Ιωσήφ Σπυράκος: “Για εφτά χιλιάδες ευρώ” – Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr

Συνέντευξη του Ιωσήφ Σπυράκου, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση»
Ιωσήφ Σπυράκος: “Για εφτά χιλιάδες ευρώ” – Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr_5e06729bb1c73.jpeg
News Room16 Μαΐου, 2019 10:390

Συνέντευξη του Ιωσήφ Σπυράκου, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η συνέντευξη που ακολουθεί αποτελεί την πρώτη από μια σειρά συνεντεύξεων (μπορείτε να τις δείτε όλες εδώ) που μας δόθηκαν από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.

Ο αριθμός των φετεινών υποψηφίων ήταν τέτοιος που υποχρεωθήκαμε να προβούμε σε χρήση ηλεκτρονικής κληρωτίδας, προκειμένου να πιάσουμε το εκλογικό μέτρο και η εκπροσώπηση να είναι ανάλογη των συνδυασμών.

Όλες οι ερωτήσεις είναι κοινές, περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Στη συνέντευξη κλήθηκαν τηλεφωνικά 33 υποψήφιοι και από τους επτά συνδυασμούς.

Μετά την τηλεφωνική ενημέρωση και την γνωστοποίηση κάποιων «περιορισμών» αλλά και των όρων που έπρεπε να ακολουθηθούν, αποδέχθηκαν την πρόσκληση για να λάβουν μέρος οι 27 από αυτούς, αποδεχόμενοι τους όρους, τον αριθμό των ερωτήσεων και το είδος αυτών.

Μετά την γνωστοποίηση του ερωτηματολογίου συμμετείχαν τελικά στην συνέντευξη οι 14 υποψήφιοι ενώ οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να απαντήσουν, αφού όμως πρώτα έλαβαν τις ερωτήσεις.

Ανοίγουμε σήμερα τον κύκλο αυτό, ο οποίος προσδοκάμε να είναι αυτό που ο δημότης – ψηφοφόρος χρειάζεται, ώστε να αποφασίσει και φιλοξενούμε – πάλι με τυχαία σειρά – την συνέντευξη του Ιωσήφ Σπυράκου, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση».
 

Πρώτο μέρος

1 Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας; 

Ήπιος.

2 Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άνδρα;

Ειλικρίνεια.

3 Ποια αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα;

Ειλικρίνεια. 

4 Τι εκτιμάτε περισσότερο στους φίλους σας;

Εμπιστοσύνη , Αφοσίωση.

5 Το βασικό σας ελάττωμα;

Απόλυτα Ειλικρινής.

6 Η βασική σας απασχόληση;

Κοινά , Προσφορά. 

7 Τι είναι για εσάς ευτυχία;

Οικογένεια, Προσφορά, Καταξίωση.

8 Τι είναι για εσάς δυστυχία;

Να μην έχεις τα απαραίτητα. 

9 Αν δεν ήσασταν ο εαυτός σας, ποιος θα θέλατε να ήσασταν;

Δεν ζηλεύω κανένα 

10 Ποιος θα ήταν για σας ο ιδανικός τόπος για να ζήσετε;

Ο τόπος που ζεις και μπορείς να προσφέρεις.

11 Το αγαπημένο σας χρώμα;

Κόκκινο.

12 Το αγαπημένο σας λουλούδι;

Γιασεμί.

14 Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;

Κοέλιο και Ιζαμπέλ Αριέντε.

15 Οι αγαπημένοι σας ποιητές;

Ρίτσος.

20 Οι ήρωες σας από την πραγματική ζωή;

Οι αγωνιστές της καθημερινότητας. 

21 Ποιες ιστορικές προσωπικότητες αντιπαθείτε περισσότερο;

Χίτλερ.

22 Οι αγαπημένες σας ηρωίδες από την παγκόσμια ιστορία;

Ρόζα Λούξενμπουρκ .

24 Τι μισείτε περισσότερο;

Υποκρισία και μεγάλα λόγια.

25 Ποιο στρατιωτικό γεγονός θαυμάζετε περισσότερο;

Στάλινγκραντ 

27 Πως θα επιθυμούσατε να πεθάνετε; 

Όρθιος.

28 Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτό τον καιρό;

Πολύ καλή. 

29 Σε ποια λάθη δείχνετε την μεγαλύτερη επιείκεια;

Καθημερινά. 

30 Το αγαπημένο σας απόφθεγμα;

Αγώνας με στόχο. 

Δεύτερο μέρος 

Η δεύτερη ενότητα των ερωτήσεων 13+1 στον αριθμό, είναι αυτό που εγώ λέω 13άρι. Ένα χρυσό 13άρι και 1 «τζόκερ» για τους υποψηφίους ικανό να δώσει μια εικόνα για τις απόψεις τους και τις θέσεις τους πάνω σε γενικότερα ζητήματα που έχουν κατά καιρούς απασχολήσει τον Δήμο Πρέβεζας και απασχολούν.

Ιδού οι ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης:

1. «Είστε δημοτικός σύμβουλος πλέον, συγχαρητήρια! Πείτε μου την πρώτη προτεραιότητά σας, αυτό που θα προσπαθήσετε να κάνετε πράξη την επόμενη της εκλογής σας»

Εξαρτάτε από την θέση που θα εκλέξουν οι δημότες. Εάν είναι στην αντιπολίτευση τότε θα είναι πραγματική ζωηρή με θέσεις και όχι στείρες για το θεαθήναι. Εάν είναι στην συμπολίτευση πραγματοποίηση του προγράμματος από την πρώτη μέρα.

2. «Θα είστε σε αυτήν τη θέση για 4 έτη. Πώς βλέπετε την Πρέβεζα στο τρίτο έτος της θητείας σας; Τι θα έχει αλλάξει οπωσδήποτε στην πόλη;» 

Το ερώτημα είναι ασαφές γιατί όταν δεν ξέρεις την θέση που θα έχεις δεν μπορείς να απαντήσεις.

3. «Η ένωση με την Ιονία οδό θα έχει ολοκληρωθεί το 2020, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της παρούσας κυβέρνησης. Ποια προεργασία σκοπεύετε να έχετε κάνει, ώστε να είναι η πόλη έτοιμη για το νέο προσδόκιμο κύμα επισκεπτών;» 

Μακάρι να είναι αλήθεια αυτό αλλά υπάρχει και δεύτερη σύνδεση προς την Ιονία Οδό ,  εννοώ   προς την Φιλιππιάδα που σίγουρα δεν θα είναι έτοιμη. Όσο για τον τουρισμό αυτό που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος είναι μια πόλη καθαρή, δρόμους στον ιστό της πόλης χωρίς το χάλι με τις λακκούβες , χώρους στάθμευσης και καθαρούς χώρους πράσινου.

4. «Αναφέρετε ένα προσωπικό σας όνειρο για το Δήμο συνολικά» 

Μια πόλη όμορφη και ήρεμη που θα κάνει τους δημότες της υπερήφανους.

5. «Ποταμός Λούρος, ρύπανση και διαδημοτική συνεργασία καθαρισμού πέριξ Αμβρακικού. Νομίζετε ότι μπορείτε να επιτύχετε συναίνεση επιχειρηματιών και δημοτικών Αρχών, για την εξυγίανση της μεγαλύτερης κλειστής θάλασσας της Ευρώπης; Με ποιους μπορείτε να συνεργαστείτε;»

Πιστεύω πως το θέμα είναι πάρα πολύ περίπλοκο. Χρειάζεται ένα πλάνο που θα είναι αποδεκτό από πολλούς. Στον Αμβρακικό είναι πολλοί που δραστηριοποιούνται και πάρα πολύ μεγάλα τα συμφέροντα και δεν αποτυπώνονται σε λίγες γραμμές.

6. «Ρυμοτομία, κυκλοφοριακό: Μαζεύονται πολλά, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσει κανείς. Πόσο πιστεύετε ότι ξέρετε την πόλη, ώστε να δώσετε το στίγμα σας σε αυτήν; Ποια είναι η πρότασή σας για τη λεωφόρο Ειρήνης; Θα παραμείνει ως έχει; Θα αλλάξετε κάτι;»

Υπάρχει ένα πλάνο και μια μελέτη που μας την παρουσίασαν πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ήταν προς την θετική κατεύθυνση και ψηφίστηκε ομόφωνα.

7. «Αρχαία Νικόπολη, Μονολίθι, Σμυρτούλα: Δείτε το χώρο ενοποιημένα και φανταστείτε ένα γιγάντιο τουριστικό θεματικό πάρκο. Τι θα συμπεριλαμβάνει αυτό; Αφαιρέστε όποια περιοχή δεν εντάσσεται στο πλάνο σας»

Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

8. «ΒΙΠΕ και επιχειρηματικότητα: Είναι στις προθέσεις σας να δείτε το Δήμο ως έναν ισχυρό ιδιώτη, ή θα διατηρήσετε το αμέτοχο στις οικονομικές δραστηριότητες;»

Ο Δήμος δεν μπορεί να είναι ιδιώτης, μπορεί όμως να έχει λόγο για αυτά που τον αφορούν.

9. «Έχετε, φυσικά, υπ’ όψιν σας το περίφημο έργο του νυν Δημάρχου Τρικκαίων. Ποιο από τα επιμέρους έργα του έχετε κάνει προσωπικό σας στοίχημα να “μεταφερθεί” και στην Πρέβεζα;»

Τα θετικά που αφορούν την εξυπηρέτηση του δημότη.

10. «Πόσο υποστηρίζετε την κοινωνική συναίνεση στα δημοτικά ζητήματα; Με το νέο εκλογικό σύστημα θα κληθείτε να συνεργαστείτε – πιθανότατα – και με πολιτικούς αντιπάλους. Θα ρίξετε νερό στο κρασί σας για το κοινό καλό;»

Το νέο σύστημα είναι πιο καλό από το προηγούμενο γιατί όσοι εκλεγούν θα είναι για το καλό της πόλης άρα στα κοινά προβλήματα δεν χρειάζεται να υπάρχουν διαφωνίες. Το προηγούμενο σύστημα ήταν συγκεντρωτικό , η πλειοψηφία αποφάσιζε είτε είχε σωστή θέση είτε λάθος. Κατά την αντιπολίτευση τρόπον τινά Δημοκρατία. Στο νέο σύστημα θα ήταν πολύ ωραίο ο δήμαρχος να μπορεί να πείσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το σωστό του κάθε θέματος και να έχουμε πιο πολλές ομόφωνες αποφάσεις.

11. «Από αυτόκλητους υπεύθυνους και παντογνώστες λέγονται πολλά για την Κυανή Ακτή, αλλά δεν έχει αναφερθεί τίποτε για το θερινό κινηματογράφο που απουσίασε από την καθημερινότητά μας καθ’ όλη την τετραετία. Τον έχετε κατά νου; Πώς τον φαντάζεστε την επομένη της νίκης;»

Η Κυανή Ακτή είναι ένα μεγάλο θέμα και να κάνει με τις μελέτες του Ε.Ο.Τ. Η θέση μας για τον θερινό κινηματογράφο είναι να μεταφερθεί κάπου στο κέντρο της πόλης και να λειτουργήσει ακόμα και με παθητικό γιατί ο πολιτισμός δεν κοστίζει αλλά φωτίζει. Αυτά τα χρόνια δεν λειτουργεί γιατί ο δήμος δεν διέθεσε 7.000 ευρώ    που ήταν το παθητικό του.

12. «Θα έχετε, είμαι βέβαιος, προσωπική άποψη για την είσοδο της πόλης από την πλευρά της παραλιακής, τα λεγόμενα καλάμια. Πόσο, πιστεύετε, πρέπει να ανεχθούμε ακόμη την υποβάθμιση της εκεί περιοχής;»

Είναι θέμα που μας απασχολεί αλλά υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις. Όλα θα πρέπει να υπολογισθούν και να βρεθεί η καλύτερη λύση. Όντως είναι απαράδεκτη αυτή η εικόνα.

13. «Είστε υπέρ ή κατά της μεταφοράς πόρων από το δημοτικό λιμενικό ταμείο σε κοινωφελή έργα εντός του ιστού των αστικών κέντρων του Δήμου, και αναφέρομαι στο Κανάλι και το Λούρο; Γίνετε συγκεκριμένος»

Το λιμενικό ταμείο έχει πολύ μεγάλο ρόλο παίξε στην πόλη. Μακάρι να μπορέσει να μας φέρει παραπάνω έσοδα. Πρώτα θα πρέπει να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στο αντικείμενό του και μετά βλέπουμε γιατί υπάρχουν και μικρότερα λιμάνια που χρειάζονται και αυτά τις παρεμβάσεις τους. 

14. «Από ποιο μετερίζι βλέπετε τον εαυτό σας να υπηρετεί τα κοινά την επομένη της εκλογής σας;»

Ότι με κατατάξουν οι συνδημότες μου.  

 

 

(Όλες τις συνεντεύξεις μπορείτε να τις βρίσκετε εδώ)

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:59:47 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group