Απαντήσεις από τον Αλ. Καχριμάνη ζητά ο Σπ. Ριζόπουλος

Για τους λόγους για τους οποίους δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα η απόφαση του ΣτΕ για τα διόδια
ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΠΥΡΟΣ
News Room7 Οκτωβρίου, 2022 17:410
Για τους λόγους για τους οποίους δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα η απόφαση του ΣτΕ για τα διόδια

Επιστολή με την οποία ζητά απαντήσεις από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για τους λόγους για τους οποίους δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα η απόφαση του ΣτΕ η οποία ακύρωσε την απόφαση του πρώην Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη κατά το μέρος που παρέλειψε να κρίνει κατά τρόπο ενιαίο και ομοιόμορφο τη θέσπιση απαλλαγής από τα τέλη διοδίων για τους κατοίκους της ΠΕ Ιωαννίνων στους σταθμούς Τύριας, Παμβώτιδας (Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου, έστειλε ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος.

Αναλυτικά η επιστολή, προς τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, η οποία έχει κοινοποιηθεί και σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, αναφέρει τα ακόλουθα:

“Στις 31 Μαρτίου 2021 ανακοινώσατε, πανηγυρικά, στην Οικονομική Επιτροπή την απόφαση του ΣτΕ η οποία ακύρωσε την απόφαση του πρώην Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη απαλλάσσοντας από τα τέλη διοδίων τους κατοίκους στους σταθμούς Τύριας, Παμβώτιδας (Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου.

Θυμίζουμε ότι η προσφυγή σας συνέβη μετά  από παρέμβαση των Οριζόντων Ηπείρου που σας καλούσε να προσφύγετε στο ΣτΕ για τα διόδια της Εγνατίας ήδη από τον Άγουστο του 2017 !!! (το link της ανάρτησης https://bit.ly/3SJHNpw)

Από τον Μάρτιο του 2021 φτάσαμε στον Οκτώβριο του 2022 και η απόφαση αυτή του ΣτΕ δυστυχώς δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, με υπαιτιότητα σας.

Ζητάμε και απαιτούμε καθαρές απαντήσεις στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο στα εξής ερωτήματα:

1.Γιατί δεν έχει εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ; Ειρήσθω εν παρόδω ο δρόμος μέχρι σήμερα παραμένει στην ιδιοκτησία της «Εγνατία Οδός Α.Ε» καθότι η ιδιωτικοποίηση δεν έχει ολοκληρωθεί.

2. Γιατί ως Περιφερειάρχης στηριζόμενος από τη παρούσα κυβέρνηση δεν έχετε πιέσει την Εγνατία Οδό Α.Ε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για 18 μήνες όπου Ηπειρώτες και ειδικά οι κάτοικοι του νομού Ιωαννίνων πληρώνουν τα συγκεκριμένα διόδια, ενώ ο νόμος τους απαλλάσσει;

3. Γιατί δεν επιβάλλετε το πλαίσιο ισότητας που απαιτείται στα διόδια, ενώ στην τότε ανακοίνωσή σας, στηλιτεύετε τους πλην Μετσοβίτες Ηπειρώτες ότι τάχα αδικούν τους Μετσοβίτες, δημιουργώντας ένα κλίμα ιδιότυπου ρατσισμού;

Η απόφαση αφορά όλους τους Ηπειρώτες και κυρίως όσους πραγματοποιούν πολλές διελεύσεις από τα διόδια της Τύριας. Πρέπει να υπάρχει ισότητα στην αντιμετώπιση όλων των Ηπειρωτών κι όσο η απόφαση αυτή δεν εφαρμόζεται αδικούνται κατάφορα όλοι όσοι περνούν από τα διόδια της αυτά, επί το πλείστον κάτοικοι της Π.Ε. Ιωαννίνων – πλην Μετσόβου- και κάτοικοι της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Αναμένουμε τις απαντήσεις λοιπόν στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Ο Επικεφαλής της Παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου»,
Σπύρος Ριζόπουλος”

Τελευταία ενημέρωση 7 Οκτωβρίου 2022 17:41:59 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας