Πρέβεζα – Ανακοινώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά 2019

Οι ανακοινώσεις
Πρέβεζα – Ανακοινώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά 2019_5e0676deabea6.jpeg
News Room30 Απριλίου, 2019 14:370

Οι ανακοινώσεις

Ακολουθούν ανακοινώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά από φορείς της Πρέβεζας και πολιτικές παρατάξεις.

Οι ανακοινώσεις δημοσιεύονται με τη σειρά όπως στάλθηκαν:

ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά.

Η μονοκρατορία του καπιταλιστικού συστήματος, μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, επιχειρεί σε παγκόσμιο επίπεδο την ανατροπή όλων των κατακτήσεων και δικαιωμάτων του προηγούμενου αιώνα και να επαναφέρει τους εργαζόμενους και τους μη προνομιούχους στον εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα.

Στη χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια ο κόσμος της εργασίας, οι μη προνομιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες βίωσαν με εφιαλτικό τρόπο τις μνημονιακές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων, που οδήγησαν το 40% του πληθυσμού στην απόλυτη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι πολιτικές αυτές είχαν δραματικές επιπτώσεις στον πυρήνα του Κοινωνικού κράτους πλήττοντας καίρια τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά. Η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία, η Εργασία, η Κοινωνική Ασφάλιση, τα Εργασιακά και Κοινωνικά δικαιώματα και οι Συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι τα θύματα αυτών των ανάλγητων πολιτικών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, συνεχίζει να εφαρμόζει και να επιτείνει τις ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές. Η υπερφορολόγηση, η μείωση του αφορολόγητου, ο επανυπολογισμός των συντάξεων, η άρνηση επαναφοράς του 13ου, 14ου μισθού με πολιτική απόφαση, ο περιορισμός της προστασίας της πρώτης κατοικίας, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, είναι μόνο μερικά από αυτά.

Οι ιδιωτικοποιήσεις και η υποθήκη της Δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια στο υπερταμείο, είναι μία ακόμη αντιλαϊκή πολιτική που εκποιεί τον Δημόσιο πλούτο, αντί πινακίου φακής.

Η Κυβέρνηση αντί να θριαμβολογεί για έξοδο από τα μνημόνια, θα πρέπει να σκύψει με σεβασμό πάνω στα ερείπια και τις στάχτες των μνημονιακών πολιτικών για να επουλώσει τις πληγές.Ο φετινός εορτασμός για εμάς τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για ενωτικούς αγώνες με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας σας καλεί την Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019, ώρα 10:00πμ σε συγκέντρωση των συνδικάτων στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Κάπα στον Άγιο Θωμά.

ΤΟ Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας

Η 1η Μάη ΕΙΝΑΙ ημέρα μνήμης καi στοχασμού . Η 1η Μάη ΕΙΝΑΙ η ημέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη γιορτάζει και τιμά τους ηρωικούς εργατικούς – λαϊκούς αγώνες ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στην εκμετάλλευση της πλειοψηφίας των πολλών από τους λίγους.

Η 1η Μάη ΕΙΝΑΙ η ημέρα που τιμάμε όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, δωρεάν υγεία και παιδεία, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, κοινωνική ασφάλιση, ελεύθερο χρόνο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας , τους εργάτες του Σικάγο του 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής του 44.

Η 1η Μάη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μέρα διασκέδασης, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μέρα των ‘‘λουλουδιών’’, όπως προσπαθούν να μας πείσουν και να αλλοιώσουν το νόημα της η Ευρωπαϊκή Ένωση , η κυβέρνηση, η Τοπική Διοίκηση, τα αστικά κόμματα, μέσα από διάφορους μηχανισμούς.

Η ιστορία είναι πεισματάρικη και διδάσκει ! Ότι τίποτα δεν χαρίστηκε κι ότι όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες ενίοτε και με ποταμούς αίματος. Ότι δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας , αν παραμένουμε θεατές και απλά περιμένουμε να μας πετάξουν οι κυβερνήσεις κανένα ψίχουλο από το φαγοπότι των τραπεζιτών, εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων. Γιατί την πραγματική εξουσία την κατέχουν οι καπιταλιστές, με τις κυβερνήσεις να είναι το πολιτικό τους προσωπικό και με αυτούς πρέπει να συγκρουστούμε.

Γι’ αυτό απαιτείται διαρκής οργανωμένος συλλογικός αγώνας. Επιβάλλεται να ξεπεραστούν προκαταλήψεις, ιδεοληψίες, αυταπάτες για εύκολες άλλα αδιέξοδες ατομικές λύσεις. Χρειάζεται αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών στα σωματεία υπέρ των συνεπών αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων. Χρειάζεται να απαξιώσουν οι εργαζόμενοι τους εργοδοτικούς –κυβερνητικούς συνδικαλιστές που έχουν καθίσει στο σβέρκο των εργαζομένων και που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν και συνεχίσουν να στηρίζουν την εργοδοσία στην επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας, που καλλιεργούν τη μοιρολατρία κι έχουν τεράστια ευθύνη για τα εκφυλιστικά φαινόμενα που παρατηρούνται στις γραμμές του συνδικαλιστικού-εργατικού κινήματος.

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που πρέπει να περπατήσουμε, ως εργαζόμενοι, για να βελτιωθεί η ζωή μας, για να υπάρξει ελπίδα για τα παιδιά μας. Γιατί το άδικο σύστημα της εκμετάλλευσης βρίσκεται σε σήψη και αδιέξοδο και δεν μπορεί να προσφέρει πλέον τίποτα στους λαούς. Μόνο ανεργία, μισοδουλειά, μισοζωή, προσφυγιά, φτώχεια και πολέμους.

Μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο θα γίνεται όλο και πιο επιθετικό, πιο απάνθρωπο. Εμπορευματοποιεί και ξεπουλά τα πάντα για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των λίγων, δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια, δημόσιο πλούτο, υποδομές, βασικές κοινωνικές ανάγκες νερό, ενέργεια. Όνειρα και ελπίδες θυσιάζονται για να καλοπερνάν οι λίγοι.

Γι’ αυτό και φέτος η εργατική τάξη βροντοφωνάζει ενάντια στο πολεμικό σκηνικό που στήνουν παγκοσμίως οι αστικές τάξεις στην προσπάθεια τους να αυξήσουν όλο και πιο πολύ τα κέρδη τους. Φασιστικές κυβερνήσεις εγκαθιδρύθηκαν σε χώρες όπως η Ουκρανία οι οποίες έτυχαν θερμής στήριξης από τα αστικά επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Οι ίδιοι αυτοί δολοφονικοί μηχανισμοί που αγκαλιάζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαμέλισαν σήμερα τη Συρία και χθες τη Γιουγκοσλαβία. Οι ίδιοι είναι αρχιτέκτονες της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτοί είναι που μας βάζουν σε περιπέτειες στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Όμως υπάρχει ελπίδα, γιατί μπορεί οι λαοί να είναι «στριμωγμένοι στη γωνία», αργά η γρήγορα όμως θα αντιδράσουν , θα ξεσηκωθούν κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ισχυροί και γι’ αυτό προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στον οργανωμένο αγώνα. Όμως δεν θα τα καταφέρνουν για πολύ, γιατί μπορεί να έχουν εκατομμύρια, είμαστε όμως εκατομμύρια κι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, γιατί η υποχώρηση του εργατικού κινήματος είναι προσωρινή, γιατί η ιστορία της κοινωνικής εξέλιξης θα πάει μπροστά και το δίκιο των πολλών θα θριαμβεύσει.

Αυτό είναι το διαχρονικό ελπιδοφόρο μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς. Μπροστά λοιπόν στις αυταπάτες και τις υποσχέσεις για «δίκαιη» και «βιώσιμη» ανάπτυξη, στη λογική του «μικρότερου κακού» και στο εμπόριο ελπίδας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στέλνουμε μήνυμα αντίστασης, συμμετέχοντας στην Απεργιακή Συγκέντρωση στον ΦΟΡΟ στις 10πμ, τιμώντας έτσι την παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης.

Το ΔΣ

Γραφείο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

Τον Μάη του 1886, οι εργάτες  βγήκαν στο δρόμο του Σικάγο, με σκοπό να διεκδικήσουν αιτήματα, που τότε, 133 χρόνια πριν,  πλανιόνταν μόνο στη σφαίρα των ιδεών και των επιθυμιών. Ο καταμερισμός του καθημερινού βίου σε «οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ώρες ψυχαγωγία και μόρφωση, οκτώ ώρες ύπνο και ξεκούραση» συμπύκνωσε τα αιτήματα όλων εκείνων που δεν είχαν τίποτα, παρά την εργασιακή τους δύναμη, για να βγάλουν τα προς το ζην.

Από το Σικάγο του 1866 μέχρι σήμερα η 1η Μάη παραμένει το διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Ημέρα τιμής και μνήμης για όσους και όσες αγωνίστηκαν και θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για μια πιο δίκαιη κοινωνία, κέρδισαν μάχες που βελτίωσαν τη ζωή εκατομμυρίων εργαζόμενων σε ολόκληρο τον κόσμο και άφησαν τεράστια παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Ημέρα που φέρνουμε στην ατομική και συλλογική μνήμη όλους τους πανανθρώπινους αγώνες των εργαζομένων στον τόπο μας και σε όλες τις γωνιές της γης, για να τους έχουμε οδηγούς για τους σημερινούς αγώνες και για εκείνους που έρχονται.

Σήμερα που η κυριαρχία των “αγορών” και οι οικονομικές ελίτ, με όχημα τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οδηγούν σε αύξηση των ανισοτήτων και περιστολή της δημοκρατίας και απειλούν εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν τον προηγούμενο αγώνα, το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Με ενότητα και αγώνα ο κόσμος της εργασίας μπορεί να κερδίζει μάχες. Στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης διαμορφώνονται προοδευτικές κοινωνικές συμμαχίες που παλεύουν και αλλάζουν τα δεδομένα προς όφελος των εργαζόμενων και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν τις κοινωνίες σε απόγνωση και στρώνουν το έδαφος για την άνοδο του εθνικισμού και του φασισμού.

Στην Ελλάδα η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, αλλά και μια σειρά ρυθμίσεις για την προστασία των εργαζομένων, η ουσιαστική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και των διαδικασιών μεσολάβησης του υπουργείου εργασίας υπέρ των εργαζομένων, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για την αντιστροφή της κατάστασης διάλυσης των εργασιακών σχέσεων που δημιούργησαν οι αντεργατικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ο αγώνας συνεχίζεται. Απέναντι σε συμφέροντα και πολιτικές που σχεδιάζουν την επαναφορά της προηγούμενης κατάστασης απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης, τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικού κράτους. Για την πλήρη αποκατάσταση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων για όλες και όλους. Για μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην αξιοπρεπή εργασία και την δίκαιη κατανομή του πλούτου.

Το εργατικό κίνημα οφείλει να πρωτοστατήσει σε αυτό τον αγώνα. Να παραμερίσει συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες που βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και φέρουν καίρια ευθύνη για τα φαινόμενα παθογένειας και παρακμής. Να γυρίσει την πλάτη σε όσους εξυπηρετούν εργοδοτικά ή κομματικά συμφέροντα και με ενότητα, αυτονομία, διαφάνεια και αλληλεγγύη να συγκροτήσει ευρείες αγωνιστικές προοδευτικές πλειοψηφίες που θα παλέψουν για τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων και την προστασία των εργατικών κατακτήσεων σε κάθε χώρο δουλειάς.

Την Τετάρτη, 1η Μάη, όλες και όλοι δίνουμε δυναμικό παρών στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ, συμμετέχουμε μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στο Φόρο και στις 12:00 στο μνημείο Κάππα στον Άγιο Θωμά

Διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλα τα λαϊκά στρώματα, για να έχουμε δουλειά, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες υγείας πρόνοιας, κοινωνική ασφάλιση για όλους, συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τους κόπους μιας ζωής.

Διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η οικονομική κρίση μπορεί να είναι παρελθόν, όμως η ανασφάλεια και οι δυσκολίες της επιβίωσης παραμένουν. Χαμηλά μεροκάματα και ατελείωτες ώρες δουλειάς, ληστρική φορολογία και χρέη, συντάξεις πείνας και πετσοκομμένα δικαιώματα είναι η δική μας καθημερινότητα. Την ίδια ώρα οι μεγάλες επιχειρήσεις αρπάζουν την «μερίδα του λέοντος» και επεκτείνουν τα κέρδη τους. Αυτό σημαίνει «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια, έτσι εννοεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την «δίκαιη ανάπτυξη».

Οι υποσχέσεις για “διόρθωση των αδικιών” δεν μπορούν να κρύψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ. Τα δίνει όλα για τα κέρδη των μονοπωλίων, φοροαπαλλαγές, αναπτυξιακούς νόμους, ζεστό χρήμα που προέρχεται από το ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων. Μειώνει προκλητικά τη φορολογία στους μεγαλοεπιχειρηματίες, προωθεί την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ φορολογία των εφοπλιστών, προχωρά σε κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στους επαγγελματίες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. 

Με το νέο νόμο για τα Κόκκινα δάνεια μειώνει ακόμα περισσότερο τα όρια για την προστασία της 1ης κατοικίας. Η δήλωση Σκουρλέτη ότι η κυβέρνηση βρήκε την «χρυσή τομή ανάμεσα στις τράπεζες και τους αδυνάμους που δεν μπορούν να πληρώσουν» είναι πρόκληση: Στη Χίο, τράπεζα βγάζει στο σφυρί με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό το σπίτι συνάδελφου αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης. Στα Γιάννενα η εφορία προχωράει σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων για οφειλές συνάδελφων. Είμαστε στην “πρώτη γραμμή πυρός” των 40.000 πλειστηριασμών για το 2019.

Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας και τους καλούμε να έρθουν σε επαφή με το σύλλογό μας για να οργανώσουμε μαζί την πάλη μας, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη. Να ενισχύσουμε τη συμμετοχή μας στο σύλλογο, τη συλλογική διεκδικητική δράση.

Κανένας μόνος του στην επίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα

•         Tην κατάργηση κατασχέσεων στην 1η κατοικία.

•          Τη διαγραφή τόκων-προστίμων και το 30% του οφειλόμενου αρχικού χρέους προς τις τράπεζες, για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα ως 12.000 ευρώ.

•          50% διαγραφή για όσους έχουν κλείσει βιβλία. Αρκετά πληρώσαμε για να σωθούν οι τράπεζες

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τις πολυδιαφημιζόμενες ρυθμίσεις των 120 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, επιδιώκει στην ουσία να “χρυσώσει το χάπι” της αντιλαϊκής πολιτικής που η ίδια εφαρμόζει. Το παίζει “σωτήρας” των αυτοαπασχολούμενων, όμως, ακόμη και γι’ αυτό το αναγκαίο  κούρεμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ταμείο, μας στέλνει και πάλι το λογαριασμό. Κάθε ευρώ που “χαρίζει”, το αφαιρεί από τη σύνταξή μας, μετατρέποντάς την σε χαρτζιλίκι που δεν φτάνει ούτε για τα βασικά. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει να αφαιρεί πάνω από το μισό μας εισόδημα για εφορία και ασφαλιστικές εισφορές.

Για πόσο θα συνεχίσει αυτή η κατάσταση; Για πόσα χρόνια θα προσπαθούμε να ξεπληρώνουμε παλιά και νέα χρέη, μπαινοβγαίνοντας σε ρυθμίσεις, ζώντας σε διαρκή ανασφάλεια εμείς και η οικογένειά μας;

Η κυβέρνηση δε θέλει να δώσει πραγματική διέξοδο στα αδιέξοδα των αυτοαπασχολούμενων, γι΄αυτό και όσες φορές εκπρόσωποι ομοσπονδιών και  σωματείων ζήτησαν συνάντηση με το υπουργείο διεκδικώντας τα αυτονόητα, βρήκαμε την πόρτα τους κλειστή. Γι΄αυτό και σήμερα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας μας, να ορθώσουμε εμπόδια στις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στη στρατηγική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και εφαρμόζουν συστηματικά κυβερνήσεις και ΕΕ. Να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη.

Ο δρόμος αυτός δεν είναι εύκολος είναι όμως αναγκαίος. Χρειαζόμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα ικανό να βάζει εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να επιβάλει κατακτήσεις. Μια τέτοια προοπτική την φρενάρουν οι ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, οι σειρήνες της αναποτελεσματικότητας των αγώνων. Αυτές οι ηγεσίες βρίσκονται αλλού, έχουν πάρει αποστάσεις από την πραγματικότητα που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων. Δίνουν όρκους πίστης στην «επιχειρηματικότητα» και την «ανταγωνιστικότητα» μαζί με ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, τραπεζίτες και εφοπλιστές. Οι «μικρομεσαίες επιχειρήσεις» που υπερασπίζονται δεν έχουν καμία σχέση με τα μικρομάγαζα των αυτοαπασχολούμενων. Η αλλαγή της κατάστασης, βρίσκεται στα δικά μας χέρια.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ! ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

•           Την άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 12.000 ευρώ (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ανά προστατευόμενο μέλος), για να μπορούν οι ίδιοι να ζουν αξιοπρεπώς την οικογένειά τους και ταυτόχρονα να ανταπεξέρχονται στις στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις της μικροεπιχείρησής τους.

•           Την άμεση κατάργηση τόκων και προσαυξήσεων που έχουν εκτοξεύσει τα αρχικώς οφειλόμενα ποσά προς τον ΕΦΚΑ, όπως και των χρεών που αντιστοιχούν στην εισφορά υγείας.

•           Την οριστική κατάργηση της εισφοράς υγείας (6.95% του εισοδήματος) και τη διαγραφή των χρεών που προέρχονται από αυτή. Κάλυψη των αναγκών υγείας-πρόνοιας με σύγχρονες υπηρεσίες, εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό

•           Μόνη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών το φορολογητέο εισόδημα, χωρίς την προσθήκη των περισινών ασφαλιστικών εισφορών

•           Άμεση έκδοση σύνταξης για όσους πληρούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης με κατάργηση του πλαφόν των 20.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Απόδοση της προβλεπόμενης σύνταξης χωρίς περικοπές, με πραγματικά ευνοϊκές ρυθμίσεις, π.χ. στο 10% του  πραγματικού εισοδήματός τους.

•           Την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και των συντάξεων πείνας που αυτός εισάγει. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους και όλες.

•           Την κατάργηση των κατασχέσεων για χρέη προσωπικής ασφάλισης

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Δυναμώνουμε τη συμμαχία μας!

Μαζί έχουμε περισσότερη δύναμη

Πιο μαζικά, πιο δυναμικά στο δρόμο της αντεπίθεσης!

Όλοι στο Φόρο, στις 10:00πμ και στις 12:00 στο μνημείο Κάππα στον Άγιο Θωμά.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 10:02:05 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group