάζει, την Πρέβεζα που θα μας κάνει περήφανους»:

«Για το περιβάλλον

σχεδιάζουμε υπογειοποίηση των κάδων που θα αποφέρει και μείωση του κόστους αποκομιδής έως και 45% προς όφελος του κάθε πολίτη

Αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων και πρακτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενέργεια και το περιβάλλον.

Όσον αφορά τα δημοτικά έργα,

Σχεδιάζουμε την αξιοποίηση 4 χώρων που ανήκουν στο δήμο  για τη δημιουργία χώρων πάρκινγκ,

Τη δημιουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών,

Τη δημιουργία πεζοδρομίων κατάλληλων για την απρόσκοπτη κίνηση αναπηρικών αμαξιδίων,

Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης από τη Ντάπια ως τον Παντοκράτορα, και σύγχρονο ποδηλατόδρομο.

Θα δώσουμε μεγάλη έμφαση σε έργα αγροτικής οδοποιίας και βελτίωσης βατότητας στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις καθώς υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα προσέγγισης των μονάδων παραγωγής.

Πολύ σημαντική επίσης παρέμβαση που σχεδιάζουμε είναι η δημιουργία μιας πρότυπης Δημοτικής Κατασκήνωσης στην περιοχή του Καναλίου, για τα παιδιά των εργαζομένων κατά τη θερινή σεζόν και ένα αγροτικό πάρκο με εγκαταστάσεις στεγασμένες και υπαίθριες.

Θα σχεδιάσουμε παρεμβάσεις για σωστό ΕΜΠΟΡΙΚΟ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ και ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ με σωστή συγκοινωνία.

Ενώ πρέπει να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις και για άλλες μαρίνες στο ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

Θα επισπεύσουμε την γρήγορη εκτέλεση για την ταχεία υλοποίηση της Ανατολικής προβλήτας του λιμανιού μας, πάντα με σεβασμό προς τους Δημότες.

Άμεση δημιουργία ενός εργοταξίου – για τα οχήματα του δήμου. Ένα εκσυγχρονισμένο εργοτάξιο εκτός πόλης που θα τηρεί τις υγιεινές συνθήκες στο έπακρον, με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Δεσμευόμαστε στην υλοποίηση Δημοτικού Κτηνιατρίου ενώ θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Στον Αθλητισμό

Σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου,

Αναδεικνύουμε και προωθούμε το άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, με ανθρώπους που πρόκειται να ταξιδέψουν στα πέρατα της γης, ΔΗΜΟΣ με ανοιχτές θάλασσες, ΔΗΜΟΣ με εξαιρετικές μαρίνες δεν είναι δυνατόν να μην είναι ταυτισμένος με την ιστιοπλοΐα.

Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να επαναλειτουργήσουμε τη σχολή σωστικών μέσω της ΑΕΝ Πρέβεζας.

Από την επόμενη ημέρα της παρουσίας –ως νέα Δημοτική Αρχή –προχωράμε στη βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Όσον αφορά τον τομέα της παιδείας,

θα σταθούμε αρωγοί στην εκπαιδευτική κοινότητα σε δράσεις που προωθούν την εκπαίδευση των παιδιών μας, ΕΝΩ θα επενδύσουμε στη σωστή συντήρηση των σχολείων μας.

Τη δημιουργία ενός ελεύθερου εικαστικού εργαστηρίου για να βρουν στέγη οι καλλιτέχνες της πόλης μας,

Τη δημιουργία μιας δημοτικής Φιλαρμονικής

Στις προτεραιότητές μας βρίσκεται η δημιουργία ενός γραφείου Διασύνδεσης των πολιτών με την αγορά εργασίας αλλά και η δημιουργία ενός γραφείου αιτημάτων των πολιτών προκειμένου οι πολίτες να μην γίνονται θύματα της γραφειοκρατίας.

Θα σταθούμε αρωγοί στους υποψήφιους επενδυτές που επιθυμούν να δημιουργήσουν τουριστικές εγκαταστάσεις ώστε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες για την περιοχή μας.

Όπως τη διαμόρφωση της μοναδικής παραλιακής ακτογραμμής μας επενδύοντας σε σύγχρονες υποδομές για την ανάπτυξη του τουρισμού στο ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

Έχουμε δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο διευκόλυνσης των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες με στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας και προσαρμογή των δημοτικών τελών για τους πολύτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες με πλήρη απαλλαγή σε κάποιες περιπτώσεις.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις πλήρως κοστολογημένες και με πλάνο όχι μεγαλύτερο της τετραετίας.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ΜΙΑ καθαρή και προσβάσιμη ΠΟΛΗ»

Ο Βαγγέλης Ροπόκης τόνισε πως «Πρέπει ο Δήμος μας να γίνει μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη και πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι είμαστε πάνω στο δυτικό όριο της χώρας, είμαστε η πύλη που οδηγεί στο πέρασμα για την Ευρώπη» και όπως υπογράμμισε «Μαζί με σωστό και οργανωμένο σχεδιασμό, με δουλειά και με όρεξη είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το Δήμο μας και να κάνουμε την Πρέβεζα μια όμορφη Ελληνική πόλη ώστε να πάρει στο χάρτη τη θέση που της αξίζει».

Κλείνοντας αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις σημαντικές που θα γίνουν αμέσως μετά την εκλογή:

«Πόλη καθαρή

Αντικαθιστούμε τους κάδους απορριμμάτων
Οι κάδοι πλένονται και συντηρούνται κάθε μήνα
Πλένουμε πεζοδρόμια και πλατείες
Ενισχύουμε την ανακύκλωση με πολιτική μειωμένων τελών
Οι άνθρωποι της καθαριότητας του Δήμου βασικός κορμός υλοποίησης του σχεδίου μας

Πόλη για να ζεις

Άμεση αντικατάσταση των λαμπτήρων και των φωτιστικών σωμάτων και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες
Φωτίζουμε τον Δήμο παντού. Προστατεύουμε τα εγκαταλελειμμένα κτίρια.
Συντήρηση και ανακατασκευή του μεγαλύτερου μέρους  του δικτύου πεζοδρομίων και δρόμων
Εξασφαλίζουμε επιπλέον θέσεις στάθμευσης με τη δημιουργία νέων πάρκινγκ
Κατασκευάζουμε νέες ράμπες για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σε πεζοδρόμια και νησίδες ενώ κάνουμε λειτουργικές τις ήδη υπάρχουσες

Εγκαταλελειμμένα κτίρια

Αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δίνονται κίνητρα για αναπλάσεις προσόψεων και για ανάδειξη εγκαταλελειμμένων κτισμάτων.
Πολεμάμε τα ναρκωτικά- Επανένταξη των ανθρώπων στην κοινωνία
Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα- Τονώνουμε την απασχόληση
Η πολιτική για τα δημοτικά τέλη αναδιαμορφώνεται με δικαιοσύνη και διαφάνεια».

Δείτε στο άλμπουμ που ακολουθεί φωτογραφικά στιγμιότυπα ή ΕΔΩ σε μεγαλύτερη ανάλυση

 

 

 

Powered by flickr embed.

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 10:03:12 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας