Η Ακτογραμμή Ηγουμενίτσα μέχρι την Πρέβεζα και την Πάλαιρο στις ανερχόμενες περιοχές για την αγορά εξοχικών πολυτελών κατοικιών

preveza-psila
News Room5 Μαΐου, 2024 19:140

Περιζήτητες φαίνεται ότι είναι πλέον από τους ξένους αγοραστές οι εξοχικές πολυτελείς κατοικίες που βρίσκονται σε ανεξερεύνητους προορισμούς της χώρας.

Την ώρα που την «πλάτη» στις κορεσμένες περιοχές φαίνεται ότι γυρνούν και οι Έλληνες, οι οποίοι τον τελευταίο χρόνο έχουν επιστρέψει στην αγορά εξοχικής κατοικίας, στοχεύοντας στην απόκτηση ακινήτου κυρίως για επενδυτικούς λόγους.

Πάλαιρος

Μία από τις εξαιρετικά ανερχόμενες περιοχές, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει μεγάλη ζήτηση κυρίως από τους Βορειοευρωπαίους είναι όλη η ακτογραμμή από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Πρέβεζα και την Πάλαιρο. Οι τιμές πώλησης εξοχικών στις περιοχές αυτές είναι 25%-30% χαμηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες στην Λευκάδα και την Κέρκυρα, χωρίς να υστερούν σε κάτι.

Συγκεκριμένα, η Πάλαιρoς προσεγγίζει το ενδιαφέρον επενδυτών από Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, οι οποίοι επιθυμούν ως επί το πλείστον να αγοράσουν πολυτελείς κατοικίες στην περιοχή, είτε για ιδιωτική χρήση, είτε για επενδυτικούς λόγους. Για τους Βορειοευρωπαίους, μάλιστα, η Πάλαιρος αποτελεί ιδανικό επενδυτικό προορισμό, καθώς έχει την καλύτερη πρόσβαση στα νησιά του Ιονίου και ειδικότερα στο Little Ionian, όπως ονομάζεται κυρίως από τους Άγγλους η πολυνησία μεταξύ Λευκάδας, Κεφαλονιάς, Καλάμου και Αιτωλοακαρνανίας.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα επίσης όλης αυτής της πλευράς του Ιονίου, εκτός των χαμηλότερων τιμών τους, είναι η ήπια τουριστική ανάπτυξη, οι γαλαζοπράσινες θάλασσες και η ιδιωτικότητα, στοιχεία που αποζητούν πολλοί από τους αγοραστές από το εξωτερικό και δεν προσφέρονται σε άλλες χώρες της Μεσογείου, που έχουν αναπτυχθεί περισσότερο τουριστικά.

Νότιο Ρέθυμνο
Έντονα στο «στόχαστρο» των υποψήφιων αγοραστών έχει μπει τα τελευταία χρόνια και η Κρήτη, ωστόσο πλέον το ενδιαφέρον από το βόρειο τμήμα της, που υπάρχει ήδη ανάπτυξη, έχει μετατοπιστεί στα νότια του νησιού. Συγκεκριμένα, περιζήτητες είναι οι εξοχικές κατοικίες του Νομού Ρεθύμνου, που βρίσκονται στα χωριά Πλακιάς, Μαριού και Ασώματος, τα οποία έχουν πανοραμική θέα μέχρι τα νησιά της Γαύδου και των Παξιμαδιών. Πρόκειται μάλιστα για περιοχές οι οποίες, ενώ βρίσκονται στον ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό της Κρήτης, εντούτοις εξακολουθούν να προσφέρουν μια σπάνια ποιότητα ζωής, κοντά στη φύση και τη θάλασσα, την οποία αποζητούν πολλοί αγοραστές από το εξωτερικό. Την ίδια στιγμή, οι προσβάσεις παραμένουν καλές, καθώς η απόσταση από την βόρεια πλευρά της Κρήτης και την πόλη του Ρεθύμνου, είναι περίπου 35 χιλιόμετρα, ενώ απέχουν περίπου το ίδιο από τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων.

Κεντρική και δυτική Ρόδος
Αντίστοιχα, στη Ρόδο, η ζήτηση που εκδηλώνεται πλέον αφορά στην κεντρική και δυτική πλευρά του νησιού, που δεν είναι τόσο αναπτυγμένη και δεν υπάρχουν μεγάλα τουριστικά projects. Τις εν λόγω περιοχές φαίνεται ότι τις προτιμούν και οι Έλληνες, οι οποίοι αγοράζουν ακίνητα αξίας από 250.000 έως 350.000 για να τα αξιοποιήσουν επενδυτικά.

Νησιά Βορείου Αιγαίου
Επενδυτικό ενδιαφέρον ωστόσο για τους Έλληνες έχουν και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα οποία έχουν εξαιρετικά χαμηλές τιμές και σημαντικό απόθεμα διαθέσιμων κατοικιών. Νησιά όπως η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος λόγω του ότι δεν είναι πολύ δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί και βρίσκονται αρκετά μακριά από την ηπειρωτική χώρα, διατηρούν εξαιρετικά χαμηλές τιμές στις εξοχικές κατοικίες.

Αίγινα
Έντονο είναι, επίσης, την τελευταία διετία το επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφεται στην Αίγινα, καθώς ανάρπαστα έχουν γίνει στους ξένους τα ακίνητά της, ενώ παράλληλα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμιστούν τα ξενοδοχειακά καταλύματα που υπάρχουν στο νησί. Συγκεκριμένα, λόγω της εγγύτητάς της στην Αθήνα, η Αίγινα φαίνεται ότι εξελίσσεται σε μια ιδανική επιλογή για τους ξένους αγοραστές, οι οποίοι προέρχονται ως επί το πλείστον από τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ισραήλ και τη Ρουμανία. Η ζήτηση αυτή ανεβάζει και τις τιμές πώλησης στο νησί, οι οποίες στο παρελθόν κυμαίνονταν στις 2.500 ευρώ ανά τ.μ., ενώ σήμερα φτάνουν τις 3.500 με 4.000 ευρώ το τ.μ. Παράλληλα, παρατηρείται η τάση οι ξένοι να επιλέγουν να νοικιάσουν ένα σπίτι για να μείνουν έναν χρόνο στο νησί, προτού προχωρήσουν σε κάποια αγορά ακινήτου.

Εύβοια
Στο κάδρο κυρίως των Ισραηλινών επενδυτών έχει βρεθεί και η Εύβοια και συγκεκριμένα η περιοχή της Χαλκίδας, η Κάρυστος και τα Πολιτικά της Εύβοιας. Πέρα από τον φυσικό πλούτο, τα ιαματικά λουτρά και τα παραθεριστικά κέντρα, η Εύβοια προσφέρει εύκολη πρόσβαση στην πρωτεύουσα της χώρας, ενώ η εγγύτητα του νησιού σε νησιά όπως οι Σποράδες και οι Κυκλάδες, αλλά και το μέγεθός της, την καθιστούν ελκυστικό προορισμό για αγορά εξοχικής κατοικίας.

Κέα και Κύθνος
Στην Τζια και στην Κύθνο υπάρχει επίσης υψηλή ζήτηση από Γάλλους, Γερμανούς και Βρετανούς, οι οποίοι αναζητούν να αγοράσουν υψηλού επιπέδου κατοικίες. Η στροφή στα εν λόγω νησιά οφείλεται και στο ότι απέχουν μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου, το οποίο βρίσκεται 30 λεπτά μακριά από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η Κέα, ωστόσο, διατηρεί φθηνότερες τιμές από την Κύθνο, καθώς τα νεόδμητα κοστίζουν 1.500-2.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στην Κύθνο οι τιμές είναι 30% υψηλότερες.

powergame.gr

 

 

Τελευταία ενημέρωση 5 Μαΐου 2024 19:14:09 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας