Σπύρος Βελέντζας: Στις 8 Ιουλίου θα έχουμε κυβέρνηση για τους πολλούς ή κυβέρνηση για τους λίγους και τους εκλεκτούς

Παρέμβαση Σπύρου Βελέντζα κατά την ανακοίνωση υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Πρέβεζας
Σπύρος Βελέντζας: Στις 8 Ιουλίου θα έχουμε κυβέρνηση για τους πολλούς ή κυβέρνηση για τους λίγους και τους εκλεκτούς_5e066a48576fb.jpeg
News Room26 Ιουνίου, 2019 23:070

Παρέμβαση Σπύρου Βελέντζα κατά την ανακοίνωση υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Πρέβεζας

«Πρόκειται αν όχι για την πιο κρίσιμη εκλογική μάχη, σίγουρα όμως για μία από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολίτευσης» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Πρέβεζας, Σπύρος Βελέντζας, κατά την παρουσίαση όλων των υποψηφίων του κόμματος στον νομό.

Ο κ. Βελέντζας είπε συγκεκριμένα:

Το διακύβευμα αυτής της μάχης δεν είναι αν θα είμαστε εμείς ή οι άλλοι στην κυβέρνηση, όπως κλασσικά λειτούργησε το μεταπολιτευτικό δίλλημα του δικομματισμού.

Για να δούμε το πραγματικό διακύβευμα θα πρέπει πρώτα και κύρια να προβούμε σε μια ειλικρινή και αναμφισβήτητη διαπίστωση, σχετικά με το περιβάλλον μέσα στο οποίο διεξάγονται αυτές οι εκλογές.

Θα τολμήσω να το πω ότι είναι οι πρώτες ελεύθερες εκλογές, από την πρώτη μεταμνημονιακή κυβέρνηση από το 2010 και μετά.
Οι πρώτες εκλογές που μετά από 9 χρόνια, ο ελληνικός λαός και μόνο, είναι αυτός που θα αποφασίσει με ποιο σχέδιο θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα 4 χρόνια. 
Ο ελληνικός λαός και όχι οι δανειστές, όχι το ευρωπαικό ιερατείο, όχι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ. 
Ελεύθερα, χωρίς απειλές και εκβιασμούς, χωρίς στυγνές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις.

Και αυτή η κατάκτηση βρίσκεται στον πυρήνα της εθνικής μας ανεξαρτησίας, στον πυρήνα της εθνικής μας αξιοπρέπειας.
Κυβέρνηση και ελληνικός λαός τα καταφέραμε.
Καθαρίσαμε τα δικά τους σπασμένα.
Καθαρίσαμε τα σπασμένα των κομμάτων που μας πήγαν στα βράχια και των ευρωπαίων που όλα τα χρόνια αυτά, τα χρόνια που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούσαν στην καταστροφή, εκείνοι έκαναν τα στραβά μάτια.

Αυτό έγινε δύσκολα; Ναι, πολύ δύσκολα
Με λάθη και αδυναμίες; Nαι
Με θυσίες του ελληνικού λαού; Σαφώς
Με αναγκαστικούς συμβιβασμούς; Ναι
Με αναδιπλώσεις που πολλές φορές βρίσκονταν εκτός του πεδίου της ιδεολογικής μας ταυτότητας; Ναι
Δε θα μπορούσε άλλωστε η επιστροφή στην κανονικότητα να μην έχει απώλειες.

Έχει όμως και ένα υπόδειγμα.
Και αυτό είναι το υπόδειγμα της κυβέρνησής μας:

Περάσαμε τις συμπληγάδες με την κοινωνία όρθια, με τη δημόσια υγεία στην υπηρεσία των πιο ευάλωτων ομάδων, με τη δημόσια παιδεία ζωντανή και υποστηρικτική για όλα τα παιδιά, με την εργασία προστατευμένη και χωρίς τον κανιβαλισμό των απολύσεων, με τους εργαζόμενους θωρακισμένους από τη μαύρη εργασία, με τους ανέργους να έχουν πρόσβαση στα δημόσια αγαθά, με τους συνταξιούχους προστατευμένους από επιπλέον περικοπές, με σημαντικά αναπτυξιακά έργα που χρόνιζαν στα συρτάρια των υπουργείων ολοκληρωμένα πια και αποδομένα στην κοινωνία, με την ανεργία να μειώνεται κατά 9 μονάδες, με τους πιο χειμαζόμενους να αποκτούν επιτέλους πρόσβαση σε μέτρα ενίσχυσης και ελάφρυνσης, με την Ελλάδα πρωταγωνίστρια των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και εγγυήτρια της σταθερότητας στην πιο ασταθή περιοχή.

Αυτό, είναι το κρίσιμο διακύβευμα, το οποίο ποτέ δεν ξανατέθηκε με τέτοιο απόλυτο, έντονο και οριστικό τρόπο.

Στις 8 Ιουλίου θα έχουμε κυβέρνηση για τους πολλούς ή κυβέρνηση για τους λίγους και τους εκλεκτούς.

Θα έχουμε κυβέρνηση με σχέδιο ανάκαμψης, ανάπτυξης και δικαιωμάτων για όλους ή κυβέρνηση που υπηρετεί το δόγμα ο καθείς μονάχος και όποιος αντέξει, που πίσω από το αμπαλλάζ όμορφων λέξεων περί ανάπτυξης και οικονομικής αυτοδυναμίας έρχεται με κρυφή ατζέντα να ξαναβάλει από την πίσω πόρτα τη λιτότητα και τον αυταρχισμό. Την ατζέντα της Τρόικα και του ΔΝΤ

Θα έχουμε κυβέρνηση με ενισχυμένο κοινωνικό κράτος ή κυβέρνηση διάλυσης του κοινωνικού ιστού

Θα έχουμε κυβέρνηση που θεωρεί αυτονότητη υποχρέωση τη στήριξη της υγείας και της παιδείας ή κυβέρνηση που θεωρεί τη στήριξη τους δαπάνη που πρέπει να μειωθεί δραστικά, που θα προσλαμβάνει ένα γιατρό για κάθε 5 που φεύγουν και ένα δάσκαλο για κάθε 5 που φεύγουν

Θα έχουμε κυβέρνηση που σέβεται και προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων ή κυβέρνηση που θεωρεί παρωχημένο το 8άωρο, που ανασύρει από τον πιο βαθύ εργασιακό μεσαίωνα την 7ήμερη εργασία

Θα έχουμε κυβέρνηση που υπηρετεί τη νομιμότητα, την υγιή επιχειρηματικότητα και την κοινωνική ανάπτυξη ή κυβέρνηση που ενισχύει τη διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα, που κάνει τα στραβά μάτια στις φοροαπαλλαγές μέσω οφσόρ και επιτρέπει τη ληστρική λεηλασία των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της πατρίδας μας.
Θα έχουμε κυβέρνηση ίσων δικαιωμάτων ή κυβέρνηση που κυνικά και προκλητικά δηλώνει ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι

Η κρίσιμη ερώτηση είναι αυτή:

Ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτούς που βάλαμε τα χέρια μας στη φωτιά, σε μια φωτιά που δεν ανάψαμε εμείς- αλλά κατάκαιγε το λαό μας με κίνδυνο να τον αφανίσει- και σβήσαμε τη φωτιά
Ή σε αυτούς που την άναψαν και άφησαν 24 δισεκατομμύρια πρωτογενές έλλειμμα, που καταστρέψανε μέσα σε 5 χρόνια το 25% του εθνικού μας πλούτου, που εκτόξευσαν την ανεργία στους νέους στο 60%, που έδιωξαν μια γενιά από την πατρίδα μας, που είχαν σε εκκρεμότητα 400.000 συντάξεις και ας είχαν προηγηθεί 11 περικοπές, που παρουσίαζαν την εξαθλίωση και τα σηκωμένα χέρια για μια σακoύλα τρόφιμα ως success story

Βρίσκομαι εδώ, επαναφέροντας τη δράση μου από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή, στην επόμενη μέρα της πατρίδας μας.
Γιατί θέλω όταν κάποια στιγμή ερωτηθώ κι εσύ τι έκανες για να μην ξαναγυρίσουμε στη ζούγκλα του πιο αχαλίνωτου νεοφιλελευθερισμού και της πιο αντικοινωνικής πολιτικής να απαντήσω
Ήμουν εκεί, ήμουν παρών, έδωσα την πιο δύσκολη αλλά όμορφη μάχη
Και είμαι σίγουρος ότι η απάντηση θα κλείσει: και τα καταφέραμε!

 

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:52:42 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group