Στην Ήπειρο 295 αδειοδοτημένα έργα ΑΠΕ σύμφωνα με στοιχεία της ΡΑΕ

News Room23 Απριλίου, 2025 09:070
anemogennitries

Με βάση τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας από τον Φεβρουάριο του 2024, στην Ήπειρο έχουν αδειοδοτηθεί 295 έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μεταξύ των οποίων 87 αιολικά πάρκα, 129 μικρά υδροηλεκτρικά έργα, 68 φωτοβολταϊκά και 11 μονάδες βιομάζας.

Ενδεικτικά, στη Λάκκα Σουλίου σχεδιάζεται η εγκατάσταση 16 αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 486 MW, ενώ στην Κόνιτσα λειτουργούν ήδη δεκάδες υδροηλεκτρικά έργα.

Πολλά φωτοβολταϊκά τοποθετούνται σε αγροτεμάχια αναδασμού, προκαλώντας ανησυχίες για την απώλεια καλλιεργήσιμης γης.

Αν και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου έχει απορρίψει αρκετές ΜΠΕ, οι γνωμοδοτήσεις της δεν είναι δεσμευτικές, ενώ η τοπικές κοινωνίες εκφράζουν αντιδράσεις απέναντι σε μια ανάπτυξη ΑΠΕ που χαρακτηρίζεται άναρχη και χωρίς ξεκάθαρο χωροταξικό σχεδιασμό

ertnews

 

 

Τελευταία ενημέρωση 23 Απριλίου 2025 09:07:25 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares