Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα ”Η ζωή μας κύκλους κάνει” παρουσίασαν μαθητές στο Δημαρχείο Πρέβεζας

-948
News Room24 Απριλίου, 2024 11:460

” Η ζωή μας κύκλους κάνει” είναι ο τίτλος του περιβαλλοντικού προγράμματος που παρουσίασαν ενώπιον του Δημάρχου Πρέβεζας κ Νικολάου Γεωργάκου και του αντιδημάρχου Λεωνίδα Αργυρού, μαθητές και μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας, κατά την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο Πρέβεζας στις 18 Απριλίου 2024. Η κυκλική οικονομία είναι ένα παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο που αποσκοπεί στην αύξηση της αποδοτικότητας των πρώτων υλών, μέσω της χρήσης των υλικών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με παράλληλη ελαχιστοποίηση της χρήσης φυσικών πόρων.

Οι μαθητές υπέβαλαν ερωτήματα στον Δήμαρχο Πρέβεζας και γενικά έγινε μια παραγωγική συζήτηση που κατέδειξε την ευαισθητοποίηση που υπάρχει στους μαθητές και καθηγητές της Πρέβεζας και συγκεκριμένα του 4ου Γυμνασίου, στα περιβαλλοντικά θέματα. Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κα Αγγελική Ευαγγέλου συντόνισε την παρουσίαση. Ο κ. Λεωνίδας Αργυρός ευχαρίστησε την κα Ευαγγέλου , τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς Θάλεια Βαγγέλη, Ελβίρα Γκουργκούλη και Γραμματική Γούλα για την παρουσία τους και την προσφορά τους.

Στην πρώτη επίσκεψη στις 12 Μαρτίου μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσίασαν τις έως τώρα δράσεις που υλοποιούν στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος οι “17 στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης ” εις την πόλιν”, και κυρίως τον 13ο στόχο που είναι η Κλιματική Αλλαγή.

Τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Αργυρός ,ο οποίος ενημέρωσε τη δραστήρια ομάδα για τα προγράμματα που με τη σειρά του υλοποιεί ο Δήμος Πρέβεζας, στο πλαίσιο της “πράσινης ανάπτυξης” και την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου. Απάντησε δε, σε ερωτήσεις που του τέθηκαν σχετικά με το περιβάλλον και άλλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη. Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κα Αγγελική Ευαγγέλου συντόνισε την παρουσίαση που έκαναν τα παιδιά, καταθέτοντας μεταξύ άλλων τις δικές τους προτάσεις για απλές και εφαρμόσιμες από όλους πράξεις εξοικονόμησης ενέργειας ανακύκλωσης και εθελοντισμού. Όπως ανέφεραν οι μαθητές και μαθήτριες στόχος είναι ένα καλύτερο μέλλον για όλους και κυρίως τη νέα γενιά, ενώ δέχτηκαν με χαρά να συμμετέχουν σε δράσεις που πρότεινε ο κ. Αργυρός ο οποίος στο τέλος ευχαρίστησε τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς Αγγελική Ευαγγέλου, Θάλεια Βαγγέλη και Γραμματική Γούλα, υπογραμμίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμος συνολικά, βρίσκονται στη διάθεσή τους έτσι ώστε να συνδράμουν το πρόγραμμα που υλοποιούν και να κάνουν το αποτέλεσμά του γνωστό σε ολόκληρη την κοινωνία.

Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του κύκλου των Περιβαλλοντικών Συναντήσεων για το 2024 που ξεκίνησε το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Πρέβεζας, σε συνεργασία με τα σχολεία Α/Θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πρέβεζας .

Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες εντάσσονται και στις Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες του προγράμματος “Γαλάζια Σημαία 2024”.

Ο Δήμος Πρέβεζας στοχεύει ώστε αυτό το μήνυμα της ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον που υπάρχει στους μαθητές και καθηγητές της Πρέβεζας και συγκεκριμένα του 4ου Γυμνασίου, να διαδοθεί ευρύτερα.

Τέλος, ο Δήμος Πρέβεζας ευχαριστεί ιδιαιτέρως και την Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου κα Βαρβάρα Ζαντραβέλη για την συνεργασία σε όλες τις δραστηριότητες του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Πρέβεζας.

Από το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Πρέβεζας

 

Τελευταία ενημέρωση 24 Απριλίου 2024 11:46:13 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας