Βασίλης Κωστούλας: Όνειρό μου, να μας αναφέρουν τα μμε τόσο επαινετικά όπως το Δήμο Τρικαίων – Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr

Συνέντευξη με τον Βασίλη Κωστούλα, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό "Στροφή στο Μέλλον"
Βασίλης Κωστούλας: Όνειρό μου, να μας αναφέρουν τα μμε τόσο επαινετικά όπως το Δήμο Τρικαίων – Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr_5e0671bcae812.jpeg
News RoomNews Room19 Μαΐου, 2019 10:250

Συνέντευξη με τον Βασίλη Κωστούλα, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό "Στροφή στο Μέλλον"

Η συνέντευξη που ακολουθεί αποτελεί την δέκατη από μια σειρά συνεντεύξεων (μπορείτε να τις δείτε όλες εδώ) που μας δόθηκαν από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.

Ο αριθμός των φετεινών υποψηφίων ήταν τέτοιος που υποχρεωθήκαμε να προβούμε σε χρήση ηλεκτρονικής κληρωτίδας, προκειμένου να πιάσουμε το εκλογικό μέτρο και η εκπροσώπηση να είναι ανάλογη των συνδυασμών.

Όλες οι ερωτήσεις είναι κοινές, περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Στη συνέντευξη κλήθηκαν τηλεφωνικά 33 υποψήφιοι και από τους επτά συνδυασμούς.

Μετά την τηλεφωνική ενημέρωση και την γνωστοποίηση κάποιων «περιορισμών» αλλά και των όρων που έπρεπε να ακολουθηθούν, αποδέχθηκαν την πρόσκληση για να λάβουν μέρος οι 27 από αυτούς, αποδεχόμενοι τους όρους, τον αριθμό των ερωτήσεων και το είδος αυτών.

Μετά την γνωστοποίηση του ερωτηματολογίου συμμετείχαν τελικά στην συνέντευξη οι 14 υποψήφιοι ενώ οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να απαντήσουν, αφού όμως πρώτα έλαβαν τις ερωτήσεις.

Ανοίξαμε τον κύκλο αυτό, ο οποίος προσδοκάμε να είναι αυτό που ο δημότης – ψηφοφόρος χρειάζεται, ώστε να αποφασίσει και φιλοξενούμε – πάλι με τυχαία σειρά – τη συνέντευξη του Βασίλη Κωστούλα, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Στροφή στο Μέλλον».

 

Πρώτο μέρος

—–

Δεύτερο μέρος

1. «Είστε δημοτικός σύμβουλος πλέον, συγχαρητήρια! Πείτε μου την πρώτη προτεραιότητά σας, αυτό που θα προσπαθήσετε να κάνετε πράξη την επόμενη της εκλογής σας»

Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις όπως έκανα και στη προηγούμενη θητεία μου, να γίνει συνείδηση σε όλους τους δημότες ότι το ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ υπερτερεί του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

2. «Θα είστε σε αυτήν τη θέση για 4 έτη. Πώς βλέπετε την Πρέβεζα στο τρίτο έτος της θητείας σας; Τι θα έχει αλλάξει οπωσδήποτε στην πόλη;»

Με πολλή προσπάθεια από όλους και στη κατεύθυνση που απορρέει από την παραπάνω απάντηση θα έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα για να ζουν οι πολίτες μας σε ένα ΔΗΜΟ στον οποίο θα υπάρχει διαφάνεια, σεβασμός στο Δημόσιο χώρο, αλληλεγγύη και περισσότερη προστασία των κοινωνικά αδύνατων.

3. «Η ένωση με την Ιονία οδό θα έχει ολοκληρωθεί το 2020, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της παρούσας κυβέρνησης. Ποια προεργασία σκοπεύετε να έχετε κάνει, ώστε να είναι η πόλη έτοιμη για το νέο προσδόκιμο κύμα επισκεπτών;»

Με οδηγό το ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ μια καταπληκτική εργασία που καθορίζει το πώς θα είναι η κίνηση στη πόλη μας  μακροπρόθεσμά αλλά και βραχυπρόθεσμα θα κινηθούμε άμεσα και με συνεργασίες (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ) για τη βελτίωση των εισόδων της πόλης μας αλλά και τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης μαζί με τη δημιουργία  στόλου ποδηλάτων-ταξί που θα εξυπηρετούν πραγματοποιώντας μικρές βόλτες για  τους επισκέπτες.

4. «Αναφέρετε ένα προσωπικό σας όνειρο για το Δήμο συνολικά»

Να μας αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης τόσο επαινετικά για το έργο μας όπως το ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ (ΤΡΙΚΑΛΩΝ).

5. «Ποταμός Λούρος, ρύπανση και διαδημοτική συνεργασία καθαρισμού πέριξ Αμβρακικού. Νομίζετε ότι μπορείτε να επιτύχετε συναίνεση επιχειρηματιών και δημοτικών Αρχών, για την εξυγίανση της μεγαλύτερης κλειστής θάλασσας της Ευρώπης; Με ποιους μπορείτε να συνεργαστείτε;»

Στο πρόγραμμα της παράταξης μας «ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» αναφέρονται αναλυτικά όσα σχεδιάζουμε για τη χωροθέτηση των παραποτάμιων ζωνών, την εγκατάσταση Κέντρου Ερμηνείας Περιβάλλοντος καθώς και την αξιοποίηση της πλοϊμότητας του Λούρου ποταμού. Επίσης με   στενή συνεργασία με το Φορέα Αμβρακικού, επιστημονικούς φορείς και δράσεις που θα γίνουν από δημόσιο και ιδιωτικό φορέα θα υποστηρίξουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διάσωσης του παράκτιου χώρου και προστασίας των ακτών από τη διάβρωση.

6. «Ρυμοτομία, κυκλοφοριακό: Μαζεύονται πολλά, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσει κανείς. Πόσο πιστεύετε ότι ξέρετε την πόλη, ώστε να δώσετε το στίγμα σας σε αυτήν; Ποια είναι η πρότασή σας για τη λεωφόρο Ειρήνης; Θα παραμείνει ως έχει; Θα αλλάξετε κάτι;»

Στη παρουσίαση του ΣΒΑΚ φάνηκε ξεκάθαρα ότι η πόλη δεν είναι φιλική στους δημότες και τους επισκέπτες. Ελλιπής πεζοδρόμηση με κατάληψη του διαθέσιμου χώρου σε πολλά από τα υπάρχοντα, αδιέξοδο κατάχρησης  αυτοκινήτου, ποδηλατόδρομοι (όσοι υπάρχουν) «εκτός λειτουργίας». Εφαρμογή του  Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με  διαπλατύνσεις  και βελτιώσεις της ποιότητας των πεζοδρομίων, δημιουργία ολοκληρωμένου και ασφαλούς δικτύου ποδηλατοδρόμων, δημιουργία παρόχθιας ζώνης για πεζούς και ποδήλατο από τη Μαργαρώνα μέχρι τον Παντοκράτορα. Σύνδεση του δήμου μας με το ευρωπαϊκό δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών (Eurovelo). Για τη Λεωφόρο Ειρήνης μέτρα για τον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης με ταυτόχρονη εξασφάλιση τρόπου εξυπηρέτησης των δημοτών (εφαρμογές έξυπνης πόλης).

7. «Αρχαία Νικόπολη, Μονολίθι, Σμυρτούλα: Δείτε το χώρο ενοποιημένα και φανταστείτε ένα γιγάντιο τουριστικό θεματικό πάρκο. Τι θα συμπεριλαμβάνει αυτό; Αφαιρέστε όποια περιοχή δεν εντάσσεται στο πλάνο σας»

Οι άμεσες ενέργειές μας  είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης να ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα της UNESCO όπως εντάχθηκαν οι αρχαίοι Φίλιπποι στη Καβάλα (περιοχή που αιτήθηκε μετά τη Νικόπολη την ένταξή της) να αναδειχθούν όσα περισσότερα αρχαία μνημεία και να γίνεται επιστημονικά και τεκμηριωμένα παρουσίαση των συνθηκών ζωής  από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.   

8. «ΒΙΠΕ και επιχειρηματικότητα: Είναι στις προθέσεις σας να δείτε το Δήμο ως έναν ισχυρό ιδιώτη, ή θα διατηρήσετε το αμέτοχο στις οικονομικές δραστηριότητες;»

Ο Κλεισθένης προβλέπει τη συμμετοχή του Δήμου σε κοινωφελείς επιχειρήσεις, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας Α Π Ε κ.α. Εμείς δεν θα μείνουμε αμέτοχοι. Στόχοι μας είναι: Διεκδίκηση της  άμεσης τήρησης των υποχρεώσεων της ΕΤΒΑ για τα έργα υποδομής και ομαλής λειτουργίας της ΒΙΠΕ. Στήριξη της λειτουργίας και δημιουργία παραγωγικών μονάδων, κυρίως μικρού μεγέθους και χαμηλής περιβαλλοντικής όχλησης, που θα αξιοποιούν τους ντόπιους πλουτοπαραγωγικούς πόρους. Στήριξη μονάδων επεξεργασίας – τυποποίησης και συσκευασίας προϊόντων διατροφής, ντόπιας παραγωγής. Σύζευξη φωτοβολταϊκής ηλεκτροπαραγωγής με οποιαδήποτε μορφή βιομηχανικής μεταποίησης.

9. «Έχετε, φυσικά, υπ’ όψιν σας το περίφημο έργο του νυν Δημάρχου Τρικκαίων. Ποιο από τα επιμέρους έργα του έχετε κάνει προσωπικό σας στοίχημα να “μεταφερθεί” και στην Πρέβεζα;»

Σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Τρικκαίων είπε ότι το μεγαλύτερο έργο του είναι η αλλαγή συνείδησης των δημοτών. Η μεγαλύτερη επένδυση είναι ο σεβασμός στους νόμους και τους κανόνες της πολιτείας. Έτσι παρακολουθούμε μια «άκαπνη πόλη» με ευρύτατο δίκτυο  ποδηλατόδρόμων, με διαβάσεις πεζών που τηρούνται με ευλάβεια, εφαρμογές «έξυπνης πόλης» κ.α. Τα περισσότερα έχουν γίνει χωρίς χρήματα και αυτό δίνει υπεραξία σε όλα αυτά.

10. «Πόσο υποστηρίζετε την κοινωνική συναίνεση στα δημοτικά ζητήματα; Με το νέο εκλογικό σύστημα θα κληθείτε να συνεργαστείτε – πιθανότατα – και με πολιτικούς αντιπάλους. Θα ρίξετε νερό στο κρασί σας για το κοινό καλό;»

Στη τρέχουσα θητεία μου ως δημοτικός σύμβουλος το μεγαλύτερο μέρος των αποφάσεων ψηφίσθηκαν  ομόφωνα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η παράταξή μας  τη συναίνεση την έκανε πράξη σε όλη η θητεία. Μοναδικό μας σκοπός ήταν, είναι και θα είναι και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο η ανιδιοτελής προσφορά για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ.

11. «Από αυτόκλητους υπεύθυνους και παντογνώστες λέγονται πολλά για την Κυανή Ακτή, αλλά δεν έχει αναφερθεί τίποτε για το θερινό κινηματογράφο που απουσίασε από την καθημερινότητά μας καθ’ όλη την τετραετία. Τον έχετε κατά νου; Πώς τον φαντάζεστε την επομένη της νίκης;»

Χωρίς να αποσείονται οι ολιγωρίες και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για τη μη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου  θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο (προγράμματα ΕΣΠΑ-INTEREGG κ.α.), όπως από την αρχή της θητείας μας  είχαμε προτείνει, την αντικατάσταση του εξοπλισμού, τη διαμόρφωση του χώρου έτσι ώστε  ο θερινός κινηματογράφος να λειτουργήσει σε και να μη γίνονται οι Πρεβεζάνοι πολιτιστικοί μετανάστες.

12. «Θα έχετε, είμαι βέβαιος, προσωπική άποψη για την είσοδο της πόλης από την πλευρά της παραλιακής, τα λεγόμενα καλάμια. Πόσο, πιστεύετε, πρέπει να ανεχθούμε ακόμη την υποβάθμιση της εκεί περιοχής;»

Η νότιο-ανατολική είσοδος της πόλης μας είναι ένα σύνθετο ζήτημα ετών. Η ιδιοκτησία των οικοπέδων, τα ιαματικά λουτρά και ο υδροφόρος ορίζοντας τους, το κάστρο του Αγίου Γεωργίου και η περιοχή της Κυανής Ακτής  μαζί με τα στρατόπεδα δημιουργούν μια σύνθετη κατάσταση και μια πολυπλοκότητα. Το ζήτημα δεν είναι απλό, η κατάσταση είναι κακή και χρονίζουσα και πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε λύση. Η λύση πρέπει να είναι προς διατήρηση του πράσινου ισοζυγίου της πόλης μας, με τη δημιουργία ενός πάρκου στο οποίο θα υπάρχουν ανθόκηποι,  χώροι αθλοπαιδιών, κιόσκια αναψυχής κ.α. σε συνδυασμό με όλη τη  περιοχή.

13. «Είστε υπέρ ή κατά της μεταφοράς πόρων από το δημοτικό λιμενικό ταμείο σε κοινωφελή έργα εντός του ιστού των αστικών κέντρων του Δήμου, και αναφέρομαι στο Κανάλι και το Λούρο; Γίνετε συγκεκριμένος»

Δεν γνωρίζω ένα είναι νομικά δυνατόν να γίνει αυτή η μεταφορά πόρων.

14. «Από ποιο μετερίζι βλέπετε τον εαυτό σας να υπηρετεί τα κοινά την επομένη της εκλογής σας;»

Ασχολήθηκα με τη τοπική αυτοδιοίκηση με μοναδικό σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά χωρίς δεύτερες σκέψεις για απόκτηση θέσεων και «αξιωμάτων». Δεν είναι στις επιδιώξεις και στο χαρακτήρα μου αυτές οι καταστάσεις. Θα παραμείνω εάν εκλεγώ όπως είμαι και στη τρέχουσα θητεία: δημοτικός σύμβουλος.

 

 

 

(Όλες τις συνεντεύξεις μπορείτε να τις βρίσκετε εδώ)

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:59:09 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr και PrevezaNewsgr

Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group