Σπύρος Βελέντζας: Μπορώ να εγγυηθώ, στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο, ο νομός Πρέβεζας να είναι στο κέντρο των εξελίξεων

Συνέντευξη του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Πρέβεζας
News Room30 Ιουνίου, 2019 21:200

Συνέντευξη του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Πρέβεζας

Αναστρέψιμο δηλώνει, ρητά και κατηγορηματικά, πως είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, Σπύρος Βελέντζας, θεωρώντας τη μάχη των εθνικών εκλογών μια μάχη ανοικτή, γιατί  το διακύβευμα μεταξύ των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών είναι εντελώς διαφορετικό.

Σε συνέντευξή του στο Pamepreveza.gr, τονίζει πως στις Ευρωεκλογές, ο ελληνικός λαός έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για λάθη, αδυναμίες, καθυστερήσεις και συμπεριφορές, σημειώνοντας πως ήταν πολλοί εκείνοι που δεν προσήλθαν στις κάλπες.

Υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει πολύ ισχυρά θεμέλια την προηγούμενη τετραετία, κάνοντας λόγο για δοκιμασμένο σχέδιο που έχει δώσει δείγματα γραφής.

Αναφερόμενος στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε την απορία, πώς μπορούν να μιλούν για νέες δουλειές αυτοί που  επί των ημερών τους η ανεργία εκτινάχτηκε στο 28%, χάθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας και ψήφισαν μειώσεις  μισθών και συντάξεων, κάνοντας αναλυτική αναφορά με παραδείγματα.

Έκανε επίσης λόγο για αισιόδοξα μηνύματα που λαμβάνει το σύντομο αυτό προεκλογικό διάστημα από τον κόσμο του νομού Πρέβεζας, θεωρώντας πως η μάχη των εκλογών είναι ανοικτή.

Τέλος, αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Νομού Πρέβεζας, τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και τη μεγάλη δυναμική, τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν μεγάλα έργα και εκφράζοντας την πεποίθηση πως μπορεί να εγγυηθεί ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο καθιστώντας τον Νομό Πρέβεζας στο κέντρο των εξελίξεων.

Η συνέντευξη:

ΕΡ.: Θεωρείτε, στις εθνικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, αναστρέψιμο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το οποίο κατά κοινή ομολογία υπήρξε κατώτερο των προσδοκιών;

ΑΠ.: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών παρά το γεγονός ότι κατοχυρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, υπήρξε πολύ κατώτερο των προσδοκιών σας. Το θεωρείτε αναστρέψιμο;

Ρητά και κατηγορηματικά σας λέγω ναι! Θεωρώ τη μάχη των εθνικών εκλογών μια μάχη ανοικτή, γιατί  το διακύβευμα μεταξύ των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών είναι εντελώς διαφορετικό. Στις ευρωεκλογές ο ελληνικός λαός έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για λάθη, αδυναμίες, καθυστερήσεις και συμπεριφορές. Αρκετοί δεν προσήλθαν στην κάλπη. Στις εθνικές εκλογές αποφασίζουμε για την πορεία της χώρας και τη ζωή μας. Αποφασίζουμε ανάμεσα σε δύο σχέδια δοκιμασμένα.

ΕΡ.: Τι εννοείτε δοκιμασμένα σχέδια;

ΑΠ.: Εννοώ ότι το τρίπτυχο του δικού μας σχεδίου, οι αξιοπρεπείς δουλειές με αύξηση του μισθού, η στοχευμένη μείωση της φορολογίας για τα μεσαία εισοδήματα με παράλληλη όμως ενίσχυση του κοινωνικού κράτους δεν είναι λόγια του αέρα. Η κυβέρνησή μας έχει θέσει πολύ ισχυρά θεμέλια την προηγούμενη τετραετία με τη μείωση της ανεργίας, τη δημιουργία 400.000 θέσεων εργασίας, την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, με τη δημιουργία των συλλογικών συμβάσεων για να αυξάνονται οι μισθοί στους κλάδους. Για αυτό μιλώ για σχέδιο δοκιμασμένο. Για σχέδιο που έχει δώσει δείγματα γραφής.

ΕΡ.: Η άποψή σας για το σχέδιο διακυβέρνησης της ΝΔ;

ΑΠ.: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ένα αμπαλλάζ όμορφων λέξεων όπως ανάπτυξη, ισχυρή οικονομία. Πώς μπορούν να μιλούν για νέες δουλειές αυτοί που  επί των ημερών τους η ανεργία εκτινάχτηκε στο 28%, να μιλούν για ανάπτυξη αυτοί που επί των ημερών τους χάθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας, να μιλούν για κοινωνική ανάκαμψη αυτοί που ψήφισαν μειώσεις  μισθών και συντάξεων. Οι πράξεις και ο τρόπος που πολιτεύθηκαν τους διαψεύδουν, τους καθιστούν πλήρως αναξιόπιστους.

ΕΡ.: Η εκτίμηση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ γενικά, είναι ότι το σχέδιο διακυβέρνησης της Ν.Δ  θα οδηγήσει σε νέες περιπέτειες τον ελληνικό λαό. Μιλάτε ακόμη και για κρυφή ατζέντα. Από πού προκύπτει αυτή η εκτίμηση;

ΑΠ.: Θα μιλήσω με απτά παραδείγματα. Ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει μείωση της φορολόγησης, με μείωση των δαπανών. Δεν εξειδικεύει τίποτα από τα δύο. Ούτε που στοχεύει και ποιους ωφελεί, ούτε ποιες δαπάνες εννοεί. Οι δαπάνες ξέρετε είναι πολύ συγκεκριμένες και αφορούν τις συντάξεις, το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τους μισθούς. Τι ακριβώς από αυτά θα μειώσει; Επικαλείται ότι θα επαναφέρει την αναλογία 1:5, πώς λοιπόν θα στελεχώσει τα νοσοκομεία, τα σχολεία, την πυροσβεστική, την αστυνομία;

Αυτή ακριβώς είναι η κρυφή ατζέντα. Η επαναφορά των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η θεσμοθέτηση της 7μερης εργασίας, η κατάργηση των φορολογικών ελέγχων, η επαναφορά του 1:5, η ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας και του ασφαλιστικού συστήματος. Πρόκειται για μια συνταγή δοκιμασμένη, αντικοινωνική και αναποτελεσματική για την οικονομίας μας

ΕΡ.: Τι μηνύματα παίρνετε από τον κόσμο όλες αυτές τις μέρες που γυρίσατε το νομό μας;

ΑΠ.: Ένας βασικός λόγος για τον οποίο θεωρώ ότι η μάχη των εκλογών είναι ανοικτή είναι ακριβώς τα μηνύματα που λαμβάνω αυτό το σύντομο προεκλογικό διάστημα. Σε όλες τις συζητήσεις οι συμπολίτες μας μιλούν φυσικά για λάθη, μιλούν για καθυστερήσεις και το παραδεχόμαστε κι εμείς ότι όλα αυτά που κάναμε στην προηγούμενη θητεία μας, δεν ήταν αρκετά για να αντιμετωπίσουν την καταστροφή στην οποία είχαμε περιέλθει. Ταυτόχρονα όμως η μεγάλη πλειοψηφία αντιλαμβάνεται  ως κατακτήσεις την αποδέσμευση από το μνημόνιο, τη ρύθμιση του χρέους, την έξοδο στις αγορές,  την προστασία της κοινωνίας. Παίρνει σαφή θέση για δίκαιη ανάπτυξη, για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για προστασία της εργασίας, για δημόσια υγεία και παιδεία.

ΕΡ.: To σύνθημα σας για αυτήν την εκλογική αναμέτρηση;

ΑΠ.: Όλοι στις κάλπες. Όταν απέχεις κάποιος άλλος γράφει ιστορία για σένα, αλλά χωρίς εσένα!

ΕΡ.: Γιατί Σπύρο Βελέντζα;

ΑΠ.: Δεν είναι ακριβώς προσωπικό. Έχει να κάνει περισσότερο με τις δυνατότητες του νομού μας και με το όραμα του καθενός μας για αυτόν. Η περιοχή μας αποτελεί σταυροδρόμι οδικών και θαλάσσιων εμπορικών δρόμων, διακρίνεται για τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και για τα μνημεία της. Αποτελεί σίγουρα ένα δυναμικό τουριστικό προορισμό, η παράκτια ζώνη της συγκεντρώνει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες και η γεωργική γη έχει δυνατότητα μεγάλης απόδοσης. Όλη αυτή η δυναμική συνδέεται με την κεντρική διοίκηση. Συνδέεται δηλαδή με μια κεντρική αναπτυξιακή πολιτική, με μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν στο νομό μας, με τη φροντίδα και την προσοχή που πρέπει να έχουν οι δημόσιες δομές μας. Η δική μου συμβολή θα είναι ακριβώς αυτή. Στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο ο νομός μας πρέπει να είναι στο κέντρο των εξελίξεων. Αυτό μπορώ να το εγγυηθώ μέσα από την πορεία μου, την εμπειρία μου και κυρίως την ισχυρή πολιτική μου βούληση να πάμε τον τόπο μας βήματα μπροστά! Μαζί για τον τόπο μας, λοιπόν!

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:51:26 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group