ΠΡΕΒΕΖΑ: Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης της τάφρου του Αγίου Ανδρέα

Στόχος η απόδοση στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό
News Room23 Ιανουαρίου, 2025 13:440
474327814_1140847634714163_7826391400203929805_n
Στόχος η απόδοση στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανάπλαση της τάφρου του Αγίου Ανδρέα από τον Δήμο Πρέβεζας μετά την ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό περίπου 2 εκ. ευρώ.

Η ολοκλήρωσή του αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία “ενοποιώντας” την οδό Μάρκου Μπότσαρη και τους γύρω δρόμους με το ιστορικό κέντρο και διευκολύνοντας την κίνηση πεζών αλλά και οχημάτων από και προς την αγορά και την παραλία.

Να θυμίσουμε ότι θα διαμορφωθούν και αναδειχθούν τα ιστορικά τείχη, θα πλακοστρωθεί ο δρόμος και θα μετατραπεί σε ήπιας κυκλοφορίας, θα διαμορφωθεί ειδική διαδρομή για πεζούς με δυνατότητες ανάπαυσης και αναψυχής, θα γίνουν φυτεύσεις κυρίως με θάμνους και δέντρα που είναι χαρακτηριστικά της περιοχής (κυρίως ελιές, κυπαρίσσια).

Ο φωτισμός περιλαμβάνει νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής κατανάλωσης τύπου LED με ιστούς παραδοσιακού τύπου, ενώ σε θέσεις όπου είναι εφικτό θα τοποθετηθεί και ράμπα όδευσης τυφλών.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιανουαρίου 2025 13:44:55 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares