Τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε σήμερα η Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, Φρανσουάζ Γκιστίν (Françoise Gustin), με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Μεταξύ αυτών ήταν η συνεργασία επιχειρήσεων της Ηπείρου και του Βελγίου για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η Πρέσβης του Βελγίου για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, δηλώνοντας ότι θα διερευνήσει τις δυνατότητες εγκατάστασης σε αυτό και εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο.
Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας την Πρέσβη υπογράμμισε το ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν στις σχέσεις της Ηπείρου με το Βέλγιο, οι Ηπειρώτες απόδημοι που ζουν σε διάφορες περιοχές του, και στην πλειονότητά τους είναι απόγονοι όσων είχαν μεταναστεύσει σε δύσκολες περιόδους για εργασία, συμβάλλοντας κι αυτοί στο μέτρο του δυνατού στην ανάπτυξη της χώρας της.
Την Πρέσβη συνόδευε ο Επίτιμος Πρόξενος του Βελγίου στα Ιωάννινα κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου.
Τελευταία ενημέρωση 29 Ιουλίου 2022 15:07:12 από News Room
Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.
Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.
Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.
Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.