Έλλη Γκάνα: Το όραμα δεν είναι απαραίτητα να είναι μεγάλο αλλά υλοποιήσιμο!! – Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr

Συνέντευξη με την Έλλη Γκάνα, υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τον συνδυασμό "Ανάπτυξη Τώρα"
Έλλη Γκάνα: Το όραμα δεν είναι απαραίτητα να είναι μεγάλο αλλά υλοποιήσιμο!! – Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr_5e067247e5759.jpeg
News Room17 Μαΐου, 2019 18:240

Συνέντευξη με την Έλλη Γκάνα, υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τον συνδυασμό "Ανάπτυξη Τώρα"

Η συνέντευξη που ακολουθεί αποτελεί την πέμπτη από μια σειρά συνεντεύξεων (μπορείτε να τις δείτε όλες εδώ) που μας δόθηκαν από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.

Ο αριθμός των φετεινών υποψηφίων ήταν τέτοιος που υποχρεωθήκαμε να προβούμε σε χρήση ηλεκτρονικής κληρωτίδας, προκειμένου να πιάσουμε το εκλογικό μέτρο και η εκπροσώπηση να είναι ανάλογη των συνδυασμών.

Όλες οι ερωτήσεις είναι κοινές, περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Στη συνέντευξη κλήθηκαν τηλεφωνικά 33 υποψήφιοι και από τους επτά συνδυασμούς.

Μετά την τηλεφωνική ενημέρωση και την γνωστοποίηση κάποιων «περιορισμών» αλλά και των όρων που έπρεπε να ακολουθηθούν, αποδέχθηκαν την πρόσκληση για να λάβουν μέρος οι 27 από αυτούς, αποδεχόμενοι τους όρους, τον αριθμό των ερωτήσεων και το είδος αυτών.

Μετά την γνωστοποίηση του ερωτηματολογίου συμμετείχαν τελικά στην συνέντευξη οι 14 υποψήφιοι ενώ οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να απαντήσουν, αφού όμως πρώτα έλαβαν τις ερωτήσεις.

Ανοίξαμε τον κύκλο αυτό, ο οποίος προσδοκάμε να είναι αυτό που ο δημότης – ψηφοφόρος χρειάζεται, ώστε να αποφασίσει και φιλοξενούμε – πάλι με τυχαία σειρά – τη συνέντευξη της Έλλης Γκάνα, υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τον συνδυασμό «Ανάπτυξη Τώρα».

 

Πρώτο μέρος

1 Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας; 

Τελειομανής

2 Ποια αρετή προτιμάτε σ’ έναν άντρα;

Εργατικότητα

3 Ποια αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα;

Να είναι Δυναμική!

4 Τι εκτιμάτε περισσότερο στους φίλους σας;

Την ειλικρίνεια 

5 Το βασικό σας ελάττωμα;

Ασυνέπεια στο χρόνο

6 Η βασική σας απασχόληση;

Εμπόριο

7 Τι είναι για σας ευτυχία;

Να έχει υγεία και αγάπη η οικογένεια μου

8 Τι είναι για σας δυστυχία;

Όταν χάνεται η ελπίδα

9 Αν δεν ήσασταν ο εαυτός σας, ποιος θα θέλατε να ήσασταν;

O Νelson Mandela

10 Ποιος θα ήταν για σας ο ιδανικός τόπος για να ζήσετε;

Είμαι ευτυχισμένη που γεννήθηκα στην Πρέβεζα

11 Το αγαπημένο σας χρώμα;

Κόκκινο

12 Το αγαπημένο σας λουλούδι;

Τριαντάφυλλο 

13 Το αγαπημένο σας πουλί;

Περιστέρι

14 Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;

Γιώργος Σεφέρης, Νίκος Καζαντζάκης, Γιάννης Ρίτσος

15 Οι αγαπημένοι σας ποιητές

Διονύσιος Σολωμός, Κώστας Καρυωτάκης, Οδυσσέας Ελύτης

16 Οι αγαπημένοι σας ήρωες από την λογοτεχνία;

Νίκος Καζαντζάκης

17 Οι αγαπημένες σας ηρωίδες από την λογοτεχνία;

Μάρω Δούκα, Αλκυόνη Παπαδάκη 

18 Οι αγαπημένοι σας συνθέτες;

Μίκης Θεοδωράκης, Μάρκος Βαμβακάρης, Μάνος Χατζιδάκις

19 Οι αγαπημένοι σας ζωγράφοι;

Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, Νικόλαος Γύζης 

20 Οι ήρωες σας από την πραγματική ζωή;

Οι εθελοντές 

21 Ποιες ιστορικές προσωπικότητες αντιπαθείτε περισσότερο;

Χίτλερ, Στάλιν, Τζόρτζ Μπούς 

22 Οι αγαπημένες σας ηρωίδες από την παγκόσμια ιστορία;

Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους

23 Το αγαπημένο σας όνομα;

Αφροδίτη

24 Τι μισείτε περισσότερο;

Την υποκρισία 

25 Ποιο στρατιωτικό γεγονός θαυμάζετε περισσότερο;

Την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου

26 Με ποιο φυσικό ταλέντο θα θέλατε να είστε προικισμένος;

Με την μουσική

27 Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;

Από βαθιά γεράματα 

28 Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτό τον καιρό;

Πολύ καλή

29 Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Όσα δεν έγιναν από πρόθεση

30 Το αγαπημένο σας απόφθεγμα;

Να θυμάσαι πώς την μεγαλύτερη δύναμη την έχει η ψυχή σου 

Δεύτερο μέρος

1. «Είστε δημοτικός σύμβουλος πλέον, συγχαρητήρια! Πείτε μου την πρώτη προτεραιότητά σας, αυτό που θα προσπαθήσετε να κάνετε πράξη την επόμενη της εκλογής σας»

Η πρώτη μου προτεραιότητα ως δημοτικός σύμβουλος δεν θα είναι τίποτα άλλο από το να εφαρμοστούν τα αυτονόητα. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό για να κάνουμε κάτι  σε αυτή την πόλη. Τα απλά τα καθημερινά κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη και από εκεί θα ήθελα να αρχίσω.

2. «Θα είστε σε αυτήν τη θέση για 4 έτη. Πώς βλέπετε την Πρέβεζα στο τρίτο έτος της θητείας σας; Τι θα έχει αλλάξει οπωσδήποτε στην πόλη;» 

Θα ήθελα να δω μια πόλη που δεν θα θυμίζει σε  τίποτα την σημερινή. Μια πόλη όχι πρότυπο για τις άλλες αλλά ξεχωριστή και μοναδική σε αυτό που μπορεί να προσφέρει. Μια πόλη αυτόνομη και αυτάρκεις που δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα καμία άλλη. Οι αλλαγές που θέλω να δω είναι σε ότι έχει να κάνει με τα εξής θέματα: Κυκλοφοριακό, θέσεις παρκινγκ, καθαρές παραλίες, καθαριότητα, επάρκεια νερού τους καλοκαιρινούς μήνες. 

3. «Η ένωση με την Ιονία οδό θα έχει ολοκληρωθεί το 2020, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της παρούσας κυβέρνησης. Ποια προεργασία σκοπεύετε να έχετε κάνει, ώστε να είναι η πόλη έτοιμη για το νέο προσδόκιμο κύμα επισκεπτών;» 

Επειδή τα ανοιχτά θέματα είναι πάρα πολλά θα αναφερθώ σε μερικά: 

          1) Ένα σοβαρό ζήτημα για να δεχτεί η πόλη κύμα επισκεπτών είναι οι θέσεις παρκινγκ. Είναι αναγκαίο για την πόλη να βρεθούν καινούργιοι χώροι για την δημιουργία νέων θέσεων παρκινγκ ώστε αποφευχθεί το παράνομο παρκάρισμα και να μην δυσαρεστούνται οι επισκέπτες. 

         2) Να γίνουν ενέργειες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σημάνσεις, σηματοδότες, διαγράμμιση των δρόμων) ειδικά στα σημεία  ¨καρμανίολες¨ ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα και να μην δυσφημίζεται η πόλη.

          3) Λήψη μέτρων στην παραλία του μονολιθίου όπως: καθαρισμό του αισθητικού δάσους για την αποφυγή ακραίων φαινομένων – πυρκαγιών 

          4) Σημεία ενημέρωσης (info points) για τους επισκέπτες στα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται φυλλάδια και χάρτες ακόμα και σε ηλεκτρονική εφαρμογή κατεβάζοντας τα από το κινητό τους μέσω του site  του Δήμου Πρέβεζας.

           5) Ένα σύγχρονο κυνοκομείο, πρότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα που να φιλοξενεί με αξιοπρέπεια τα αδέσποτα ζώα, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη εδώ και αρκετά χρόνια 

4. «Αναφέρετε ένα προσωπικό σας όνειρο για το Δήμο συνολικά» 

– Θα ήθελα να βλέπω τον Αμβρακικό να σφύζει από αλιεύματα! 

– Απέραντες εκτάσεις καλλιεργημένες από αρωματικά φυτά και βότανα!

– Διευρυμένη τουριστική σεζόν!

– Γεωργία και κτηνοτροφία στο τέλμα της!

– Να “εξάγουμε” θέσεις εργασίας και να φέρουμε τα δικά μας παιδιά πίσω στον τόπο τους!

– Να επιστρέψει η χαρά και το χαμόγελο!

5. «Ποταμός Λούρος, ρύπανση και διαδημοτική συνεργασία καθαρισμού πέριξ Αμβρακικού. Νομίζετε ότι μπορείτε να επιτύχετε συναίνεση επιχειρηματιών και δημοτικών Αρχών, για την εξυγίανση της μεγαλύτερης κλειστής θάλασσας της Ευρώπης; Με ποιους μπορείτε να συνεργαστείτε;»

Αμβρακικός κόλπος, είναι η ταυτότητα μας, το χρυσάφι της Πρέβεζας. Αξίζει τον σεβασμό και επιβάλλεται η προστασία του. Η συναίνεση είναι αναγκαία για το συμφέρον του τόπου. Τα προϊόντα του Αμβρακικού και η ιδιαιτερότητας τους έχουν την δύναμη να μας διαφημίσουν σε όλο τον κόσμο! Μπορώ να συνεργαστώ με όλους όσους σέβονται και αγαπάνε τον τόπο τους.

6. «Ρυμοτομία, κυκλοφοριακό: Μαζεύονται πολλά, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσει κανείς. Πόσο πιστεύετε ότι ξέρετε την πόλη, ώστε να δώσετε το στίγμα σας σε αυτήν; Ποια είναι η πρότασή σας για τη λεωφόρο Ειρήνης; Θα παραμείνει ως έχει; Θα αλλάξετε κάτι;»

Από πού να αρχίσει κανείς? Είναι τόσα πολλά και μερικές φορές είναι και αδύνατο να κάνεις και να δεις τις αλλαγές που θα ήθελες. Θα πρέπει να σταματήσει το παράνομο παρκάρισμα δεξιά και αριστερά του δρόμου για να διευκολυνθεί στο μέτρο του δυνατού η κυκλοφορία 

7. «Αρχαία Νικόπολη, Μονολίθι, Σμυρτούλα: Δείτε το χώρο ενοποιημένα και φανταστείτε ένα γιγάντιο τουριστικό θεματικό πάρκο. Τι θα συμπεριλαμβάνει αυτό; Αφαιρέστε όποια περιοχή δεν εντάσσεται στο πλάνο σας»

Προσωπικά θα άφηνα το μονολίθι εκτός! Αρχαία Νικόπολη, Σμυρτούλα ένα απέραντο θεματικό πάρκο, θα το φανταζόμουνα με χώρους περιπατητών, αναψυκτήρια, μουσεία, θέατρο και διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις 

8. «ΒΙΠΕ και επιχειρηματικότητα: Είναι στις προθέσεις σας να δείτε το Δήμο ως έναν ισχυρό ιδιώτη, ή θα διατηρήσετε το αμέτοχο στις οικονομικές δραστηριότητες;» 

Ο ρόλος του Δήμου στην ΒΙΠΕ είναι η δημιουργία  υποδομών καλής λειτουργίας, προσβασιμότητας, καθαριότητας και η ασφάλειας των επιχειρήσεων

9. «Έχετε, φυσικά, υπ’ όψιν σας το περίφημο έργο του νυν Δημάρχου Τρικκαίων. Ποιο από τα επιμέρους έργα του έχετε κάνει προσωπικό σας στοίχημα να “μεταφερθεί” και στην Πρέβεζα;»

Ο Δήμος Τρικκαίων είναι άξιος συγχαρητηρίων! Με μεγάλη μου χαρά θα έβλεπα στην Πρέβεζα να λειτουργεί το αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης της έξυπνης πόλης

10. «Πόσο υποστηρίζετε την κοινωνική συναίνεση στα δημοτικά ζητήματα; Με το νέο εκλογικό σύστημα θα κληθείτε να συνεργαστείτε – πιθανότατα – και με πολιτικούς αντιπάλους. Θα ρίξετε νερό στο κρασί σας για το κοινό καλό;»

Δεν έχουν χρώμα τα προβλήματα! Οι νοοτροπίες του χθες που μας οδήγησαν στην απόλυτη παρακμή δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες τις κοινωνίας μας και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ρίξουμε αρκετό νερό στο κρασί μας

11. «Από αυτόκλητους υπεύθυνους και παντογνώστες λέγονται πολλά για την Κυανή Ακτή, αλλά δεν έχει αναφερθεί τίποτε για το θερινό κινηματογράφο που απουσίασε από την καθημερινότητά μας καθ’ όλη την τετραετία. Τον έχετε κατά νου; Πώς τον φαντάζεστε την επομένη της νίκης;»

Ο θερινός κινηματογράφος είναι η κουλτούρα μας και τρόπο ζωής αυτής της πόλης! Δεν δέχομαι τίποτα λιγότερο από την επαναλειτουργία του.

12. «Θα έχετε, είμαι βέβαιος, προσωπική άποψη για την είσοδο της πόλης από την πλευρά της παραλιακής, τα λεγόμενα καλάμια. Πόσο, πιστεύετε, πρέπει να ανεχθούμε ακόμη την υποβάθμιση της εκεί περιοχής;» 

Είναι η απόλυτη υποβάθμιση. Είναι και κρίμα και άδικο και πρέπει να το επιμεληθούμε άμεσα. Άλλωστε κάθε είσοδος μιας πόλης είναι ο καθρέφτης της!

13. «Είστε υπέρ ή κατά της μεταφοράς πόρων από το δημοτικό λιμενικό ταμείο σε κοινωφελή έργα εντός του ιστού των αστικών κέντρων του Δήμου, και αναφέρομαι στο Κανάλι και το Λούρο; Γίνετε συγκεκριμένος»

Είμαι υπέρ της μεταφοράς πόρων στα όρια του Δήμου όπου αυτό κρίνετε αναγκαίο και αφορά την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών!

14. «Από ποιο μετερίζι βλέπετε τον εαυτό σας να υπηρετεί τα κοινά την επομένη της εκλογής σας;»

Περίπου μια δεκαετία συμμετέχω ενεργά στην τουριστική προβολή και προώθηση δια μέσω των εκθέσεων των τοπικών προϊόντων. Η εμπειρία βοηθάει και είναι απαραίτητη! Θα με έβλεπα σε θέματα της τουριστικής προβολής και του πρωτογενούς τομέα

 

 

(Όλες τις συνεντεύξεις μπορείτε να τις βρίσκετε εδώ)

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:59:10 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group