Οι εκλογές “μπλόκαραν” τα… σχέδια – Το παλιό τελωνείο στην Πρέβεζα προορίζονταν για καφέ-μπαρ, ενοικιαζόμενα και εκμετάλλευση του πάρκινγκ

Υπήρχε το σκεπτικό να καταλήξει στα χέρια Κοιν.Σ.Επ!!!
Οι εκλογές “μπλόκαραν” τα… σχέδια – Το παλιό τελωνείο στην Πρέβεζα προορίζονταν για καφέ-μπαρ, ενοικιαζόμενα και εκμετάλλευση του πάρκινγκ_5e0502527f0ef.jpeg
News Room5 Αυγούστου, 2019 14:430

Υπήρχε το σκεπτικό να καταλήξει στα χέρια Κοιν.Σ.Επ!!!

Σε διαδικασία παραχώρησης και στην εκμετάλλευση του ως καφέ μπαρ, ενοικιαζόμενων δωματίων, αλλά και την οικονομική εκμετάλλευσή του εξωτερικού χώρου που διαθέτει, ως πάρκινγκ, φαίνεται πως είχε δρομολογηθεί ο χώρος του παλιού τελωνείου στην Πρέβεζα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Pamepreveza.gr.

Οι εκλογές που προηγήθηκαν τον προηγούμενο μήνα φαίνεται πως «μπλόκαραν» την όλη διαδικασία παραχώρησης, η οποία βρίσκεται κατά πληροφορίες σε νέα πορεία.

Να θυμίσουμε πως το Επιμελητήριο Πρέβεζας έχει καταθέσει εδώ και μήνες αίτημα, προκειμένου να μεταφερθεί στο συγκεκριμένο χώρο, να αποκτήσει επιτέλους μια στέγη σε ένα λειτουργικό κτήριο αντίστοιχο της ιστορίας της πόλης, αλλά και η επιχειρηματική κοινότητα να αποκτήσει μια εμβληματική στέγη μέσα από την οποία θα αναδεικνύει και θα προωθεί τη τοπική επιχειρηματικότητα, με απώτερο όφελος την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, το Επιμελητήριο έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με την προσδοκία της θετικής ανταπόκρισης της πολιτείας και των αρμόδιων φορέων.

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα, όπως έχει γίνει γνωστό, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Γιάννης Μπούρης, πρόκειται να έχει σημαντικές επαφές και σε πολιτικό επίπεδο για το θέμα.

Έως σήμερα το Επιμελητήριο της Πρέβεζας στεγάζεται [επι χρόνια] σε μη λειτουργικό για τις ανάγκες του κτήριο και μάλιστα καταβάλλει ένα υψηλό αντίτιμο.

Την ίδια ώρα σε πόλεις της Ευρώπης, τα Επιμελητήρια στεγάζονται σε κεντρικά κτίρια που αναδεικνύουν την τοπική αρχιτεκτονική φυσιογνωμία.

Απαιτείται, όπως είχε τονίσει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Πρέβεζας, να αποκτήσει μια αντίστοιχη της ιστορίας της πόλης στέγη, σε ένα λειτουργικό κτίριο στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, έχει συντάξει και οικονομοτεχνική μελέτη σύμφωνα με την οποία το συγκεκριμένο κτίριο, τηρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ενώ στον αύλιο χώρο που διαθέτει μπορεί να φιλοξενήσει θεματικές περιοδικές εκθέσεις, οι οποίες θα προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα αλλά και άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωφελούς χαρακτήρα της πόλης.

Βάση της ίδιας μελέτης, η οποία έχει παραδοθεί στο Αρμόδιο Υπουργείο καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, η αίθουσα εκδηλώσεων μπορεί να μετατραπεί και να χρησιμοποιηθεί ως ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, το οποίο λείπει από τη περιοχή και φυσικά  θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τοπικούς φορείς της πόλης.

Τέλος, όπως επισημαίνεται, έχει εγκριθεί ψηφιακή υλικοτεχνική αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας η οποία μπορεί να συνδυαστεί άριστα με την μετ’ εγκατάσταση του Επιμελητηρίου στο προτεινόμενο κτίριο.

Νέα πρόταση διεκδίκησης

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες στο μεσοδιάστημα είχε δρομολογηθεί με κατά μια έννοια «περίεργο τρόπο» και μια άλλη πρόταση διεκδίκησης από τοπικό φορέα και συγκεκριμένα από τις Δομές Ψυχικής Υγείας.

Να τονιστεί επίσης πως το Επιμελητήριο Πρέβεζας, με την ολοκληρωμένη πρόταση του, που περιελάμβανε την  οικονομοτεχνική μελέτη, προς το ΤΑΙΠΕΔ “προκάλεσε” την εξαίρεση του συγκεκριμένου οικοδομήματος, μαζί με το χώρο που το περιβάλλει, από το Ταμείο. Και ακολούθως πήγε στην Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας προς παραχώρηση.

Από την Γ.Γ. ζητήθηκε μια γνωμοδότηση σε τοπικό επίπεδο για την εκχώρηση. Η οποία έγινε πριν από λίγες μέρες μέσω επιτροπής που συστήθηκε.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες που έφτασαν στο pamepreveza.gr, ενώ θα περίμενε κανείς να υπάρχει μόνο η πρόταση του Επιμελητηρίου, γιατί άλλωστε έως τότε δεν είχε γίνει γνωστή και στα «φανερά» καμία άλλη περίπτωση ενδιαφέροντος, έπεσε στο τραπέζι και μια άλλη πρόταση.

Αυτή της εκχώρησης του δικαιώματος χρήσης σε άλλο φορέα για τη λειτουργία καφετέριας, κατασκευή και εκμετάλλευση ενοικιαζόμενων δωματίων στον επάνω όροφο, ενώ θα γίνονταν και εκμετάλλευση του πάρκινγκ.

Σε φορέα που δεν υπόκειται σε φορολογικό καθεστώς και κατά συνέπεια οι τιμές στις υπηρεσίες θα είναι τόσο χαμηλές που θα προκαλούσαν ακόμα και το ενδεχόμενο αθέμιτου ανταγωνισμού, για τις ήδη υπάρχουσες παρόμοιες επιχειρήσεις σε λειτουργία, που βρίσκονται πολύ κοντά και οι οποίες φορολογούνται, υπόκεινται σε εργασιακό καθεστώς και καταβάλλουν τους φόρους τους και τις εισφορές προς το κράτος και φυσικά προς το δήμο.

Από την άλλη η εκμετάλλευση του πάρκινγκ, επί πληρωμή δηλαδή, θα αποτελούσε κάτι το πρωτόγνωρο για την Πρέβεζα, με τα χρήματα να πηγαίνουν που;

Επιπροσθέτως σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, με τη δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε από τις δομές ψυχικής υγείας φαίνεται πως υπήρχε το σκεπτικό μετά την αρχική παραχώρηση και με χρήση του νόμου 4412/16 να παραχωρήσουν [οι Δομές] το δικαίωμα της χρήσης σε Κοιν.Σ.Επ. (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) η οποία θα ήταν και τελικός διαχειριστής, με την καταβολή κάποιου “ενοικίου”!!!

 

 

PAMEPREVEZA NEWSROOM / Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:41:13 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group