Πρέβεζα: Στον Εισαγγελέα για το Μονολίθι και τις παιδικές χαρές, ο Πολιτιστικός – Ζητά την παρέμβασή του

Πρέβεζα: Στον Εισαγγελέα για το Μονολίθι και τις παιδικές χαρές, ο Πολιτιστικός - Ζητά την παρέμβασή του
Πρέβεζα: Στον Εισαγγελέα για το Μονολίθι και τις παιδικές χαρές, ο Πολιτιστικός – Ζητά την παρέμβασή του_5e0501a5ecffc.jpeg
News Room7 Αυγούστου, 2019 19:050

Πρέβεζα: Στον Εισαγγελέα για το Μονολίθι και τις παιδικές χαρές, ο Πολιτιστικός - Ζητά την παρέμβασή του

Δύο σημαντικά ζητήματα θέτει με επιστολή του προς τον κ. Εισαγγελέα Πρέβεζας ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα».

Δύο ζητήματα που έχουν τεθεί άπειρες φορές σε φορείς, υπηρεσίες και Δήμο, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει καμία ουσιαστική παρέμβαση, προκειμένου να δοθούν λύσεις.

Και είναι δύο ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των συνανθρώπων μας.

Πρόκειται για το κυκλοφοριακό στην παραλία στο Μονολίθι και τις παιδικές χαρές εντός ιστού της πόλης της Πρέβεζας.

Ο Πολιτιστικός θέτει τα δύο αυτά ζητήματα στον κ. Εισαγγελέα προκειμένου να «υποχρεώσει», όπως σημειώνεται στην επιστολή, υπηρεσίες και θεσμούς να εφαρμόσουν και να πράξουν τα αυτονόητα.

«Αισθανόμαστε άβολα και πιεσμένοι, κάθε φορά που πρέπει να απευθυνόμαστε σε εσάς, για να υποχρεώνετε  υπηρεσίες και θεσμούς να εφαρμόσουν και να πράξουν τα αυτονόητα» αναφέρει στην επιστολή του ο Πολιτιστικός υπογραμμίζοντας πως «Η συνείδηση όμως και το καθήκον μας, ως πολιτών, υπερβαίνει τους δισταγμούς  μας και πιστεύουμε ότι, μόνο η δική σας παρέμβαση είναι ικανή να ενεργοποιήσει τους υπευθύνους προς τις ενδεδειγμένες αποφάσεις και λύσεις».

Τονίζει επιπροσθέτως πως πριν καταλήξει να ζητήσει την παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα, έχουν προηγηθεί παρεμβάσεις εγγράφως αλλά και με προσωπική παρουσία στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον Πολιτιστικό, πρέπει άμεσα να εκπονηθεί και εφαρμοστεί κυκλοφοριακή μελέτη στην παραλία και το δάσος στην περιοχή του Μονολιθίου και οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης, για να αποφευχθούν «τραγικές συνέπειες σε περίπτωση πυρκαγιάς, που όλοι απευχόμαστε».

Στις παιδικές χαρές που οι περισσότερες δεν έχουν πιστοποιητικό καταλληλότητας και είναι επικίνδυνες και όφειλε «ο Δήμος να τις έχει κλειστές και απροσπέλαστες από κάθε μικρό (κυρίως) και ενήλικα συμπολίτη μας, με διακριτή την επισήμανση της ακαταλληλότητας και επικινδυνότητάς τους» όπως συγκεκριμένα αναφέρει, έχουν σημειωθεί μικροτραυματισμοί παιδιών.

Προτείνει την «ΑΜΕΣΗ σφράγισή τους και τον συνεχή έλεγχο της μη χρησιμοποίησής, τους έως ότου αποκτήσουν πιστοποιητικό καταλληλότητας   ή την απομάκρυνση όλων των οργάνων από αυτές για εξασφαλισμένη τη μη λειτουργία τους».

 

Αναλυτικά η επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα» στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών: 

Κύριε Εισαγγελέα:

Αισθανόμαστε άβολα και πιεσμένοι, κάθε φορά που πρέπει να απευθυνόμαστε σε εσάς, για να υποχρεώνετε  υπηρεσίες και θεσμούς να εφαρμόσουν και να πράξουν τα αυτονόητα.

Η συνείδηση όμως και το καθήκον μας, ως πολιτών, υπερβαίνει τους δισταγμούς  μας και πιστεύουμε ότι, μόνο η δική σας παρέμβαση είναι ικανή να ενεργοποιήσει τους υπευθύνους προς τις ενδεδειγμένες αποφάσεις και λύσεις.

Εννοείται ότι, πριν καταλήξουμε να ζητήσουμε την δική σας παρέμβαση, εξαντλήσαμε τη δική μας έγγραφη και  προσωπική παρουσία στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. 

Ζητάμε την παρέμβασή σας και αυτό θα το αξιολογήσετε εσείς, στις παρακάτω δύο υπαρκτές καταστάσεις, που αν εξελιχθούν αρνητικά, ίσως κινδυνεύσουν συνάνθρωποι μας και κυρίως  παιδιά .

Η πρώτη περιγράφεται στο έγγραφο που σας επισυνάπτουμε και στείλαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες μερικές εκ των οποίων, μόνον, μας απήντησαν, χωρίς όμως να δίνουν λύση στις αδιέξοδες συνθήκες που ήδη επικρατούν στην πολύκοσμη και υπερπλήρη αυτοκινήτων παραλία του μονολιθίου.

Πιστεύουμε ότι, άμεσα πρέπει να εκπονηθεί και εφαρμοστεί κυκλοφοριακή μελέτη στην παραλία και το δάσος της περιοχής, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια είχε ζητήσει η Δασική Υπηρεσία χωρίς όμως να εισακουστεί.

Μόνο αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο λειτουργίας και εκκένωσης της περιοχής δεν θα υπάρξουν τραγικές συνέπειες σε περίπτωση πυρκαγιάς, που όλοι απευχόμαστε. Οι εγκληματικές παραλήψεις στο «Μάτι» δεν συνέτισαν κανέναν μας?

Η δεύτερη επισήμανσή μας αφορά τις δημοτικές παιδικές χαρές που είναι διάσπαρτες στον αστικό ιστό της πόλης μας. 

Οι περισσότερες δεν έχουν πιστοποιητικό καταλληλότητας, είναι δηλαδή ακατάλληλες και επικίνδυνες για χρήση, αφού οι περισσότεροι  από τους όρους υγιεινής και ασφάλειας  δεν τηρούνται. 

Ο Δήμος όφειλε να τις έχει κλειστές και απροσπέλαστες από κάθε μικρό (κυρίως) και ενήλικα συμπολίτη μας, με διακριτή την επισήμανση της ακαταλληλότητας και επικινδυνότητάς τους. 

Αντίθετα, για μήνες τώρα διατηρεί τις περισσότερες μόνιμα ορθάνοιχτες  σε δεκάδες μικρούς χρήστες, που εν αγνοία αυτών και των συνοδών τους είναι εκτεθειμένοι σε σοβαρούς κινδύνους. Σημειωτέων ότι   κατά καιρούς έχουν  σημειωθεί σε αυτές και μικροτραυματισμοί παιδιών.

Κύριε  Εισαγγελέα, προτείνουμε την ΑΜΕΣΗ σφράγισή τους και τον συνεχή έλεγχο της μη χρησιμοποίησής, τους έως ότου αποκτήσουν πιστοποιητικό καταλληλότητας   ή την απομάκρυνση όλων των οργάνων από αυτές για εξασφαλισμένη τη μη λειτουργία τους.

Άφθονα τα σοβαρά αλλά και τα θανάσιμα περιστατικά τραυματισμών σε αφύλακτους και ακατάλληλους χώρους παιδικού παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς σε όλη την επικράτεια . Ας φροντίσουμε όλοι μας να μην συμπεριληφθεί και η πόλη μας σε αυτό τον τραγικό κατάλογο.

Τέλος ένα μεγάλο μέρος της τοπικής μας κοινωνίας διερωτάται πώς είναι δυνατόν ένας δήμος να έχει σε αυτή την εγκατάλειψη και επικινδυνότητα τους ελάχιστους χώρους παιχνιδιού και ψυχαγωγίας που έχουν  απομείνει στην πόλη μας για τους τρυφερούς συμπολίτες μας ?

Πάντα στη διάθεσή σας και συμπαραστάτες στην δύσκολη και πολύπλευρη αποστολή σας.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:40:54 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group