Το μήνυμα της Ανάστασης ακούστηκε σε όλη την Πρέβεζα από τον Άγιο Θωμά.
Η νύχτα έγινε μέρα από τα βεγγαλικά και οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα όσο ο ιερέας έψαλε το Χριστός Ανέστη.
Πλήθος πιστών επέλεξε φέτος να γιορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στην Πρέβεζα.
Οι ετοιμασίες στο Λιμανάκι είχαν ξεκινήσει από νωρίς. Οι δρόμοι καθαρίστηκαν, η εξέδρα με το «Χριστός Ανέστη» τοποθετήθηκε. Οι «μάγοι» των βεγγαλικών και των κροτίδων είχαν οριοθετήσει τους χώρους για ασφάλεια.
Δεν έμενε παρά να φτάσει η ώρα.
Ο οικισμός τα τελευταία χρόνια αποτελεί το κέντρο όλης της περιοχής, αφού εκατοντάδες πιστοί προσέρχονται για να γιορτάσουν το χαρμόσυνο μήνυμα και να παρακολουθήσουν το μοναδικό και φαντασμαγορικό θέαμα.
Η Αναστάσιμη Λειτουργία ξεκίνησε στις 23:00 στον Ιερό Ναό.
Όταν όλα τα φώτα έσβησαν ο πάτερ Δημήτριος έψαλε το «Δεύτε λάβετε φως» και το Άγιο Φως φώτισε τις ψυχές των πιστών και μεταφέρθηκε από κερί σε κερί σε όλους.
Λίγη ώρα αργότερα οι πιστοί κατευθύνθηκαν στο Λιμανάκι.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες από το φαντασμαγορικό θέμα και στο άλμπουμ που ακολουθεί
“
Εκεί με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη ο πάτερ Δημήτριος έψαλε το Χριστός Ανέστη.
Οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα και εκατοντάδες βεγγαλικά, για είκοσι λεπτά, φώτιζαν τον ουρανό της Πρέβεζας σε μια πανδαισία χρωμάτων και λάμψης.
Δεκάδες κροτίδες ξεσήκωσαν και όλοι μαζί αντάλλασαν ευχές και έψαλαν το Χριστός Ανέστη.
Ο Άγιος Θωμάς στην Πρέβεζα αποτελεί πλέον το κέντρο της πόλης για τον εορτασμό της Ανάστασης και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι είναι οι πιστοί που συρρέουν, ξένοι και ντόπιοι για να γιορτάσουν αλλά και να παρακολουθήσουν το μοναδικό θέαμα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ σε όλους σας.
Τις καλύτερες ευχές μας για υγεία και ευτυχία.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες από το φαντασμαγορικό θέμα και στο άλμπουμ που ακολουθεί:
Powered by flickr embed.
Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 10:02:06 από News Room