Θάνος Αθανασιάδης: Θέλω να δω το Δήμο Πρέβεζας με διπλάσιο μόνιμο πληθυσμό μέσα στη δεκαετία – Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr

Συνέντευξη με τον Θάνο Αθανασιάδη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό "Δημοτική Ανατροπή"
Θάνος Αθανασιάδης: Θέλω να δω το Δήμο Πρέβεζας με διπλάσιο μόνιμο πληθυσμό μέσα στη δεκαετία – Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr_5e06720a11740.jpeg
News RoomNews Room17 Μαΐου, 2019 22:250

Συνέντευξη με τον Θάνο Αθανασιάδη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό "Δημοτική Ανατροπή"

Η συνέντευξη που ακολουθεί αποτελεί την έβδομη από μια σειρά συνεντεύξεων (μπορείτε να τις δείτε όλες εδώ) που μας δόθηκαν από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.

Ο αριθμός των φετεινών υποψηφίων ήταν τέτοιος που υποχρεωθήκαμε να προβούμε σε χρήση ηλεκτρονικής κληρωτίδας, προκειμένου να πιάσουμε το εκλογικό μέτρο και η εκπροσώπηση να είναι ανάλογη των συνδυασμών.

Όλες οι ερωτήσεις είναι κοινές, περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Στη συνέντευξη κλήθηκαν τηλεφωνικά 33 υποψήφιοι και από τους επτά συνδυασμούς.

Μετά την τηλεφωνική ενημέρωση και την γνωστοποίηση κάποιων «περιορισμών» αλλά και των όρων που έπρεπε να ακολουθηθούν, αποδέχθηκαν την πρόσκληση για να λάβουν μέρος οι 27 από αυτούς, αποδεχόμενοι τους όρους, τον αριθμό των ερωτήσεων και το είδος αυτών.

Μετά την γνωστοποίηση του ερωτηματολογίου συμμετείχαν τελικά στην συνέντευξη οι 14 υποψήφιοι ενώ οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να απαντήσουν, αφού όμως πρώτα έλαβαν τις ερωτήσεις.

Ανοίξαμε τον κύκλο αυτό, ο οποίος προσδοκάμε να είναι αυτό που ο δημότης – ψηφοφόρος χρειάζεται, ώστε να αποφασίσει και φιλοξενούμε – πάλι με τυχαία σειρά – τη συνέντευξη του Θάνου Αθανασιάδη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Δημοτική Ανατροπή».

 

Πρώτο Μέρος

1 Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας;

Είμαι ανθρωπιστής.

2 Ποια αρετή προτιμάτε σ’ έναν άντρα;

Εκτιμώ την αυτογνωσία.

3 Ποια αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα;

Έλκομαι από την εξυπνάδα.

4 Τι εκτιμάτε περισσότερο στους φίλους σας;

Την απουσία συμφέροντος.

5 Το βασικό σας ελάττωμα;

Αντιδρώ απότομα και άσχημα, όταν ενοχλείται κάποιος δικός μου.

6 Η βασική σας απασχόληση;

Δικηγορώ.

7 Τι είναι για σας ευτυχία;

Η δύναμη να ξεπερνάς.

8 Τι είναι για σας δυστυχία;

Η αδυναμία να συγχωρείς.

9 Αν δεν ήσασταν ο εαυτός σας, ποιος θα θέλατε να ήσαστε;

Υπάρχει ένας άνθρωπος που έφυγε πριν 30 χρόνια από τη ζωή μου, ο πατέρας μου. Ο ίδιος έλεγε ότι μόνοι γεννιόμαστε και μόνοι πεθαίνουμε. Θα ήθελα να είμαι ο εαυτός μου, αλλά με εκείνον ζωντανό δίπλα μου.

10 Ποιος θα ήταν για σας ο ιδανικός τόπος για να ζήσετε;

Πάντα κοντά σε θάλασσα, με τους αγαπημένους μου τριγύρω.

11 Το αγαπημένο σας χρώμα;

Το μαύρο.

12 Το αγαπημένο σας λουλούδι;

Η πασιφλόρα, το αποκαλούμενο ρολόι.

13 Το αγαπημένο σας πουλί;

Το χελιδόνι.

14 Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;

O Robert Van Gulik, ο J.R.R. Tolkien, η Ellis Peters, ο Carlos Castaneda, η Ursula Le Guin, ο Καραγάτσης και ο Γιάννης Μαρής, από μία πλειάδα κι άλλων που με έχουν καθορίσει.

15 Οι αγαπημένοι σας ποιητές;

Ο Federico Garcia Lorca και ο Nick Cave.

16 Οι αγαπημένοι σας ήρωες από την λογοτεχνία;

Ο Judge Dee, ο Ναγκουάλ, ο Μπίλμπο, οι Σέργιος και Βάκχος.

17 Οι αγαπημένες σας ηρωίδες από την λογοτεχνία;

H Arwen και η Φιντέλμα.

18 Οι αγαπημένοι σας συνθέτες;

Ο Nick Cave, και τα θρυλικά δίδυμα Mick Jagger – Keith Richards,  John Lennon – Paul Mc Cartney.

19 Οι αγαπημένοι σας ζωγράφοι;

Αγαπώ το Μιχαήλ Άγγελο, με γοητεύει ο Καντίνσκυ.

20 Οι ήρωες σας από την πραγματική ζωή;

Θαυμάζω το Μανώλη Γλέζο των νεανικών χρόνων του.

21 Ποιες ιστορικές προσωπικότητες αντιπαθείτε περισσότερο;

Το Μέττερνιχ, το Μένγκελε, τον Εφιάλτη.

22 Οι αγαπημένες σας ηρωίδες από την παγκόσμια ιστορία;

Η Ιρίνα Λεβτσένκο.

23 Το αγαπημένο σας όνομα;

Γιώργος και Παναγιώτης, είναι δυο, όσα και τα παιδιά μου.

24 Τι μισείτε περισσότερο;

Την ημιμάθεια, συνδυασμένη με το θράσος του συνομιλητή μου, καθώς και την ωμή επιβολή βίας στους αδυνάμους.

25 Ποιο στρατιωτικό γεγονός θαυμάζετε περισσότερο;

Την καταστροφή της Ιταλικής μεραρχίας Julia  από το Απόσπασμα Πίνδου υπό το Σχή Κ. Δαβάκη σε 14 ημέρες (28/10 – 11/11  1940).

26 Με ποιο φυσικό ταλέντο θα θέλατε να είστε προικισμένος;

Θα ήθελα να παίζω κιθάρα σαν βιρτουόζος.

27 Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;

Ας αφήσουμε τις Βουλές του Κυρίου σε Εκείνον.

28 Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτό τον καιρό;

Διακατέχομαι από μια ευχάριστη αίσθηση αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον, στο οποίο δεν είναι απίθανο να συμμετάσχω.

29 Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Σε εκείνα, τα οποία παραδέχεται εκείνος που έσφαλε, χωρίς προϋποθέσεις.

30 Το αγαπημένο σας απόφθεγμα;

Έχει αποδοθεί στο Σωκράτη και είναι το εξής σε ελεύθερη μετάφραση: «Τα σπουδαία μυαλά συζητούν ιδέες, τα μέτρια μυαλά συζητούν τα γεγονότα, τα αδύναμα μυαλά συζητούν για τους άλλους».

 

Δεύτερο Μέρος
 

1. «Είστε δημοτικός σύμβουλος πλέον, συγχαρητήρια! Πείτε μου την πρώτη προτεραιότητά σας, αυτό που θα προσπαθήσετε να κάνετε πράξη την επόμενη της εκλογής σας»

Θα ήθελα να μην ξαναγίνει ατύχημα στην πόλη από παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας της Δημοτικής Αρχής. Άλλο το ανθρώπινο λάθος και άλλο η αδιαφορία.

2. «Θα είστε σε αυτήν τη θέση για 4 έτη. Πώς βλέπετε την Πρέβεζα στο τρίτο έτος της θητείας σας; Τι θα έχει αλλάξει οπωσδήποτε στην πόλη;»

Το Αισθητικό Δάσος Μονολιθίου θα είναι πλήρως αποψιλωμένο, δίνοντας εικόνα της θάλασσας από την παραλιακή, ο θερινός κινηματογράφος θα λειτουργεί, ο χειμερινός θα είναι αντίστοιχος των υπολοίπων πόλεων, στη Νικόπολη θα εργάζονται συνεργεία αποστολών ιταλικών πανεπιστημίων, η πόλη θα έχει υπόγειους κάδους πλήρους μοντέλου ανακύκλωσης, τα σκοτεινά αφώτιστα σημεία θα έχουν εκλείψει σε όλον τον αστικό ιστό, το κυκλοφοριακό θα έχει επιλυθεί σε ποσοστό 65% και άνω. Ευελπιστώ να έχουμε κι άλλα έργα να επιδείξουμε ως νέα δημοτική Αρχή.

3. «Η ένωση με την Ιονία οδό θα έχει ολοκληρωθεί το 2020, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της παρούσας κυβέρνησης. Ποια προεργασία σκοπεύετε να έχετε κάνει, ώστε να είναι η πόλη έτοιμη για το νέο προσδόκιμο κύμα επισκεπτών;»

Νιώθω ότι πρέπει να πείσουμε κάθε καταστηματάρχη και κάθε ξενοδόχο, αλλά και κάθε ιδιώτη εκμισθωτή μικρής χρονικής διάρκειας να παρέχει υπηρεσίες επιπέδου. Ξεκινάμε από τον ευπρεπισμό των προσόψεων, καταλήγουμε στις διευκολύνσεις των ΑμΕΑ, τελειώνουμε με προβολές φιλόξενης πρακτικής προς κάθε επισκέπτη.

4. «Αναφέρετε ένα προσωπικό σας όνειρο για το Δήμο συνολικά»

Θέλω να δω το Δήμο Πρέβεζας με διπλάσιο μόνιμο πληθυσμό μέσα στη δεκαετία που έρχεται και το βιοτικό επίπεδο ανεβασμένο κατά 20% σε επίπεδο ετησίου εισοδήματος.

5. «Ποταμός Λούρος, ρύπανση και διαδημοτική συνεργασία καθαρισμού πέριξ Αμβρακικού. Νομίζετε ότι μπορείτε να επιτύχετε συναίνεση επιχειρηματιών και δημοτικών Αρχών, για την εξυγίανση της μεγαλύτερης κλειστής θάλασσας της Ευρώπης; Με ποιους μπορείτε να συνεργαστείτε;»

Γνωρίζω καλά ότι πολλοί επιχειρηματίες αναρωτώνται γιατί κανείς ιθύνων του παρελθόντος δεν τους υπέβαλε το ερώτημα αυτό. Όλοι θέλουν τον καθαρισμό του Αμβρακικού, είναι πηγή ζωής. Είμαι βέβαιος ότι τουλάχιστον οι όμοροι δήμοι έχουν τις ίδιες ανησυχίες και ότι θα έχουμε καλό αποτέλεσμα σε επίπεδο διαδημοτικής συνεργασίας.

6. «Ρυμοτομία, κυκλοφοριακό: Μαζεύονται πολλά, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσει κανείς. Πόσο πιστεύετε ότι ξέρετε την πόλη, ώστε να δώσετε το στίγμα σας σε αυτήν; Ποια είναι η πρότασή σας για τη λεωφόρο Ειρήνης; Θα παραμείνει ως έχει; Θα αλλάξετε κάτι;»

Έχω φίλους σε κάθε γειτονιά, έχω περάσει από παντού. Μόνος κριτής της σκέψης μας θα είναι ο κάτοικος του δρόμου της. Αλλά χωρίς πεζοδρόμια δουλειά δε γίνεται, χωρίς μονοδρομήσεις, ατυχήματα δεν θα αποφευχθούν. Νιώθω ότι είναι ανάγκη πλέον να μονοδρομηθεί η Λεωφόρος Ειρήνης, ώστε να υπάρχει άνετο παρκάρισμα, αλλά και για την αποσυμφόρηση του Φόρου. Εκεί σας επιφυλάσσουμε τις μεγαλύτερες εκπλήξεις.

7. «Αρχαία Νικόπολη, Μονολίθι, Σμυρτούλα: Δείτε το χώρο ενοποιημένα και φανταστείτε ένα γιγάντιο τουριστικό θεματικό πάρκο. Τι θα συμπεριλαμβάνει αυτό; Αφαιρέστε όποια περιοχή δεν εντάσσεται στο πλάνο σας»

Θα προσθέσω το Μύτικα, δεν αφαιρώ τίποτε. Θα προσθέσω και τη Διώρυγα της Κλεοπάτρας στο πλάνο. Νιώθω ότι το μέλλον της πόλης βρίσκεται σε τούτη τη μεριά, ότι ο παραδοσιακός ιστός θα εισπράττει,  ε π ε ι δ ή  θα έχουμε κάνει το χρέος μας απέναντι στο παραμελημένο τούτο σημείο εισόδου.

8. «ΒΙΠΕ και επιχειρηματικότητα: Είναι στις προθέσεις σας να δείτε το Δήμο ως έναν ισχυρό ιδιώτη, ή θα διατηρήσετε το αμέτοχο στις οικονομικές δραστηριότητες;»

Με ελκύει η ιδέα του να συμμετέχει ο Δήμος στις δραστηριότητες ανακυκλώσιμων πηγών ενεργείας και ανακύκλωσης απορριμμάτων υπό ιδιωτικό εταρικό ένδυμα, με ανταπόδωση προς το δημότη κατά το ποσοστό που θα καταστήσει τα δημοτικά τέλη μηδενικά.

9. «Έχετε, φυσικά, υπ’ όψιν σας το περίφημο έργο του νυν Δημάρχου Τρικκαίων. Ποιο από τα επιμέρους έργα του έχετε κάνει προσωπικό σας στοίχημα να “μεταφερθεί” και στην Πρέβεζα;»

Θα χαρώ πολύ να δω την ηλεκτρονική του διακυβέρνηση να γίνεται πράξη και στο Δήμο μας, πιστεύω ότι μπορούμε να χειριστούμε τη θάλασσά μας όπως εκείνος τον ποταμό του, πέριξ και ένθα.

10. «Πόσο υποστηρίζετε την κοινωνική συναίνεση στα δημοτικά ζητήματα; Με το νέο εκλογικό σύστημα θα κληθείτε να συνεργαστείτε – πιθανότατα – και με πολιτικούς αντιπάλους. Θα ρίξετε νερό στο κρασί σας για το κοινό καλό;»

Το κοινό καλό είναι ο λόγος για τον οποίο επιθυμώ να εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος. Δεν περισσεύουν χέρια, δεν είμαστε παντογνώστες, ώστε να αρνηθούμε βιώσιμες ιδέες. Σε όλους τους συνδυασμούς έχω ξεχωρίσει αξιολογότατα πρόσωπα, των οποίων οι σκέψεις και η βοήθεια θα είναι πολύτιμα εργαλεία. Αναμένω με ανυπομονησία τη σύμπραξη.

11. «Από αυτόκλητους υπεύθυνους και παντογνώστες λέγονται πολλά για την Κυανή Ακτή, αλλά δεν έχει αναφερθεί τίποτε για το θερινό κινηματογράφο που απουσίασε από την καθημερινότητά μας καθ’ όλη την τετραετία. Τον έχετε κατά νου; Πώς τον φαντάζεστε την επομένη της νίκης;»

Απορώ που αντέξαμε χωρίς αυτόν τόσον καιρό, ο νέος θερινός θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και πόλο έλξης όλης της πόλης, και τούτο είναι δέσμευση.

12. «Θα έχετε, είμαι βέβαιος, προσωπική άποψη για την είσοδο της πόλης από την πλευρά της παραλιακής, τα λεγόμενα καλάμια. Πόσο, πιστεύετε, πρέπει να ανεχθούμε ακόμη την υποβάθμιση της εκεί περιοχής;»

Η είσοδος στην πόλη, αφού κάποιος περάσει από το εμβληματικό έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης με την Ακαρνανία είναι τουλάχιστον προσβολή. Ανεξάρτητα από τα δικαιώματα των ιδιωτών, υπάρχουν και υποχρεώσεις. Θα φροντίσουμε να τηρηθούν.

13. «Είστε υπέρ ή κατά της μεταφοράς πόρων από το δημοτικό λιμενικό ταμείο σε κοινωφελή έργα εντός του ιστού των αστικών κέντρων του Δήμου, και αναφέρομαι στο Κανάλι και το Λούρο; Γίνετε συγκεκριμένος»

Το δημοτικό λιμενικό ταμείο έχει περάσει από χέρια και χέρια από ιδρύσεώς του. Πρώτα θα κάνει τη δουλειά του και μετά τα υπόλοιπα έσοδα θα κατανεμηθουν, σύμφωνα με τις ανάγκες. Και πρώτη δουλειά του είναι να περπατάει κανείς στην παραλία και να μη σκοντάφτει ανά πέντε μέτρα. Υπάρχει και το αλφάδι.

14. «Από ποιο μετερίζι βλέπετε τον εαυτό σας να υπηρετεί τα κοινά την επομένη της εκλογής σας;»

Ας αφήσουμε τον επόμενο Δήμαρχο της πόλης μας, το Βαγγέλη το Ροπόκη, να κανονίσει τις αναθέσεις των ρόλων.

 

 

 

(Όλες τις συνεντεύξεις μπορείτε να τις βρίσκετε εδώ)

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:59:10 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr και PrevezaNewsgr

Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group