Πρέβεζα: Οι καβαλάρηδες του Αγίου Θωμά και η Εικόνα του Άη Γιώργη – Το άλογο “προσκύνησε” την εικόνα!! – Φωτό και Βίντεο

Αναβίωσε και φέτος το έθιμο στον Άγιο Θωμά στην Πρέβεζα
News Room29 Απριλίου, 2019 00:220
Πρέβεζα: Οι καβαλάρηδες του Αγίου Θωμά και η Εικόνα του Άη Γιώργη – Το άλογο “προσκύνησε” την εικόνα!! – Φωτό και Βίντεο_5e0677031fd8b.jpeg
Αναβίωσε και φέτος το έθιμο στον Άγιο Θωμά στην Πρέβεζα

Αναβίωσε και φέτος στον Άγιο Θωμά στην Πρέβεζα το έθιμο με τους καβαλάρηδες και την Εικόνα το Άη Γιώργη.

Χθες, Κυριακή του Πάσχα και μετά το τέλος του Εσπερινού στην εκκλησία του Αγίου Θωμά οι καβαλάρηδες του χωριού παρατάχθηκαν έξω από τον Ιερό Ναό.
 


 

Ο Ιερέας του Αγίου Θωμά, πάτερ Δημήτριος βγήκε από την εκκλησία κρατώντας στα χέρια του την Εικόνα του Αγίου Γεωργίου, στολισμένη με λουλούδια.
 


 

Μπροστά σε δεκάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί, παρέδωσε την Εικόνα στους καβαλάρηδες.
 


 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες και στο άλμπουμ που ακολουθεί – Καρέ καρέ όλο το έθιμο μέσα από 163 κλικ

Αφού την περιέφεραν σε σπίτια στον οικισμό, ξεκίνησαν για το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Σκαφιδάκι, όπου ήδη είχαν μεταφερθεί δεκάδες πιστοί και περίμεναν την εικόνα.
 


 

Οι καβαλάρηδες πάνω στα άλογά τους που εντυπωσίασαν, έφτασαν μετά από είκοσι λεπτά και αφού περιέφεραν την εικόνα τρεις φορές γύρω από το εκκλησάκι, την παρέδωσαν στον ιερά που τους ανέμενε στην είσοδο.
 


 

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός όταν φτάνοντας στην είσοδο της εκκλησίας ο καβαλάρης που έφερε την εικόνα, το άλογο «έσκυψε» το κεφάλι του μπροστά στον ιερέα ο οποίος το χάιδεψε και στην συνέχεια παρέλαβε την Εικόνα από τον καβαλάρη.

Όλοι μαζί έψαλαν το Χριστός Ανέστη, τρεις φορές και ακολούθως ο ιερέας μπήκε στο εκκλησάκι με την εικόνα και την τοποθέτησε στην θέση της.
 


 

Το έθιμο, κερδίζει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους πιστούς ενώ φέτος ήταν πολύ περισσότερος ο κόσμος, από κάθε άλλη χρονιά, που μετακινήθηκε στο ξωκλήσι και παρακολούθησε με ευλάβεια την όλη διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες και στο άλμπουμ που ακολουθεί – Καρέ καρέ όλο το έθιμο μέσα από 163 κλικ

Δείτε βίντεο:

Άλμπουμ:

 

 

 

Powered by flickr embed.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 10:02:05 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares