Τη συμπάθειά μας στο Δήμαρχο – Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Μακάρι σύντομα να χειροκροτήσουμε πολλά θετικά σου έργα, σε σύγκριση με τα μηδενικά έργα κάποιων προηγούμενων
Τη συμπάθειά μας στο Δήμαρχο – Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος_5e04fd496caa6.jpeg
News Room24 Αυγούστου, 2019 09:380
Μακάρι σύντομα να χειροκροτήσουμε πολλά θετικά σου έργα, σε σύγκριση με τα μηδενικά έργα κάποιων προηγούμενων

Εισαγωγή

Αυτές τις μέρες ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε μια δημοκρατική διαδικασία και μια σημαντική πολιτική κατάκτηση.

Με τη γνώμη  και την ψήφο των πολιτών, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας είμαστε έτοιμοι να αποχαιρετήσουμε κάποιους παλιούς δημάρχους και στη θέση τους να ορίσουμε νέους, που όλοι οι πολίτες με την ελεύθερη ψήφο τους επέλεξαν στις πρόσφατες εκλογές.

Μια παλιά γνωστή φράση λέει: «Να κάνετε τα παράπονά σας στο Δήμαρχο»…

Όμως στην Πρέβεζα ο δήμαρχος είναι νέος, είναι άφθαρτος και δεν έχει δημιουργήσει παράπονα.

Επομένως το σωστό είναι να εκφράσουμε τη συμπάθειά μας στο νέο δήμαρχο, να του ευχηθούμε «καλή επιτυχία» στο έργο του και να του ευχηθούμε καλό κουράγιο στα πολλά και δύσκολα προβλήματα που τον περιμένουν για επίλυση.

Είναι προβλήματα που άφησαν άλυτα όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι.

Όλοι ξέρουμε και βλέπουμε ότι άλλοι δήμαρχοι κοντά η μακρά από την Πρέβεζα, έχουν ήδη επιλύσει πολλά από αυτά και βρίσκονται σε άλλο επίπεδο.

Η ευχή για καλή επιτυχία είναι γενική, καθώς κάθε επιτυχία σε ένα δήμο, σε μια περιφέρεια, σε μια κυβέρνηση, φέρνει θετικά αποτελέσματα σε όλο το λαό. 

 

Αφελείς προσεγγίσεις

Αρχικά θα ήθελα να ενημερώσω το Δήμαρχο για κάποιους «πονηρούς», αλλά με αφελείς προσεγγίσεις. Θα τον πλησιάσουν κάποιοι που θα του πούνε: «Εμείς οι Πρεβεζάνοι, που αγαπάμε την πόλη μας…».

Στην παραπάνω πρόταση κρύβεται μια νοητική υπέρβαση.

Κάποιοι Πρεβεζάνοι ασφαλώς αγαπούν την πόλη μας και το δείχνουν με τα έργα τους, όχι με τα λόγια τους…

Κάποιοι άλλοι όμως ΔΕΝ αγαπούν την πόλη…

Αγαπούν μόνο τον εαυτό τους, μόνο τα συμφέροντά τους, μόνο το στενό τους περίγυρο…

Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα.

Στις πλουσιότερες περιοχές της Αθήνας, π.χ. Γλυφάδα, Ψυχικό, Μαρούσι, Βουλιαγμένη κλπ υπάρχει εβδομαδιαία λαϊκή Αγορά. Για να μπορούν οι πολίτες – χωρίς τους μεσάζοντες- να αγοράζουν φθηνά προϊόντα άμεσα από τον παραγωγό.

Στην Πρέβεζα τούτο το καλοκαίρι ΔΕΝ λειτούργησε «λαϊκή αγορά». Αποτέλεσμα οι πολίτες της Πρέβεζας αγοράζουν την ντομάτα πάνω από 1,50 ευρώ το κιλό, όταν σε διπλανές πόλεις ήταν περίπου στο 0,50 του ευρώ.

Το ίδιο συνέβη και στις τιμές πολλών αγροτικών προϊόντων.

Όταν λοιπόν ανέφερα ότι κάποιοι κλέβουν τα εισοδήματα των φτωχών Πρεβεζάνων μου επιτέθηκαν «οι λαϊκές δυνάμεις» των μεσαζόντων, των χοντρεμπόρων και των μεταπρατών…

Αυτούς ΔΕΝ τους συμφέρει να λειτουργήσει σωστά και νόμιμα η «Λαϊκή Αγορά της Πρέβεζας».

Εσύ όμως Δήμαρχε, να φροντίσεις να λειτουργήσει άμεσα η Λαϊκή…

 

Θέματα που θέλουν λύση

Όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι ΔΕΝ μπόρεσαν να λύσουν κάποια πολύ σοβαρά θέματα που σε σένα έπεσε ο κλήρος και η ψήφος του λαού να τα λύσεις…

Τα ξέρεις, γιατί ζεις στην πόλη, αλλά συνοπτικά θα σου αναφέρω μερικά.

-Διακοπές νερού: Μέσα στο καλοκαίρι είχαμε διακοπές στην τροφοδοσία του πολυτιμότερου υγρού. Του νερού.  Όσες και όποιες δικαιολογίες και αν σου πουν είναι αβάσιμες.

Υπάρχουν πολλές μεγάλες πόλεις ΔΕΝ είχαν διακοπές νερού.

Επομένως  εσύ να φροντίσεις με τα κατάλληλα πρόσωπα και τις σωστές ενέργειες να ΜΗΝ ξανασυμβεί διακοπή νερού στην πόλη μας.

-Δωρεάν Ιντερνέτ: Εδώ και πολύ καιρό όλος ο δήμος Τρικάλων (πόλη και χωριά) έχουν δωρεάν Ιντερνέτ. Να το κάνεις και στην Πρέβεζα γιατί είναι μια αναγκαία και δημοκρατική παροχή προς όλους τους πολίτες.

-Πάρκιν αυτοκινήτων: Αμέτρητοι επισκέπτες τούτο το καλοκαίρι ήρθαν, ταλαιπωρήθηκαν, έφυγαν και δεν θα ξανάρθουν στην Πρέβεζα γιατί δεν έβρισκαν πάρκιν για τα αυτοκίνητά τους.  Με τόσα άδεια στρατόπεδα μέσα στην πόλη είναι οξύμωρο να μην μπορούμε να οργανώσουμε ένα υπαίθριο ελεύθερο πάρκιν για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο (σε πρώτη φάση).

-Βανδαλισμοί στην πόλη: Κάποιες προηγούμενες δημοτικές αρχές ήταν «φιλικές» με τους βανδάλους και εχθρικές με τους νοικοκυραίους, τα μνημεία μας, τα σχολεία μας κλπ. Έτσι επέτρεπαν στους βάνδαλους να χαλάνε ατιμώρητα την κοινή μας περιουσία. Εσύ πρέπει να δείξεις ότι την αισθητική εμφάνιση της πόλης ΔΕΝ την καθορίζουν οι βάνδαλοι της νύχτας, αλλά οι αρχές της πόλης, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, κλπ…

-Κολονάκια στο Μνημείο του ναύτη: Πριν από ένα περίπου χρόνο ο τότε Πρόεδρος του λιμενικού Ταμείου κος Βαγγέλης Συγκούνας επισκεύασε πλήρως το Μνημείο του Ναύτη. Διόρθωσε τα κολονάκια, το έβαψε, το περιποιήθηκε, κλπ.

Κάποιοι «Κογκολέζοι» (το λέω ειρωνικά, αφού «ΟΛΟΙ οι Πρεβεζάνοι υποτίθεται ότι αγαπάνε την πόλη») ήρθαν από την Αφρική, έσπασαν πολλά κολονάκια, για να μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν για να ψαρεύουν. Αυτοί οι «Κογκολέζοι» μας δείχνουν ότι μπροστά στο δικό τους συμφέρον (δηλ. το να πιάσουν 2-3 ψάρια) δεν διστάζουν να καταστρέψουν, να βανδαλίσουν, να ρημάξουν ένα ιστορικό μνημείο της πόλης.

Αν τους αφήσουμε ατιμώρητους αυτοί θα καθορίσουν την αισθητική της πόλης και όχι οι αιρετοί άρχοντες…

Θα επιτρέψουμε στον «κάθε ψαρά» να κάνει ότι θέλει στην πόλη;

-Αφίσες, πανό, πλακάτ, κλπ: Αν δεις στη λεωφόρο Ειρήνης υπάρχουν ακόμη κρεμασμένες αφίσες που αναρτήθηκαν ΠΡΙΝ τις τελευταίες εκλογές! Οι εκλογές έγιναν, η νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε, ορκίστηκε, ψηφίζει νόμους κλπ και οι αφίσες μας καλούν να ψηφίσουμε το κόμμα τάδε στις επόμενες εκλογές…

Η πόλη πρέπει να καθαριστεί από όλες τις αφίσες, αν θέλουμε να θυμίζει σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Σταματάω εδώ για να κλείσω με ένα σοβαρότερο θέμα, και ανεξήγητο θέμα.

 

Η Λειτουργία της Μαρίνας

Όσοι έχουν μάτια και βλέπουν χωρίς παρωπίδες χαίρονται που είναι έτοιμη «η Μαρίνα της Πρέβεζας», η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην πόλη μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Μέσα στην υπερσύγχρονη Μαρίνα είδαμε συναυλίες του Χορωδιακού Φεστιβάλ, είδαμε τα εγκαίνια της υπέροχης εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας, είδαμε μοναδικούς  χώρους, δενδροφυτεύσεις, λουλούδια, σιντριβάνια, κλπ που ασφαλώς αποτελούν τιμή για την πόλη.

Λοιπόν αυτή την τέλεια Μαρίνα κάποιοι ΔΕΝ την βλέπουν! Και ΔΕΝ την θέλουν!

Κάποιο αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, να δουν το ολοφάνερο υπέροχο έργο, και ΔΕΝ υπογράφουν ένα χαρτί για να αρχίσει η κανονική και νόμιμη λειτουργία της Μαρίνας.

Τα μάτια τους βλέπουν ότι «η Μαρίνα είναι εργοτάξιο»!!!

Φυσικά όλη η κοινωνία «ξέρει», και το συζητάει ιδιαιτέρως, που αποβλέπουν και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, αλλά αυτό ΔΕΝ φτάνει.

Πρέπει η Μαρίνα να αποκτήσει το χαρτί λειτουργίας με μια υπογραφή, και μακάρι αυτό να το κάνεις εσύ σύντομα Κε Δήμαρχε…

Οι άλλοι θα μείνουν με το στίγμα της αεργίας.

Εσύ άρχισε να κάνεις έργα από την πρώτη ημέρα σου στο δημαρχείο.

 

Επίλογος

Κε Δήμαρχε,

Με αυτές τις πρώτες σκέψεις σου ευχόμαστε καλή αρχή στη Δημαρχία, καλό και μεγάλο έργο στο Δήμο, καλές λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα, και κάθε καλό για σένα και την πόλη…

Επί πολλά χρόνια η Πρέβεζα έκανε «βήμα σημειωτόν», όταν άλλες πόλεις έκαναν άλματα.

Μακάρι οι άνθρωποι που θα σε πλαισιώσουν να έχουν ανοιχτά μυαλά, να δώσουν γρήγορες λύσεις, να καλύψουν το χαμένο έδαφος…

Μακάρι να δούμε λύσεις πέρα από τις συντεχνίες, τα μικροσυμφέροντα, τους τοπικούς παράγοντες τύπου «Γκρούεζα» (για να θυμηθούμε την ταινία Υπάρχει και φιλότιμο, με τον Μαυρογιαλούρο)…

Μακάρι σύντομα να χειροκροτήσουμε πολλά θετικά σου έργα, σε σύγκριση με τα μηδενικά έργα κάποιων προηγούμενων…

Καλή ορκωμοσία και καλή αρχή Κε δήμαρχε…

Εμείς από τη στήλη μας θα στηρίζουμε όλες τις καλές και σωστές για το κοινωνικό σύνολο αποφάσεις σου…

Φυσικά θα επανέλθουμε πολλές φορές, με προτάσεις για το καλό της πόλης…

 

 

Κυτίνος Ευάγγελος

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:39:03 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας