Κώστας Μπάρκας: “Στη Βουλή η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας του νομού Πρέβεζας”

BARKAS - VOYLI
News Room14 Ιουνίου, 2024 22:490

Να εφαρμοστεί το πρόγραμμα στέγασης με ιατρικές κατοικίες »

Η επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου στα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας και οι απαράδεκτες δηλώσεις του, έδωσαν την αφορμή στον βουλευτή νομού Πρέβεζας, Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κώστα Μπάρκα, να επαναφέρει για ακόμη μία φορά την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες του μεγαλύτερου τμήματος του Νομού, που καλύπτεται από τα Κέντρα Υγείας, μέσω Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βαρτζόπουλου, στην πρόσφατη προεκλογική επίσκεψή του στο νομό Πρέβεζας και η κυνικότητα που αντιμετώπισε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει επιφέρει η κυβέρνησή του την υγεία των πολιτών του δήμου Πάργας, άφησε πικρία και έντονη δυσαρέσκεια στους πολίτες του νομού Πρέβεζας. Με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), έχει καταγγείλει την έλλειψη ιατρικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας με αποτέλεσμα το κέντρο υγείας της Πάργας να λειτουργεί μόνο με πρωινό ωράριο έως τις 15:00. Αντί να δεσμευτεί να βοηθήσει ένα κέντρο υγείας που καλείται εν μέσω καλοκαιριού να εξυπηρετήσει χιλιάδες τουρίστες εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, ο κ. Βαρτζόπουλος πρότεινε να κάνουν 28 χλμ. στο Καναλάκι όπου η εφημερία είναι συνεχής, καθώς “η απόσταση της Πάργας είναι μικρότερη της απόστασης ενός προαστίου της Θεσσαλονίκης από το κέντρο”.

Όσο για τις δυσκολίες και τις ελλείψεις προσωπικού που του μετέφεραν αρκέστηκε να απαντήσει με σοκαριστικό κυνισμό ότι «τα προβλήματα που έχει το Νοσοκομείο της Πρεβέζης δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα προβλήματα που έχει κάθε Νομαρχιακό Νοσοκομείο σε όλη τη χώρα.» Εφόσον λοιπόν για τον κ.Βαρτζόπουλο δεν λειτουργεί κανονικά κανένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο δεν καταλαβαίνει γιατί να έχουμε την απαίτηση να λειτουργεί της Πρέβεζας!

Ο κ. Μπάρκας, υπογραμμίζει ότι: «έχουμε κάνει αναφορές, καταγγελίες, ερωτήσεις στη Βουλή για τις ζωές που χάνονται καθημερινά αλλά και την επαγγελματική εξουθένωση στην οποία έχει οδηγήσει η χρόνια υποστελέχωση το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έχουμε εκφράσει την επιτακτική ανάγκηγια την πλήρη εικοσιτετράωρη και καθημερινή λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Καναλακίου και της Πάργας και την άμεση λειτουργία, του σταθμού ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο που έχει αφεθεί στο έλεός του. »

Παράλληλα τονίζει ότι: « Πρέπει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα στέγασης με ιατρικές κατοικίες, με συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και Τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, που ανακοίνωσε πρόσφατα η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη στα νησιά προκειμένου να γίνουν πιο θελκτικές οι θέσεις εργασίας και να μην βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις, όπως είπε χαρακτηριστικά. Είναι μία πρακτική που θα πρέπει να καλύψει και άλλες περιοχές της χώρας, που δέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών και θα πρέπει να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις. Ήδη στην αρχή του καλοκαιριού καταγράψαμε αρκετά περιστατικά τουριστών που επιχείρησαν πεζοπορία σε συνθήκες καύσωνα και είχαν τραγική κατάληξη όπως του Βρετανού παρουσιαστή του BBC στη Σύμη, Μάικλ Μόσλεϊ.»

Η ημέρα και η ώρα που θα συζητηθεί η Επίκαιρη Ερώτηση στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής θα ανακοινωθεί με νεότερo Δελτίο τύπου του Βουλευτή .

Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση :

Αθήνα 14 Ιουνίου 2024
Επίκαιρη Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα: «Η επικίνδυνη υποστελέχωση και η έλλειψη ιατρικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας »

Η επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου στα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας και οι απαράδεκτες δηλώσεις του έδωσαν την αφορμή να επαναφέρουμε για ακόμη μία φορά την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες του μεγαλύτερου τμήματος του Νομού, που καλύπτεται από τα Κέντρα Υγείας.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις που σοκαρισμένος άκουσα από τον κ. Βαρτζόπουλο με άφησαν άφωνο με την κυνικότητα και την απανθρωπιά που αντιμετώπισε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει επιφέρει η κυβέρνησή του την υγεία των πολιτών του δήμου Πάργας. Με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), έχει καταγγείλει την έλλειψη ιατρικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας με αποτέλεσμα το κέντρο υγείας της Πάργας να λειτουργεί μόνο με πρωινό ωράριο έως τις 15:00. Αντί να δεσμευτεί να βοηθήσει ένα κέντρο υγείας που καλείται εν μέσω καλοκαιριού να εξυπηρετήσει χιλιάδες τουρίστες εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, ο κ. Βαρτζόπουλος πρότεινε να κάνουν 28 χλμ. στο Καναλάκι όπου η εφημερία είναι συνεχής, καθώς “η απόσταση της Πάργας είναι μικρότερη της απόστασης ενός προαστίου της Θεσσαλονίκης από το κέντρο”.

Όσο για τις δυσκολίες και τις ελλείψεις προσωπικού που του μετέφεραν αρκέστηκε να απαντήσει με σοκαριστικό κυνισμό ότι «τα προβλήματα που έχει το Νοσοκομείο της Πρεβέζης δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα προβλήματα που έχει κάθε Νομαρχιακό Νοσοκομείο σε όλη τη χώρα.» Εφόσον λοιπόν για τον κ.Βαρτζόπουλο δεν λειτουργεί κανονικά κανένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο δεν καταλαβαίνει γιατί να έχουμε την απαίτηση να λειτουργεί της Πρέβεζας!

Έχω γίνει επανειλημμένα μάρτυρας τραγικών περιστατικών, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο συμπολιτών μου και η απανθρωπιά και η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και υφυπουργοί όπως ο κ. Βαρτζόπουλος τα θέματα υγείας στην επαρχία πλέον μας εξοργίζουν. Έχουμε κάνει αναφορές, καταγγελίες, ερωτήσεις στη Βουλή για τις ζωές που χάνονται καθημερινά αλλά και την επαγγελματική εξουθένωση στην οποία έχει οδηγήσει η χρόνια υποστελέχωση το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έχουμε εκφράσει την επιτακτική ανάγκη για την πλήρη εικοσιτετράωρη και καθημερινή λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Καναλακίου και της Πάργας και την άμεση λειτουργία, του σταθμού ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο που έχει αφεθεί στο έλεός του.

Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη πρόσφατα ανακοίνωσε το πρόγραμμα στέγασης με ιατρικές κατοικίες στα νησιά προκειμένου να γίνουν πιο θελκτικές οι θέσεις εργασίας και να μην βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις όπως είπε χαρακτηριστικά. Είναι μία πρακτική που θα πρέπει να καλύψει και άλλες περιοχές της χώρας, που δέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών και θα πρέπει να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις. Ήδη στην αρχή του καλοκαιριού καταγράψαμε αρκετά περιστατικά τουριστών που επιχείρησαν πεζοπορία σε συνθήκες καύσωνα και είχαν τραγική κατάληξη όπως του Βρετανού παρουσιαστή του BBC στη Σύμη, Μάικλ Μόσλεϊ.

ΓΙ’ αυτό κρίνω επιτακτική την ανάγκη να ρωτήσω τον κ. Υπουργό:
1. Με ποιες ενέργειες θα ενισχύσει άμεσα τα Κέντρα Υγείας του νομού Πρεβέζης πατάσσοντας αποτελεσματικά την χρόνια υποστελέχωσή τους,

2. Ειδικότερα, πότε θα λειτουργήσει το νευραλγικό για τον τουρισμό Κέντρο Υγείας της Πάργας με πλήρες ωράριο.

3. Πώς θα ρυθμίσει την άμεση λειτουργία, του σταθμού ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο.

Ο Επερωτών Βουλευτής

Μπάρκας Κωνσταντίνος

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 14 Ιουνίου 2024 22:49:05 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας