Β. Ροπόκης: “Γραφείο μου θα είναι οι γειτονιές της πόλης – Η ώρα της Πρέβεζας είναι ΤΩΡΑ” – Δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα

Θρίαμβος Βαγγέλη Ροπόκη στην κεντρική ομιλία του στην Πρέβεζα - Προτάσεις πλήρως κοστολογημένες και με πλάνο όχι μεγαλύτερο της τετραετίας
Β. Ροπόκης: “Γραφείο μου θα είναι οι γειτονιές της πόλης – Η ώρα της Πρέβεζας είναι ΤΩΡΑ” – Δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα_5e066fec8714b.jpeg
News Room24 Μαΐου, 2019 04:060

Θρίαμβος Βαγγέλη Ροπόκη στην κεντρική ομιλία του στην Πρέβεζα - Προτάσεις πλήρως κοστολογημένες και με πλάνο όχι μεγαλύτερο της τετραετίας

Σε πραγματικό θρίαμβο εξελίχθηκε η κεντρική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Ανατροπή», Βαγγέλη Ροπόκη, το βράδυ της Πέμπτης, στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας στην Πρέβεζα.

Εκατοντάδες δημότες όχι μόνο έδωσαν το παρών στην συγκέντρωση αλλά συμμετείχαν έντονα σε αυτό που εξελίσσονταν.
 


 

Ο ενθουσιασμός, η σιγουριά, η δυναμική και το πολύ ζεστό κλίμα «ξεθάρρεψε» ακόμα και όσους… παρακολουθούσαν από μακριά την ομιλία, να πλησιάσουν.

Χειροκροτήματα, ζητωκραυγές και μέσα σε όλα θετικά σχόλια και σιγουριά νίκης στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν από τους δημότες, που απλά έδωσαν το παρών για να σχηματίσουν την δική τους άποψη και εικόνα, που θα τους οδηγήσει στην απόφαση της τελικής ψήφου της Κυριακής.
 


 

«Γραφείο μου θα είναι οι γειτονιές της πόλης» είπε ο Βαγγέλης Ροπόκης σε σημείο της ομιλίας του και όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ενώ δεσμεύτηκε για σημαντικά ζητήματα που θα δρομολογηθούν από την επόμενη της εκλογής του, καταθέτοντας προτάσεις πλήρως κοστολογημένες και με πλάνο όχι μεγαλύτερο της τετραετίας, όπως είπε.


ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


Τον Βαγγέλη Ροπόκη προλόγισε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Αθανασιάδης.
 


 

Ο κ. Αθανασιάδης απευθυνόμενος στον κόσμο είπε «Έχετε έναν άνθρωπο ο οποίος θέλει να κάνει πολλά σε αυτή την πόλη. Έχει δοκιμαστεί έχει προσπαθήσει έχει κάνει τα πάντα και κάποια στιγμή ένοιωσε ότι πρέπει να τα κάνει μόνος του».

Συνέχισε λέγοντας «Ο Βαγγέλης ο Ροπόκης δεν είναι χθεσινός στην πόλη. Δεν είναι χθεσινός, αλλά και δεν θα επαναλάβει τα σφάλματα του παρελθόντος. Ένα από τα σφάλματα που έκανε, το παραδέχθηκε δημόσια, την ημέρα που είπε: «εγώ φεύγω από αυτή την παράταξη και φτιάχνω την δικιά μου»».

«Ήξερε το σωστό, το ήξερε εξαρχής – Αδύνατο να συνεργαστεί με ανθρώπους της καρέκλας και της εξουσίας»


 

Ο Θανάσης Αθανασιάδης, συνέχισε λέγοντας για τον Βαγγέλη Ροπόκη «Ήξερε το σωστό, το ήξερε εξαρχής. Κατάλαβε ότι ήταν αδύνατον να συνεργαστεί με ανθρώπους οι οποίοι το είχανε βρει: καρέκλα, καθισιό, ξεκούραση, εξουσία».

Και συνέχισε «Αν κάτι τον ενόχλησε είναι το ίδιο πράγμα που ενόχλησε και εσάς. Αν ένοιωσε κάποια στιγμή ότι θέλει να γυρίσει αυτό το πράγμα να το ανατρέψει ολόκληρο, η απόφαση ήτανε σωστή».

«Όλοι εμείς που συστρατευτήκαμε δίπλα του μιλήσαμε προσωπικά μαζί του. Μίλησε, συζήτησε, βρήκε τις απαντήσεις οι οποίες βρίσκονται μέσα στις καρδιές όλων μας» είπε ακόμα ο κ. Αθνασιάδης και υπογράμμισε «Έχουμε σκέψεις. Έχουμε θέληση. Και την εκφράζει αυτός ο άνθρωπος».
 


 

Έκανε επίσης λόγο για την «Δημοτική Ανατροπή» χαρακτηρίζοντάς την ως μια «συλλογική προσπάθεια» και υπογράμμισε πως ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει πράξη τις σκέψεις και τα θέλω όλων είναι ο Βαγγέλης Ροπόκης με «περισσότερη εμπειρία απ όλους στα δημοτικά δρώμενα».

Συνεχίζοντας είπε πως «Οι Πρεβεζάνοι είμαστε παράξενοι άνθρωποι. Έχουμε απαιτήσεις, αλλά έχουμε και μια τάση να αφήνουμε σε κάποιον άλλο τη δουλειά» και τόνισε πως ο Βαγγέλης ο Ροπόκης «είναι άνθρωπος της δουλειάς. Οι άνθρωποι τους οποίους συγκέντρωσε είναι άνθρωποι της δουλειάς.

»Αυτό που δεν μας αρέσει είναι αυτό που θα φτιάξουμε δίπλα στα σπίτια μας.

Αυτό που θα φτιάξουμε δίπλα στα σπίτια μας θα μας αφορά όλους.

»Είναι μια προσπάθεια την οποία πολλοί ενδεχομένως θα θέλανε να κάνουνε, δεν βρήκαν όμως τους σωστούς ανθρώπους» είπε κλείνοντας ο Θανάσης Αθανασιάδης και παραχώρησε την θέση του στο βήμα στον «επόμενο Δήμαρχο της πόλης μας» όπως είπε χαρακτηριστικά.
 


 

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκε ο κόσμος τον Βαγγέλη Ροπόκη ο οποίος είπε στην αρχή της ομιλίας του:

«Ονειρευτήκαμε μια κοινωνία προοδευτική…
Φιλική προς τους πολίτες της…
Με προοπτικές για ένα λαμπρότερο μέλλον…
Ονειρευτήκαμε την αλλαγή
Ονειρευτήκαμε την «Δημοτική Ανατροπή»».

 


 

Ο Βαγγέλης Ροπόκης, είπε πως ήδη έχουν σχεδιαστεί, μετά από μεγάλη έρευνα και συζητήσεις με όλο τον κόσμο, τρία προγράμματα. Για τον Δήμο Πρέβεζας και για κάθε Δ.Ε., του Λούρου και του Ζαλόγγου.

Στον δρόμο κρίνεται ο πολιτικός

«Πάνω στους άξονες αυτούς, θα οικοδομήσουμε μέρα τη μέρα, το ΔΗΜΟ που μας ταιριάζει, την Πρέβεζα που θα μας κάνει περήφανους» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος κάνοντας λόγο για «σάρωμα» κάθε γειτονιάς και κάθε χωριού του Δήμου, σπιθαμή προς σπιθαμή.

Όπως είπε συγκεκριμένα «Εκεί κρίνεται ο πολιτικός. Στο δρόμο».

Συνέχισε λέγοντας «Κάποιοι ξέχασαν την πραγματική δύναμη της δημοκρατίας. Τους τη θυμίζουμε. Είναι ο κόσμος» και συμπλήρωσε «Στις 26 Μαΐου, για την Πρέβεζα, ψηφίζουμε Δήμαρχο! Όχι κόμμα. Αυτά μπορούν να περιμένουν».
 


 

«Η ώρα της Πρέβεζας είναι ΤΩΡΑ»

Ανάγκη και υποχρέωση, όπως είπε, αποτελεί για όλους στην παράταξη, η ενασχόληση με τα κοινά.

«Δεν μπορούμε να ζητάμε αλλαγές, ανατροπές και υπερβάσεις, όταν δεν είμαστε εκεί! Όταν δεν διεκδικούμε ένα καλύτερο ΜΕΛΛΟΝ. Η ενασχόληση με τα κοινά της πόλης μας, αποτελεί για εμάς ανάγκη και υποχρέωση. Η μέχρι σήμερα συμμετοχή μας στα κοινά, αποτέλεσε την απαρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού, με προορισμό να φτιάξουμε μια όμορφη, ανθρώπινη πόλη. Να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, να αγαπήσουμε την πόλη της Πρέβεζας. Να μεταδώσουμε την αγάπη μας αυτή σε κάθε κάτοικό της, σε όλα τα χωριά της» είπε συγκεκριμένα.

Συνέχισε την ομιλία του λέγοντας «Η Πρέβεζα χρειάζεται Δήμαρχο αγωνιστή κι όχι δήμαρχο διαχειριστή. Που θα τρέξει να διεκδικήσει πόρους και προγράμματα. Που θα βρεθεί όπου υπάρχει ανάγκη. Που θα έχει άποψη ο ίδιος, για όσα γίνονται στην πόλη και τα χωριά».

Ζήτησε από τους δημότες «να μας δώσετε τη δύναμη να δουλέψουμε για τον Δήμο, να δουλέψουμε για την πόλη και τα χωριά της Πρέβεζας. Πρέπει να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε, να δώσουμε την μάχη μας και να την κερδίσουμε» είπε ο κ. Ροπόκης εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα τα καταφέρουν.
 


 

«Δεσμεύομαι να είμαι πάντα στο δρόμο! Γραφείο μου, οι γειτονιές της πόλης»

Ο Βαγγέλης Ροπόκης δεσμεύτηκε να είναι πάντα στον δρόμο.

«Όπως ξεκίνησα την πορεία μου ως υποψήφιος, πριν από καιρό, έτσι θα συνεχίσω και ως Δήμαρχος» είπε και τόνισε «Γραφείο μου, θα είναι οι γειτονιές της πόλης».

Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει πάντα το πρώτο βήμα και όπως είπε χαρακτηριστικά «Δε θα ζητήσω από Πρεβεζάνο, τίποτα, που δεν θα επιβάλω πρώτα στον δήμο. Δε θα ζητήσω από Πρεβεζάνο τίποτα, που δεν θα απαιτήσω πρώτα από κάθε φορέα που βρίσκεται στην πόλη».

«Θέλω τους εργαζόμενους του Δήμου περήφανους! Και όχι απαξιωμένους»

Και συνέχισε: «Δεσμεύομαι να οργανώσω ένα γραφείο Διασύνδεσης στο Δήμο. Να επικοινωνούν οι υπηρεσίες μεταξύ τους, ώστε να απαντάνε συλλογικά και ολοκληρωμένα σε κάθε Δημότη.

»Δεν κοστίζει τίποτα. Αλλά αλλάζει τα δεδομένα. Θα το εφαρμόσω στον Δήμο.

»Θα δώσω αξία σε κάθε εργαζόμενο στον Δήμο! Με τα εργαλεία που χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του. Και την αναγνώριση που του πρέπει, όταν την κάνει καλά.

»Θέλω τους εργαζόμενους του Δήμου περήφανους! Και όχι απαξιωμένους. Τους θέλω συνεργάτες».
 


 

«Δεσμεύομαι για μια καθαρή πόλη»

Είπε ακόμα «Εκπονούμε και εφαρμόζουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξυγίανσης και καθαρισμού του δημόσιου χώρου. Καθαρισμός και πλύσιμο κάθε γειτονιάς και κάθε γωνιάς της πόλης και του δήμου. Καταρτίζουμε για πρώτη φορά Επιχειρησιακό Σχέδιο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Πόλης».

«Δεσμεύομαι για μια πόλη φωτισμένη»

Συνέχισε λέγοντας «Στόχος να γίνει η Πρέβεζα μια πόλη, περισσότερο φωτεινή. Φωτίζουμε τον Δήμο παντού. Αντικατάσταση των λαμπτήρων και των φωτιστικών σωμάτων σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες. Ενεργειακή Αναβάθμιση του συνόλου του δικτύου του ηλεκτροφωτισμού της Πρέβεζας».

«Δεσμεύομαι για μια πόλη που όλοι θα θέλουμε να ζούμε»

Είπε ακόμα «Προστατεύουμε τα εγκαταλελειμμένα κτίρια. Συντήρηση και ανακατασκευή του μεγαλύτερου μέρους  του δικτύου πεζοδρομίων και δρόμων. Εξασφαλίζουμε επιπλέον θέσεις στάθμευσης με τη δημιουργία νέων πάρκινγκ. Κατασκευάζουμε νέες ράμπες για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σε πεζοδρόμια και νησίδες ενώ κάνουμε λειτουργικές τις ήδη υπάρχουσες. Εγκαταλελειμμένα κτίρια. Αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δίνονται κίνητρα για αναπλάσεις προσόψεων, για δημιουργία «πράσινων στεγών» και για ανάδειξη εγκαταλελειμμένων κτισμάτων» ενώ έκανε λόγο για ειδική πρόβλεψη για τα διατηρητέα και καθορισμό υποχρεώσεων ιδιοκτητών για τη συντήρηση τους.
 


 

«Αναδιαμορφώνεται με δικαιοσύνη και διαφάνεια η πολιτική για τα δημοτικά τέλη»

Έκανε λόγο για πόλεμο ενάντια στα ναρκωτικά και επανένταξη των ανθρώπων στην κοινωνία, για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τόνωση της απασχόλησης, ενώ, αναδιαμορφώνεται, όπως είπε, η πολιτική για τα δημοτικά τέλη, με δικαιοσύνη και διαφάνεια.

«Προτάσεις πλήρως κοστολογημένες και με πλάνο όχι μεγαλύτερο της τετραετίας» είπε χαρακτηριστικά.                      

«Να κάνουμε την Πρέβεζα μια όμορφη Ελληνική πόλη»

Ο κ. Ροπόκης είπε ακόμα «Μαζί με σωστό και οργανωμένο σχεδιασμό, με δουλειά και με όρεξη είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ό,τι μπορούμε περισσότερο. Και να κάνουμε την Πρέβεζα μια όμορφη Ελληνική πόλη. Για αυτό και ζητάμε ξεκάθαρη εντολή. Η δύναμη μας είναι η δύναμή σας. Ζητάμε από όσο γίνεται περισσότερους Πρεβεζάνους και Πρεβεζάνες να μας εμπιστευτούν».
 


 

Προς τους νέους: «Στείλτε το δικό σας μήνυμα απέναντι σε όλα όσα σας πλήγωσαν και απογοήτευσαν»

Κλείνοντας ο Βαγγέλης Ροπόκης είπε για τους νέους:

«Θέλω να κοιτάξω στα μάτια τους νέους και τις νέες. Όλα αυτά τα παιδιά που ψηφίζουν για πρώτη φορά. Παιδιά της νέας χιλιετίας. Παιδιά που αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας και της Πρέβεζας. Παιδιά που αναρωτιούνται αν αλλάζει τίποτα.

»Ναι λοιπόν, αλλάζει. Για αυτό αυτή την Κυριακή πηγαίνετε στην κάλπη. Στείλτε το δικό σας μήνυμα απέναντι σε όλα όσα σας πληγώνουν, σε όσα σας απογοητεύουν.

»Όπως γνωρίζουμε όλοι, οι παρέες, οι ομάδες γράφουν ιστορία                                      

Ήρθε η στιγμή για την αλλαγή…

Ήρθε η στιγμή οι πολίτες να λάβουν δράση….

Ήρθε η στιγμή για «Δημοτική Ανατροπή»».

 

Στη συνέχεια παρουσίασε όλους τους υποψηφίους, Δημοτικούς Συμβούλους και Τοπικής Κοινότητας:
 


 


ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


 

 

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:58:33 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group