Σπ. Παγκράτης: Η έλλειψη θερινού κινηματογράφου στοιχείο πολιτισμικής ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής – Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr

Συνέντευξη με τον Σπύρο Παγκράτη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό "Στροφή στο Μέλλον"
Σπ. Παγκράτης: Η έλλειψη θερινού κινηματογράφου στοιχείο πολιτισμικής ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής – Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr_5e0670df6195a.jpeg
News Room22 Μαΐου, 2019 10:140

Συνέντευξη με τον Σπύρο Παγκράτη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό "Στροφή στο Μέλλον"

Η συνέντευξη που ακολουθεί αποτελεί την δέκατη τέταρτη και τελευταία από μια σειρά συνεντεύξεων (μπορείτε να τις δείτε όλες εδώ) που μας δόθηκαν από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.

Ο αριθμός των φετεινών υποψηφίων ήταν τέτοιος που υποχρεωθήκαμε να προβούμε σε χρήση ηλεκτρονικής κληρωτίδας, προκειμένου να πιάσουμε το εκλογικό μέτρο και η εκπροσώπηση να είναι ανάλογη των συνδυασμών.

Όλες οι ερωτήσεις είναι κοινές, περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Στη συνέντευξη κλήθηκαν τηλεφωνικά 33 υποψήφιοι και από τους επτά συνδυασμούς.

Μετά την τηλεφωνική ενημέρωση και την γνωστοποίηση κάποιων «περιορισμών» αλλά και των όρων που έπρεπε να ακολουθηθούν, αποδέχθηκαν την πρόσκληση για να λάβουν μέρος οι 27 από αυτούς, αποδεχόμενοι τους όρους, τον αριθμό των ερωτήσεων και το είδος αυτών.

Μετά την γνωστοποίηση του ερωτηματολογίου συμμετείχαν τελικά στην συνέντευξη οι 14 υποψήφιοι ενώ οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να απαντήσουν, αφού όμως πρώτα έλαβαν τις ερωτήσεις.

Κλείνουμε σήμερα τον κύκλο αυτό, ο οποίος ελπίζουμε να ήταν αυτό που ο δημότης – ψηφοφόρος χρειάζονταν, ώστε να αποφασίσει και φιλοξενούμε, τη συνέντευξη του Σπύρου Παγκράτη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Στροφή στο Μέλλον».

 

Πρώτο μέρος

1. Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας;

Η εξωστρέφεια η κινητικότητα και η προσαρμοστικότητα

2. Ποια αρετή προτιμάτε σ’ έναν άντρα;

Αποφασιστικότητα, ευσυνείδητος

3. Ποια αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα;

Διεκδίκηση, χιούμορ, πνεύμα

4. Τι εκτιμάτε περισσότερο στους φίλους σας;

Την ευθύτηα, ειλικρίνεια

5. Το βασικό σας ελάττωμα;

Η αναβλητικότητα

6. Η βασική σας απασχόληση;

Συνταξιούχος, πολιτική, οικογένεια, κοινα

7. Τι είναι για σας ευτυχία;

Μικρές εκρηκτικές ευχάριστες στιγμές

8. Τι είναι για σας δυστυχία;

Ο πόνος του ανήμπορου και η ανισότητα

9. Αν δεν ήσασταν ο εαυτός σας, ποιος θα θέλατε να ήσασταν;

Μαρσέλ Μαρσώ, Μαντομίμος

10. Ποιος θα ήταν για σας ο ιδανικός τόπος για να ζήσετε;

Ο τόπος μου χωρίς τις κλιματικές αλλαγές που έρχονται

11. Το αγαπημένο σας χρώμα;

Η ώχρα

12. Το αγαπημένο σας λουλούδι;

Γαρύφαλλο

13. Το αγαπημένο σας πουλί;

Χελιδόνι

14. Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;

Παπαδιαμάντης, Μίλαν Κούντερα

15. Οι αγαπημένοι σας ποιητές

Καβαδίας, Μανώλης Αναγνωστάκης

16. Οι αγαπημένοι σας ήρωες από την λογοτεχνία;

Γιάννης Αγιάννης

18. Οι αγαπημένοι σας συνθέτες;

Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Τσιτσάνης, Μπιθικώτσης

19. Οι αγαπημένοι σας ζωγράφοι;

Γαΐτης, Εγγονόπουλος, Μυταράς, Πικάσο

20. Οι ήρωες σας από την πραγματική ζωή;

Τσε Γκεβάρα, οι καταπιεσμένοι λαοί

21. Ποιες ιστορικές προσωπικότητες αντιπαθείτε περισσότερο;

Χίτλε, Τσόρτσιλ, Στάλιν

22. Οι αγαπημένες σας ηρωίδες από την παγκόσμια ιστορία;

Οι ρωσίδες ελεύθεροι σκοπευτές στον β παγκόσμιο πόλεμο

23. Το αγαπημένο σας όνομα;

Ελπίδα

24. Τι μισείτε περισσότερο;

Αδικία

25. Ποιο στρατιωτικό γεγονός θαυμάζετε περισσότερο;

Την εθνική αντίσταση 1940-44

26. Με ποιο φυσικό ταλέντο θα θέλατε να είστε προικισμένος;

Μουσική

27. Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;

Ανακοπή

28. Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτό τον καιρό;

Ισορροπημένη, μεστή

29. Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Σε όλα

30. Το αγαπημένο σας απόφθεγμα;

Έκανες… έλαβες, καρδιά μην σε πονέσει.

 

Δεύτερο μέρος

1. «Είστε δημοτικός σύμβουλος πλέον, συγχαρητήρια! Πείτε μου την πρώτη προτεραιότητά σας, αυτό που θα προσπαθήσετε να κάνετε πράξη την επόμενη της εκλογής σας»

Τακτοποίηση όλων των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων από κάθε λογής καταπατητές – κυκλοφοριακό – πάρκινγκ – προσβάσεις. Στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής. Ανάπλαση παραλιακού μετώπου.

2. «Θα είστε σε αυτήν τη θέση για 4 έτη. Πώς βλέπετε την Πρέβεζα στο τρίτο έτος της θητείας σας; Τι θα έχει αλλάξει οπωσδήποτε στην πόλη;»

Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει χωρίς να υπολογίζει αστάθμιστους παράγοντες. Επομένως καμιά υπόσχεση δεν ισχύει. Η καθαριότητα – ελεύθεροι χώροι.

3. «Η ένωση με την Ιονία Οδό θα έχει ολοκληρωθεί το 2020, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της παρούσας κυβέρνησης. Ποια προεργασία σκοπεύετε να έχετε κάνει, ώστε να είναι η πόλη έτοιμη για το νέο προσδόκιμο κύμα επισκεπτών;»

Να έχουμε έτοιμο σχέδιο τουριστικού προορισμού με συγκεκριμένες προτεραιότητες όπως, ο οικοτουρισμός, αγροτουρισμός, αρχαιολογικό πάρκο, αξιοποίηση κάστρων, τοπική κουζίνα κ.λπ..

4. «Αναφέρετε ένα προσωπικό σας όνειρο για το Δήμο συνολικά»

Να γίνονται λαϊκές συνελεύσεις, δημοψηφίσματα τοπικά, εβδομαδιαίες ακροάσεις πολιτών, τοπικές αυτόδιαχειριστικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αλληλεγγύη και άμεση βοήθεια στους ανήμπορους, αλληλεγγύη στους μετανάστες και πρόσφυγες.

5. «Ποταμός Λούρος, ρύπανση και διαδημοτική συνεργασία καθαρισμού πέριξ Αμβρακικού. Νομίζετε ότι μπορείτε να επιτύχετε συναίνεση επιχειρηματιών και δημοτικών Αρχών, για την εξυγίανση της μεγαλύτερης κλειστής θάλασσας της Ευρώπης; Με ποιους μπορείτε να συνεργαστείτε;»

Είναι άμεση προτεραιότητα και καθήκον των δημοτικών και περιφερειακών αρχών η προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό που λείπει είναι η προτεραιοποίηση και η πολιτική βούληση να συγκρουστείς με κάθε παράγοντα που συμβάλλει στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η προστασία του Αμβρακικού και η αναβάθμιση του αφορά και τους επιχειρηματίες και τις δημοτικές αρχές, αφορά τη ποιότητα ζωής των πολιτών. Επομένως η συναίνεση και η συνεργασία των επιχειρηματιών με τις δημοτικές αρχές και τις κοινωνικές οργανώσεις είναι εφικτή αρκεί να υπάρχει ένα συγκροτημένο υλοποιήσιμο σχέδιο που θα μας δεσμεύει όλους. Απαιτείται λοιπόν εξαντλητικός διάλογος και συναίνεση.

6. «Ρυμοτομία, κυκλοφοριακό: Μαζεύονται πολλά, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσει κανείς. Πόσο πιστεύετε ότι ξέρετε την πόλη, ώστε να δώσετε το στίγμα σας σε αυτήν; Ποια είναι η πρότασή σας για τη λεωφόρο Ειρήνης; Θα παραμείνει ως έχει; Θα αλλάξετε κάτι;»

Το πώς κανείς ξέρει την πόλη που ζει εξαρτάται από την καθημερινότητά του, πως τη βιώνει και πως αντιδρά. Βιώνει κανείς την πόλη που ζει σημαίνει ότι ενσωματώνεται και συμμετέχει αποτυπώνοντας έτσι το προσωπικό του στίγμα. Προσωπικά βιώνω και συμμετέχω σε ότι με περιβάλλει σε ότι μου καθορίζει την καθημερινότητά μου.

Η Λ. Ειρήνης είναι η κεντρική οδική – εμπορική αρτηρία της πόλης. Την 10ετία του ‘80 που έγινε η διάνοιξη της, υπηρέτησε υπαρκτές ανάγκες κυκλοφοριακής ρύθμισης σε μια πόλη που αναπτύσσονταν ραγδαία και η πληθυσμιακή της στάθμη συνεχώς αυξάνονταν. Η μετατροπή της σε βασική κυκλοφοριακή και εμπορική αρτηρία πόλης σε συνάρτηση με την έλλειψη πρασίνου και χώρων στάθμευσης χωρίς να ενοχλεί την ροή των οχημάτων την καθιστά πλέον μια πολύβουη και άναρχη οδική αρτηρία που επηρεάζει ποιοτικά σχεδόν όλη την πόλη. ταυτόχρονα με τις δύο άκρες της να συνδέονται με τις κύριες εισόδους στην πόλη φαίνεται ότι το πρόβλημα Λ. Ειρήνης να είναι  δυσεπίλυτο.

Τώρα τι πρέπει να γίνει;

α. Νέα μελέτη αποφόρτισης της κίνησης με εκτροπές σε άλλους κάθετους και οριζόντιους δρόμους με διάνοιξη της Μ. Μερκούρη που καταλήγει απευθείας στην παραλία.

β. Απελευθέρωση των πεζόδρομων από όλες τις αυθαίρετες καταπατήσεις και ανακατασκευή τους σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών (ανάπηροι, ποδήλατο κ.λπ.).

γ. Δενδροφύτευση

δ. Αστυνόμευση και αυστηρός έλεγχος της εκ περιτροπής στάθμευσης.

Αυτά βέβαια ως πρώτες σκέψεις μιας και η Λ. Ειρήνης είναι και το σύνορο με το ιστορικό κέντρο, άρα μια και τολμηρή μελέτη πρέπει να γίνει και αυτή σε άμεση συνεννόηση με τον εμπορικό κόσμο.

7. «Αρχαία Νικόπολη, Μονολίθι, Σμυρτούλα: Δείτε το χώρο ενοποιημένα και φανταστείτε ένα γιγάντιο τουριστικό θεματικό πάρκο. Τι θα συμπεριλαμβάνει αυτό; Αφαιρέστε όποια περιοχή δεν εντάσσεται στο πλάνο σας»

Αρχαία μνημεία, μουσείο, συνεδριακό κέντρο, συναυλιακοί χώροι, χώροι θεάτρου. Εκτροπή της οδού Πρέβεζας Ιωαννίνων σε άλλη κατεύθυνση, εκτεταμένες πεζοδρομήσεις και φυσικά η συνέχιση του προγράμματος εκσκαφών και ανάδειξης αρχαιοτήτων.

8. «ΒΙΠΕ και επιχειρηματικότητα: Είναι στις προθέσεις σας να δείτε το Δήμο ως έναν ισχυρό ιδιώτη, ή θα διατηρήσετε το αμέτοχο στις οικονομικές δραστηριότητες;»

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει τον ρόλο του συμβούλου και συντονιστή σε νέες καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ειδικά των νέων, ιδρύοντας γραφείο αποκλειστικά γι αυτό τον σκοπό, παρέχοντας την γνώση και την πληροφορία για νέες δραστηριότητες με ειδικούς επιστήμονές.

9. «Έχετε, φυσικά, υπ’ όψιν σας το περίφημο έργο του νυν Δημάρχου Τρικκαίων. Ποιο από τα επιμέρους έργα του έχετε κάνει προσωπικό σας στοίχημα να “μεταφερθεί” και στην Πρέβεζα;»

Οι πεζοδρομήσεις και οι εναλλακτικές μετακινήσεις με κυρίαρχο το ποδήλατο. Αυστηρός έλεγχος της κίνησης σχημάτων στο ιστορικό κέντρο – απαγόρευση. Περιποίηση πρασίνου, εντατικοποίηση καθαριότητας. Πρόγραμμα έξυπνης πόλης με δωρεάν wi-fi. Πρόγραμμα αισθητικού φωτισμού.

10. «Πόσο υποστηρίζετε την κοινωνική συναίνεση στα δημοτικά ζητήματα; Με το νέο εκλογικό σύστημα θα κληθείτε να συνεργαστείτε – πιθανότατα – και με πολιτικούς αντιπάλους. Θα ρίξετε νερό στο κρασί σας για το κοινό καλό;»

Δεν είναι ότι ρίχνουμε νερό στο κρασί μας, για να επιζητήσουμε συναίνεση και συνεργασία με τους πολίτικούς αντιπάλους. Η συναίνεση και η συνεργασία είναι ώριμο αίτημα των ίδιων των αναγκών των πολιτών και το νέο εκλογικό σύστημα, η απλή αναλογική, λειτουργεί καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση.

11. «Από αυτόκλητους υπεύθυνους και παντογνώστες λέγονται πολλά για την Κυανή Ακτή, αλλά δεν έχει αναφερθεί τίποτε για το θερινό κινηματογράφο που απουσίασε από την καθημερινότητά μας καθ’ όλη την τετραετία. Τον έχετε κατά νου; Πώς τον φαντάζεστε την επομένη της νίκης;»

Ασφαλώς η έλλειψη του θερινού κινηματογράφου καταγράφεται ως ένα σημαντικό στοιχείο πολιτισμικής ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής. Η επαναλειτουργία του αποτελεί προσωπικό στοίχημα και η ένταξη του στο συνολικό σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου αποτελεί κεντρικό στόχο.

12. «Θα έχετε, είμαι βέβαιος, προσωπική άποψη για την είσοδο της πόλης από την πλευρά της παραλιακής, τα λεγόμενα καλάμια. Πόσο, πιστεύετε, πρέπει να ανεχθούμε ακόμη την υποβάθμιση της εκεί περιοχής;»

Πρέπει να συσχετιστεί το κομμάτι αυτό της εισόδου με το σχέδιο ανάπλασης της Κυανής Ακτής.

14. «Από ποιο μετερίζι βλέπετε τον εαυτό σας να υπηρετεί τα κοινά την επομένη της εκλογής σας;»

Ότι αποφασίσει συλλογικά η παράταξή μας.

 

 

(Όλες τις συνεντεύξεις μπορείτε να τις βρίσκετε εδώ)

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:58:50 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group