Λ.Πιπιλίδης: Αντίπαλος όλων τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε για το καλό της πόλης – Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr

Συνέντευξη με τον Λάζαρο Πιπιλίδη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό "Δημοτική Συνεργασία"
Λ.Πιπιλίδης: Αντίπαλος όλων τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε για το καλό της πόλης – Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr_5e0671c84f903.jpeg
News Room19 Μαΐου, 2019 10:100

Συνέντευξη με τον Λάζαρο Πιπιλίδη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό "Δημοτική Συνεργασία"

Η συνέντευξη που ακολουθεί αποτελεί την ένατη από μια σειρά συνεντεύξεων (μπορείτε να τις δείτε όλες εδώ) που μας δόθηκαν από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.

Ο αριθμός των φετεινών υποψηφίων ήταν τέτοιος που υποχρεωθήκαμε να προβούμε σε χρήση ηλεκτρονικής κληρωτίδας, προκειμένου να πιάσουμε το εκλογικό μέτρο και η εκπροσώπηση να είναι ανάλογη των συνδυασμών.

Όλες οι ερωτήσεις είναι κοινές, περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Στη συνέντευξη κλήθηκαν τηλεφωνικά 33 υποψήφιοι και από τους επτά συνδυασμούς.

Μετά την τηλεφωνική ενημέρωση και την γνωστοποίηση κάποιων «περιορισμών» αλλά και των όρων που έπρεπε να ακολουθηθούν, αποδέχθηκαν την πρόσκληση για να λάβουν μέρος οι 27 από αυτούς, αποδεχόμενοι τους όρους, τον αριθμό των ερωτήσεων και το είδος αυτών.

Μετά την γνωστοποίηση του ερωτηματολογίου συμμετείχαν τελικά στην συνέντευξη οι 14 υποψήφιοι ενώ οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να απαντήσουν, αφού όμως πρώτα έλαβαν τις ερωτήσεις.

Ανοίξαμε τον κύκλο αυτό, ο οποίος προσδοκάμε να είναι αυτό που ο δημότης – ψηφοφόρος χρειάζεται, ώστε να αποφασίσει και φιλοξενούμε – πάλι με τυχαία σειρά – τη συνέντευξη του Λάζαρου Πιπιλίδη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Δημοτική Συνεργασία».

 

Πρώτο μέρος

1 Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας;

  Είμαι οργανωτικός σε ότι κάνω.

2 Ποια αρετή προτιμάτε σ’ έναν άντρα;

  Ακεραιότητα χαρακτήρα.

3 Ποια αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα;

  Ευγένεια.

4 Τι εκτιμάτε περισσότερο στους φίλους σας;

   Την πίστη.

5 Το βασικό σας ελάττωμα;

   Υπερβολικά εργασιομανής.

6 Η βασική σας απασχόληση;

   Φορολογικά – λογιστικά – οικονομοτεχνικές μελέτες.

7 Τι είναι για σας ευτυχία;

   Μία ήρεμη οικογενειακή ζωή.

8 Τι είναι για σας δυστυχία;

   Η περιθωριοποίησή μου, το γύρισμα της πλάτης από την κοινωνία.

9 Αν δεν ήσασταν ο εαυτός σας, ποιος θα θέλατε να ήσασταν;

  Ένας καλός καθηγητής οικονομικών μαθηματικών.

10 Ποιος θα ήταν για σας ο ιδανικός τόπος για να ζήσετε;

  Σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας αρκεί να βλέπω θάλασσα.

11 Το αγαπημένο σας χρώμα;

   Το κόκκινο.

12 Το αγαπημένο σας λουλούδι;

  Το γαρύφαλλο.

13 Το αγαπημένο σας πουλί;

   Ο αετός.

14 Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;

  Μπέντραντ  Ράσσελ, Καζαντζάκης, Καλπούζος.

15 Οι αγαπημένοι σας ποιητές

  Γκάτσος, Ρίτσος, Σεφέρης.

16 Οι αγαπημένοι σας ήρωες από την λογοτεχνία;

  Αλέξης Ζορμπάς, Οδυσσέας, Ροβινσώνας Κρούσος.

17 Οι αγαπημένες σας ηρωίδες από την λογοτεχνία;

  Άννα Καρένινα.

18 Οι αγαπημένοι σας συνθέτες;

  Μίκης Θεοδωράκης, Παπαθανασίου Βαγγέλης, Μάνος Χατζιδάκης.

19 Οι αγαπημένοι σας ζωγράφοι;

  Πάμπλο Πικάσο, Ντα Βίντσι, Εγγονόπουλος Νίκος.

20 Οι ήρωες σας από την πραγματική ζωή;

  Οι γονείς μου.

21 Ποιες ιστορικές προσωπικότητες αντιπαθείτε περισσότερο;

  Χίτλερ, Στάλιν, Τοπάλ Οσμάν.

22 Οι αγαπημένες σας ηρωίδες από την παγκόσμια ιστορία;

   Οι Σουλιώτισσες του Ζαλόγγου, οι γυναίκες της Πίνδου, η Μητέρα Τερέζα.

23 Το αγαπημένο σας όνομα;

   Μαργαρίτα.

24 Τι μισείτε περισσότερο;

  Την υποκρισία.

25 Ποιο στρατιωτικό γεγονός θαυμάζετε περισσότερο;

  Το έπος του 40.

26 Με ποιο φυσικό ταλέντο θα θέλατε να είστε προικισμένος;

  Κολυμβητής αποστάσεων.

27 Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;

  Στον ύπνο μου.

28 Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτό τον καιρό;

  Σε συνεχή πίεση λόγω φόρτου εργασίας και κοινωνικών και πολιτικών μου υποχρεώσεων.

29 Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;

  Σε μη εσκεμμένα και από δικαιολογημένη άγνοια.

30 Το αγαπημένο σας απόφθεγμα;

   Των πολλών τον δρόμο μη πάρεις. ( Να έχεις πάντα την προσωπική σου άποψη και να μην παρασύρεσαι από τους πολλούς. ) ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 580 π.χ.

 

Δεύτερο μέρος

1. «Είστε δημοτικός σύμβουλος πλέον, συγχαρητήρια! Πείτε μου την πρώτη προτεραιότητά σας, αυτό που θα προσπαθήσετε να κάνετε πράξη την επόμενη της εκλογής σας»

Δημιουργία ομάδας παρακολούθησης του ΕΣΠΑ (Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης. )

2. «Θα είστε σε αυτήν τη θέση για 4 έτη. Πώς βλέπετε την Πρέβεζα στο τρίτο έτος της θητείας σας; Τι θα έχει αλλάξει οπωσδήποτε στην πόλη;»

Η αλλαγή όψης της όμορφης πόλης μας με την δημοπράτηση του έργου της παραλίας και την νέα εικόνα της (όπως αυτή της Νάξου), η δημοπράτηση και ολοκλήρωση της μελέτης διαμόρφωσης του κάστρου του Αγίου Ανδρέα, η υλοποίηση του ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας).

3. «Η ένωση με την Ιονία οδό θα έχει ολοκληρωθεί το 2020, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της παρούσας κυβέρνησης. Ποια προεργασία σκοπεύετε να έχετε κάνει, ώστε να είναι η πόλη έτοιμη για το νέο προσδόκιμο κύμα επισκεπτών;»

Η δημοπράτηση και ολοκλήρωση του έργου ύδρευσης της παραλίας Ζαλόγγου, η ολοκλήρωση του δημοπρατηθέντος έργου βιολογικού του Ζαλόγγου και δημιουργία ελεύθερων Δημοτικών πάρκινγκ στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου.

4. «Αναφέρετε ένα προσωπικό σας όνειρο για το Δήμο συνολικά»

Να είναι τόπος προορισμού για όλους, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επαναπατρισμό των νέων μας που πλήρωσαν πολύ ακριβά την οικονομική κρίση.

5. «Ποταμός Λούρος, ρύπανση και διαδημοτική συνεργασία καθαρισμού πέριξ Αμβρακικού. Νομίζετε ότι μπορείτε να επιτύχετε συναίνεση επιχειρηματιών και δημοτικών Αρχών, για την εξυγίανση της μεγαλύτερης κλειστής θάλασσας της Ευρώπης; Με ποιους μπορείτε να συνεργαστείτε;»

Πιστεύω ότι είναι ώριμες οι συνθήκες και μετά την ολοκλήρωση και λειτουργία των δύο βιολογικών καθαρισμών στον Δήμο, θα υπάρξει η αναγκαία συναίνεση όλων για την προστασία του Αμβρακικού κόλπου.  

6. «Ρυμοτομία, κυκλοφοριακό: Μαζεύονται πολλά, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσει κανείς. Πόσο πιστεύετε ότι ξέρετε την πόλη, ώστε να δώσετε το στίγμα σας σε αυτήν; Ποια είναι η πρότασή σας για τη λεωφόρο Ειρήνης; Θα παραμείνει ως έχει; Θα αλλάξετε κάτι;»

Η λύση θα έρθει με το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) που είχαμε και προωθήσαμε για υλοποίηση. Επιπλέον και συγκεκριμένα ξανακαταθέτω την πρότασή μου να γίνει η σύνδεση της οδού Μελίνας  Μερκούρη με Παναγή Τσαλδάρη για να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία και να ανασάνει η Πόλη.

7. «Αρχαία Νικόπολη, Μονολίθι, Σμυρτούλα: Δείτε το χώρο ενοποιημένα και φανταστείτε ένα γιγάντιο τουριστικό θεματικό πάρκο. Τι θα συμπεριλαμβάνει αυτό; Αφαιρέστε όποια περιοχή δεν εντάσσεται στο πλάνο σας»

Δεν ξεχνώ τις δηλώσεις της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη όταν επισκέφθηκε την όμορφη Πόλη μας και είχε πεί ότι «ο πρώτος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας είναι η αρχαία Νικόπολη με όλες τις αρχαιότητες έξω από τα τείχη επειδή η Πόλη προστατευόταν από το ναύσταθμο του Ρωμαϊκού στόλου». Μπορώ επομένως να δω όλους τους παραπάνω χώρους ως ένα ονειρεμένο σύνολο.     

8. «ΒΙΠΕ και επιχειρηματικότητα: Είναι στις προθέσεις σας να δείτε το Δήμο ως έναν ισχυρό ιδιώτη, ή θα διατηρήσετε το αμέτοχο στις οικονομικές δραστηριότητες;»

Ο Δήμος μας μπορεί να κρατήσει όλες τις δραστηριότητές του, με μόνιμο προσωπικό για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του, αλλά και με επενδύσεις κύρια στον Τουριστικό τομέα και υπηρεσίες, όντας προικισμένος με τις απαραίτητες ιδιόκτητες εκτάσεις.

9. «Έχετε, φυσικά, υπ’ όψιν σας το περίφημο έργο του νυν Δημάρχου Τρικκαίων. Ποιο από τα επιμέρους έργα του έχετε κάνει προσωπικό σας στοίχημα να “μεταφερθεί” και στην Πρέβεζα;»

Ο Δήμος Τρικκαίων έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ την ανάπλαση παρόχθιας ζώνης Ληθαίου ποταμού και η δική μου επιθυμία είναι η αναβάθμιση της παρόχθιας ζώνης του ποταμού Λούρου με την κατασκευή πεζογέφυρας προς τον βιότοπο του Αμβρακικού με χώρους ανάπλασης.

10. «Πόσο υποστηρίζετε την κοινωνική συναίνεση στα δημοτικά ζητήματα; Με το νέο εκλογικό σύστημα θα κληθείτε να συνεργαστείτε – πιθανότατα – και με πολιτικούς αντιπάλους. Θα ρίξετε νερό στο κρασί σας για το κοινό καλό;»

Ελπίζω να υπάρξουν συναινετικές διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή φρονώ ότι δεν υπάρχουν προσωπικές αντιπαλότητες. Ο αντίπαλος όλων είναι τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε για το καλό της Όμορφης Πόλης μας και των Δημοτών μας.

11. «Από αυτόκλητους υπεύθυνους και παντογνώστες λέγονται πολλά για την Κυανή Ακτή, αλλά δεν έχει αναφερθεί τίποτε για το θερινό κινηματογράφο που απουσίασε από την καθημερινότητά μας καθ’ όλη την τετραετία. Τον έχετε κατά νου; Πώς τον φαντάζεστε την επομένη της νίκης;»

Ο μόνος τρόπος που μπορεί να λειτουργήσει ο θερινός κινηματογράφος, που είναι απαραίτητος στην Πόλη μας, είναι να λειτουργήσει από υπηρεσίες του Δήμου.

-Υπήρξε αδιαφορία από ιδιώτες και αυτό αποδείχθηκε από την τελευταία δημοπράτησή του!!!! (με μίσθωμα 800,00 € την σεζόν) με κανέναν συμμετέχοντα!!!!-

12. «Θα έχετε, είμαι βέβαιος, προσωπική άποψη για την είσοδο της πόλης από την πλευρά της παραλιακής, τα λεγόμενα καλάμια. Πόσο, πιστεύετε, πρέπει να ανεχθούμε ακόμη την υποβάθμιση της εκεί περιοχής;»

Η Πόλη μας δυστυχώς παρά τις σοβαρές βελτιώσεις που έχουν γίνει, στερείται των ιδανικών εισόδων που έπρεπε να έχει σαν μια τουριστική πόλη και εμφανίζει μια άσχημη εικόνα για εμάς αλλά και κυρίως για έναν επισκέπτη. Πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα οι κατασκευές εισόδων όπως της αξίζει

13. «Είστε υπέρ ή κατά της μεταφοράς πόρων από το δημοτικό λιμενικό ταμείο σε κοινωφελή έργα εντός του ιστού των αστικών κέντρων του Δήμου, και αναφέρομαι στο Κανάλι και το Λούρο; Γίνετε συγκεκριμένος»

Είμαι υπέρ της μεταφοράς πόρων, γιατί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, δεν δημιουργήθηκε μόνο για τη Δημοτική Ενότητα της Πρέβεζας. Στις χωροταξικές του αρμοδιότητες δεν έχει καμία δικαιοδοσία ο Δήμος σαν Δήμος, για να μπορεί να κάνει τις όποιες παρεμβάσεις με υλοποίηση έργων που είναι απαραίτητα στις Δημοτικές Ενότητες Ζαλόγγου και Λούρου. Το κενό αυτό οφείλει να το καλύψει το  Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

14. «Από ποιο μετερίζι βλέπετε τον εαυτό σας να υπηρετεί τα κοινά την επομένη της εκλογής σας;»

Ως ένας καλός και πιστός συνεργάτης του Δημάρχου μας Χρήστου Μπαϊλη, όπως υπήρξα όλα τα χρόνια. Παράλληλα  θα είμαι ανοιχτός σε διαβουλεύσεις με τις άλλες παρατάξεις για το καλό του όμορφου Δήμου μας, με τις προοπτικές που διανοίγονται,  με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων και προγραμμάτων καθώς και με αγωνιστική διάθεση για διεκδίκηση Εθνικών κονδυλίων και πόρων.   

 

 

 

(Όλες τις συνεντεύξεις μπορείτε να τις βρίσκετε εδώ)

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:59:09 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group