Γιάννης Δαρδαμάνης: Η Πρέβεζα δε μπορεί να περιμένει – Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr

Συνέντευξη με τον Γιάννη Δαρδαμάνη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό "Δήμος της Καρδιάς μας"
Γιάννης Δαρδαμάνης: Η Πρέβεζα δε μπορεί να περιμένει – Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr_5e06710159bfa.jpeg
News Room21 Μαΐου, 2019 21:200

Συνέντευξη με τον Γιάννη Δαρδαμάνη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό "Δήμος της Καρδιάς μας"

Η συνέντευξη που ακολουθεί αποτελεί την δέκατη τρίτη από μια σειρά συνεντεύξεων (μπορείτε να τις δείτε όλες εδώ) που μας δόθηκαν από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.

Ο αριθμός των φετεινών υποψηφίων ήταν τέτοιος που υποχρεωθήκαμε να προβούμε σε χρήση ηλεκτρονικής κληρωτίδας, προκειμένου να πιάσουμε το εκλογικό μέτρο και η εκπροσώπηση να είναι ανάλογη των συνδυασμών.

Όλες οι ερωτήσεις είναι κοινές, περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Στη συνέντευξη κλήθηκαν τηλεφωνικά 33 υποψήφιοι και από τους επτά συνδυασμούς.

Μετά την τηλεφωνική ενημέρωση και την γνωστοποίηση κάποιων «περιορισμών» αλλά και των όρων που έπρεπε να ακολουθηθούν, αποδέχθηκαν την πρόσκληση για να λάβουν μέρος οι 27 από αυτούς, αποδεχόμενοι τους όρους, τον αριθμό των ερωτήσεων και το είδος αυτών.

Μετά την γνωστοποίηση του ερωτηματολογίου συμμετείχαν τελικά στην συνέντευξη οι 14 υποψήφιοι ενώ οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να απαντήσουν, αφού όμως πρώτα έλαβαν τις ερωτήσεις.

Ανοίξαμε τον κύκλο αυτό, ο οποίος προσδοκάμε να είναι αυτό που ο δημότης – ψηφοφόρος χρειάζεται, ώστε να αποφασίσει και φιλοξενούμε – πάλι με τυχαία σειρά – τη συνέντευξη του Γιάννη Δαρδαμάνη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Δήμος της Καρδιάς μας».

 

Πρώτο μέρος

1 Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας;

Αποτελεσματικότητα

2 Ποια αρετή προτιμάτε σ’ έναν άντρα;

Εντιμότητα

3. Ποια αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα;

Συντροφικότητα

4 Τι εκτιμάτε περισσότερο στους φίλους σας;

Ομαδικότητα

5 Το βασικό σας ελάττωμα;

Τελειομανία

6 Η βασική σας απασχόληση;

Υπεύθυνος Μηχανικός στην Συντήρηση και Λειτουργία της Υποθαλάσσιας Ζεύξης Ακτίου Πρέβεζας

7 Τι είναι για σας ευτυχία;

Το να εκπληρώνεις τα όνειρά σου και να χαίρεσαι την οικογένειά σου

8 Τι είναι για σας δυστυχία;

Το να σταματήσεις να δημιουργείς και να εξελίσσεσαι

9 Αν δεν ήσασταν ο εαυτός σας, ποιος θα θέλατε να ήσασταν;

Δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική γιατί πιστεύω στη μοναδικότητα  της ύπαρξης του καθενός μας

10 Ποιος θα ήταν για σας ο ιδανικός τόπος για να ζήσετε;

Ζω ήδη στην πανέμορφη Πρέβεζα

11 Το αγαπημένο σας χρώμα;

Κίτρινο

12 Το αγαπημένο σας λουλούδι;

Υάκινθος

13 Το αγαπημένο σας πουλί;

Αετός

14 Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;

Ουμπέρτο Έκο,Γιάννης Καλπούζος

15 Οι αγαπημένοι σας ποιητές

Οδυσσέας Ελύτης, Τάσος Λειβαδίτης

16 Οι αγαπημένοι σας ήρωες από την λογοτεχνία;

Κόμης Μοντεχρήστο

17 Οι αγαπημένες σας ηρωίδες από την λογοτεχνία;

Πάπισσα Ιωάννα

18 Οι αγαπημένοι σας συνθέτες;

Μπετόβεν, Χατζηδάκης

19 Οι αγαπημένοι σας ζωγράφοι;

Βαν Γκογκ και φυσικά ο δικός μας Γιάννης Μόραλης

20 Οι ήρωες σας από την πραγματική ζωή;

Τα άτομα με αναπηρίες που ζουν μέσα σε αφιλόξενες πόλεις και στερούνται ευκαιριών σε σχέση με όλους εμάς, λόγω ανεπάρκειας και συνεχόμενων αστοχιών από την κεντρική διοίκηση.

21 Ποιες ιστορικές προσωπικότητες αντιπαθείτε περισσότερο;

Τον Κεμάλ Ατατούρκ και φυσικά τον Αδόλφο Χίτλερ

22 Οι αγαπημένες σας ηρωίδες από την παγκόσμια ιστορία;

Ζαν Νταρκ, Αμαλία Φλέμινγκ

23 Το αγαπημένο σας όνομα;

Αλέξανδρος

24 Τι μισείτε περισσότερο;

Την αχαριστία

25 Ποιο στρατιωτικό γεγονός θαυμάζετε περισσότερο;

Την μάχη των Θερμοπυλών

26 Με ποιο φυσικό ταλέντο θα θέλατε να είστε προικισμένος;

Την διορατικότητα

27 Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;

Πλήρης ημερών έχοντας το σεβασμό της οικογένειας μου και της κοινωνίας για το βίο και την πολιτεία μου.

28 Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτό τον καιρό;

Είμαι ήρεμος και συγκεντρωμένος στους τρεις στόχους μου που δεν είναι άλλοι από την επικράτηση της ΝΔ στις επικείμενες Ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές στον χώρο ευθύνης μου( Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων) καθώς και η εκλογή του φίλου Νίκου Γεωργάκου ως του επομένου Δημάρχου Πρέβεζας.

29 Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Τα αθώα λάθη που οφείλονται στην ανθρώπινή μας φύση.

30 Το αγαπημένο σας απόφθεγμα;

Γηράσκω αεί διδασκόμενος.

 

Δεύτερο μέρος

1. «Είστε δημοτικός σύμβουλος πλέον, συγχαρητήρια! Πείτε μου την πρώτη προτεραιότητά σας, αυτό που θα προσπαθήσετε να κάνετε πράξη την επόμενη της εκλογής σας»

Η Πρέβεζα δε μπορεί να περιμένει.Τις πρώτες εκατό μέρες πρέπει να εστιάσουμε στην καθαριότητα της Πόλης αλλά και στον καθαρισμό και την αποψίλωση σημείων αναφοράς του Δήμου άμεσα, ώστε να αλλάξει η προβληματική σημερινή εικόνα . Ταυτόχρονα θα αναζητηθούν οι μελέτες που αφορούν ώριμα και υπό ένταξη έργα ανάπτυξης του Δήμου. Ο Δήμος έχει συνέχεια και το πιστεύω απόλυτα. Φοβάμαι όμως, ότι θα βρεθούμε προ εκπλήξεων και αντί να τρέχουμε να υλοποιήσουμε έργα που στηρίζονται σε  ώριμες μελέτες θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή χάνοντας υπερπολύτιμο χρόνο. Η διαφορά του νέου, της δυναμικής και της φρεσκάδας που αποπνέει και του παλιού που είναι δυσκίνητο, άτολμο , αναβλητικό και τραγικά αναποτελματικό, θα κρίνει το αποτέλεσμα της προσεχούς εκλογικής μάχης.

2. «Θα είστε σε αυτήν τη θέση για 4 έτη. Πώς βλέπετε την Πρέβεζα στο τρίτο έτος της θητείας σας; Τι θα έχει αλλάξει οπωσδήποτε στην πόλη;»

Η ερώτηση είναι τέτοια που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη κάποιες παραδοχές και να θεωρήσουμε την εκπλήρωση κάποιων σταθερών. Το μοντέλο του Κλεισθένη παράγει λογική ακυβερνησίας στα όρια του Δήμου λόγω της σύνθεσης του επόμενου Δ.Σ. Οι δημότες μας πρέπει να επιλέξουν συμβούλους που με το βίο και τη πολιτεία τους έχουν το ηθικό ανάστημα να υπερβαίνουν μικροπολιτικές λογικές και συμφεροντολογικές προσεγγίσεις. Μακριά από επαγγελματίες δημάρχους ή υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους  που σκοπό έχουν τη συνδιαλλαγή. Με βάση λοιπόν ότι θα επιλεγούν οι άριστοι και το αυτοδιοικητικό μοντέλο θα λειτουργήσει μετά από τρία χρόνια θητείας του Νίκου Γεωργάκου θα ήθελα να είναι η Πρέβεζα μια πόλη που αξίζει να ζεις. Ένας δήμος καθαρός, με πιστοποιημένες κατά ISO υπηρεσίες, φιλικός για τους δημότες και τους επισκέπτες. Μετά από τρία χρόνια θα ήθελα να μπορώ να λέω ότι έχει αξιοποιηθεί η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και έχει παραχθεί τουριστικό προϊόν που θα εκτινάξει το τουριστικό ρεύμα στον τόπο. Τέλος σε συνεργασία με την Περιφέρεια και με την κεντρική διοίκηση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο των υποδομών και των συνδέσεων του δήμου με την Ιόνια και την Εγνατία Οδό που σχεδιάστηκαν και εντάχθηκαν την περίοδο 2004-09 και δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί.

3. «Η ένωση με την Ιονία οδό θα έχει ολοκληρωθεί το 2020, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της παρούσας κυβέρνησης. Ποια προεργασία σκοπεύετε να έχετε κάνει, ώστε να είναι η πόλη έτοιμη για το νέο προσδόκιμο κύμα επισκεπτών;»

Καταρχήν και λόγω της νέας νομικής εμπλοκής αμφιβάλω αν το έργο στην καλύτερη περίπτωση είναι έτοιμο να παραδοθεί το 2021 και αυτό χωρίς να έχω εικόνα ακόμη για τη σύνδεσή του με την Υποθαλάσσια Ζεύξη. Στο απίθανο σενάριο του 2020 θα ήθελα να έχω την απάντηση του κ. Μπαίλη και των συνεργατών του στο ερώτημα σας ,για το τι έχει κάνει και σχεδιάσει στον τομέα των υποδομών.Εκεί που χρειάζεται ένας πιο μακροχρόνιος σχεδιασμός και δεν παράγονται εύκολα και άμεσα αποτελέσματα. Ειδικότερα όμως  για  την καθαριότητα, τον ευπρεπισμό του Δήμου με καλή προσπάθεια , συντονισμό και ταυτόχρονα με την αρωγή πολιτών , συλλόγων και φυσικά των εργαζομένων μπορούμε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα.

Η διοργάνωση ενός πλαισίου πολιτιστικών εκδηλώσεων  ενισχύοντας ταυτόχρονα ουσιαστικά τις υπάρχουσες επιτυχημένες( Χορωδιακό φεστιβάλ, τζαζ φεστιβάλ, καρναβαλικό κομιτάτο) κινείται  στη σωστή κατεύθυνση. Στην παράταξή μας έχουμε τη χαρά να έχουμε με την εξαιρετική αρχαιολόγο  Αθηνά Κωνσταντάκη και τον πολιτισμιολόγο Γιώργο Λαμπρακούλη που σχεδιάζουν το πολιτιστικό αποτύπωμα του Δήμου της καρδιάς μας όπου η κάθε του γωνιά  θα σέβεται την ιστορία της. Τέλος οι εξαιρετικές μας ακτές στην ώρα τους και στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό  θα πιστοποιηθούν έγκαιρα  με γαλάζια σημαία. Αυτά είναι μερικά από αυτά που πρέπει και μπορούν να γίνουν σε διάστημα ενός έτους βελτιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα του Δήμου μας.

4. «Αναφέρετε ένα προσωπικό σας όνειρο για το Δήμο συνολικά»

Με λίγα λόγια και στο τέλος της αυτοδιοικητικής μας πορείας να παραδώσουμε στις νέες γενιές ένα Δήμο φιλικό στο δημότη και του επισκέπτες του, ένα Δήμο που θα ανακυκλώνει το 40% των απορριμάτων που θα παράγει , με γαλάζιες σημαίες παντού,και με ένα δίκτυο ενοποιημένων αρχαιολογικών χώρων και περιοχών φυσικού κάλους. Ονειρεύομαι ένα Δήμο στο κέντρο ενός δικτύου οδικών συνδέσεων με σύγχρονες υποδομές υγείας ,πρόνοιας και εκπαίδευσης.Τέλος ο Δήμος που θέλω θα σέβεται την επιχειρηματικότητα, θα παράγει και θα προσφέρει στην τουριστική αγορά  προϊόν 12 μήνες το χρόνο και θα σέβεται την ιστορία του.

—-

 

 

(Όλες τις συνεντεύξεις μπορείτε να τις βρίσκετε εδώ)

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:58:50 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group